Researchgruppen/AFA

De har rotat fram på vad de säger lagligt vis ca 6200 e-postadresser som de ska försöka koppla till namn, det gäller folk som kommenterat på t ex Avpixlat, Exponerat och Fria Tider. Nu har några SD-politiker avslöjats bland de namn som de hittills fått fram och Researchgruppen/AFA samarbetar med Expressen för att publicera namn och konfronterar en del av dem.

Politikerna skiter jag i, är de rasister så är det bara bra att de avslöjas. Det är medias uppgift att göra det. Nä, problemen är ju att Expressen lierat sig med extremister, att metoderna är väl tveksamma (luktar nästan lite England) och att av de ca 6200 (som de säger att det är) så är bara ett fåtal politiker, resten är vanliga Svenssons som vill vara anonyma och jag gissar att de allra flesta av dem inte skrivit något speciellt anmärkningsvärt. Men de finns med i listorna. Om det BARA hade varit pålitliga journalister som hade fixat fram detta så hade jag nog inte tyckt något alls mer än att det är obehagligt att en databas med namn på sådana som vill vara anonyma var på drift men att den ändå var i hyfsat säkra händer.

Nu vet jag inte om de som skrivit om detta på Expressen är så pålitliga eftersom det verkar vara så att ju mer ideologi som finns desto rymligare samvete och de som skrivit verkar ha mycket ideologi.

Det verkade vara lite annorlunda för bara några år sedan, här är Niklas Svensson med när de diskuterar extremvänstern och jag tycker att han gör det på ett rakryggat sätt som jag gillar. I hans ögon, då i alla fall, så är det ingen skillnad på extremhögern och extremvänstern utan de är extremgrupper allihop!

Jag gillar inte extremister från något håll. Nu sitter extremister på ca 6200 namn på sådana som de betecknar som sina fiender. Det är det allvarliga, inte att några korkade politiker drabbas utan att risken är överhängande att de i databasen ska drabbas på grund av sina åsikter. Det har ju hänt förr att folk till och med förlorat sina jobb bara på grund av åsikter och det kommer garanterat att ske igen nu!

Nu ska det bli ännu värre för Aschberg, som jobbar nära Researchgruppen/AFA genom Piscatus ska nu göra tv när de letar upp vad de kallar nättroll. Jomen, extremister bestämmer vilka som ska drabbas och letar upp dem för att filma dem och hänga ut dem. Extremister ska alltså vara polis, åklagare och bödel… Hur många av de övriga som inte är politiker men som finns med i databasen kommer att besökas? Rena julafton för för vålds- och revolutionsromantikerna inom Researchgruppen/AFA…

Vad det handlar om är att Expressen, som en av de största tidningarna, hjälper till med vad de egentligen borde motarbeta stenhårt och obönhörligt, nämligen åsiktsregistrering. Skamligt!

Vad vill man uppnå? Det är väl ingen hemlighet att de som gillar SD gör det först och främst av en anledning och inte är det skolpolitiken i alla fall. Dessa människor som ser just den frågan som den absolut viktigaste kommer att fortsätta se den som den absolut viktigaste, det kommer inte att ändras. Sverige kommer liksom inte undan på något sätt utan just den frågan som är så viktig för så många blir inte oviktig helt plötsligt. Det är människor som har negativa erfarenheter och de erfarenheterna försvinner inte bara för man börjar åsiktsregistrera i smyg utan tvärtom, facit över vad som händer finns eftersom extremister alltid försökt med sådana grejer, öststatsländerna är exempel som ligger nära både geografiskt och i tiden. Vi har facit!

Varför ser rubriken ut som den gör? Samma folk…

Nu är det inte politiker som är i skottgluggen utan ganska vanliga ickeoffentliga personer också. Syftet är klart, folk ska vara rädda. Det skulle de vara i Östtyskland, Rumänien och Sovjetunionen också…

Expressen har förvandlats till Stasi med hjälp av våldsextremister. Kommer Expressen att ta sitt ansvar när det efter ett bra tag börjar komma fram att AFA (kanske även RF?) och liknande gjort ”hembesök” hos dem i databasen, kanske ”hembesök” hos barnfamiljer? Kommer Expressen att ta ansvar för skrämda småbarn? Eller är ni så korkade att ni inte tror att Researchgruppen kommer att ”tipsa” sina kompisar?

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

113 kommentarer

 1. MiT

   /  12/11/2013

  Denna dök upp i kommentarsfältet under förra inlägget, tror den varit postad någon gång tidigare men nu passar den ju utmärkt!

  http://www.jmg.gu.se/aktuellt/jmgtv/avancerad-research-pa-internet/

  Svara
 2. MiT

   /  12/11/2013

  Ganska ironiskt att detta råkade vara just igår

  ”Ett upprop för demokrati i en digital tid”
  http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/ett-upprop-for-demokrati-i-en-digital-tid/

  Svara
 3. Chade

   /  12/11/2013

  Bra inlägg! Känner mig väldigt illa til mods nu när Expressen publicerar namn, bild och arbetsgivare på privatpersoner. Visst, de har uttryckt sig för jävla illa men finns det överhuvudtaget något allmänintresse att göra dessa personer identifierbara? Hade man inte kunnat uppnå i princip samma sak men avidentifierat personerna?

  Svara
  • MiT

    /  12/11/2013

   Chade:
   Jag håller med, väldigt obehagligt. Och ännu mer obehagligt är det när man vet vilka som sitter på listan…

   Svara
  • Kristian

    /  12/11/2013

   Ja, att se var folk bor men inte vilka de är gjordes ju tidigare i år när någon kartlagde var kändisar som skrivit under ”osalla” egentligen bodde.
   Affe ändrade en smula så att ingen skulle kunna identifieras. Så gör man om man inte främst vill hota och straffa.

   Svara
   • Kristian

     /  12/11/2013

    Jag ser att det var folk från Flashback som gjorde jobbet. Lite ironi att de beter sig bättre än godhetens banerförare.

    Svara
  • MiT

    /  12/11/2013

   QED:
   Och den blev ännu bättre när Expressen idag hänger ut privatpersoner…

   Svara
 4. Nils Jungenäs

   /  12/11/2013

  Undra varför det är så lite kommentarer i alla kommentarsfält…

  Svara
  • MiT

    /  12/11/2013

   Nils Jungenäs:
   Hehehe, du menar att det finns ett samband… 😉 Fast WP:s tror jag inte de kommer åt utan att hacka ordentligt.

   Svara
   • Andreas Nurbo

     /  12/11/2013

    Jo eftersom WP använder Gravatar som standard så existerar samma problem på alla WP sajter som finns som inte stängt av Gravatar. Här en video som berättar hur de gjorde för att identifiera folk på ett franskt höger forum: http://www.youtube.com/watch?v=fdphoc3XUF8

    Svara
    • MiT

      /  12/12/2013

     Andreas Nurbo:
     Gissar att det täpps till ganska snart också. Det borde finnas ett antal WP-bloggar som tagit kontakt med WP antar jag. Jag har gjort det i alla fall.

     Svara
     • Andreas Nurbo

       /  12/12/2013

      Nej det kommer inte täppas igen. Varit så sen det skapades. De vägrar ändra det.

 5. MiT

   /  12/11/2013

  En del vädrar brunröd morgonluft…

  Svara
  • Kristian

    /  12/11/2013

   Ja, det har alltid gått bra förr.
   Men, shhh, alltså: ”The first rule of Fight Club is: You do not talk about Fight Club”

   Svara
  • Pelle10

    /  12/12/2013

   Ännu en kommunist som är så historielös att hon tror att den iedeologin är lösningen. Det märks att det går utför med skolan när det finns folk som tror på kommunismen…

   Svara
 6. MiT

   /  12/11/2013

  Prata innan man vet är bra

  Svara
 7. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
  • Hjalmar

    /  12/11/2013

   *Brunnit i proppskåpet*

   Svara
  • Pelle10

    /  12/12/2013

   Vet inte om jag kallar det journalistik att vara en megafon för kommunistiska hatgrupper som hänger ut sina meningsmotståndare.
   Inte för att jag är SD:are men jag tycker att det är osmakligt att man hänger ut människor som inte är offentliga personer pg.a deras åsikter. De politiker som är uthängda för sitt hat är helt ok men inte privatpersonerna.
   Tycker också att det visar vilken dålig tidning Expressen är som inte kunde ta fram dessa saker på egen hand..

   Vidare så borde dom väl hänga ut AFA-medlemmar också om de nu vill vara en offentlig skampåle som brännmärker folk för deras åsikter.Jag kan inte se att det är mycket bättre att vara en antidemokrat än att vara en rasist. VIsserligen ger du dig inte på människor pg.a deras hudfärg men du jobbar för ett samhälle som i alla fall jag inte vill leva i.

   Svara
   • Kristian

     /  12/12/2013

    ”inte kunde ta fram dessa saker på egen hand” eller ”behövde en buffert/syndabock om det gick fel”?

    Nej, ingetdera samhälle verkar särskilt trevligt. ”Do not want!”

    Svara
 8. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
  • Vill han avskaffa valhemligheten?

   Svara
   • MiT

     /  12/12/2013

    lavazza1891:
    Andra frågade just det och sa att det inte var samma sak. Men å andra sidan, han vill väl bara ha ett enda parti att rösta på och då spelar det ju ingen roll alls…

    Svara
 9. Rutger

   /  12/11/2013

  Aschberg, son-sonen till den röde bankiren, har ärvt krigsbyte plundrat av ryssar som skickats till gulag och antagligen byggt upp sitt imperium utifrån förmögenheter tillskansade på det viset. Han har stött ett politiskt parti (maoist) som serverade människokött i sina matsalar (kannibalism var vanlig under kulturrevolutionen). Hans researchgrupp består av dömda våldsbrottslingar som använt högst tveksamma journalistiska metoder för att komma över detta material, de har själva twittrat att vita män ska skjutas – men det är vanliga Svenssons som vräkt ur sig dynga i kommentarfält på nätet som ska hängas ut.

  Fy fan!

  Svara
  • QED

    /  12/11/2013

   Farfar Olof Aschberg skänkte de stulna ryska ikonerna till Nationalmuseum …

   Svara
   • Holohoaxx

     /  12/11/2013

    Men inte sitt stulna guld.. Och det var hundratals kilo.
    Förstod inte riktigt din kommentar, ville du få det aset att framstå som god?
    Lite ungefär som att jag skulle först finansiera krig där miljoner oskyldiga slaktas, barn, kvinnor och en hel civilisation förstörs. Sen stjäl jag guld, silver, konst och tar över mark och skog, sen skänker jag konsten till nåt museum och du tycker att jag är god… Var det så du tänkte?

    Svara
    • QED

      /  12/11/2013

     Nej, men det var smart att göra staten till medbrottsling. Ikonerna borde lämnas tillbaka till Ryssland.

     Svara
 10. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
  • Kristian

    /  12/11/2013

   Saknar som vanligt information om hur länge de har jobbat och vad de har ansvar för.

   Svara
   • MiT

     /  12/12/2013

    Kristian:
    Meh, då försvinner hennes fina inövade poäng! 😉

    Svara
  • Har hon så dåliga erfarenheter av kvinnliga bolagsjurister?

   Svara
   • MiT

     /  12/12/2013

    lavazza1891:
    Eller så gillar de att försöka göra könspolitik av allt de ser…

    Svara
 11. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
  • Fugen

    /  12/11/2013

   Vem vet, han kanske vill vara tomte, det får han heller inte längre

   Svara
   • MiT

     /  12/12/2013

    Fugen:
    Hahaha, så kan det vara! Men det är bara fint och bra så länge det är tvärtom…

    Svara
  • Pelle2

    /  12/11/2013

   Det är säkert så att majoriteten av killar vill vara lucia. Vilket jätteproblem dom tar upp.

   Svara
 12. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
 13. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
  • Pelle10

    /  12/12/2013

   Det är inte många män som är Nobelpristagare heller. Om alla kunde bli det så skulle värdet av priset vara lika litet som medaljer som alla får efter ett genomfört
   motionslopp.
   Om nu strömstedts döttrar eller några andra kvinnor vill bli Nobelpristagare så har dom väl lika stora möjligheter som alla andra under förutsättning att dom forskar fram något unikt och viktigt för mänskligheten.

   Eller vill Sträömstedt att kvinnor skall kvoteras till Nobelpriset också ?

   Svara
   • MiT

     /  12/12/2013

    Pelle10:
    Vet inte vad hon menar faktiskt, hon tror nog att man kan kvotera genialitet…

    Svara
   • Kristian

     /  12/12/2013

    Jag hade en lärare en gång, som berättade om sin upplevelse på en folkhögskola. Efter genomförd kurs skulle det sättas betyg, eller omdöme som man sade där. Detta gjordes genom diskussion i klassen. Till en början var alla överens om att det mest rättvisa var att alla fick ”godkänt.”
    Efter ytterligare diskussion kom man till sist fram till att det – naturligtvis – var ännu mer rättvist om alla fick ”godkänt med spets.”

    (MVG som dagens unga skulle säga, eller 5:a som vi sade på min tid.)

    Svara
 14. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
  • pinjata69

    /  12/11/2013

   Gäller det könsrasism också kan man fråga sig?

   Svara
  • Kalle

    /  12/11/2013

   Håller med, inför ett förbud mot genuspedagogik omedelbart.
   Åtala alla näthatande rasistiska små äckel som Kawa Zolfagary för hets mot folkgrupp.

   Svara
 15. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
  • Att skriva anonyma kommentarer till en artikel på en sajt är väl inte en ”offentlig publicistisk verksamhet”, vad det nu är.

   Svara
   • MiT

     /  12/12/2013

    lavazza1891:
    Det som är så märkligt är att om de nu tillskriver anonyma kommentatorer sådan enorm makt, varför är de inte själva just anonyma kommentatorer då?

    Svara
 16. MiT

   /  12/11/2013

  Är okunskapen hos Hanna Fridén verkligen så här monumental? Hon skrev detta idag på förmiddagen alltså
  http://nyheter24.se/nyheter/kolumner/758599-manga-har-borjat-svalja-sverigedemokraternas-eviga-martyrskap

  Svara
  • Björn

    /  12/11/2013

   Roligast av allt är att putmuns-Hanna helt missförstår edgrens kommentar! Stor humor 😀

   Svara
  • Oj. Där blev åsiktsregistret extra tydligt. Samtidigt som samma röster kritiserar Säpos åsiktsregister. Skillnaden är att Säpo inte hänger ut folk och inte umgås med folk som begår terrorhandlingar mot åsiktsmotståndare.

   Svara
 17. Goran

   /  12/11/2013

  I aftonbladet är det en dam som tycker det är jäkligt att alla muslimer i Sverige ses som ansvariga för självmordsbombareni Stockholm, vilket jag håller med om är fel. Kommer det någon ledare som ondgör sig över att ALLA män är ansvariga för alla våldtäkter i morgon?

  Svara
  • Kalle

    /  12/11/2013

   Tog upp detta lågbegåvade resonemang med en tvättäkta genusmarxist, fick som svar att det inte gick att jämföra för självmordsbombande muslimer är en klassfråga och män som våldtar är inte det.
   Genusmarxisten hade troligtvis läst en massa crap av Eva Lundgren.

   Svara
  • MiT

    /  12/12/2013

   Goran:
   Det korta svaret: Nej

   Svara
 18. http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/deras-research-avslojar-nathatet/

  Researchgruppens Mathias Wåg berättar en intressant historia för DN:

  ”Men för mig personligen har det här också känts märkligt, eftersom jag under grävarbetet stötte på min gamla barndomskärlek mitt i allt. Vi växte upp i samma miljonprogramsområde, har gått i samma skola och har haft sporadisk kontakt under senare år. Efter järnrörsartiklarna gick hon plötsligt från att vara sosse till att skriva anonyma kommentarer på Avpixlat”.

  All negativ uppmärksamhet för SD i pressen verkar gynna SD:s opinionssiffror. Och Mathias Wåg har även fått personlig erfarenhet av detta. Så vad gör han? Ger SD ännu mer negativ uppmärksamhet. Det säger en del om hans slutledningsförmåga.

  SD-ledningen har säkert redan insett att även denna kampanj kommer att ge dem ökat opinionsstöd. Det är väl drygt 20% av svenskarna som vill ha minskad invandring (enligt nån mätning jag läste om, osäker på siffran) och tokvänstern är på god väg att göra dem till SD-väljare allihop lagom till nästa riksdagsval. Kanske till och med ännu fler nu när Avpixlat har fått en massa gratisreklam i Expressen och andra dagstidningar.

  Som en sår får en skörda.

  Svara
  • Kristian

    /  12/11/2013

   ”Vi kommer inte att använda registret till något som är integritetskränkande för enskilda personer som inte är offentliga, säger My Vingren i Researchgruppen.”

   Vet inte hur mycket jag tror på Vingren.
   Kanske menar hon ”så länge de inte är offentliga”? Hur länge skall informationen sparas?

   Finns det för övrigt information om vilken ”bevisning” det handlar om?
   email? IP address?
   Det första bevisar ingenting och det andra kan kringgås ganska enkelt.

   Svara
   • I hennes definition av ”personer” ingår nog inte folk som ingår i hennes definition av ”rasister”. Kemisten Jim som hängdes ut idag är (var) ingen offentlig person. Så mycket var Mys löfte värt.

    Svara
    • Kristian

      /  12/11/2013

     Aha. ”Ickeperson.” Var hörde jag det sist? Var nog i en galax österut för längesedan.

     Svara
  • Mike Save

    /  12/12/2013

   Sedan många år har SOM-undersökningen frågat allmänheten om opinion kring flyktinginvandring. År 2012 ställdes två intressanta frågor.

   Den första frågan ber allmänheten ta ställning till förslaget att ”Ta emot färre flyktingar i Sverige”. Allmänhetens svar 2012 var:

   Bra förslag: 45%
   Dåligt förslag: 29%
   Varken eller: 26%

   Den andra frågan vänder på frågeställningen ber allmänheten ta ställning till förslaget att ”Ta emot fler flyktingar i Sverige”. Svenska allmänhetens svar 2012 var:

   Bra förslag: 18%
   Dåligt förslag: 50%
   Varken eller: 31%

   Så redan nu vill en majoritet ha en minska invandring.

   Svara
   • MiT

     /  12/12/2013

    Mike Save:
    Så har det varit länge. Det är ju den frågan som får folk att söka sig till just SD. Och frågan försvinner inte eftersom den för dessa är den absolut viktigaste. Den står över allt annat och då spelar det ju ingen roll vad media försöker med, det bara förstärker viljan att söka sig till dem.

    Svara
  • MiT

    /  12/12/2013

   Ekvalist:
   Det är ju svårt att få folk att ändra sig för de som gillar SD eller kan tänka sig att rösta på SD gör ju det av en enda anledning och då spelar det inte så stor roll vad som händer.

   Svara
 19. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
 20. Som Mats Dagelind brukar säga: Öga för öga, tand för tand. Nu får de smaka på sin egen medicin.

  Svara
  • Kalle

    /  12/11/2013

   Ja det är precis det som är problemet, om man använder sig av ett ” ändamålet helgar medlen” resonemang mot en meningsmotståndare.
   Då finns det en ganska stor risk att meningsmotståndaren lägger sig till med samma resonemang.

   Svara
 21. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
  • Pelle2

    /  12/11/2013

   Ja, det är väl lika bra det för Lady D kommer aldrig kunna bemöta kritik på ett vettigt sätt eftersom hon inte har några hållbara bevis för sina idiotiska påståenden.

   Svara
  • Skrämmer bort ja, för LD och hennes anhang är inte tillräcklig begåvade för att bemöta sakliga argument.

   Svara
 22. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
  • Hjalmar

    /  12/11/2013

   Om Anny Berglin kunde tänka längre än sin lilla näsa, så skulle hin inse att åsiktsregistreringen bara gynnar SD, och förmodligen SvP…
   Inte riktigt tanken, va?

   Svara
 23. MiT

   /  12/11/2013

  Svara
  • Pelle10

    /  12/12/2013

   Ja, om man inte håller med Viktor så är man kränkt.

   Svara
 24. Feministisk rektor ville förbjuda tomtar i Luciatåg
  http://www.dads-r-us.se/2013/12/11/feministisk-rektor-ville-forbjuda-tomtar-i-luciatag/

  Relaterad artikel
  Mio, 10, fick inte vara pepparkaksgubbe
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15903602.ab

  Referens
  Pepparkaksgubbar och tomtar förbjuds i årets luciatåg
  http://www.kristianstadsbladet.se/bromolla/article2041730/Pepparkaksgubbar-och-tomtar-forbjuds-i-arets-luciatag.html

  och
  Skolan inför förbud mot tomtar i luciatåg
  http://www.expressen.se/kvp/skolan-infor-forbud-mot-tomtar-i-luciatag/

  Uppdatering
  Nu tvärvänder rektorn: Tomtar visst välkomna
  http://www.expressen.se/kvp/nu-tvarvander-rektorn-tomtar-visst-valkomna/

  Uffes kommentar
  Rektorn, Malin Winther, har nog fan tomtar på loftet.
  Det finns anledning att fundera på vilka skäl hon
  har att inte tillåta pepparkaksgubbar och tomtar
  i ett Luciatåg för barn. Hon hänvisar gärna till
  arbetslaget som ansvarar för luciafirandet.

  Man undrar faktiskt vilka knäppgökar det är som
  ansvarar för våra barn under skoltid.

  Svara
  • Storm i ett vattenglas. Det är musikläraren som regisserat uppvisningen och vill återgå till ett mer traditionellt tåg. Klädvalet ska matcha de sånger som framförs. Där finns inga PK-ambitioner om genus eller antirasism.

   Svara
   • bashflak skrev den 12/11/2013 kl. 23:10:
    ”Där finns inga PK-ambitioner om genus eller antirasism.”

    Att bara vilja ha stjärngossar i särkar
    i ett Luciatåg har alltså enligt dig
    absolut inget som helst att göra med
    att hålla det genusneutralt/”hen”
    som möjligt?

    Svara
    • Nej, det finns inga genuspedagoger i den kommunen vad jag vet

     Svara
    • Larsson

      /  12/12/2013

     Håller nog med Bashflak här. Det finns dessutom en tradition av uniform klädsel inom ”körsång”. Den vita särken stjärngossesärken är absolut ingen klänning (inga röda band, inget glitter, ingen spets).

     Samtidigt handlar det om ganska unga barn, där jag har svårt att se hur själva körsången kommer i första hand. Klart de borde ha hindrat detta innan det växte för snabbt. Med tanke på de senaste jularna, borde de ha lärt sig försiktighet.

     Svara
   • Pelle10

     /  12/12/2013

    Är du säker på det Bashflak ?Bara för att det inte finns genuspedagoger i kommunen innebär det ju inte att läraren inte har en genuspolitisk agenda.
    Jag hade kunnat köpa slopandet av tomtar och pepparkaksgubbar om deltagandet i tåget var frivilligt men det var det ju inte, Jag kan inte se att
    det skulle vara nödvändigt att delta i ett luciatåg ur ett utbildningsperspektiv.

    Svara
 25. MiT

   /  12/11/2013

  Intressant att se hur de benämner Researchgruppen också…
  ”Kommenteringsfunktion täpper till säkerhetshål”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5730205

  Svara
  • Kristian

    /  12/12/2013

   Hmm. Sveriges Radio vill att man där skall kunna kommentera anonymt. Det är tydligen Nazister.
   (När Danielsson skrev Grallimatik var den typen resonemang menat som satir.)

   Svara
 26. QED

   /  12/12/2013

  Svara
 27. Jan

   /  12/12/2013

  Om, låt oss säga, hundratusen flyktingar flyr ett land, p g a t ex inbördeskrig, och bosätter sig i ett flyktingläger i ett (lika fattigt) grannland som sköts av Röda Korset och andra västerländska organisationer så påstår Veronica Svärd (och likasinnade) att det landet tagit emot hundratusen flyktingar. Vilket naturligtvis är en sanning med modifikation eftersom det grannlandet inte lagt ut ett öre på någon flyktingmottagning. Dessa siffror jämför hon sedan med Sveriges flyktingmottagning….

  Svara
  • MiT

    /  12/12/2013

   Jan:
   Och varje gång sånt här inträffar så blir det bara fler som tröttnar och tänker att det får vara nog.

   Svara
 28. Jag har haft mina personliga duster med AFA IRL och vill bara påpeka att det inte är några duvungar med silkesvantarna på.

  Även om man tror på deras alla fina ord, förevändningar och föresatser gör det ändå lika ont med en gatsten i pannan. De är organiserade pss som terroristceller vilket borde få folkvalda att börja agera – inte hylla i riksmedia.

  Även om en högerkrok anses farlig ska man väl inte glömma att parera en rak vänster?

  Extremism har många färger, riktningar och namn. Den har dock bara ett uttryck = våld.

  Jag är emot våld.

  Svara
  • MiT

    /  12/12/2013

   enstillaundran:
   De är nog inga roliga typer! Problemet är att det finns folk som tror att det är goda människor när det i själva verket är tvärtom.

   Svara
   • Du behöver inte övertyga mig – jag vet. Det räcker att fråga någon från det gamla östblocket för att vakna upp på riktigt. Förföljelser, försvinnanden, falska anklagelser, fängslanden och fruktansvärda fasor. Vänster inte = goda sidan per automatik.

    Svara
 29. Kristian

   /  12/12/2013

  http://www.nimatown.blogspot.se/2013/12/researchgruppens-extreme-make-over.html
  (Ja, det är skrivet av en SverigeDemokrat. Tycker det var ganska vettigt ‘trots det’. Nej, skulle inte rösta SD, men de ligger inte sist på Pest och Kolera-listan heller.)

  ”Om Expressen tror att de på något sätt stärker demokratin genom sitt samarbete med Researchgruppen så undrar man hur Expressen ser på demokratin. Att konfrontera politiker är en del av demokratin. Men är det demokrati när man tillsammans med vänsterextremister kartlägger privatpersoner som kommenterar på internet? ”

  ”Det här handlar inte om rasism, utan det handlar om stolar. Expressen har valt sida inför valet 2014. Deras mål är att se till att de mer etablerade partierna i det här landet inte förlorar sina stolar i olika politiska församlingar. Behöver privatpersoner hängas ut så kommer Expressen göra det. Till sin hjälp har de Researchgruppen, som struntar i lagen. Problemet är att det är inte särskilt demokratiskt om man skrämmer folk till tystnad.”

  Svara
  • MiT

    /  12/12/2013

   Kristian:
   Jag har läst den också. Han har rätt i mycket! Men folk saknar sunt förnuft idag. Han är en ex-sosse, gick nyligen över till SD.

   Svara
   • Kristian

     /  12/12/2013

    Ja, jag såg det.
    Stöder tesen att många SD:er är besvikna sossar som längtar tillbaka till folkhemmet när en och annan Finne var det konstigaste man stötte på.
    (Och visst fanns det mycket som var bättre då. Och en hel del som var sämre. Framförallt var det väl mindre komplicerat.)

    Svara
 30. Kristian

   /  12/12/2013

  http://mitt-i-steget.blogspot.se/2013/12/negativa-beteenden-och.html

  ”Om ni nu tror på fullt allvar att den här typen av avslöjande har en avgörande betydelse för anti-opinionen mot SD så kan ju de förklara varför de gått från 1,2 procent väljarstöd 1998 till runt 9 procent idag femton år senare. Under denna tid har de haft Expo, Inte Rasist Men samt i praktiken en samlad journalistkår som sällan väntat mer än någon timme på att klä av SD-företrädare deras verkliga åsikter.”

  ”Väljarna har diskonterat ett negativt beteende i botten och låter sig inte påverkas nämnvärt av det. Moderater är skattefuskare, Kristdemokrater har ett överintresse för folks sexvanor, Miljöpartister röker på, Sossar myglar med ersättningar….. alla kan vi mer eller mindre ostraffat hålla på med något negativt beteende som har en traditionell koppling till våra respektive partier explicit utan att det påverkar opinionen när historier avslöjas.”

  Svara
  • Kristian

    /  12/13/2013

   ”I think not being racist is the new racism.”
   -Jeff Winger, Community S01E06

   Svara
 1. Hänt i veckan | Susanna's Crowbar
 2. Anonymitet och makt | WTF?
 3. Nr 20 till nr 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: