Kazmierskas lösning: Mer genus i skolan!

Jag skojar inte, hjärntrusten på Aftonbladet slår till!

Att klassrummen har blivit för ”kvinnliga” är en förklaring till pojkkrisen. Men den bottnar i mysko biologistiska idéer om att män är skapta på något ­fundamentalt annorlunda vis. Som om de bara kan ta in information om en magister drämmer pekpinnen i katedern.

Det är feministernas fel, hävdar andra. Att för mycket genustänk gynnat kvinnor på bekostnad av männen i skolan. Mycket tyder på motsatsen – alltså att det är för lite ­genus på schemat.

Enligt exempelvis forskaren Michael Kimmel är problemet att unga killar klamrar sig fast vid en utdöende, macho mansroll. Många tycker helt enkelt att det är fjolligt att plugga. Den som är läraren till lags, mobbas av grabbgänget. Och ju mer flickorna anstränger sig i ­skolan, desto mer tar pojkarna avstånd från brudig studieflit. Till och med att verka för smart ses som ”omanligt”.

Resultatet: horder med lågutbildade killar som lämnar skolan utan ordentliga betyg. Som inte får jobb, nobbas av oss kvinnor som vill ha män med status, och frustrerade fastnar i utanförskap. Demokrati, jämställdhet och allas lika värde är den ­fina värdegrund som den svenska skolan ska lära ut.

I dag skapar den tvärtom pojkar som tappat tron på samhället.”

Vad Kimmel säger är helt ointressant eftersom han tillber genusguden som VILL att det ska vara så här. Varför inte fråga Kapten Klänning om vad som är övergrepp också? Han gillade också feminism och genus för övrigt för att det tjänade hans egna syften, ungefär som Kimmel gör det för att han tjänar på det…

Herregud, när man inte tror att det kan bli värre så bevisar ett stolpskott omedelbart att man trodde fel!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

68 kommentarer

 1. Larsson

   /  12/07/2013

  Man bör aldrig vara förvånad. Receptet är ju alltid detsamma: De börjar med att beskriva ett problem. Efter det tittar de i kristallkulan, och kommer fram till att

  1 Det beror på könsmaktsordningen (alt patriarkatet, männen, mansrollen)
  2. Det behövs mer feminism (de kallar det för genus).
  3. Om man inte agerar så snabbt som de förespråkar är man för terrorism (alt för mäns våld emot kvinnor, näthatare, Sverigedemokrat, inspirerat eller inspirerats av Breivk).

  Här är ett annat exempel på precis samma fenomen fast i mildare form.
  http://schmenus.wordpress.com/2013/12/06/4-minuter-och-56-sekunder-alla-borde-se/

  Svara
  • MiT

    /  12/07/2013

   Larsson:
   Vi börjar kunna ordningen nu, samma varje gång. Kanske dags att kräva tillbaka lite av skattepengarna som genusparasiterna suger i sig, vi kan ju säga exakt samma saker som de kan…

   Svara
 2. Jan

   /  12/07/2013

  Det som inte nämns, och aldrig kommer att nämnas är vilken påverkan invandrarkillarna har på Pisa-resultaten. Heller sägs inte vilka försämringar politikernas lekstuga med svenska skolan lett till. Bättre då att säga att det är svenska pojkars fel och att de får skylla sig själva. Till skillnad från svenska flickor så har ju pojkarna inte privilegiet alltid alltid skylla sina motgångar på någon annan.

  Svara
  • MiT

    /  12/07/2013

   Jan:
   Hade varit skönt att ha något som man kan skylla allt på oavsett vad det är. Bara att gnälla och whina som fan så dyker de upp som gumman i lådan och ska ”hjälpa”.

   Svara
  • Ligneto

    /  12/08/2013

   Ligger faktiskt en del i att resultaten påverkas av invandringen. Det är ju bara en logisk konsekvens av att oavsett om du är uppvuxen i Sverige eller kom hit igår så har du samma krav på dig för att uppnå bra betyg i till exempel svenska. Frågan är väl om man verkligen ska dra ned på invandringen pga att det inte ser bra ut i statistiken?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/12/2013

   Det ligger inte i fatet för killarna att nästan allt som görs i skolan nuförtiden är konsensusdrivna grupparbeten, där det gäller att mata fröken med vad fröken vill ha och inte att skaffa sig kunskaper.

   Fröken vill ha ”snälla” elever som håller med henne i vad hon säger. Hon vill inte ha någon som ställer jobbiga frågor. Fröken är dessutom utbildad i att främst förmedla värdegrunder, inte nödvändigtvis fakta.

   Jag vet. Jag har suttit i bänkarna på Pedagogen och tagit mig för pannan. De lärarna, de som undervisar framtida lärare, vill inte heller få jobbiga frågor eller att någon ifrågasätter husgudarna. De vill också se snälla elever som säger och tycker som de själva gör och även där är konsensusdrivna grupparbeten allt som kommer erbjudas.

   Den påtalat individualistiska mansrollen lär nog skava sig mot ett sådant system.

   Dessutom:

   Vi har elitskolor inom allt utom matematik, för det hade varit ”elitistiskt” och pekat på att vissa skulle vara smartare än andra och så får det inte vara. I svensk skola läggs ribban vid minsta gemensamma nämnare, för i svensk skola kan alla lika mycket. Ideologi har talat om för verkligheten hur den är.

   Lägg sedan till språk/kulturförbistringar. Tro fan att vi dalar i PISA-mätningarna.

   Svara
 3. Pelle2

   /  12/07/2013

  Som vanligt pratar man om antipluggkultur bland pojkarna och tar det som ursäkt för att inte ens försöka göra något åt problemet med pojkars sämre resultat i skolan.
  Om det hade varit tjejer som hade halkat efter i skolan så hade det startats utredningar om orsaken och speciella satsningar hade gjort för att förbättra resultaten.
  Nu när det är tvärt om så vill man införa mer av samma metoder som redan har kapitalt misslyckats, dv.s anpassa skolan mer efter kvinnligt lärande.
  Börjar nästan tro att extremfeministerna vill att det skall gå åt helvete för pojkarna i skolan så att de själva kan ta över samhället.

  Svara
  • MiT

    /  12/07/2013

   Pelle2:
   De vill att det ska gå åt helvete, det måste vara så. Annars har de väldigt mycket outnyttjat utrymme i huvudena.

   Svara
 4. Petter

   /  12/07/2013

  ”Att klassrummen har blivit för ”kvinnliga” är en förklaring till pojkkrisen. Men den bottnar i mysko biologistiska idéer om att män är skapta på något ­fundamentalt annorlunda vis. Som om de bara kan ta in information om en magister drämmer pekpinnen i katedern.

  Varför menar hon att för att klassrummen blivit kvinnliga förklaringen insinuerar att det skulle handla om biologisk skillnader? Det är väl en manlig kultur som allt annat…. Men om pojkar gör sig sämre i ”kvinnlig” undervisning så är väl det ändå problemet? Men den passar inte, den manliga kulturen eller? varför skulle kvinnlig kultur premieras på nåt sätt? Även fast män gör sämre ifrån sig i en kvinnlig kultur så ska det premiseras för jämlikheten? varför? ja just det, det skapar våldtäktsmän att pojkar och flickor gillar olika saker, så var det ja….

  Man ska väl få barnen att plugga va? varför inte använda robotar i ex om män köper det bättre än nåt annat? nä det är en manlig kultur och det lkan lika gärna vara ponnys eller nåt ”neutralt” som pennor. för det spelar ju ingen roll vad vi använder det är bara kultur och barnen kan lära sig uppskatta räkneexempel med pennor lika mycket som robotar,,, konstigt ex kanske 😉

  Nä, jag vet inte egentligen problemet i skolan….. störde mig bara på krönikören!

  Svara
  • MiT

    /  12/07/2013

   Petter:
   Det är ju inte ett fel i skolan utan en massa som garanterat samverkar. Men jag tror ju att genusflummet helt klart påverkat allt negativt ganska duktigt. Genusfolk är flumfolk och om skolan börjar anamma flum så drar det mer flumfolk som i sin tur…. Sen rullar det på i en allt ondare cirkel.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/12/2013

   Ironiskt nog har du de patriarkalt katederundervisande asiatiska eleverna i top i senaste PISA-mätningen.

   Svara
 5. Jan

   /  12/07/2013

  När Natalia Kazmierska deltog i ”På spåret” fanns det ingenting som skvallrade om att hon på något sätt skulle vara högutbildad. Nu, när hon tror att hennes ”lågutbildade” insats i tv-programmet skulle vara glömt, så har hon mage att anklaga Sveriges män för att vara lågutbildade. Vill du se en lågutbildad, Natalia? Titta dig själv i spegeln!

  Svara
  • MiT

    /  12/07/2013

   Jan:
   Hehehe, du menar som genusvetarstudenten som var med i ”vem vet mest” och åkte på tre raka. Och då var det inte omgångens svåraste frågor direkt… 🙂

   Svara
 6. MiT

   /  12/07/2013

  Svara
  • Larsson

    /  12/07/2013

   Bra att du tog upp den. Cordelia Fine är biofob ut i fingerspetsarna. Det är som att referera till Faurisson när man skriver om staten Israels historia.

   Tyvärr kan de ju publicera sådan smörja i DN. Vad de glömmer är att dessa åsikter som hon Fahl ser som etablerade är tillhör akademiens yttermarker.

   Svara
   • MiT

     /  12/07/2013

    Larsson:
    Misstänkte att det var något sådant. Skrev lite mer om det i en kommentar under förra inlägget. Eller ja, jag tog upp lite ur texten i alla fall… 🙂

    Svara
 7. MiT

   /  12/07/2013

  Svara
 8. MiT

   /  12/07/2013

  Svara
  • Hjalmar

    /  12/07/2013

   Money, money, money… – ABBA 😉

   Svara
  • Anders/AV

    /  12/07/2013

   Rasifierad måste vara den som blir bedömd utifrån sin ”ras”. Eftersom de just rasifierar vita män och ger oss kollektiva egenskaper, måste det ju gå bra med en medelålders vit man?

   Svara
   • MiT

     /  12/09/2013

    Anders/AV:
    Jag ”gissar” att det inte riktigt är det som de avser… 😉

    Svara
  • Kristian

    /  12/10/2013

   Jag vet inte, jag … att anställa på grund av ”ras” är väl lite Breivik.
   Har du, individen, Sara, några kunskaper och färdigheter som är av värde för mänskligheten? Kan du någonting?

   Svara
   • MiT

     /  12/11/2013

    Kristian:
    Nä, hon kan bata gnälla om hur synd det är om henne som trots att alla bilder visar att hon är lika vit som en magnecyl ser sig själv som lika mörk som om hon kom från centrala Afrika…

    Svara
 9. Nästa kindereggwoman…..kolla här, så ¤%& trött man blir ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzz
  http://www.expressen.se/gt/kronikorer/frida-boisen/boisen-vet-du-vem-mandela-var-eller-inte/

  Svara
  • Petter

    /  12/07/2013

   Nelson Mandel sa:
   Ingen är född att hata en annan person, på grund av färgen på hens hud, bakgrund eller religion. Folk måste lära sig att hata, och om de kan lära sig att hata, kan de lära sig att älska. För kärlek kommer mer naturligt för människan än motsatsen.

   Undra om inte frida tog bort citattecknena här för att kunna censurera citatet och skriva Hen :-), Haha, bra Pk Frida! i övrigt tyckte jag inte hon var så hemsk denna gång.

   Svara
 10. Jan

   /  12/07/2013

  Boisen visar på vådan av kvoteringar. Boisens tankeverksamhet har vattenpölens djup. Hon är dessutom alltid två på bollen. Det hon skriver har någon annan redan sagt – fast mycket bättre.

  Svara
 11. MiT

   /  12/07/2013

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  12/07/2013

   Självklart är det folk som tycker det är roligt. Cirka 99,6% av Sveriges befolkning.

   Svara
  • notsure

    /  12/07/2013

   Feminsitisk logistik är en av de bästa under 2013!

   Svara
   • MiT

     /  12/09/2013

    notsure:
    Den är lysande! Extra plus att den fick en feminist på kroken ordentligt!

    Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2013

   Förstår att det är jobbigt för feministerna att få se hur absurda deras resonemang är när jämställdhetsfeministern kan få det till stor humor
   bara genom att citera och hålla med valfri extremfeminist i deras förvirrade resonemang.
   Kan säga att de flesta människorna i sverige tycker inte att extremfeministerna är ett dugg roliga utan snarast skrämmande i sin infantila livssyn och i sitt kunskaps och demokratiförakt.
   Dessvärre har dessa människor maktens öron istället för jämställdhetsfeministern.

   Svara
   • MiT

     /  12/09/2013

    Pelle2:
    Det är nog det som är det jobbigaste för dem, att de inte tycker att deras egna idéer ser så roliga ut.

    Svara
 12. Anonymouse

   /  12/07/2013

  Något som hänt i Argentina ganska nyligen tydligen. Man må vara kritsik till religion och så men kolla hur avskyvärt de här feministerna beter sig mot de religiösa fredliga männen. Så beter man sig inte mot NÅGON människa!

  Svara
  • notsure

    /  12/07/2013

   Som nämnt förut, allt vi behöver göra är att visa vad de själva gör.
   Hur en av de här personerna kan kalla någon annan för fascist är något besynnerligt.

   Svara
 13. MiT

   /  12/07/2013

  De är så otroligt löjliga med sitt rassnack

  Svara
  • Anonymouse

    /  12/07/2013

   Diggar: ”Kanske fick t ex du ditt Gotlandsjobb på bekostn av en gaykatolik från Peru? Rätt/fel att anställa dig? Vem är överordnad?” 🙂

   Rasifierad är någon form av trendord, använder man det i varje mening får man extra klappar av PK-tomten.

   Svara
   • MiT

     /  12/09/2013

    Anonymouse:
    Haha, hon blev lite ägd där om man säger så 🙂

    Svara
  • Kalle

    /  12/08/2013

   Anställ mig och ge mig fet lön annars skriker jag rasist wuäääääääääääääää! *ligger på golvet och sparkar med benen*

   Svara
   • MiT

     /  12/09/2013

    Kalle:
    Ungefär så verkar det vara. Självinsikt är inte den starkaste grenen. 🙂

    Svara
 14. MiT

   /  12/07/2013

  Svara
 15. MiT

   /  12/08/2013

  Svara
  • Pelle2

    /  12/08/2013

   Vad hade Alicia sagt om en man hade sagt att det var en dålig ide’ med kvinnlig rösträtt ? Förmodligen hade hon skrikit sig blå över det patriarkala förtrycket,förminskandet,kvinnohatet och kränkandet av den heliga kvinnan.
   Och nej,jag är inte kränkt.Jag tycker att det är bra när extremfeminister som Alicia är dumma nog att visa feminismens rätta och odemokratiska ansiket.

   Svara
  • Kristian

    /  12/10/2013

   Alicia: Vi har ett fint ord på svenska: ”Nämner.”

   Svara
 16. ”Det är feministernas fel, hävdar andra. Att för mycket genustänk gynnat kvinnor på bekostnad av männen i skolan. Mycket tyder på motsatsen – alltså att det är för lite ­genus på schemat.
  Enligt exempelvis forskaren Michael Kimmel är problemet att unga killar klamrar sig fast vid en utdöende, macho mansroll.”
  Hon svarar dock inte på frågan hon själv ställer. Varför går det allt sämre för pojkar? På 80 talet var ju pojkar lika bra i skolan trots den då mindre utdöende mansrollen. Det som har ändrats är !!! genustänk!!. Svaret på problemet är då självklart- mer genustänk! Jag blir tokig.

  Svara
  • Det är som att försöka ta bort ett hål och bli frustrerad att det bara blir större.

   Svara
  • Jonte

    /  12/08/2013

   Att hon kallar Michael Kimmel för forskare säger väl allt. Man kan beskriva honom som en politisk filosof eller teoretiker, men knappast forskare.

   Svara
  • En annan självklar fråga är: vilket land har mer genustänk i skolan än Sverige och presterar bättre i PISA-undersökningen?

   Men sådana frågor biter tyvärr inte på fundamentalister.

   Svara
   • Kristian

     /  12/10/2013

    Äsch, kom inte dragande med orsak och verkan! Patriarkaliska dumheter …

    Svara
  • MiT

    /  12/09/2013

   Anders Sundqvist:
   Genus är ju inte den enda orsaken men att det spelar en inte oviktig roll är nog ganska klart, åtminstone för mig. De måste genomföra klassisk felsökning och kolal vad som tillkommit, tyvärr tror jag inte att de komemr att göra det alls utan det ”oberoende” institutet som Björklund pratar om kommer att vara nedlusade med genusparasiter.

   Svara
 17. Hjalmar

   /  12/08/2013

  Kapten Klänning är snart fri…
  http://www.expressen.se/nyheter/domdes-for-grov-valdtakt–kan-bli-fri/
  Han kramas nog snart igen av feministerna – allting var ju Patriarkatets fel…

  Svara
 18. an

   /  12/08/2013

  What is the point of going to school when the world dont whant you to be smarter!!!!
  spola fram till 26:50 och lyssna på vad Noam Chomsky säger om skolan!!!!

  Svara
 19. Jonte

   /  12/08/2013

  Vi kan behöva lite ”mysko biologistiska ideer” i det här landet för att väga upp alla mysko socialkonstruktionistiska teorier som har fritt spelrum och närmast är att klassas som statsreligion i Sverige idag

  Svara
 20. Sofia

   /  12/09/2013

  Det är mycket whinande i den här bloggen och mycket ryggdunkande.
  Vad fint att ni funnit en plats att vara bittra tillsammans på, det är ju trotts allt allmänt känt att delad sorg är halv sorg!

  Svara
  • MiT

    /  12/09/2013

   Sofia:
   Whinande är det inte så mycket, knappt något alls faktiskt. Jag bara visar upp det idiotiska som slängs fram varje dag. Skillnad på de sakerna.

   Svara
   • Sofia

     /  12/10/2013

    Inte?

    Jag är lite nyfiken på varför du anser att kvinnor inte bör ha samma sociala, ekonomiska och politiska rättigheter som män? (utgår från att du avskyr feminism som ju just står för jämlikhet i samhället, rätta mig om jag har fel)
    Förstår förstås att det kanske inte skulle gynna dig direkt personligen. Men på humanistisk nivå? Solidariska skäl? För en syster, mor eller dotter t ex.

    Svara
    • MiT

      /  12/10/2013

     Sofia:
     Vilka rättigheter menar du att jag har och som du saknar?

     Jag är emot feminism just för att jag är FÖR jämställdhet. Finns inget i den som är för något som har med jämställdhet att göra. Feminism är antijämställdhet!

     Och om du tror att det är för min personliga skull så märks det att du inte läst så mycket här eller känner mig alls, hade det bara gällt mig själv så hade jag skitit i det för jag ser igenom bullshit, men när de ger sig på mina barn så är det nog! Och jag har både dotter och son… Och jag har sett feminism i arbete på nära håll så det räcker!

     Och visst, du kan skriva i vilken e-postadress du vill och kommentera så länge du inte går över min högt satta gräns, jag bryr mig inte så mycket. Men du kan väl åtminstone skriva i samma varje gång? I alla fall när du till första kommentaren skrev en mailadress med både för och efternamn till en som faktiskt finns på nätet och mycket väl skulle kunna vara du?

     Svara
 1. Svenska skolan behöver – och får – mer feminism! | Jämställdhetsfeministerns blogg
 2. Feminism i verkligheten | WTF?
 3. Tweets från 2013 del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: