Vanlig feminism

Några bilder från Anonymouse som visar ganska vanlig feminism i Sverige idag och deras ideer…

Första bilden kom nog till efter det här inlägget, det finns fler på samma ”tema” på den bloggen.

22

Nästa är ju den otroliga iden om den antifeministiska tavlan som vice talmannen tog bort!

15

Och det där hysterisk korkade från Kvinnolobbyn om att det var dags att ”Klippa kuken”. Jag och andra har skrivit mycket om det, ni får söka på bloggen. Men Kvinnolobbyn ville ju även ha lite hjälp med julrim till deras tagg #nf2014 på twitter och det ställde vi upp på givetvis! Men undrar om männen i deras närhet mår bra?

5

Grön Ungdoms alldeles fantastiska ”debattartikel” förtjänade ju en bild också!

21

Bloggen Tenebrism hamnade i skottgluggen för de sansade feministerna och anklagelser haglade från dem. Att sen inte en enda av deras anklagelser hade ens en gnutta sanning i sig spelade ingen roll. Till slut så kokade det ihop till att den var i princip obehagligt saklig. Tenebrism sammanfattade läget ganska bra i det här inlägget. Men det var till och med någon av feministerna som tyckte att den skulle polisanmälas…

20

Ungefär så här resonerar en väldigt vanlig twitterfeminist. Nej jag överdriver inte, snarare tvärtom, bilden är nog en förskönande beskrivning av hur de resonerar…

18

Sen finns ju eliten av twitterfeministerna också, de är ungefär så här

16

Men vi vet ju alla att allt idiotiskt som feministerna kastar ur sig alltid är ”satir”. Ju mer idiotiskt desto mer ”satir” är det av någon anledning.

13

På Södertörns lekskola händer det grejer!

4

Ni har väl inte missat ”Vänsterpartiets internfeministiska vaksamhet mot män”?

EnStillaUndran: ”Schyman skjuter från höften

Snurrigt: ”Att hata män!

Susannas Crowbar: ”Förhör med Skavlan

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

70 kommentarer

 1. Jag försöker ha en lite konversation med @aliciadickner på Twitter om hennes definitioner av feminism, antifeminism etc. Det går si så där eftersom hon motsäger sig själv. Jag blir inte klokare och hon blir inte gladare.

  Svara
 2. MiT

   /  01/13/2014

  Hahaha!

  Svara
  • Jonte

    /  01/13/2014

   Hade det inte varit för Arnholm & co så hade jag mycket väl kunnat tänka mig att rösta på FP och personkryssa Cwejman.

   Svara
 3. David8

   /  01/13/2014

  Lukten av hysteri och intellektuellt förfall ligger som en möglig filt över medialandskapet och svensk politik. På twitter samlas feministerna med svårast skadade DNA-strängar. Tur att någon gör humor av det! 🙂

  Svara
  • MiT

    /  01/14/2014

   David8:
   Ja bilderna är jävligt roliga! Har några till som jag sparar till lämpligt tillfälle… 😉

   Svara
 4. chade

   /  01/13/2014

  Hej!

  Här kommer lite feedback av det mer petiga slaget på din nya layout. Jag saknar att kunna se antalet kommentarer på ett inlägg även uppe i högra hörnet, vid rubriken (om man kollar på din förstasida). Det kunde man tidigare och kunde även klicka på den för att komma till kommentarerna. Nu kan man endast se antal kommentarer efter varje inlägg.

  Svara
  • MiT

    /  01/14/2014

   chade:
   Det är en av sakerna jag också saknar…

   Men det går inte att göra något åt det med gratisversionen. Och jag tycker att denna är ganska bra ändå så det väger upp smågrejerna. Men synd att det inte står både innan och efter.

   Svara
 5. Kristian

   /  01/13/2014

  Gôtt mos!

  Svara
 6. MiT

   /  01/13/2014

  Svara
 7. MiT

   /  01/13/2014

  Svara
  • chade

    /  01/13/2014

   Jag tycker inte att skribenten förklarar på hur en samtyckeslag hade ändrat utgången i fallet. För det första så ser jag få faktiska förslag på hur en sådan lagstiftning skulle se ut och för det andra tror jag i princip motsatsen till följande:

   ”…jag menar att ett krav på samtycke ger en tydlig signal om att det är ett ja som räknas, inte om ett nej är tillräckligt tydligt. Samtyckesreglering skulle leda till ett ökat fokus på vad den tilltalade gjort och utgått ifrån för att försäkra sig om att målsäganden verkligen samtyckt.”

   Dvs. jag tror fokus blir ännu mer på målsägandes agerande när den tilltalade hävdar att han uppfattat ett ja.

   Vidare finns det i princip redan idag ett samtyckeskrav. Ett av rekvisiten i BrB 6:1 är att gärningen påtvingas offret, dvs. mot dennes vilja. Om man skulle omformulera det till mot offrets samtycke så känns det som ett svagare skydd men jag har som sagt inte sett ett lagförslag, så jag vet inte hur en samtyckeslag skulle se ut.

   Men som skribenten själv påpekar så ”blir [ändå] den avgörande frågan, när Lunds tingsrätt ska bedöma om den tilltalade har haft uppsåt eller inte, huruvida han har förstått att hon inte samtyckte.”

   Hur skulle denna bedömning bli annorlunda vid en samtyckeslagstiftning? Det är fortfarande åklagaren som ska bevisa uppsåt till bristande samtycke.

   Svara
   • Pelle2

     /  01/13/2014

    Jag begriper inte heller hur en samtyckeslag skulle hjälpa. Om den ena parten säger att de har haft ett ssamtycke och den andre säger att de inte har det så måste det ju ändå bevisas vem som har rätt. Det skulle ju faktiskt inte ens räcka med ett skriftligt samtycke för det kan ju tvingas fram under hot.

    Svara
   • Jonte

     /  01/13/2014

    De flesta jurister är överens om att dagens lagstiftning borde ha räckt för en fällande dom. För att uppsåt ska gälla vid våldtäkt så räcker det med ett likgiltighetsuppsåt, dvs det räcker att mannen borde förstått att kvinnan egentligen inte ville så är kravet på uppsåt uppfyllt. Det borde ha räckt gott och väl för en fällande enligt de jurister jag pratat med. Kan inte förstå hur rätten kunnat missa det. En samtyckeslagstiftning skulle inte ändra på uppsåtet.

    Anledningen till frikännandet beror helt på att våldtäkt är ett uppsåtsbrott och rätten ansåg sig (obegripligt nog enligt mig) inte kunna bevisa uppsåtet. Lär bli en fällande dom i hovrätten.

    Det roliga är att hon som skrev debattartikeln själv på twitter konstaterar att likgiltighetsuppsåtet borde ha räckt för en fällande dom, ändå skriver hon en debattartikel där hon kräver samtyckeslagstiftning.

    Svara
   • MiT

     /  01/14/2014

    chade:
    Om de inte egentligen menar just omvänd bevisbörda, att man är skyldig tills motsatsen bevisas. Steget till det är ju mycket kortare om man börjar rucka på att den som anklagar har bevisbördan.

    Svara
 8. MiT

   /  01/13/2014

  Svara
 9. MiT

   /  01/13/2014

  Svara
 10. MiT

   /  01/13/2014

  Svara
 11. MiT

   /  01/13/2014

  Svara
  • Kristian

    /  01/13/2014

   Vi lever i en kultur som tvingar oss att se alla som potentiella ficktjuvar under förevändningen ”lär folk undvika fickstölder.”
   Vi lever i en kultur som tvingar oss att se alla som potentiella bildårar under förevändningen ”lär folk undvika trafikolyckor.”
   Vi lever i en kultur som tvingar oss att se alla ungdomar som potentiella fyllon under förevändningen ”köp inte ut.”

   Och så vidare.

   Svara
   • MiT

     /  01/14/2014

    Kristian:
    När allt det handlar om är sunt förnuft… Thats it.

    Svara
  • Jonte

    /  01/13/2014

   Snarare är det väl så att vi lär både flickor och pojkar att vi inte lever i en utopi där alla människor alltid är snälla och trevliga mot varandra och ingen någonsin kan tänka sig skada en annan.

   Svara
   • MiT

     /  01/14/2014

    Jonte:
    Går inte att säga något sådant till dem, de fattar inte att det alls…

    Svara
 12. Hjalmar

   /  01/13/2014

  Feminism – bara snömos!

  Svara
 13. MiT

   /  01/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/13/2014

   Lev i en homosexuell relation eller lev själv då om det nu är så jävligt att leva i en heterosexuell relation. Om det nu vore så jävligt att leva i en heterosexuell relation så kan man ju undra varför så många gör det + Är det patriarkatet och de osynliga strukturerna som tvingar dom ?

   Svara
   • MiT

     /  01/14/2014

    Pelle2:
    I Sverige så får man leva i vilken relation man vill, de kanske har missat det? 😉

    Svara
  • Grodan Boll

    /  01/14/2014

   Dussinvarianten av #tourettesfeminist. Moving on.

   Svara
 14. MiT

   /  01/13/2014

  Svara
  • Petter

    /  01/13/2014

   De strider mot kön och heterosexualitet :). Kalla mig gammelmodig men kön föds alla med som inte är missbildade… Och att hetro inte skulle vara norm är en bizarr tanke. Men om inte kvinnor alt män skulle finnas så skulle nomen nog va gay(de som var socialt sexuella skulle ju va gay), det är kanske bevis för att all sexualitet bara är en konstruktion…. Jag känner mig dum som kommenterar så efterblivna uttalanden…:)

   Svara
  • Kristian

    /  01/13/2014

   Meh. Mer än 99% rätt från början är inte så tokigt. Lägg till att den som vill kan ändra när den blivit tillräckligt gammal.

   Svara
  • Pelle2

    /  01/13/2014

   Återigen vill extremfeministen Dickner att majoriteten skall rätta sig efter minoriteten.
   För säkert 98% procent är det inget problem att bli ”klassificerad” efter sitt biologiska kön.
   För de resterande personerna är det heller inget problem att definiera sig som transsexuell
   eller vad de nu är senare i livet.
   Det skulle bli ganska opraktiskt i livet om man inte blev klassificerad efter sitt biologiska kön.
   Eller skulle Alicia vilja att jag som man bytte om i hennes och hennes kvinnliga kamraters omklädningsrum ? Skulle hon vilja att doktorerna skulle dosera eventuell medicin som hon tar efter en mans behov ? mm

   Svara
   • MiT

     /  01/14/2014

    Pelle2:
    De är helt otroliga, de går loss som om varje liten ev svårighet för ett extremt begränsat fåtal är värre än alla världskrigen tillsammans…

    Svara
  • Grodan Boll

    /  01/14/2014

   Dickner måste lära sig hålla isär genus och kön.
   Staten är bara intresserad av kön, som i ”vilken fortplantningsteknisk funktion har din biologiska kropp?” vilket också är varför den ställde sig för sterilisering av könsbytare (dvs. ända tills staten tapade all ryggrad och blev en kappvändare efter den mest högljudda minoriteten i media).

   Svara
 15. MiT

   /  01/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/13/2014

   Det är väl inte många män som tycker att vi skall få ha sex som belöning för något.
   Om man har den synen på sex så är man väl ganska skruvad.
   Dessvärre verkar det vara accepterat bland en del kvinnor att straffa eller belöna en man genom att tillåta eller neka sex.
   Jag hoppas att man har sex för att man vill det för egen del och inget annat.

   Svara
 16. MiT

   /  01/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/13/2014

   Tja, det är ju väldigt få som har snopp som inte är män och väldigt få män som inte har snopp.

   Svara
 17. MiT

   /  01/13/2014

  Har hon inte förstått att det är SVT som ska sända? Har väl inte sänts något som kan vara kritiskt mot feminism där sen Könskriget?

  Svara
  • Petter

    /  01/13/2014

   Jag förutspår en twitterstorm på torsdag kväll!

   Svara
   • Twitterstormen orsakade skador för sex kronor.

    Svara
   • MiT

     /  01/14/2014

    Petter:
    Lite blåst kommer det nog att bli i alla fall oavsett. Om det mot alla naturlagar som gäller i Sverige skulle vara det allra minsta kritiskt så går de ”vanliga feministerna” (se bild i inlägget) bananas och är det inte kritiskt alls så går de extrema bananas.

    Resultatet: Feminister går bananas oavsett.

    Svara
  • Anonymouse

    /  01/13/2014

   Såg den där gubbslems-låten låten de gjort.
   Först blev jag lite skeptisk, men sen slog mig tanken att det kan vara ett smart drag.
   Genom att det sänds på svt så kommer bred publik nås, vilket leder till att folk som inte hänger på nätet så mycket inkluderas.
   Hur många av dem kommer vara inom den målgrupp som tar till sig tokfeminismens budskap till hjärtat? 😉
   Min gissning är ytterst få. Kontrasterna kommer bli för stora.

   Svara
   • Eftersom ironi (vilket personerna bakom låten menar att det är) så lätt slår slint tror/hoppas jag på den effekt du nämner. Det finns stor risk/chans att det hela slår bakåt för radikalfeministerna när Svenssons i stugorna zappar förbi programmet i jakt efter en På Spåret-repris.

    Bianca Kronlöf ‏@BiancaKronlof 2h
    @EnStillaUndran @HotLamotte SÅ KLART IRONISK!!? Hur kan du ens tro nåt annat?
    8:11 F.M. – 13 jan 14 · Detaljer

    Svara
    • Anonymouse

      /  01/13/2014

     Haha!
     Det finns en viss dubbelstandard inom området, dra ett ”din plats är i köket kvinna” och försök förklara bort det med ironi. 😉

     Svara
     • Hjalmar

       /  01/13/2014

      Heh, det är en av de saker man inte får säga, ironi eller ej… 🙂

   • Det är vad som kallas ett karriärterminerande drag.

    Game Over – Insert Coin

    Svara
   • MiT

     /  01/14/2014

    Anonymouse:
    Om man har möjlighet så får man väl titta på torsdag 😉

    Svara
  • michael

    /  01/13/2014

   Jag tror inte dom behöver vara så oroliga gamla Bettan(belinda)är säker och vill inte skjuta hål på den feministiska ballongen möjligtvis skulle en pil kunna avlossas av oförstånd och fara runt men som sagt gamla Bettan är säker och en gammal trotjänare till feminismen.

   Svara
   • MiT

     /  01/14/2014

    michael:
    Men är hon tillräckligt radikal och hatisk? Tror de extrema kommer att bli skitarga eller så kommer de ”vanliga feministerna” att bli det… 🙂

    Svara
   • Kristian

     /  01/14/2014

    Det var den svenskaste referens jag någonsin läst!
    Tack för den. Det är så man får hemlängtan här i förskingringen.

    Svara
 18. Dreadlock

   /  01/13/2014

  Magda Rasmusson behöver gå om 9:an för att skilja på subjekt och objekt i allmän skrivförståelse.
  Och hon är alltså ett sugrör till Mp. Å hej Å hå. Juniorpolitiker som skriver som krattor.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/14/2014

   Om det är de/dem du menar, så slutade de att användas på sin rätta plats för decennier sedan.

   Svara
  • MiT

    /  01/14/2014

   Dreadlock:
   Sugrör eller provrör?

   Svara
 19. MiT

   /  01/14/2014

  ???

  Svara
  • Pelle 2

    /  01/14/2014

   Som sagt var, skall vi också säga till alla tjejer att de är potentiella horor ??
   Den stora majoriteten tjejer kommer aldrig bli prostituerade och den stora majorieteten
   män kommer aldrig våldta någon.. Varför skall vi då i ”förebyggande syfte” prata om män som potentiella våldtäktsmän ?
   Man kan ju också hävda att kvinnor är potentiella brottslingar eftersom det bevisligen
   sitter ett antal kvinnor i fängelse. Skall vi då säga till tjejerna att de är potentiella brottslingar ?

   Svara
 20. MiT

   /  01/14/2014

  Svara
  • Pelle 2

    /  01/14/2014

   Och Alicia Dickner skyller allt på män. Skulle det vara bättre ?

   Svara
 21. MiT

   /  01/14/2014

  Hmmm, ska de utöka sitt sortiment eller vad?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: