Feministspråk 2

Skrev ju ett inlägg för ett par månader sedan som heter ”Feministspråk” där jag listade vad några uttryck och ord egentligen betyder på feministiska. Tänkte att det var dags för en fortsättning.

Ok, här är fortsättningen!

Låg nivå (eller bara nivån): Så säger en feminist som inte har en aning om någonting men vill låtsas vara smart. Som om det den andra säger skulle vara tramsigt när det i själva verket är jätteklokt men feministen inte fattar ett dugg. Väldigt vanligt fenomen!

539739_675161325845394_2016489019_n

Höja nivån? Eller lyfta kvinnor?

Googla: Ett uttryck feministen tar till när det blir jobbig och folk undrar över svamlet. Används ganska ofta men mer sällan än nästa uttryck.

Googla Patriarkatet: Favorituttrycket för en feminist! Finns inget som slår det i popularitet! Det är ju användbart när man inte har en aning om vad man ska säga när patriarkatet blir ifrågasatt som fenomen med fakta. Observera att jag skrev fakta, det är stor skillnad på fakta som normala människor använder och ”fakta” som feministerna använder! Men den största orsaken till att de vill att man ska ”googla patriarkatet” är för att man då förhoppningsvis ska hitta en feministisk sida och där läsa om ”patriarkatet”. För var har feministerna själva lärt sig sin feminism?

1234697_729260897102103_238572794_n

Kom ihåg, det feminister vet om feminism har de lärt sig från andra feminister!

1538669_10200481121070398_1945934948_n

Så här ser en feminist ut när hon säger till någon att skaffa sig en analys

Brist på analys (eller skaffa dig en analys): Betyder att feministen inte vill hålla med dig men ändå vet om att du har rätt. Används väldigt ofta i trängda situationer när feministen inte längre vet vad hon ska göra (ja, jag skriver hon eftersom det är vanligast). Beteende brukar oftast följas av en block om det handlar om twitter eftersom man då slipper fler jobbiga frågor. I sällsynta fall  så blockar de inte vilket leder oss in på nästa uttryck som de använder.

Hejdå (eller godnatt om klockan är efter 19:00): Ja så kan de säga omedelbart efter att ha sagt ”skaffa dig en analys” eller ”googla patriarkatet”. Det ser då ut så här: ”Skaffa dig en analys. Hejdå” eller ”Googla patriarkatet. Godnatt”. Det betyder bara att de är pinsamt medvetna om att de kommer att framstå som ännu löjligare om de fortsätter.

4scha

Cilla Benkö använder feministisk procenträkning. Så det blir jämställt!

Feministisk procenträkning: Det används när feminister tycker att något är mer jämställt ju fler kvinnor det är och vill visa det med procent. Det funkar så att när man använder feministisk procent så är 0 i verkligheten hälften. Det betyder att om det är 75% kvinnor på ett ställe så är det bara 25% feministprocent och alltså ojämställt. 50 feministprocent kvinnor (100% i verkligheten) betyder helt jämställt! Låter det krångligt och ovant? Det är det också men med träning så är det lätt att använda! En som behärskar den feministiska procenträkningen till fullo är ju Cilla Benkö på Sveriges Radio som tycker att 59% (verkliga procent alltså) kvinnor i ledande positioner är mer jämställt än alla andra företag som hade mellan 42 och 58 verkliga procent kvinnor i ledningspositioner. Men observera, feministisk procent får bara användas om man vill räkna ut hur jämställt det är på attraktiva arbetsplatser med status. För alla de andra icke statusfyllda arbetsplatserna så kan feministisk procent med fördel används omvänt och för män.

Heteronorm: (Nämnde detta i förra inlägget om Feministspråk men lite mer här). Något alldeles förfärligt för feminister! För något som säkert 95% av alla människor tycker är något bra måste med feministlogik vara något dåligt (se förra inlägget och punkten logik). Men Rocki har lyckats få ner detta hemska på bild så vi alla kan ta del av det! Så ser den ut, den hemska fasansfulla heteronormen

Normkritik: (Nämnde detta i förra inlägget om Feministspråk men lite mer här). Betyder för en feminist att allt hon tycker och känner är dåligt ska alla andra ändra på. Men det hon själv gör är alltid bra. Till exempel genus”forskare, deras arbete är extremt genusforskarnormativt, det vill säga att allt deras arbete går ut på är att att hacka på män och manlighet med den ena fantasifulla metoden efter den andra. Men den genusforskarnormen är det inget fel på tycker de, då är det helt plötsligt inte intressant med normkritik längre.

1395991_718231651538361_1042705782_n

”Satir”: När feminister kläcker ur sig något på allvar och sen upptäcker att folk tycker det är skitlöjligt och idiotiskt, då förvandlas det som var menat som allvar omedelbart till ”satir”. Ju sjukare det som de egentligen menar allvar med är, desto mer ”satir” är det. (exempel på ”satir)”

Satir: Satir är verklighet för feminister. Till skillnad från ”satir” ovan så finns ju riktig satir och om man använder satir på feminism så kan man inte skruva den för mycket, det verkar både sunt och bra för feminister oavsett! Det är så att ju mer skruvad satiren är desto mer verklig ter den sig för feminister! Jag kan inte förklara varför men det är bara så.

1233453_562830197111912_882927209_n”Humor”: I förra inlägget så skrev jag att feminister inte har någon humor. Eller det var helt tomt under den punkten eftersom jag inte lyckas hitta någon. Men som ni märker så heter punkten ”humor”, det är en viktig skillnad på humor, som vanliga människor har och ”humor” som feminister lider av. ”Humor” är när feminister inte vill att det ska vara så tydligt att de är rasister, hycklare och mobbare. (Exempel på ”humor”)

Intersektionalitet: När man inte kan förklara ett beteende med könsförtryck så måste det vara något annat som ligger bakom, till exempel klasstillhörighet. Det är i alla fall ALLTID någon annans fel på något sätt och då är det lämpligt att dra fram Monstret i Garderoben, populärt kallat Patriarkatet som orsak.

BZZSowVCUAAYjk8

”Kritiska vithetsstudier: Också något som feminister är inblandade i och hör ihop med punkten ovan. De påstår att det handlar om makt och ”strukturer”. Men alla som kan tänka vet ju vad det handlar om egentligen

BfQycTBCQAA0BzM

Kritisk vithetsforskning på Södertörn fångad med dold kamera

Penetrationsnormen: Min favorit bland alla idiotiska uttryck som feminister använder. Jag har inte ens fantasi att kunna komma på något som är raljerande om det. Uttrycket i sig är tillräckligt för att den stora skämskudden kommer fram! Men jag tycker nog att den här bilden säger vad feminister tror är verkligheten

MVH

MiT

Lämna en kommentar

36 kommentarer

 1. Jan

   /  02/02/2014

  Min erfarenhet är också att många feminister är väldigt jag-svaga, lättleda och bräckliga. Om de blir emotsagda så söker de genast stöd av ”gruppen” på twitter (där oftast deras sanna, mindre polerade, åsikter kommer fram). Därav allt detta ”peppande”…

  Svara
  • MiT

    /  02/02/2014

   Jan:
   Och kolla också när de desperat söker hjälp från andra genom att sätta en punkt först i tweeten (före @-tecknet).

   Svara
   • Hjalmar

     /  02/02/2014

    Förstår de inte själva hur löjligt det är?
    Typ: ”Mamma, mamma, Pelle är elak!”

    Svara
 2. Hjalmar

   /  02/02/2014

  ”Lindrigt sinnessjuka damer erhålla god vård…”
  Tappade käkbenet ett tag… 🙂 🙂

  Svara
  • Ja, resultatet av den ”erhållna vården” för de
   lindrigt sinnessjuka damerna (inklusive hensen)
   har låtit vänta på sig………….

   Svara
   • Hjalmar

     /  02/02/2014

    Feminist: Googla Patriarkatet!!!
    Svar: Sök vård…
    😉

    Svara
  • MiT

    /  02/02/2014

   Hjalmar:
   Haha, det var rocki som tweetade den bilden frö ganska länge sedan och äntligen kom den till användning! 🙂

   Svara
 3. Jan

   /  02/02/2014

  Lättledda ska det naturligtvis vara…. (se ovan).

  Svara
 4. per Hagman

   /  02/02/2014

  Vikka bra bilder…verkligen talande i sig sjelva.
  .
  Fick en klockren kommentar av Butter på GD appropå feministisk % rækning.
  .
  — En gigantisk komet ær på kollisonskurs med jorden.
  Nedslag om två dagar.
  Hela mænskligheten kommer utraders vid kometnedslaget.
  Kvinnor kommer att drabbas ..værst.
  .
  .
  Butter svarade den 31 januari, 2014 kl. 19:24 och skrev:
  @Per Hagman:
  ”Hela mænskligheten kommer utraders vid kometnedslaget.
  Kvinnor kommer att drabbas ..værst.”

  — Om kvinnorna utgör 50,3% av befolkningen och männen 49,7% så är ditt antagande helt korrekt eftersom dödligheten hos kvinnorna då kommer att uppgå till hela 100% när den hos männen är endast ynka 100%…
  .
  Per Hagman

  Svara
 5. Leif

   /  02/02/2014

  Gjorde en liten undersökning på doktorsnivå av personalen vid Uppsala Universitets Centrum för genusvetenskap (numera också Centre of Gender Excellence). Institutionen är till mer än 90% befolkad med kvinnor. Jajamensan!
  Den excellenta institutions jämställdhets- och likabehandlingsgrupp är till 100% är besatt med kvinnor. Deras kurser om maskuliniteter har dock en manlig ledare, vilket gör att man där har 80% kvinnor. Männen får medverka i större omfattning inom området människa – djurstudier (av någon anledning tycker jag mig minnas något här om begreppen män och djur – männen kanske är särskilt lämpade för dessa studier?). De är där representerade till 60%.
  Man kan alltså påstå att det ännu inte råder full jämställdhet vid institutionen, men målet verkar vara nära!

  Svara
  • per Hagman

    /  02/02/2014

   vem blir førvånad.
   Skrev du nått brev till akt …kring denna problematik.
   Per Hagman.
   .

   Svara
  • MiT

    /  02/02/2014

   Leif:
   För att använda Jämställdhetsfeministerns ord så är det bara någon gubbe kvar här och där att röka ut innan det är riktigt jämställt!

   Svara
 6. per Hagman

   /  02/02/2014

  Appropå Penetrationsnormen , ett typiskt uttryck før kvinnor vilka vill bli mænns.. like = feminister.
  Kvinnan ( den potentiella feministen ) ser mannens styrkor/førmågor och vill gærna efterlikna mannen.
  .
  Fenomenet som uppstår , blir att kvinnan vill..efterlikna..mannens mer uppenbara synliga attribut.
  Den feministiskt mest misslyckade efterlikelsen till mannen var ..Kvinnor Kan ..mæssorna.
  Den kvinnliga fotbollen formlige drællar av lesbianer vilka vill sublimera sig sjelva i ett av mannens typiska førmågor… samarbete o samhandling
  Likadant i den kvinnliga handbollsværlden…lesbianer.. vilka vill erøvra en kvinna.. som en …man.
  Men dessværre ingen kvinna blir… mann… bara genom att spela lagspel.
  .
  Grunden ? Kvinnans penisavund och oførmåga till mannes…orgasm.
  .
  Per Hagman.
  .

  Svara
 7. MiT

   /  02/02/2014

  Jag är tydligen ”voldsomt misogyn” enligt dansken 🙂

  http://www.mandfjols.dk/2014/02/return-of-fjols-svenske-feminister-vil.html

  Svara
  • Anonym

    /  02/02/2014

   Fråga den kära token hur mycket av sin ”fakta” som han har plankat direkt från shitredditsays och manboobz.

   Svara
   • @Anonym:
    ”Fråga den kära token hur mycket av sin ”fakta” som han har
    plankat direkt från shitredditsays och manboobz.”

    Intresseklubben antecknar……….

    Svara
   • Pelle2

     /  02/02/2014

    Det är väl skäligen ointressant var Toklandet hittar alla dårskaper som uttalas i feminismens namn. Tycker dock att det framgår ganska tydligt att han hittar mycket av det han publicerar på extremfeministiska bloggar och twitter blandat med tidningsartiklar.
    Tycker att feministerna istället för att fundera på var toklandet hittar sitt material borde fundera på om dom vill förknippas med all den skit som vräks ut från extremfeministisk håll ,från delar av kultureliten och från den så kallade genusforskningen.

    Svara
    • Anonym

      /  02/02/2014

     Jag bad MIT fråga mandfjols var mandfjols får sin fakta ifrån, och hur mycket han snor rakt av från manboobz och shitredditsays. Som bekant så betyder fjols dåre eller tok på danska.

     Svara
     • Pelle2

       /  02/02/2014

      Sorry !
      Trodde att du ifrågasatte Toklandet 🙂

     • MiT

       /  02/02/2014

      Anonym:
      Så fattade jag också din kommentar. Men där ser man, det går att missförstå mycket.

   • MiT

     /  02/02/2014

    Anonym:
    Han har erkänt att han inte läst utan bara chansade och att han hade fel. Bloggen är inte ”voldsomt misogyn” utan bara antifeministisk som han sa att det kan det vara utan att vara misogyn. 🙂

    Svara
  • Vau? När hände detta?

   Var ser hen (dansk-hen) det misogyna på din blogg?
   Hatet, det vill säga manshatet, är det feminister av båda
   könen som står för.

   Svara
   • MiT

     /  02/02/2014

    Ulf:
    Han har i sitt kommentarsfält erkänt att han hade fel… 😉

    Svara
    • Hjalmar

      /  02/02/2014

     Det skulle aldrig en svensk feminist göra…
     De känner sig alldeles för förtryckta för att erkänna ett misstag:)

     Svara
  • Pelle2

    /  02/02/2014

   Klart du är misogyn när du konfronterar feministerna med deras extrema uttalanden..

   Svara
 8. Pelle2

   /  02/02/2014

  Fin sammanfattning och förklaring av en del av de flummiga begrepp som feministerna använder sig av.Också bra att du påvisar hur dom mer eller mindre alltid drar sig undan när någon kritiker ifrågasätter det dom säger.

  Svara
 9. Sebastiahn

   /  02/02/2014

  Borde det inte stå ”Lindrigt sinnessjuka Dahmer” erhålla god vård?

  Svara
  • MiT

    /  02/02/2014

   Sebastiahn:
   Nä, det är bara hennes åsikter som är åt skogen.

   Svara
  • @ Sebastiahn
   ”Borde det inte stå ”Lindrigt sinnessjuka Dahmer”
   erhålla god vård?”

   Det var snällt sagt av dig. De flesta icke-feminister
   tycker nog att hon är rätt allvarligt sinnessjuk.
   Jag håller däremot med dig om att hon
   är i behov av vård.

   Svara
 10. Kalle

   /  02/24/2014

  Henspråksundervisning 🙂

  Svara
 11. lavazza1891

   /  02/25/2014

  ”Det är inte min feminism”. Feminism har en tydlig och välkänd betydelse men betyder samtidigt precis vad den enskilda feministen tycker i varje given situation.

  Svara
 1. ”voldsomt misogyna Toklandet” | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: