Om damidrott

Zlatan petade lite med en pinne i den feministiska myrstacken igår och resultatet blev det väntade, en massa arga feminister. Syftet var nog inte att peta i myrstacken utan att återigen förklara det idiotiska med att jämföra damfotboll med herrfotboll. Och att gnället på fotbollsgalan bara sabbade ett stort ögonblick för en av de stora i svensk fotboll.

Hur är det nu då med damfotboll vs herrfotboll? De inom damfotbollen säger att de vill ha samma villkor som herrarna, samma priser som herrarna, samma uppmärksamhet som herrarna och samma resurser som herrarna. Vad de glömmer är att det tagit herrfotbollen över 100 år att nå hit där den är idag. Damfotbollen har väl ca 70 år kvar till motsvarande tid har lagts…

Det som vi hör från damfotbollsförespråkarna är alltså bara avundsjukt gnäll och inget annat. Det tar tid att bygga upp intresse och kultur, man kan inte beordra eller gnälla fram det som feministerna tror.

Som det är idag så lever damfotbollen helt på herrfotbollen och så får det gärna vara till den kan stå på egna ben. Om damfotbollen utvecklas så kommer också intresset men det tar TID! Om intresset från allmänheten inte finns så kan man inte vänta sig exakt samma uppmärksamhet. Damfotbollen får redan som det är oändligt mycket mer uppmärksamhet än de borde ha baserat på intresse från allmänheten. Och jämförelsen mellan de båda slipper man inte undan eftersom de själva vill ha exakt samma uppmärksamhet men utan samma intresse från publiken som betalar kalaset och utan samma tunga traditioner. Då blir det automatiskt dessa jämförelser…

Damidrott i övrigt då? Jodå, jag är ingen sportfantast alls utan gör som de flesta och tittar när det är mästerskap, det gäller både herrar och damer. En sport där jag tidigare föredrog att titta på damerna framför herrarna var tennis då herrtennisen var outsägligt tråkig pga för snabbt spel, dvs serve, volley, poäng. Inget spel alls till skillnad från damerna där det spelades mer i varje boll. Men sen damerna började låta som en porrfilm så fort de nuddar bollen så går det inte att titta och ha ljud på samtidigt och utan ljud så försvinner också en del av nöjet och därför tittar jag inte på tennis alls längre.

En annan idrott där jag hellre tittar på damerna framför herrarna är de flesta längdskidlopp. Herrarna är så ängsliga och åker helst i grupp och ingen vågar göra något, damerna bombar på! Roligare att titta på när man satsar och vågar.

Men som sagt, damfotbollen har ca 70 år kvar och försöker man tvinga fram intresse i ”jämställdhetens” namn så blir folk sura, de flesta är nog inte sura på damfotbollsspelarna eller på damfotbollen utan på alla idioter som försöker tvinga fram just det som det tagit lång tid för herrarna att uppnå.

Eller så kan damerna gå en egen väg? Försöka förändra lite så det blir mer intressant? Förändrar man lite så försvinner också jämförelsen. Kanske ordentligt mindre plan för snabbare spel? Eller nåt annat. Har man inte traditionen och kanske aldrig kommer att få den heller så får man ju hitta på något annorlunda!

Hur tror ni feminister gör istället för att tänka ett steg till? Kolla kommentarsfältet under mitt förra inlägg, där finns en del inklistrat och även länkar till ännu mer…

Gammelvargen: ”Zlatan skapar PK-storm på juldagen

MVH

MiT

Lämna en kommentar

58 kommentarer

 1. MiT

   /  12/26/2013

  Eller så kan man resonera som den här bloggaren, att man ska skita i den långa traditionen utan ge allt åt alla. Han är MP…
  http://blogg.vk.se/Krister_Andersson_MP/2013/12/26/zlatan-visar-varfor-det-kravs-mycket-mer/

  Svara
 2. MiT

   /  12/26/2013

  Jo det är sjukt men har inget med jämställdhet att göra.
  https://twitter.com/alewestman/status/415983030407557120

  Svara
 3. MiT

   /  12/26/2013

  Jomen…

  Svara
  • Björn

    /  12/26/2013

   Shut up Meg

   Svara
  • Claes-Peter

    /  12/28/2013

   Lisa Megära? ”The time for” opportunism, hyckleri, självförhärligande, censur, åsiktsförtryck & allmänt skitprat

   Svara
 4. MiT

   /  12/26/2013

  Vänsterextremism vs högerextremism diksuteras, se gärna hela diskussionen

  Svara
  • Jag håller för all del inte med om att vänsterextremismen är mindre farlig. Historiskt står sig vänsterextremismen väl i konkurrens med alla andra ideologier, när det gäller konsekvenser som tortyr, svält och mord. En bidragande orsak är just människors benägenhet att ursäkta övertramp från vänsterhåll, eftersom de ju står för ‘godhet’ och ‘medmänsklighet’.

   Alla ideologier som ‘kontextifierar’ och stundtals glorifierar hat är farliga. Ju mer förföriska de framstår, desto farligare är de. På så sätt anser jag att nazismen är ofarligare nu än förr, eftersom få människor tilltalas av deras idéer.

   Svara
   • Engelz

     /  12/27/2013

    Även nationalsocialism är svårt vänstertyngd med brutal kollektivism, arbetarideal, borgarhatet och jude-”kapitalismen” som fienden mot proletariatet, finns hur egentligen mycket som helst. Men inte i Sverige av någon anledning, där ”Mein kampf” (i vilken Hitler beskriver sig själv som den störste socialisten) snabbt blev bortplockad från hyllorna… och detta även med den (sena) svenska översättningen, för känsligt för vänstern tydligen, retuscheringen igång på högvarv

    Allvarligt egentligen. En bok alla borde läsa enligt Einstein, för att ta lärdom och för att verkligen förstå nationalsocialismen inre drivkrafter.

    Svara
 5. MiT

   /  12/26/2013

  Svara
  • Det är skönt att Zlatan vågade uttrycka sig trots konsekvenserna. Det finns inget positivt med självcensur.

   Svara
 6. Du är okunnig. Och hatar kvinnor.
  Svenskar ska tycka att damfotboll är minst lika kul och intressant som herrfotboll – för det har vi feminister bestämt att svenskar ska tycka och då ska det vara så. Och säger du emot så har du bristande värdegrund.
  Minst hälften av pengarna som herrspelarna drar in ska gå till damerna – så det blir jämställt.

  Svara
  • MiT

    /  12/27/2013

   Jämställdhetsfeministern:
   Fl´åt, ska genast idka botgöring med riset 😦

   Svara
 7. Claes-Peter

   /  12/26/2013

  Tycker bättre om att kolla på Damernas konståkning än herrarnas – fast det är väl negativt, en brist hos mig? Heteronormativet, typ?

  Angående brott – vi har nu kommit dit, att alla ansatser till att analysera brottslighet är rasism. Men snart är det rasism att en omnämna den! Typ:”Jag blev rånad och/eller våldtagen i går lväll!” – ”Din jävla egoistiska vita rasist!”

  Svara
  • MiT

    /  12/27/2013

   Claes-Peter:
   Haha, jag tycker inte om att kolla på konståkning alls…

   Svara
 8. MiT

   /  12/26/2013

  Hmmm, ska vi se vad hon twittrade?

  Mmm, kritiserar en man… Precis vad hon gör ovan eller?

  Och hon retweetar detta

  FNISS!

  https://twitter.com/svennebanangbg/status/415819162083418112

  https://twitter.com/svennebanangbg/status/415823208252997634

  https://twitter.com/svennebanangbg/status/415832324438503424

  https://twitter.com/svennebanangbg/status/415833883629064192

  Hon retweetade detta

  Svara
  • Hjalmar

    /  12/26/2013

   Tja, Flata’n blir arg på Zlatan… 😉

   Svara
   • Hjalmar skrev den 12/26/2013 kl. 16:24:
    ”Tja, Flata’n blir arg på Zlatan…”

    Meh, vad fan?
    Jag ska ringa Slobodan,
    så ska han slå-på-han……….

    Svara
 9. MiT

   /  12/26/2013

  Det här bra! Jämför det med gnällfian Jasmin Khan ovan…

  Svara
  • Hjalmar

    /  12/26/2013

   Molander har ju insikt… I motsats till det ylande feministgänget.
   Hur många av feministerna är genuint fotbollsintresserade, går på match flera gånger per månad, står och köar i timtal, kan ‘allt’ om favoritlagen?

   Nej, feminister snackar bara.

   Svara
 10. Rille

   /  12/26/2013

  Att damerna presterar sämre beror på sämre fysiska förrutsättningar vilket enligt forskning beror på strukturell matdiskriminering. Genom kompensatorisk kvantgenusanalys har en räknat ut att det känns som damerna egentligen skulle vara bättre än män på fotboll om kvinnor redan för flera miljarder år sedan hade fått minst lika mycket mat.

  Svara
 11. Har du sett vad Kriminalvården läser på nätete?
  http://gnuheter.com/creeper/name/Kriminalv%C3%A5rden

  Svara
  • MiT

    /  12/27/2013

   Maja:
   Hehe, har sett det. Undrar om de är ute efter nya ”kunder” och letar bland de jag skriver om eller är de ute efter mig? 😉

   Svara
 12. MiT

   /  12/26/2013

  Jag vet, vi letar skuld hos någon!

  Svara
 13. Efter allt näthat finns nog behovet av #jagärzlatan idag

  Svara
  • MiT

    /  12/27/2013

   bashflak:
   Hehe, säg till twittergenusfeministerna om det och se vad de säger 🙂

   Svara
 14. MiT

   /  12/26/2013

  Svara
 15. MiT

   /  12/26/2013

  Svara
  • Hjalmar

    /  12/26/2013

   För genusfolk i hela Europa så är detta säkert ”zlatangate”.
   För andra så är det ett tecken på att Zlatan har vuxit upp…

   Svara
 16. MiT

   /  12/26/2013

  Svara
  • notsure

    /  12/26/2013

   Man kan nog sammanfatta så här:
   Om det var nå’t Zlatan sket i så var det vad som stod i feministiskt perspektiv.

   Svara
   • MiT

     /  12/27/2013

    notsure:
    Hahaha, precis! Tror inte han gråter sig till sömns för att någon på en låtsastidning sågar honom 🙂

    Svara
  • I damfotboll. ”Herrfotboll” är öppen för alla.

   Svara
  • Jonte

    /  12/27/2013

   Är ett vm-guld i innebandy lika värt som ett vm-guld i fotboll? Nej, för konkurrensen inom fotboll är mycket större, detsamma gäller faktiskt för dam och herrfotboll Moa. Skillnaden är bara att innebandyherrarna inte gråter stup i ett att dom inte tjänar lika mycket pengar och inte får lika mycket uppmärksamhet som fotbollsherrarna.

   Svara
   • @Jonte:

    Enligt Wikipedia är ca 29% av Sveriges aktiva fotbollsspelare kvinnor. Globalt är det bara ca 8% (10 av 120 miljoner).

    Så, ja, inte alls samma konkurrens.

    Svara
    • Jonte

      /  12/27/2013

     Ta en bil och kör runt i hela Sverige på småvägar, räkna sen antalet pojkar som spontanspelar fotboll på gatan, på gräsplaner, grusplaner mm och räkna sen antalet tjejer som gör samma sak. Konkurrensen är skyhögt större inom herrfotboll, vill du knipa en landslagsplats i herrfotboll måste du träna mer och hårdare än om du vill ta en plats i damlandslaget. Det är mycket möjligt tom troligt att det är tvärtom inom andra sporter såsom konståkning, men när det gäller fotboll så är det som det är.

     Såväl Ingemar Stenmark som Peter Forsberg har sagt att Zlatan är en större stjärna än vad dom själva var just för att den internationella konkurrensen inom fotboll är långt mycket större än inom alpint och hockey. Av samma anledning är det därför en större prestation att bli en av världens topp 5 bästa herrspelare än att bli en av världens topp 5 bästa damspelare. Så jävla småaktigt av damerna att inte kunna erkänna det när varken Stenis eller Foppa hade några problem med att göra det. Det är möjligt att om 40 år så ser det helt annorlunda ut men idag gör det inte det.

     Svara
     • Ja, de siffror jag tog fram ger egentligen bara en liten del av bilden. Grejen är att nästan oavsett var man tittar, så pekar siffrorna i samma riktning.

      Jag nämnde i en tidigare tråd att hälften så många länder deltog i kvalet till VM i damfotboll som till VM i herrfotboll, och att det är betydligt fler extrema resultat i damernas kvalmatcher (vilket tyder på en enorm kvalitetsskillnad mellan lagen). Med tanke på att bara 8% av fotbollsspelarna (bortsett från de spontanspelande, där pojkar dominerar kraftigt) är kvinnor, är det uppenbart så att det krävs mindre för att komma till dam-VM än till herr-VM. Man kan t.o.m. beräkna en sannolikhet per spelare att få delta i ett VM: sannolikheten blir då 6x högre för en kvinnlig spelare (3.2e-5) än för en manlig (5.3e-6) – allt annat lika.

      Men allt annat är inte heller lika. Jag orkar inte leta reda på statistik som visar att män i större utsträckning än kvinnor elitsatsar (medan fler kvinnor motionerar). Det kommer dessutom mer och mer forskning om att kvinnor inte tål hård träning på samma sätt som män:

      Studie efter studie visar att skaderisken för kvinnor – ledskador och stressfrakturer – är 3-5x högre för kvinnor än för män, när man tittar på sporter som basket, handboll, fotboll, eller andra fysiskt krävande aktiviteter som t.ex. militärtjänstgöring. Det är sålunda rätt osannolikt att t.ex. damfotbollen kommer att kunna ‘komma ifatt’ herrfotbollen.

      US News – Female soccer players may face health problems: Study

     • Jonte

       /  12/27/2013

      Det roliga är att manliga sportstjärnor inom andra mindre idrotter inte har några problem att erkänna att det är svårare att bli världsbäst inom fotboll än inom alpint eller hockey pga större konkurrens medan spelarna i damlandslaget är helt oförmögna att göra detsamma.

 17. Helt OT, men:
  DISK = De Ideologiskt Skadades Förbund
  (feministerna)

  Svara
 18. Claes-Peter

   /  12/27/2013

  Borde inte Zlatan i kulturrelationismens namn slippa kritik? Våra feminister har ju blundat hårt och hållit för öronen när den ”arabiska våren” har skapat en våldtäktsvåg utan jämförelse. Som romsk flykting från Kosovo, som växt upp i ett missbrukarhem, borde väl Z vara lika immun mot klander som tex Assange? Genom att INTE protestera mot anklagelserna att ”svenska feminister samarbetar med CIA” så har man ju mer eller mindre medgivit att feministerna sorterar under USA:s underrättelsetjänt?
  ***************************************************************************************
  NEDAN: HUR ÄR DET FATT MED DETTA? JAG KAN JU INTE POSTA SKÄRMKLIPPET – SÅ HÄR ÄR ‘RÅTEXTEN’;
  ******************************************************************************************************
  [Nytt inlägg] Ny mirakelbantningskur och Kärringgnäll!
  Inkorgen
  ×
  WTF?
  11:27 (3 timmar sedan)
  till mig
  Det här meddelandet kan vara en bluff. Avsändarens konto kan ha utsatts för obehörig åtkomst och använts för att skicka skadliga meddelanden. Om detta meddelande verkar misstänkt ska du informera oss samt varna avsändaren (på annat sätt än via e-post). Läs mer
  Anmäl det här misstänkta meddelandet Ignorera, jag litar på det här meddelandet
  Respond to this post by replying above this line
  New post on WTF?

  Ny mirakelbantningskur och Kärringgnäll!
  by MiT
  ””Acai Berry-bantningen”Platt mage”avslöjad: Är det verkligen en ny mirakelkur för bantare?”

  Sådana länkar kan dyka upp som DM på twitter när någon fått sitt kontolösenord hackat. Länken ovan går via Unvis.

  bantare

  En nY alldeles sÄrskilt fAntastisk metod från KAnada äntligen testAd av en Svensk hÄlsorePorter

  ”Alice, vår hÄlsoreporter bestÄmde sig nyligen för att testa KÄndiskuren. Efter fyra veckor med Kanadas senaste bantningskur i kombination med Colon Cleanse, kunde hon dra sina slutsatser om vad denna bantningskur handlade om och resultatet var slående.

  Svara
  • MiT

    /  12/29/2013

   Claes-Peter:
   Haha, markerades det som spam? Jag bara härmade stilen på sidan för bantningsreklamen. Gissade att filtret tog det på att det var blandat stora och små bokstäver 🙂

   Svara
 19. Isdrottning

   /  12/30/2013

  Intressanta iakttagelser om varför vissa kvinnliga sporter kan vara intressantare att titta på!

  Kvinna här, och inte sportintreserad. Problemet är väl att kvinnor vanligen inte har intresse eller tid för sport – med undantag, såklart. Men eftersom kvinnor själv inte är intresserade av damfotboll och männen är mer intresserade av herrfotboll, ja då blir väl finanserna därefter. Vad är det för underligt med det. Toklandet.

  ”Brister i värdegrunden”! Ungefär som under Sovjetunionen när folk fick några pikar om ”ideologisk osundhet” och sen gick det snabbt utför med karriär och boende ifall personen inte föll in i ledet. Där är Sverige idag!

  Svara
  • MiT

    /  01/01/2014

   Isdrottning:
   Ska damfotbollen bli en sport att räkna med så måste de göra om den på något sätt, så det blir något nytt. Nu är det ju bara en kopia på herrfotbollen och i jämförelserna så räcker den inte till och kommer inte att göra det heller.

   Svara
 1. Häxanmexan
 2. Tweets från 2013 del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: