Bor du i Malmö? Grattis… Eller nåt.

Vänsterpartiet igen, förra gången var det om ”Vänsterpartiets internfeministiska vaksamhet mot män”. Nu har Vänsterpartiet i Malmö en liten skrift som heter ”Feminism Från ord till handling”. Nu har jag ingen aning om hur starka V är i Malmö men gissar att de har ett visst inflytande i alla fall?

sittkissa

Jag tar några grejer från deras pdf-fil, det stora blaffiga röda K:et vet jag inte vad det gör där, det kanske står för kommunism?

vmalmö

Har de inte? Vad är det för bullshit? Klart att de har precis samma makt som män har! De har till och med MER makt. Det finns ingen könsorättvisa att se åt det hållet och om det inte finns någon så så finns det heller inte någon att göra något åt! De tittar åt fel håll. I övrigt väldigt svepande som vanligt när feminism är på tal.

vmalmö1

Har V sett till detta så tycker jag synd om malmöborna. Och är det verkligen så att V i Malmö stöder utomparlamentarisk kamp? Att de är till och med en del i den utomparlamentariska kampen? Det är intressant!

vmalmö2

Kön… etnicitet… sexuell läggning… klass… Intressant att det läggs sådan vikt vid sådana grejer. Men helt klart är att t ex en brun homosexuell man står lägre i kurs hos V i Malmö än en vit heterosexuell kvinna eftersom arbetet ALLTID ska ta sin utgångspunkt i kön. Resten av ”marxordningarna” är alltså underordnad könet. Haha, för mig är det ingen skillnad, det är bara hos V och hos feminister som det är skillnad på dem, stor humor! 🙂

vmalmö3

Malmö satsar på genuspedagogik. Dvs det handlar om ”normkritik”, ”intersektionell genuspedagogik” och sånt flum. Det ska Malmö satsa på när resultaten rasar… Men va fan, klart att det är bättre med hen än 100 möjligheter!

Ni glömmer väl inte bort att resa jämställt till jobbet?

vmalmö4

För om ni inte gör det måste det givetvis bero på patriarkalt förtryck. Eller nåt sånt…

Under rubriken ”En feministisk arbetsgivare – från ord till handling” kan man se det här

vmalmö5

Grundläggande genuskunskap, är det samma sak som ”googla patriarkatet”?

vmalmö6

”genustvättade jobbannonser fria från fördomar om de sökandes kön”… Allvarligt, de som har allra störst problem med vilket kön någon har är ju feminister? Andra har inga problem, det är de själva som har problem! Eller har de redan glömt bort att allt ska UTGÅ FRÅN KÖN?

Sen finns det något som heter ”femton feministiska krav”, jag tar med några här. Allt som står är inte heller dåligt utan det kan vara med för att det har en löjlig kvinnovinkling bara.

vmalmö7

vmalmö8

vmalmö9

vmalmö10

vmalmö11

vmalmö12

vmalmö13

Allvarligt? Ett särskilt stöd för utomparlamentarisk kamp? Och bara för kvinnor?

vmalmö14

WTF? HBTQ-pedagoger? Snälla, säg att jag sover och att allt bara är en underlig dröm!

vmalmö15

Jo Malmö känns ju trygg och säker. Jättetrygg och jättesäker. Och man blir mycket tryggare och mycket säkrare om man börjar fixa med gatunamn och konst. Malmöborna blir nog jätteglada!

Jodå, grattis till er i Malmö, ni har verkligen dragit vinstlotten i livets lotteri med en kommun där feminismen ska genomsyra allt. Så fick jag med buzzordet ”genomsyra” också!

Men jag ska också säga att allt som stod i pdf-filen var inte galet, det fanns bra grejer där också! Men det vore ju märkligt om inte de också träffade rätt någon gång, även en blind hen hittar ju ett korn ibland!

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

46 kommentarer

 1. MiT

   /  02/01/2014

  Viktigt som fan tydligen…

  Svara
 2. Dreadlock

   /  02/01/2014

  Själv är jag för pluralism även i det samhälleliga bygget. Därför står jag aldrig ,mycket sällan på samma sida som partier som målar med extrema penseldrag och vill teckna en enhetlig bild av ett lyckat socialt samhälle. Vänstern har inspirerat ganska gott om t.ex. daghem som följer genuspedagogik. Jag har inga betänkligheter angående det. Så länge det dock inte finns utrymme för andra pedagogiska doktriner , i förskolan,i grundskolan etc. Så kan man ganska lätt räkna ut vem som förlorar i kampen om en enda variant av jämställdhet (Kanske borde sätta en parantes kring ordet jämställdhet.

  Låt de som vill placera sina barn på ett genusdagis, göra det. Men pracka inte på oss genus som den enda vägen. Till slut har vi generationer som knappt kan tänka en egen självständig tanke.

  Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   Dreadlock:
   Det är just det där med att göra saker tvingande så att man inte kommer undan som jag också vänder mig emot. Och att mycket av det är idiotier gör det ju ännu sämre.

   Svara
 3. MiT

   /  02/01/2014

  https://twitter.com/talgboll/status/429591789285027840

  Svara
  • Pelle2

    /  02/01/2014

   Tänkte Talgbollen på sig själv när han pratar om troll ? Det är väl få på nätet som är mera ett troll än Talgbollen.

   Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    Pelle2:
    Och oj vad de bråkar med folk! Men vill ju minnas att Rashid Musa stod i tv och sa att någon hade tvingat en somalisk tjej att hälla mjölk över sig, det är ju ganska extremt tycker jag. För att inte säga extremt fult och falskt eftersom det bara var en medveten lögn från honom.

    Svara
   • notsure

     /  02/01/2014

    Fick syntax error när jag läste Talgbollen och tänkte i samma mening. Reboot…

    Svara
 4. Pelle2

   /  02/01/2014

  Vi får ju verkligen hoppas att stollarna i vänsterpartiet inte har och aldrig får något inflytande på någon nivå.Hur kan man öppet skriva att man jobbar utomparlamentariskt och komma undan med det ?
  I V,s fall betyder det säkert att dom även jobbar tillsammans med stenkastarvänstern i AFA.
  Det borde verkligen någon vettig journalist granska.

  Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   Pelle2:
   Vet inte hur mycket de har att säga till om i Malmö. Men man får väl hoppas att det är väldigt lite…

   Svara
 5. Stackars Malmö och alla malmöbor!
  Ni har mina sympatier.

  Svara
 6. per Hagman

   /  02/01/2014

  Som om Malmø nu int redan har problem , utan nu æven skall behøva førhålla sig till dessa kommunistiska paroller.
  .
  Per Hagman.
  .
  .

  Svara
 7. notsure

   /  02/01/2014

  Döp om Rosengård till Gudrungrad och sätt upp en staty på Lenin bredvid ICA. Problem solved.

  Svara
 8. MiT

   /  02/01/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  02/01/2014

   Ja,hur kunde det onda SVT släppa fram någon som kritiserar den heliga feminismen och dess gudinna GUDrun ?

   Svara
   • Pelle2

     /  02/01/2014

    Oops, såg att hon pratade om Sveland men min kommentar gäller även St:a Maria Af Södermalm.

    Svara
   • MiT

     /  02/02/2014

    Pelle2:
    Det nya majestätsbrottet i Sverige! Straffet är offentlig prygling med piska!

    Svara
  • Pelle2

    /  02/01/2014

   Bra ledare i Barometern som pekar på det orimliga att t.ex vänsterhat och våld anses vara finare och bättre än högerns dito.

   Svara
 9. MiT

   /  02/01/2014

  Svara
 10. MiT

   /  02/01/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  02/01/2014

   ”Klart a Josefsson & Lamotte är arga när hon synliggör SVT:s antifem.”

   Ha,ha,ha. SVT,s antifeminism. VIlket skämt. Det är väl dom som skall sända ett program med den feministiska hataren Kakan Hernmansson och det var dom som sände det ökända debattprogrammet där Maria Sveland med flera feminister fick sitta och gråta ut om hur synd det är om dom.Kakan var ju dessutom med i Jill Jonssons program i veckan men jag vet inte om hon fick ge uttryck för sin extremfeminism i det programmet eftersom jag inte stod ut med att se det.

   Svara
 11. MiT

   /  02/01/2014

  https://twitter.com/johan_landahl/status/429376047327748096

  Svara
  • Googla normalfördelningskurvan (och ni hamnar på min blogg, för jag är den enda som vågar #prataomdet)

   Svara
   • MiT

     /  02/02/2014

    bashflak:
    På ett sätt är det bra att de kommer till din blogg. På ett annat sorgligt att det inte är många som har tagit upp det ordentligt.

    Svara
  • Chade

    /  02/03/2014

   Jag hade lite andra frågor till Nils också, angående hans påhitt om vad jämställdism är (han påstår att jämställdism innebär 1), Det är synd om män, 2), Skillnader mellan könen är naturliga och önskvärda, 3), Nu har väl ändå feminismen gått för långt? Det är ju män som är förtryckta och 4), Det finns inga förtryckande strukturer, bara förtryckande individer.).

   Jag bad om källa på det och till slut så länkade han till Genusnytt: http://genusnytt.wordpress.com/2012/03/16/vad-vill-jamstalldisterna/

   Jag sa att de flesta jämställdister nog håller med om Pärs programförklaring men inte om Nils tolkning av denna och bad honom förklara hur hans fyra påståenden om jämställdism kan härledas ur Pärs programförklaring. Fick inget svar såklart.

   Svara
 12. Pelle2

   /  02/01/2014

  Filosofen Nils tar sig rätten att definiera jämställdismen :
  ”jämställdismen syftar till att bevara mäns överordning.”
  Då skulle jag kunna skriva att feminismen syftar till att införa kvinnlig överordning.
  Tror ni att Nils skulle hålla med ?

  Man märker att Nils är hårt drillad i feminismen när han tar till det kända knepet
  att be en meningsmotståndare att Googla könsmaktsordningen när han frågar efter
  Nils definition av ordet. Förmodligen vet han inte själv vad det betyder utan det är bara ett feministiskt buzzword som betyder det som den som säger det vill att det skall betyda.

  Det är heller inte hans uppgift att vara ett feministisk uppslagsverk. Det är onekligen ett
  bekvämt sätt att dra sig ur debatten och att slippa styrka sina påståenden.

  Han är en riktigt nyttig idiot för feminismen.

  Svara
  • Jonte

    /  02/01/2014

   Förmodligen är han feminist för att försvara sin position inom miljöpartiet och inom akademin, hade det varit 30-talets Tyskland hade han heilat och hetsat mot judar. Kappvändare och inget annat

   Svara
  • Larsson

    /  02/01/2014

   Fille-Nisse skulle kanske behöva googla liberalismen. Och kanske läsa på lite om jämställdismen. Och kanske om religiösa rörelser med metafysiska förtecken, som scientologien. Och förmodligen skulle det inte göra skillnad.

   Svara
  • MiT

    /  02/02/2014

   Pelle2:
   🙂 Han har googlat patriarkatet 🙂

   Svara
 13. Jonte

   /  02/01/2014

  Min kommentar hamnade lite fel men…

  Här är en riktigt riktig bra artikel om feminism som tyvärr har lite missledande rubrik men läs den!

  http://www.sydsvenskan.se/opinion/inpass/magnus-jiborn/feministers-kamp-har-okat-friheten-for-oss-alla/

  Svara
 14. Hjalmar

   /  02/01/2014

  Ett inlägg om hemmamän:
  ”You know that feminism is starting to realize it has a problem when they start trying to praise men.” // ”maybe husbands aren’t such a bad idea after all for the up-and-coming career woman. Heck, they’re now as stylish as a Prada bag.”
  http://theredpillroom.blogspot.se/2014/01/husbands-are-not-handbags.html
  En blogg väl värd att följa!

  Svara
 15. MiT

   /  02/01/2014

  Svara
 16. QED

   /  02/02/2014

  Fördomar kommer i klump

  ”Det är välkänt att personer som uttrycker fördomar mot en grupp i samhället, också tenderar att inta samma nedvärderande attityder mot andra grupper. Det kallas för generaliserade fördomsfullhet, förklarar Robin Bergh, doktorand på institutionen för psykologi på Uppsala universitet.

  Han exemplifierar med tidigare psykologiska studier som visat att personer som hyser fördomar mot invandrare, också gör det mot kvinnor och homosexuella.”

  http://www.ergo.nu/forskning/20140123-fördomar-kommer-i-klump

  Svara
  • QED

    /  02/02/2014

   Så feminister som hyser fördomar mot män, hyser också fördomar mot … vad?

   Svara
 1. Centerkvinnorna är också marxister | Genusdebatten
 2. Tweetar från 2014 del 1 | WTF?
 3. Om #UG igår | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: