”Sverige drabbat av vit melankoli”

”Färgblint” Sverige rejält på efterkälken, så ser rubriken ut på en artikel från Nationella sekretariatet för parapsykologi. Jag bryr mig inte om att säga så mycket utan klipper lite från texten bara men någon kommentar mellan så det framgår att det är ett nytt klipp

Vi talar om att hudfärg inte har någon betydelse. Samtidigt blir människor med kroppar som inte betraktas som svenska ständigt påminda om att det verkligen spelar roll. Den svenska självbilden utmanas och ifrågasätts, inte minst av forskare inom kritiska ras- och vithetsstudier.

Föreställningen om svensk exceptionalism, att Sverige är ett land där rasism aldrig riktigt fått fäste, är inte sann. Men det har många svårt att ta till sig, menar Ylva Habel, lektor i medievetenskap och forskare vid Södertörns högskola.”

Nähä, ifrågasätts det av forskare inom ”kritiska ras- och vithetsstudier”? Men för helvete, titta bara vad ni själva kallar det, ringer det inte ens en liten klocka? Det är bara ni som håller på med sånt här jävla trams! Bl a här kan ni se hur Ylva Habel diskuterar.

”I Sverige har den kritiska ras- och vithetsforskningen växt fram under en ideologi som går ut på att hudfärg saknar betydelse. Sedan år 2000 är ordet ras bortrensat ur alla officiella dokument, till exempel lagtexter.
– Jag och andra använder begreppet ras i meningen social konstruktion, inte i någon biologisk bemärkelse, säger Katarina Mattsson, lektor i genusvetenskap vid Södertörns högskola.”

Kritisk ras- och vithetsforskning… Ras som social konstruktion… Och de fattar inte varför normalt folk anser att de är fullständigt knäppa i huvudet?

”Hur kom det sig att Sverige, utan debatt, övergav rasbiologin och övergick till en antirasistisk ideologi? Catrin Lundström och Tobias Hübinette, docent i interkulturell pedagogik, ska i ett gemensamt forskningsprojekt undersöka hur föreställningen om en exceptionell vithet, har upprätthållits i Sverige. Med exceptionell vithet menar de att svenskar, både under och efter kolonialtiden, har kunnat tillskriva sig en moraliskt och kulturellt upphöjd plats i världen.
– I dag kan man tala om en vit melankoli. Både rasbiologin och solidariteten har gått förlorade. Vita rasister är bekymrade över att Sverige är ett multirasialt land där den vita rasen inte längre kan ses som självklart överlägsen. Den andra idén, om Sverige som ett antirasistiskt land, är inte längre hållbar, säger Catrin Lundström.”

Jaha… Titta längst upp på den här bloggen och se vad som står på bilden med vit text!

”På de svenska universiteten är det glest mellan de bruna kropparna. De syns bland studenterna på grundnivå men blir färre och färre ju högre upp i hierarkin man kommer. Detta mönster liknar jämställdhetsförhållandena i akademin. Andelen kvinnor är fler än hälften bland studenterna men bara 23 procent av professorerna. Hur många bruna människor som finns, som studenter eller forskare, vet ingen.”

Aha, nu ska jämställdheten in i det vita också!

”Kritiska ras- och vithetsstudier är ännu inget eget sammanhållet forskningsfält i Sverige. Men nyligen bildades det första svenska forskarnätverket för svenska kritiska ras- och vithetsstudier i Sverige, finansierat av Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap. Kanske har en förändring tagit sin början. ”

1470207_742096309152080_137988088_n

Jo vi känner till att ni vurmar för rasbiologiska institut. Ni är förmodligen de enda i Sverige som återigen vill se ett sådant. Men varför inte, allt annat ni håller på med inom genus och sånt är ju jämförbart med frenologi så ni är ju redan hemma så att säga. Någonstans inom mig så känner jag att man inte är så försiktig med skattepengar som man borde vara. Det krävs en enorm självbehärskning för att inte bli helt vansinnig över att man är med och betalar den här groteska skiten!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

93 kommentarer

 1. Svensson

   /  01/29/2014

  ”It takes one to know one” kanske man ska säga i detta fall. För att vara anställd på en ”högskola” (de flesta inom akademin, naturvetenskaplig, anser att Södertörn är en skandal) har de dålig koll, rent imbeciles dålig.
  1. Det ta ca 10-15 år efter doktorsexamen att nå en professur, förutsatt att karriären är rak. Inom NV har antalet kvinnor ökat, men det kommer att ta tid innan det slår igenom mer.
  2. Inom NV är det mycket svårt att hitta svenska doktorander. Inom många områden är övervägande majoriteten av forskarstuderande utländska. Kina, Pakistan, Indien, Iran och flera Afrikanska länder bidrar med en många av dessa.
  3. Få invandrade eller andra gen invandrare fortsätter med högre forskarstudier liksom ”vita” svenskar.
  4. Alla utländska forskarstuderande måste ha klart med jobb (i Sverige) när de är klara annars utvisas de direkt. Regeländringar är påtalade till regering och migrationsverket. Detta gör det svårt för ”bruna kroppar” att göra karriär inom och utom akademin.

  De måste uppenbarligen syfta på sina egna ”akademiska” områden!

  För övrigt är det intressant hur en dömd våldsverkare, vänsterextremist och ärkerasist som Hubinette kan verka på ”lekskolan” på Södertörn.

  Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   Svensson:
   Och inte att förglömma, vi befinner oss nästan på nordpolen. Det finns inte så många ”bruna kroppar” här rent antalsmässigt.

   Svara
 2. Vilken söt vovve!
  Och vilken självbehärskning……..

  Där, inom området självbehärskning,
  har feministerna mycket att lära av
  jycken på bilden.

  Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   Ulf Andersson:
   Den vovven längtar något oerhört efter godbitarna! 🙂

   Svara
 3. Pelle2

   /  01/29/2014

  Trodde att vi hade lärt oss något sedan förra gången rasstudier var på tapeten.
  Fast så länge kritiken riktar sig mot vita svenskar och ännu hellre vita,svenska män så är det naturligtvis inget problem för rasisterna inom genusforskningen…

  Får väl se när historien kommer ifatt dom.

  Svara
 4. MiT

   /  01/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/29/2014

   Det skulle väl vara den lokala s/m-klubben på södermalm bestående av kvinnliga dominatrixer som Maria Sveland,Gudrun Schyman och Tiina Rosenberg 😉
   Daniel Svedin har lovat ställa upp som manligt alibi och masochist tillsammans med Talgbollen,filosofen Nils,Axel Edgren och Tomas Wetterberg 😉

   Svara
 5. Rassociologi!

  Svara
 6. MiT

   /  01/29/2014

  Käre gode gud, det finns en fortsättning på idiotin, kolla både innan och efter
  https://twitter.com/YlvaHabel/status/428619421041844224

  Svara
 7. Anonym

   /  01/29/2014

  Har det överhuvudtaget gått upp för Ylva Habel et. al. att 90-95% av befolkningen i Sverige är vit?

  Svara
  • Kristian

    /  01/29/2014

   Berättar korta utdrag för hustrun (här i Storbrittannien) som skakar på huvudet.
   Är det dags att starta en liten Engelskspråkig blog där man översätter … Får se om jag tror jag har tid. Väntar med spänning på återbesked från allas vår Rocki först eftersom jag är en lat man som gärna låter kvinnor göra grovgörat.

   Svara
   • Kristian

     /  01/29/2014

    Det var ändå självaste att jag inte kan svara på rätt ställe! Dags för kurs eller operation tror jag.

    Svara
   • Kristian: Jag skrev om det och översatte texten på fittkavajen (matchar fittbyxan f.ö.) till ”My fu***ng c**t” vilket ju har väldigt snarlik innebörd på båda språken. Har inte fått så mycket respons då jag tror att de flesta tycker det hela är helt absurt. En person menade att konstnären i fråga som jag gav epitetet ”radical feminist” snarare var en ”twat feminist”. 🙂 Min status blev dock ”gillad” av flera utlandssvenskar som jag känner.

    Svara
    • Kristian

      /  01/30/2014

     Tack.
     Är inte på facebook men din status är ”gillad” här också!

     Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    Kristian:
    Ta något inlägg och använd google translate, inte perfekt men då slipper man göra det från början utan kan bara fixa till felen? Finns ju länk till google translate högt upp på högersidan.

    Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   Anonym:
   Nej… 😉

   Svara
 8. per Hagman

   /  01/29/2014

  .
  Att vi vita kaukaser dominerat utveckligen de senaste 20000 åren , skulle det vara ett problem ?
  .
  Per Hagman.
  .

  Svara
  • Anonym

    /  01/29/2014

   De senaste 20000 åren vet jag inte du. Det kinesiska riket var nog världsledande för 5-6000 år sedan.

   Svara
 9. MiT

   /  01/29/2014

  Svara
  • Hjalmar

    /  01/29/2014

   ”Tycker så mycket kring #fittstim så vet ej hur jag ska börja. En massa offerkoftefeminister ist för att fokusera på verkliga problem. Trist.”
   Sådärja… 🙂

   Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Nej,det är ju aldrig något synd om män. Det är bara den svenska,vita medelklasskvinnan som är förtryckt . Det borde väl alla veta vid det här laget 😉

   Svara
 10. MiT

   /  01/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Det borde väl heta Henfabriken och inte det manligt kodade Machofabriken 😉

   Svara
 11. MiT

   /  01/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Den gamla feministiska klassikern igen. Jag tjänar en bråkdel av vad t.ex Maria Arnholm,Annie Lööf,Mona Sahlin,Annika Falkengren och Antonia Axson-Johnsson
   gör. Jobbar jag alltså gratis mer eller mindra halva dagen då i jämförelse ?

   Dom kvinnorna är naturligtvis inte representativa för gruppen kvinnor vad gäller lönen lika lite som Ingvar Kamprad,Fredrik Reinfeldt och Bill Ggates är representativa för oss män.

   Så sluta jämför äpplen med Päron och se hur mycket kvinnorna tjänar i förhållande till männen i sin egen yrkeskategori och i förhållande till yrkeserfarenhet och antal jobbade timmar.

   Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Va,två gubbslem är med i den nästan jämställda styrelsen ;-).

   Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    Pelle2:
    För att använda Jämställdhetsfeministerns ord ”Bara två gubbar kvar att röka ut” 🙂

    Svara
 12. MiT

   /  01/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Det finns inga bra feministiska böcker 😉

   Svara
  • robjoh

    /  01/30/2014

   Tips läs båda sidorna om du vill skriva ett bra arbete.

   Svara
   • Anonym

     /  01/30/2014

    Hon frågar Lady Dahmer. Det betyder att frågan är ställd med grundförutsättningen att de två sidor som finns är rätt (feminism) och fel (allt som motsäger).

    Svara
  • Kristian

    /  01/30/2014

   Undrar om svaret blir ”googla patriarkatet” eller ”det finns hela bibliotek”?

   Svara
 13. MiT

   /  01/29/2014

  Svara
  • Hjalmar

    /  01/29/2014

   ‘Ingen aning’ – Nej, just det…
   Pojkar av idag leker förstås ‘gruppvåldtäkt’ och ‘bilbrand’. Frågor på det?

   Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    Hjalmar:
    Huh, det otäcka är att du förmodligen träffar rätt…

    Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Ett typiskt bevis på kvinnliga härskartekniker att dom inte ens orkar ta reda på vad pojkar traditionellt brukar leka med.

   Svara
  • Kristian

    /  01/30/2014

   Väldigt obehagligt att de diskuterar barns könsorgan på det sättet.

   Gissar att det rör sig om yngre barn. Vi får väl se hur väl indoktrineringen fungerar när hormoner kommer igång.

   Svara
 14. MiT

   /  01/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Nej hu så hemskt om en pojke skulle leka med traditionella pojkleksaker och tjejer med traditionella flickleksaker. Stackars barn ! Då måste socialen naturligtvis ta hand om dom och ta med dom till ett feministiskt omskolningsläger.

   Svara
 15. MiT

   /  01/29/2014

  De är alldeles för klipska för oss

  Svara
  • Hjalmar

    /  01/29/2014

   Feminister har ingen humor…

   Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Förstår inte vad dom menar ? Feministern som vet allt om feminism och dessutom håller med de mest extrema feministerna i deras åsikter. Vad har dom att klaga på ?
   Borde dom inte blogga Jaylazkar,Alicia Dickner och Fanny Åström i så fall ?
   Dom kan ju inte vara på riktigt med tanke på vad dom skriver i sina blogar och tweets.

   Svara
  • Kristian

    /  01/30/2014

   Ordet ”klok” var fel tror jag.
   http://en.wiktionary.org/wiki/hinky
   Men kritik ger bättre troll/satir.

   Heja jämställdsfeministern.

   Svara
 16. MiT

   /  01/29/2014

  Svara
  • Muertosan

    /  01/30/2014

   ”Inte säker” De har alltså svårt att skilja på sina egna och de som parodierar dem. Då är det illa.

   Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    Muertosan:
    Haha, eller hur? Blir ju roligare och roligare! 🙂

    Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Viken tur att de kära ledarna Lady D och Fanny Å kunde leda henne rätt när hennes feministiska insikter sviker henne 😉

   Svara
 17. MiT

   /  01/29/2014

  Helvete vad nojiga de är, de tror verkligen att Patriarken lurar i varje buske, bakom varje grässtrå och bakom varje dörr!

  Svara
 18. Markus

   /  01/29/2014

  Alltså, självklara troll-konton och vissa kan inte ens se det, hur illa kan det bli?

  Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   Markus:
   De är osäkra eftersom det är precis som de brukar göra 🙂

   Svara
 19. MiT

   /  01/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Hej, jag tycker att något företag skall göra mig till VD bara för att jag vill det.
   Jag har ingen kompetens för det men vad gör väl det så länge jag känner mig underordnad gentemot den nuvarande VD,n.

   Svara
   • Kalle

     /  01/30/2014

    Du glömde att lägga till: ”får jag inte som jag vill så är ni rasister”

    Svara
  • robjoh

    /  01/30/2014

   Har hon skrivit något som är värt att publicera?

   Svara
  • Anonym

    /  01/30/2014

   Borde det inte vara ett minimikrav att klara av att stava till ”krönikor” innan man aspirerar på en tjänst som krönikör?

   Svara
   • Anonym

     /  01/30/2014

    Fortsättningen på det tweetet var jättekul. Sara erkänner att det handlar om att hon ska berika sig själv, och vår vän talgboll tycker att hon ska flytta på sig.

    Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    Anonym:
    LOL!

    Svara
  • Jonte

    /  01/30/2014

   Jag är bra mycket brunare än dig Sarah. Kan inte jag få bli krönikör på exempelvis Aftonbladet eller liknande? Kan lova att jag skulle reta upp en hel del feminister…. 🙂

   Svara
 20. Benjamin Srs

   /  01/30/2014

  Detta är inget annat än dekadens. Självbelåtna, självförhärligande och ytterst lata människor som leker lekar tillsammans utan att ha ett hum om vad som händer utanför spegelglaset och utan att bry sig. De öppnar munnen och nyttiga idioter på departementen göder dem som gåslevergäss. Fast istället för lever levererar de fabricerad forskarguano.

  Dekadens är ett typiskt symptom som imperier uppvisar innan de rämnar. Nu är inte Sverige ett imperium men man kanske kan se den svenska postmoderna eliten som en slags miniimperium i den annars hårt arbetande stat som föder deras omättliga munnar. Imperiet är dock vid ruinens brant.

  Svara
  • Kristian

    /  01/30/2014

   ”Forskarguano”! Den klipper vi till samlingen.

   Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   Benjamin Srs
   ”Fast istället för lever levererar de fabricerad forskarguano.”

   Rätt på det!

   Svara
 21. MiT

   /  01/30/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Så hur skall du göra Alicia, som vit,svensk kvinna, för att inte förtrycka någon annan ?

   Svara
 22. MiT

   /  01/30/2014

  Svara
 23. MiT

   /  01/30/2014

  https://twitter.com/Ullfberht/status/428319749890535424

  https://twitter.com/AndersKhanan/status/428498283103662080

  Svara
  • David

    /  01/30/2014

   Bruno har uppenbarligen missat att det hat som riktas uppåt i den intersektionella offerhierarkin är det fina hatet. Rätt attityd hade sålunda varit att erkänna sin skuld för Julias hat och skämmas för sin förtryckande vithet. Att misslyckas med detta leder till att man blir stämplat som det värsta man kan vara – vit kränkt man.

   Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    David:
    De ger sig på varandra mer och mer, sjukt rolig humor!

    Svara
  • Jonte

    /  01/30/2014

   Så jävla kul när vita svenska medelklasskvinnors försvar av sitt eget manshat nu kommer tillbaka och biter dom själva i svansen och används för att försvara hat mot dem själva. 😀 Jag dör av skratt!

   Svara
  • David8

    /  01/30/2014

   15 tummar upp på Khanans avslutande tweet! 🙂

   Svara
  • Noger

    /  01/30/2014

   Jag börjar nog bli för gammal för det här!

   Vad träter de om – Vems hat som är mest rättfärdigat och finast?

   Kan någon förklara dialogen för mig?

   Svara
   • Pelle2

     /  01/30/2014

    Googla patriarkatet för vi har inte tid att förklara feministiska självklarheter 😉

    Svara
   • Pelle2

     /  01/30/2014

    Skulle kanske ha skrivit Googla intersektionalitet för det är det som skitsnacket handlar om.

    Svara
   • Hjalmar

     /  01/30/2014

    ”Vems hat som är mest rättfärdigat och finast?”
    Den som har flest pk-poäng (mest förtryckt): Pluspoäng – kvinna, avvikande sexualitet, ju mörkare hudfärg = bättre, vänsteraktivist, fysiskt eller psykiskt handikapp. Du fattar… En vit svensk medelålders cis-man kan inte bli mer fel. Jo, om han är jämställdist och Breivikdödsknarkarna*ist samt äter små ‘rasifierade’ barn…

    Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    Noger:
    Nej.
    Finns nog ingen som kan förklara idiotin de håller på med. Det enda vi vet är att det kommer att bli mer…

    Svara
 24. MiT

   /  01/30/2014

  ”Vi feminister” 🙂

  Svara
 25. MiT

   /  01/30/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   De får hoppas att kvinnolobbyn inte lyckas klippa kuken av alla män för då blir dom arbetslösa 😉

   Svara
 26. Dreadlock

   /  01/30/2014

  har fortfarande inte kommit över chocken att skattepengar används till ett rasbiologiskt institut. Ras-bio-logiskt Institut (!) till på köpet anställs en docent som inte bara har ett straffregister med grova brott på sitt samvete, utan även producerar klockrena rasistiska alster. En typ av skattefinansierad inverterad Nazist som är upptagen med att tillskriva en ras negativa egenskaper i grovt generaliserande termer. Snälla, någon får nypa mig. Jag tror att jag drömmer ?

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: