Jämställd njutning!

Jodå, så är det! Inte ens i sovrummet slipper ni ifrån genusfolkets pekpinnar. Det kan man läsa i dagens Sydsvenskan ”Ökat motstånd mot könsroller i sängen

jämställdnjutning

I vardagslivet har vi blivit betydligt mer jämställda, historiskt sett. Men inte i sängen. För heterosexuella par är de traditionella genusrollerna som tydligast när det handlar om sex. Men forskning visar att varken unga kvinnor eller män vill ha det så.

Kvinnan och mannen kan ha jobbat lika många timmar. De kan ha delat lika på matlagningen, på disken och tvätten.

Men när de går till sängs för att ha sex faller de in i gamla normer för hur ett heteropar ska bete sig i sänghalmen: Mannen tar initiativ och intar den dominanta rollen, kvinnan den mer undergivna, omtänksamma och lyhörda. Det här visar Eva Elmerstigs forskning. Hon är lektor i sexologi på Malmö högskola.”

Usch, de där otäcka patriarkala normerna nästlar sig in överallt, inte ens sovrummet slipper ifrån de otäcka tentaklerna!

”– Om vi ska få njutning på lika villkor, måste vi sluta värdera mannens sexualitet högre. Det behövs en förändrad syn, men också mer kunskap om kvinnans anatomi och sexualitet, säger Eva Elmerstig.”

Jämställd njutning… Det åstadkommer man med att säga att mannens sexualitet är högre värderad. Alltså att den är felaktigt värderad. Vem/vilka värderar den så felaktigt?

”Fokus på erektion och penetration har också gjort att mannens sexualitet har blivit så starkt kopplad till enbart penis.”

Aha, det är den där förhatliga penetrationsnormen man är ute efter, har hon tagit intryck av Fanny kanske? De får väl gå på lite mer fittaktivism i Lund!

Ja jävlar i det, nu är sexlivets mest privata detaljer politiska! Feminism i arbete…

Juggen: ”Vad man inte får säga

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

104 kommentarer

 1. David8

   /  12/17/2013

  Manlig sexualitet värderas inte högre. Det värderas böter: http://www.jnytt.se/student-onanerade-pa-biblioteket-stalls-infor-ratta

  Svara
  • MiT

    /  12/17/2013

   David8:
   SkadesSTÅND kanske det borde STÅ… 😉

   Svara
  • Pittpyssel

   Svara
  • Nils Jungenäs

    /  12/18/2013

   Grejen är ju att det som kan anses typiskt manligt har högre status ibland. T.ex att vara dominant. Dock är det ju feministerna själva som allra mest ser ner på det typiskt kvinnliga och haussar det manliga i ALLA lägen.

   De värderar framgångsrik karriär högre än tid med barnen.
   De värderar att penetrera någon högre än att omsluta någon.
   De värderar hög lön högre än säkerhet, bekvämlighet, arbetstider och möjlighet till självförverkligande.

   Feminister högaktar allt manligt och föraktar allt kvinnligt. De känpar för att män ska börja göra mer traditionellt kvinnliga val men nedvärderar och skambelägger kvinnor som vill vara hemma med barnen, bära rosa eller leka med dockor.

   …och själva väljer de humaniora (genusvetenskap) på universitetet men klagar över att kvinnor inte valt ett spår (ekonom, ingenjör osv) som leder till VD-jobb och styrelseposter.

   Svara
 2. Fredrik S

   /  12/17/2013

  Jag undrar varför dominans i sängen per automatik skulle innebära att den dominantes sexualitet skulle vara högre värderad. Om den undergivna njuter mer än den dominante, och om njutning har ett värde i sig, så kan väl det ses som att den undergivnas sexualitet värderas högst.
  Hur, och i vilken enhet, mäter man förresten värde och njutning?

  Svara
  • MiT

    /  12/17/2013

   Fredrik S:
   För att veta sådana saker som hur man mäter njutning måste man fråga de kunniga och nödvändiga genusvetarna 😉

   Svara
  • Jonte

    /  12/17/2013

   Den enda riktigt jämställda är naturligtvis att kvinnan drar på sig en strap-on och peneterar mannen vid minst hälften av alla samlag. Naturligtvis ska vi ha genuskommissarier utplacerade i varenda sovrum så att vi säkerställer att alla blir jämställda.

   Svara
 3. Petter

   /  12/17/2013

  69:an är sann jämställdhetssex, och vi kommer ochså ifrån den gamla unkna penetrationsnormen! Feministiskt sex är nog att höja upp kvinnan högre än mannen och ge henne den njutning hon förtjänar för allt skit hon går igenom i patriarkatet, det är nog nu med patriarkalt förtryck och sex ska handla om kvinnan så det blir jämställt! Nu finns det en jävla massa porr och så men för 30-40 år sen så bör ju sex inte varit så styrt av samhälle och reklam mm. Man fick väl lära sig o skolan var man skulle stoppa in den och så iof men sen var det väl mest upp till fantasin. Undra om feministerna tycker att sexet då var mer jämställt? Nä det var en dum fråga, kvinnor har ju blivit förtryckta sen urminnestider vilket förklarar längdskillmaderna så….

  Svara
  • Pelle2

    /  12/17/2013

   Nej,69:an handlar ju också om penetration av kvinnan så det är inte jämställd sex. Maximalt jämställt sex är väl att mannen tilfredställer kvinnan med fingrar och/eller mun och mannen får hjälpa sig själv;-).

   Svara
  • MiT

    /  12/17/2013

   Petter:
   200 000 år har kvinnan blivit förtryckt enlig Katrin Kielos, har även sett miljoner år i debatten 🙂

   Svara
 4. Jonte

   /  12/17/2013

  Kan inte låta bli att posta den här 🙂

  Svara
 5. Anders/AV

   /  12/17/2013

  Att vara den ”dominante” den som tar initiativ innebär att man måste vara lyhörd och omtänksam. Den måste ta mer ansvar för bådas njutning. Den som är passiv har bara sina egna lustar att ta hand om. Ännu ett exempel på att när män har en framträdande roll kallas det dominans, när kvinnor har en framträdande roll kallas det ansvar.

  Extremfallet är BDSM där en är mycket dominerande och den andre mycket undergiven/passiv. Ny är det inte min kopp te, men som jag förstår det är det i själva verket omvända roller. Den dominante tar ansvar för att göra ett scenario som den undergivne verkligen njuter av. Den dominante måste vara mycket lyhörd och inkännande i planeringsfasen och under själva akten vara uppmärksam på signaler och omedelbart respektera stoppord. Vitsen med att vara undergiven är att släppa allt ansvar, både för den gemensamma njutningen och t o m sin egen. Att bara få följa med strömmen, utlämnad till någon annan som tar hand om en.

  Svara
  • MiT

    /  12/17/2013

   Anders/AV:
   Hon verkar ha missat att i relationer så måste man vara väldigt lyhörd oavsett. En som ständigt blir förbisedd är nog inget kul att leva med alls…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/17/2013

   Allt sådant extremt sex är våldtäkt, för ingen ”normal” människa skulle gå med på det. ( Och det finns inga dominatrixer, det är alltid männen som slår för sin egen njutnings skull ).

   Ta-dah! Problemet löst.
   Håll nu käften på läktaren Anders.

   Svara
 6. Pelle2

   /  12/17/2013

  kanske därför så många feminister är lesbiska. Då slipper dom bli förtryckta av de otäckta
  männen och slipper bli penetrerade av en penis åtminstone.

  Svara
  • Pelle2 skrev den 12/17/2013 kl. 10:06:
   ”[………] och slipper bli penetrerade
   av en penis åtminstone.”

   Många lesbiska kvinnor VILL bli penetrerade,
   antingen av en dildo eller strap-on.
   Däremot vill de inte bli penetrerade av
   en manslem, men det beror ju på deras
   sexuella läggning.
   Rätta mig om jag har fel?

   Svara
   • Pelle2

     /  12/17/2013

    Det var därför jag just skrev slipper bli penetrerade av en PENIS.
    Lesbiska kvinnor verkar som sagt var använda sig av dildos och strap-ons
    så själva penetrationen verkar de inte vilja vara utan: De vill bara inte bli penetrerade av en riktig penis.

    Svara
 7. Vem gör värderingen och hur ser det empiriska underlaget ut?

  Svara
  • Pelle2

    /  12/17/2013

   Han verkar ha hakat upp sig ordentligt på Birro eftersom han tjatar så mycket.

   Svara
 8. MiT

   /  12/17/2013

  Svara
  • Kristian

    /  12/17/2013

   Hur ser det ut i kulturens underbara värld? Inom utbildning/forskning?
   Och, mer intressant: vilka ansöker och hurdant är utfallet.

   Bryr mig inte om om det görs av tränade illrar, bara de följer lagar och förordningar. (Det är nämligen det vi teoretiskt sätt kan påverka via de folkvalda.)

   Svara
 9. MiT

   /  12/17/2013

  Är det konstigt på något sätt?

  Svara
  • Anders/AV

    /  12/17/2013

   Hur är stödet till de som är skadade en längre tid och inte kan tävla på minst 6 månader? SOK ger väl stöd till de som inom en nära framtid kan tävla i OS/VM/EM. Är hon nygravid nu lär det inte vara mycket till tävlande i år och det är 2 år kvar till sommar-OS. Då går pengarna till unga löften som kan utvecklas istället.

   Svara
   • MiT

     /  12/19/2013

    Anders/AV:
    Var min första tanke också. Varför ska hon ha pengar när hon inte ens kan vara med i OS?

    Svara
 10. Kristian

   /  12/17/2013

  Gissar att alla såg den här på GD:
  genusdebatten.se/sveriges-kvinnolobby-skambelagger-kvinnas-sexualitet/
  (Och: hur sålde 50 Shades of Gray miljoner exemplar över hela världen? Inte sjutton var det onda män som läste den?)

  Svara
  • MiT

    /  12/19/2013

   Kristian:
   Det måste ha varit onda män som tvingade kvinnorna att köpa den. Det är ju de onda männen i Patriarkatet som tvingar kvinnorna att fylla garderob efter garderob med kläder som de aldrig använder så det gäller nog även böcker…

   Svara
 11. MiT

   /  12/17/2013

  Alltså, jag beundrar verkligen Utas som behåller tålamodet med clownerna

  Svara
  • Pelle2

    /  12/17/2013

   Alexandra:
   Våldtäktskulturen är ett stort problem – MEN VI MÄN BLIR JU DISKRIMINERADE VID VÅRDNADSTVISTER JUE!!” Vita kränkta män alltså”
   Jag har aldrig hört någon man försvara våldtäkt med att män är diskriminerade vid vårdnadstvister.Har inte hört någon av något kön försvara våldtäkt överhuvudtaget heller för den delen.
   Fast i radikalfeminismens värld är det ju vanligt att man hittar på saker för att försvara sin ideologi.
   sedan är det ju enbart tragiskt att hon försöker försvara sina egna generaliserande och nedsättande uttalande om män med att hon är förtryckt och att män har en priviligierad ställning enbart i kraft av sitt kön.

   Marxistiskt skitprat helt enkelt.

   Svara
   • Alexandra använder sig av feministisk logik
    när hon kopplar samman våldtäkter med
    vårdnadstvister.

    Feminister är inte de vassaste knivarna
    i knivblocket. Och alla vet ju att det är
    farligare att skära sig på en slö kniv,
    än en kniv som är vass……….

    Sedan visste jag faktiskt inte ens om att det
    fanns en ”våldtäktskultur”.
    Våldtäktskulturen är säkert verklig –
    i feministernas (fablernas) värld.

    Pelle2 skrev den 12/17/2013 kl. 12:16:
    ”Jag har aldrig hört någon man försvara våldtäkt
    med att män är diskriminerade vid vårdnadstvister.
    Har inte hört någon av något kön försvara våldtäkt
    överhuvudtaget heller för den delen.”

    Samma här.
    Det finns ju ingen med alla hästar i stallet
    som försvarar en så avskyvärd handling
    som en våldtäkt.

    Svara
  • pinjata69

    /  12/18/2013

   Skönt att se Utas ta fighten med rasisterna.

   Svara
   • MiT

     /  12/19/2013

    pinjata69:
    Hon är faktiskt den enda miljöpartisten jag sett som är klok!

    Svara
 12. MiT

   /  12/17/2013

  Svara
  • Anders/AV

    /  12/17/2013

   Utpräglat för rika länder är att vi har relativt få egna företagare. Företag med anställda kan specialisera sig och skapa större mervärde. Den egna företagaren är måhända fri att styra sitt liv mera, men kraven är högre, skyddet lågt och han/hon måste sköta en massa administration också. Ganska ineffektivt. Ska man starta företag bör det vara sådana som anställer ett par tio stycken. Det finns en tydlig negativ korrelation mellan välstånd och många ”self employed”.

   Svara
   • Kristian

     /  12/17/2013

    Om ingen stat och inga stora företag finns är alla egenföretagare. Låter mera tredje världen än Objektivistisk önskedröm.

    Svara
 13. MiT

   /  12/17/2013

  🙂 🙂

  Svara
  • Jonte

    /  12/17/2013

   Hahaha, hoppas SVT kommer få käka upp det där programmet under lång tid framöver

   Svara
  • Anders/AV

    /  12/17/2013

   Märks tydligt att protoner är manligt kodade. Positiva, potenta, i mitten, drar till sig uppmärksamhet. Kvinnliga förtryckta elektroner däremot. Negativa, små, utan signifikant massa, kan stötas bort eller tas upp efter behag, måste röra sig i vissa banor, blir bedömda efter energitillstånd (jmf skönhetshets), känslostyrda (kan exiteras) och måste klara de bindningar protonerna inte klarar av. Ständig medlare och i kläm mellan maskulina storheter. Förtrycket är inskrivet i fysiken och kemin. Kom inte och säg att det är confirmation bias, att min tolkning utgår från redan fastslagen slutsats. Jag känner att det är så här. I varenda cell. Och celler är byggda av atomer. Så det så!

   Svara
   • Jonte

     /  12/17/2013

    Har du pluggat fysik på Södertörn?

    Svara
    • Anders/AV

      /  12/17/2013

     Hur visste du det? De kallade det genus-fysik och sade det var finare än den gamla ”gubbiga” fysiken. Lät spännande och modernt, ja t o m bortom modernt. De pratade mycket om en moderniserad brevdistribution. Förstod inte vad det hade med fysik att göra, men om de kloka människor som tänkt så fina tankar säger så, då är det nog rätt. Tänk att självaste rektorn kom och pratade om termodynamik ock löslighetsjämvikter! Hon visade att kvinnliga avsvalningskurvor från en tekopp var minsann lika fina som manliga, ja faktiskt bättre eftersom de utgick från vardaglig realism. Även kvinnliga löslighetskonstanter för t ex socker är vida överlägsen med sin vardagsförståelse. Inte den absurda manliga världsbilden där man räknar på kall te. Som om någon skulle vilja dricka kall te med en massa socker i. Ens på en varm sommardag.
     Ska gå en kurs i inkännande hållfasthetslära och brokonstruktion. Det ska bli jättekul, pepp pepp.

     Svara
  • David8

    /  12/17/2013

   Den här säger mycket:

   ”Jag tycker allt beror på vad personen vill med frågan. Är hen uppriktigt intresserad av att veta vad jag tänker så svarar jag gärna hur ”dum” frågan än är. Men är det nån som ba vill attackera och sätta dit mig så nej.
   Men ”dumma” frågor:
   – Hur vet vi att vi lever i ett patriarkat?”
   – På vilket sätt förtrycker män kvinnor?
   – Vems ansvar att förtrycket ska upphöra?

   Földkommentar:
   ”Det här vill jag också ha bra svar på! Har hamnat i en del diskussioner ang patriarkatet, och tar tacksamt emot goda argument!”

   Går inte att ”tacksamt ta emot” goda argument som inte finns. Hon är alltså könsrasist och vill ha argument till varför ska vara det. Grupptryck och fördumning på lägsta nivå.

   Svara
   • Kristian

     /  12/17/2013

    Det vore väldigt enkelt att en gång för alla skriva ned svaren på de dumma frågorna. Om de funnes.
    Man kunde till exempel lägga ut talande citat från de ”hela bibliotek” som skall finnas någonstans – de där som bevisar patriarkatet, könsmaktsordningen osv.
    Sedan är det lätt att bara referera till valfri länk.

    Som det är nu saknar slutledningarna fler led än underpants gnomes affärsplan.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  12/18/2013

     ”Läs FAQ:en först!” hade hon kunnat svara då, men som sagt, det kräver att hon svarar på frågan minst en gång och lägger svaret i FAQ:en =)

     Svara
   • MiT

     /  12/19/2013

    David8:
    Men visst är de gulliga i sin naivitet?

    Svara
 14. MiT

   /  12/17/2013

  Jodå, det är inte bara på twitter LD vill uppfostra vuxna som hon tycker har fel utan även på instagram

  View this post on Instagram

  Som sagt…

  A post shared by Kitty Störby Jutbring (@kitty_storby_jutbring) on

  Svara
  • Ninni

    /  12/17/2013

   Det måste vara fantastiskt att vara så upplyst och allvetande att man är säker på att man har ”Det rätta svaret”… att vara utsedd av en högre makt för att leda andra vuxna människor till den rätta vägen.

   Svara
   • MiT

     /  12/19/2013

    Ninni:
    Och alla som inte håller med henne är antifeministiska kvinnohatare som bara sko blockas direkt

    Svara
 15. MiT

   /  12/17/2013

  Nädå, de pratar inte alls i eget intresse…

  ”Forskning behövs för kvalitet i jämställdhetsarbetet. Det menar Kerstin Alnebratt, föreståndare på Nationella sekretariatet för genusforskning och själv forskare på jämställdhetsområdet. Hon efterlyser en nationell resurs som håller ihop jämställdhetsarbetet. Vid en jämförelse av tillväxtpolitiken och jämställdhetspolitiken, som båda infördes ungefär samtidigt på 90-talet, ser Kerstin Alnebratt att frågorna hanterats olika.

  – Tillväxtpolitiken har ett flertal väldigt starka och drivande myndigheter. Inom jämställdhetspolitiken var länsexperterna och länsstyrelserna det enda som tillkom, samt de tillfälliga projekten. Det är en enorm skillnad.

  Fredrik Bondestam, forskningssamordnare på Nationella sekretariatet för genusforskning, menar att forskarnas kompetens behövs för att göra analyser i jämställdhetsarbetet, men det saknas i jämställdhetsintegreringsarbetet i dag. Hans budskap till politikerna på seminariet var: bättre forskningspolitik, eftersom ordet genus inte ens finns med i senaste forskningspropositionen.”

  http://genus.se/Aktuellt/genusflodet/genusflodet-detalj//battre-styrning-behovs-for-jamstalldhetsarbetets-framtid.cid1197715

  Svara
 16. Grodan Boll

   /  12/17/2013

  På A svarar jag:
  ”Vibratorerna var inte lika bra för 30 år sedan.”

  På B:
  ”Det ligger, och har sedan ett bra djävla tag legat, i mansnormen kan kunna ge kvinnor sexuell njutning.”

  Var är fråga C?
  ”När introduceras det normkritiska ansvarsläggande perspektivet där kvinnor får tala om hur de vill ha det i sängen för att få det som de vill? Gärna i en form som inte skuldbelägger mannen och utgår från kvinnors telepatiska förmåga och männens ovilja att uppfatta dessa enbart mentalt kanaliserade signaler.” *

  *kritiken är inte mot att Sveriges kvinnor inte kan ta för sig, utan att genus/sexologtomten inte kan befatta sig med begreppet att de gör det / bör göra det för att forma den sexuella relation de önskar sig.

  Svara
 17. Jonte

   /  12/17/2013

  Snacka om att ha issues, det är fan nästan sorgligt…

  Svara
  • Pelle2

    /  12/17/2013

   Lycka till med ditt självhat ! Hoppas att du har det kul ;-).

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  12/17/2013

   Hen behöver inte ett Twitterkonto.

   Svara
  • Skaffa ett solarium!

   Svara
   • Ho Chi Minh

     /  12/18/2013

    och solarie-tvång till de vita barnen på dagis…. feministisk logik, ur ett intersektionellt perspektiv

    Svara
 18. Larsson

   /  12/17/2013

  Det hela är förhållandevis enkelt. Om man formulerar vad vi gör i sänghalmen som ett problem och analyserar det efter den feministiska logiken, så går det förmodligen inte att komma till andra slutsatser. Vilka förstås är mer eller mindre absurda.

  Men frågan är – när den enda forskningen som finns tillgänglig är eller är på väg att bli feministiskt dominerad (genusmedicin är ju bland det hetaste som finns i Sverige), vad ska de annars bygga sina analyser på?

  Svara
 19. MiT

   /  12/17/2013

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  12/17/2013

   Om det är en bra idé eller inte är väl beroende på vem Man frågar. Frågar du grisen är bacon en typiskt dålig idé.

   Svara
   • MiT

     /  12/19/2013

    Blåval Rödval:
    Hahaha, nä grisen tycker nog inte att bacon är en bra ide alls 🙂

    Svara
 20. MiT

   /  12/17/2013

  https://twitter.com/talgboll/status/412985919055364096

  Svara
  • Jonte

    /  12/17/2013

   Har en känsla av att talgbollen kommer komma ut som ett konstprojekt väldigt snart

   Svara
 21. MiT

   /  12/17/2013

  Hmmm, en i Researchgruppen gillar viss att försöka smita fråntaxinota, med knytnävarna också

  Klicka för att komma åt B3551-13.pdf

  Svara
 22. MiT

   /  12/17/2013

  Svara
  • Kristian

    /  12/17/2013

   ”asked whether it is easier for men to get top executive jobs, 71 percent of college-graduate women said yes, compared to only 47 percent of women who were not college graduates.”

   Självuppfyllande profetia? Rundgång?

   Svara
 23. MiT

   /  12/17/2013

  ”Ledarskribenter – en mansdominerad yrkeskår”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5735821

  Intressant diskussion i kommentarsfältet

  ”Det var längesedan jag slutade läsa tidningarnas ledarsidor, liksom svenska tidningar överhuvudtaget. Detta av den enkla anledningen att har man läst en har man läst alla. Tyvärr är det så det ser ut idag, det finns helt enkelt inte ett enda avvikande alternativ i dagens politiskt korrekta medielandskap. Således är det exempelvis hårfin skillnad mellan SvD:s ledarsida och SVT:s Kulturnyheterna. Det är samma eviga politiska budskap över hela linjen vare sig det handlar om ledarsidor, krönikor eller kulturinslag.
  Ett och annat sällsynt undantag dyker i ärlighetens namn upp då och då men det slutar obönhörligt med att denne skribent då, i förtäckta ordalag, blir uthängd som svikare av konsensusklubben.
  Den mångfald samma medieetablissemang omhuldar i så många andra sammanhang tycks vara tabu hos dom själva.
  Detta faktum är något som Studio Ett borde fokusera på istället för att hitta detta eviga låtsasdilemma och mediespöke om mansdominans så fort det handlar om 51-49 till männens övervikt på något resterande område.”

  Redaktionen svarar personen ovan:
  ” srstudioett Redaktionen Helmer_Bryd
  • för 3 timmar sedan

  70% män handlar det om enligt reportaget. Är det ett låtsasdilemma, tycker du Helmer_Bryd?”

  Skribenten Helmer Bryd svarar redaktionen:
  ” Helmer_Bryd srstudioett
  • för 3 timmar sedan

  Ja, det tycker jag eftersom det inte handlar så mycket om vad det ena eller andra könet tycker utan om dagens politiska agenda. F ö är ju feministiska trosläran lika utbredd hos båda könen i branschen.
  Men om nu detta är så viktigt för er varför inte göra en undersökning av den inhemska redaktionella (observera den sistnämnda detaljen) fördelningen på systerredaktionerna Ekot-, P1-morgon- och Studio Ett.
  Som lyssnare behöver jag knappast någon fickräknare för att konstatera slagsidan till kvinnornas förmån.”

  Redaktionen svarar Helmer Bryd igen:
  ” srstudioett Redaktionen Helmer_Bryd
  • för 2 timmar sedan

  ”feministiska trosläran”? Jämställdhet menar du? Ja det är fler kvinnor än män som jobbar här, men en långsiktig ambition är att det ska vara en jämnare könsfördelning.”

  Ok ,vad i hans ord är det som de inte förstår? Han säger ju uttryckligen ”feministiska trosläran”! Genast så börjar de lalla om att han egentligen menar jämställdhet. Samma sak varje gång…

  Svara
  • Jonte

    /  12/17/2013

   Håller inte riktigt med om att SvD:s ledardida kan jämföras med Aftonbladets ledarsida eller DN kultur, SvD:s ledarsida har ju varit ett ljus i mörkret när det gäller just genusideologin

   Svara
 24. Ung Vänster drabbas inte av någon högerextrem motsvarighet till R*searchgruppen. De offentliggör istället idiotin och klavertrampen under eget namn. Vad ska vi kalla det? Självdecimering?

  http://na.se/nyheter/orebro/1.2318047–revolutionara-fronten-ar-det-enda-alternativet-

  ”Den nye distriktsordföranden i Ung vänster i Örebro län har även han uttalat sitt stöd för Revolutionära fronten genom inlägg på Twitter”.

  Svara
 25. Skulle denna artikel ha gått till publicering om skribenten vore man?
  http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/758935-jag-gav-nazisterna-langfingret-da-sprackte-de-min-lapp

  Svara
  • Anders/AV

    /  12/17/2013

   Varför inte? Å andra sidan tror jag ingen man med självbevarelsedrift ensam skulle ställa sig mitt i vägen för en nazistisk demonstration och ge dem fingret. En man vet att gör han så åker han på rejält med stryk. Vi pratar knappast en sprucken läpp, utan ambulans och 24 stygn. Det intressanta är att hon vågar göra det. Det beror inte på att hon är modigare än alla män tillsammans, utan på att hon har ett skydd av sitt kön. Man slår inte kvinnor. Punkt. Faktum är att hon i nio fall av tio kan ge en man en örfil och han slår inte tillbaka. Det vet hon givetvis om. Nu råkade hon ut för den tionde mannen. Mannen som gav henne en försmak om vad han gett en kille i samma situation.

   Svara
  • Anders/AV

    /  12/17/2013

   Ingen som stödjer publiceringen i Expressen kan längre klaga på när Fria Tider outar folks domar mm.

   Svara
  • Kristian

    /  12/18/2013

   Så utomordentligt obehagligt. Och Mattson har inga problem med det.

   Svara
 26. Ninni

   /  12/18/2013

  Jag kommer osökt att tänka på detta: http://genusdebatten.se/var-finns-de-riktiga-mannen-pa-soder/

  Svara
 27. michael

   /  12/18/2013

  Angående sex så tycker jag män ska lyssna på feminister mer män ska tacka nej om dom blir erbjudna det och ta ett steg åt sidan och ge en kvinna sin plats för jämställdhetens skull.

  Svara
  • Kristian

    /  12/18/2013

   [standup comedy mode]
   Jag försökte det där, men jag fick inte vara kvar och filma … 😉
   [/standup comedy mode]

   Svara
  • MiT

    /  12/19/2013

   michael:
   Du menar att kvinnor innterst inne har en lesbisk dröm som de har svårt att uttrycka? 😉

   Svara
 28. Nils Jungenäs

   /  12/18/2013

  Det här får mig att tänka på en diskussion jag hade med enriktigt vansinnig feminist en gång. Hon påstod att g-punktsorgasmer var en myt och att orgasm öht var omöjligt utan stimulans av klitoris. Min avvikande uppfattning som faktiskt backades upp av min sannolikt betydligt större erfarenhet än hennes av att penetrera olika kvinliga könsorgan, avfärdade hon med att alla de kvinnor jag haft sex med ju bara kan ha fejkat och ljugit för att de kännt sig tvungna att behaga mig.

  För att patriarkatet…

  Tämligen lönlöst att resonera mot den typen av argumentation.

  Svara
  • Ninni

    /  12/18/2013

   Jasså, det är en myt? Tur man har gått på den ;D

   Jag hade svarat henne ”kniiiiip, kära du, kniiiiip” … 😉

   Svara
   • Nils Jungenäs

     /  12/18/2013

    Det finns flera sätt att stimulera g-punkten utan att behöva knipa sig blå.

    Men det tänker jag inte gå in på här. 🙂

    Svara
    • Ninni

      /  12/18/2013

     Jag syftade på knipövningar inte sexet i sig. Avgörande för ens förmåga till att nå g-punktsorgasm är någotsånär stark bäckenbottenmusklatur. Ju mer vältränad denna är ju lättare når man den typen av orgasm. Jag säger bara multipel, det är väl värt besväret 😉

     Svara
     • High five sister =)

     • Nils Jungenäs

       /  05/16/2014

      Det här har jag länge velat bemöta, utveckla och nyansera. Jag gör det dock inte på ett öppet forum. 😀

  • Kristian

    /  12/18/2013

   -”I finally had an orgasm, and my doctor said it was the wrong kind.”
   -”You had the wrong kind? I’ve never had the wrong kind, ever. My worst one was right on the money.”
   – Manhattan (1979)

   Svara
  • Är det sant att Koranen säger att kvinnans orgasm är manlig skyldighet? (frågar jag en sverigedemokrat, lol)

   Svara
   • Nils Jungenäs

     /  12/19/2013

    Jag har faktiskt läst hela koranen och bibeln. (Jobbigt och tråkigt men intressant)

    Kommer inte ihåg exakt hur det var formulerat men det var väl lite halvluddigt som allt annat, att mannen ska se till att kvinnan njuter. Vilket beroende på översättning och ordalydelse säkert kan innebära allt från att det är fel att våldta till att hon tvunget måste få orgasm varje gång.

    Svara
  • MiT

    /  12/19/2013

   Nils Jungenäs:
   För att Patriarkatet… 🙂

   Svara
 29. Press-release från Fathers 4 Justice:
  Kate Winslet hotar Fathers 4 Justice
  med lagliga åtgärder gällande en annonskampanj
  med hennes egna uttalanden

  http://www.dads-r-us.se/2013/12/18/kate-winslet-threatens-fathers-4-justice-with-legal-action-tonight-over-press-advert/

  Kate Winslet threatens Fathers 4 Justice with legal action tonight over press advert

  Reference
  http://www.dads-r-us.se/2013/12/15/titanic-actress-kate-winslet-sinks-fatherhood/

  From Fathers 4 Justice FaceBook:
  BREAKING NEWS: ACTRESS #KATEWINSLET THREATENS
  #FATHERS4JUSTICE WITH LEGAL ACTION TONIGHT
  OVER PRESS ADVERT

  Please share far and wide – we expect the full force of Schillings
  solicitors to hit Fathers4Justice tomorrow in an attempt to stop
  our ad campaign.
  See text of our press release here and copy of the legal letter.

  Press Release: Kate Winslet threatens Fathers4Justice with legal action

  Actress Kate Winslet’s solicitors Schillings have issued Fathers4Justice
  with a legal letter tonight claiming that an advert the group were about
  to publish regarding comments the actress made in Vogue magazine
  about 50/50 parenting were ‘misleading and seriously defamatory’.

  In earlier email correspondence with Winslet’s agent Donna Wilson,
  the group agreed to refrain from publishing the advert until 4.00pm
  Wednesday after representations from Kate Winslet’s ex husband
  Sam Mendes.

  Donna Wilson said tonight that Mr Mendes claimed the advert
  was ‘false and damaging’. In a statement to Fathers4Justice
  Mr Mendes said, “It is inappropriate for this organisation to involve
  my family and I when they know nothing of our personal circumstances.
  Whilst I fully support fathers rights I can happily state this has never
  been a concern for me or my son.”

  Fathers4Justice said the delay was agreed in good faith to allow
  the parties to confirm or deny whether the following quotes made
  by Winslet in a Vogue magazine interview in October 2013 were
  accurate ”My kids don’t go back and forth; none of this 50/50 time
  with mums and dads – my children live with me; that’s it. That is it!”

  Campaign Director Nadine O’Connor said tonight, “Kate Winslet brought
  her children/parenting arrangements into the public domain with her
  comments, not Fathers4Justice.”

  “We believe the content of the advert is accurate, balanced and
  reflective of the comments she made. We have also asked Kate
  for a public statement retracting those comments in the original
  Vogue article along with an endorsement of shared parenting.”

  “We do though welcome Mr Mendes comments supporting fathers
  rights and find it regrettable that instead of resolving this dispute
  as we had agreed, Kate Winslet has sought redress through legal action.”

  ENDS

  Schillings – Legal letter
  Schillings – Legal letter – Fathers4Justice [PDF]

  Svara
 1. Tweets från 2013 del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: