Vi kastar bort en miljard till i stället

Läste i Aftonbladet om självmord och att 2012 tog 1530 personer livet av sig i Sverige och att av dem var 154 st unga, dvs under 25 år! Det borde få ett antal personer i Sverige att andas in några gånger och fundera över prioriteringarna. Självmord är tydligen den vanligaste dödsorsaken bland unga.

Det är sanslöst många som tar livet av sig varje år! Men jag vet varför det inte är så intressant att satsa på det enorma problemet

”Självmord är starkt könsrelaterat. Det är dubbelt så vanligt bland män som kvinnor. 2012 tog 1072 män och 451 kvinnor över 14 år ­livet av sig. I åldern 20–24 var självmord tre gånger vanligare bland killar än tjejer.”

Där är svaret på varför det inte är så intressant att rapportera, prioritera, satsa på eller fokusera på det problemet. Det är män och pojkar som drabbas allra mest. Så enkelt är det.

sveriges_kvinnolobby_klippakuken_02_2013-09-14-135203Inga löpsedlar, inga twitterdrev bland twittergenusfeministerna som äckligt mediafolk både tillhör och är ängsliga för. Ingen Sabunimiljard, inga proffskränkta som sitter och lipar, ingen minister Arnholm som klagar på glastak för dem. Inga ”krönikörer” som efter att ha kasta skit på människor ett bra tag lipar när de får skit tillbaka. Ingen Schyman som istället för att elda upp 100 000 kunde gjort skillnad, ingen Kvinnolobby som för sina 10 skattemiljoner!!! hellre skapar bilden till vänster. Det bara ignoreras…

Men jag vet, vi kastar ytterligare någon eller några miljarder i sjön på något som inte funkar, det är ju standard i Sverige att göra det. Vi låter skattepengar regna över universiteten så de kan anställa fler som Eva ”nergrävda halvt uppätna spädbarn i skogen” Lundgren, så att polisen har något att göra ute i skogarna. Vi låter fler som Roks få ännu mer pengar så de kan fortsätta jobba ideologiskt med att slita bort barn från pappor. Jättebra ide!

Eller varför inte ännu fler penisräknande genufolk på universiteten? Så att riktigt mycket skattepengar kan gå till något som är mycket viktigare än att 1530 personer tar livet av sig? Så att sådana viktiga rapporter som ”Knullnormativitetens diskurs” och om ubåtar som penetrerar Sverige kan produceras. Eller varför inte lite intersektionell genuspedagogik så barnen lär sig alla marxordningar i tid? Så de tidigt lär sig att respektera åldersmaktsordningen och inte tror att fylla år är något som ska uppmärksammas!

För vadå? Det är ju bara 1530 stycken som tog livet av sig 2012. Det är ju inget mot de ca 20-21 som dör inom det som kallas ”våld i nära relationer” men som Roks och de andra ideologiska organisationerna konsekvent kallar ”mäns våld mot kvinnor”. Trots att av de 20-21 st är 4-5 st män som dött av våld från kvinnor så kallar de det ”mäns våld mot kvinnor”. Och när det kommer fram att det där med ”mäns våld mot kvinnor” inte är sådär jättesant så slår man till på enad front och försöker stoppa den kunskapen, alla gökungar som slukar skattepengar blir nervösa och kommer med påtryckningar.

Det förstår vi ju alla att 16-17 kvinnor är mycket värre än 1072 män och 451 kvinnor som tar sitt liv. Självklart är det på de 16-17 kvinnor som allt fokus ska läggas, alla löpsedlar ska handla om, alla miljarder ska läggas på. Minister Arnholm ska givetvis prata om glastaket som hindrat henne i karriären istället. Det är mycket viktigare att prata om glastaket som stoppat henne så hon bara är en sketen minister i ett lands regering och inget bättre…

Det finns tydligen mycket som är viktigare än att 1530 personer som tar sitt liv, som inte orkar leva längre. Eller hur? För nu kan det vara tyst om detta, i medias tycke, marginella problem ett år eller två till, så det inte tar utrymme från VIKTIGA saker som att Bruce Springsteen är för vit, eller det viktiga arbetet med att lära barn att kvotering är jättebra som Lilla Aktuellt gör? Eller så kan man ge utrymme till så viktiga saker som att en kränkt feministkonstnär med specialitetet fittor blir utkörd från en skola när hon inte fattade att en kavaj med texten ”Min jävla fitta” inte är passande på en skola?

Vi ger en miljard extra till de galna könskrigarna istället!

Det är ju bara 1530 stycken varav 1072 är män/pojkar, dvs inget att lägga någon krona på…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

17 kommentarer

 1. Goran

   /  02/04/2014

  Dagens artikel är vackert vinklad till att ”Tjejer drabbas värst” också. De försöker ju oftare och det vet alla att det är värre att överleva än att lyckas. Eller nåt sånt. Svårt att hänga med i svängarna ibland. det enda som är tvärsäkert är att kvinnor drabbas värst. Alltid!

  Svara
 2. robjoh

   /  02/04/2014

  I Sverige är det viktigare att vara PK än att faktiskt producera resultat, så inte helt förvånande om vi säger så. 100 miljarder i subventioner till vindkraft fram tills 2025 för en ökning på ytterligare 7 TWh vindkraft. Vad hade vi kunna bygga för de pengarna? Hur många mil järnvägsspår? Hur mycket järnvägsunderhåll?

  Det borde nu vara uppenbart att fram tills Sveriges befolkning börjar ställa krav på resultat istället för drömmar så kommer vi få den politik vi förtjänar.

  Svara
 3. Glöm inte sommartidsomställningen, som dödar ca 30 personer per år.

  Svara
 4. Dreadlock

   /  02/04/2014

  Du är bra ,när du gör en rant ! Tummen upp för att du belyser den tragiska självmordsfrekvensen.

  Svara
 5. Tack, MiT!

  Jättebra inlägg – hela inlägget,
  men jag fastnade för stycket:
  ”Vi låter fler som Roks få ännu mer pengar så de kan
  fortsätta jobba ideologiskt med att slita bort barn från pappor.
  Jättebra ide!”

  Jag har precis skickat in en begäran om översyn av socialtjänsten
  till IVO, då soc inte har informerat mig om ett beslut gällande min
  dotter – som jag har gemensam vårdnad om tillsammans med mamman.

  Det är helvete vad svårt det skulle vara att informera pappan
  om vilka beslut man tar! Att soc fattar beslut utan att tillfråga
  pappan är en sak, men en helt annan sak att nonchalera
  att informera pappan om beslut som fattats.
  Jag fick veta av dottern, men det är inte hennes skyldighet
  att informera mig. Det ska soc göra.

  Vill inte sabba någons dag, men jag är bara så jävla trött
  på att kämpa för varenda millimeter av mina rättigheter
  som vårdnadshavare med gemensam vårdnad.

  Det är bra att du informerar allmänheten om vad våra
  skattepengar går till.

  Svara
 6. MiT

   /  02/04/2014

  ”till en genusomedveten man”… Vem vet? Det kanske var till en väldigt medveten?

  Svara
  • Goran

    /  02/04/2014

   Det är så sött när de söker bekräftelse från översteprästerna och taggar in dem. Pepp pepp!

   Svara
 7. AH

   /  02/04/2014

  Mortaliteten är ju högre för män än för kvinnor i alla åldrar och av närmast alla orsaker, förutom kvinnospecifika cancerformer och våld i nära relationer (och kanske lungcancer för någon viss åldersgrupp?). Antar att det är därför ingen tycker det är så viktigt med genusperspektiv på dödlighet och dödsorsaker…förutom när det gäller kvinnospecifika cancerformer och våld i nära relationer, såklart.

  Svara
 8. per Hagman

   /  02/04/2014

  Sant som du skriver.
  Jag førsøkte redan før 20 år sedan væcka intresse før hur vi i svergie hanterar denna formligen skandaløsa arrogans i form av utblivna politiska mål… av politiker och statsapparat.
  Min erfarenhet ær att …ingen..vil diskutera sjælvmord.
  Inte ens journalister…vilka har en øverrepresentation..i denna grupp.
  Jag uppfttar att problemet ær så …stigmatisert.
  .
  Hoppas att Du MiT kan slå ett slag før saken.
  Detta ær en viktig mannsfråga.
  Jag uppfattar att officiella siffror ær friserade…mørkertalet ær større.
  .
  Per Hagman.
  .

  Svara
 9. Jag har läst Aftonbladets ”rapportering” och det är nästan pinsamt påtagligt hur man frontar tjejer/kvinnor i artiklarna. Man nämner visserligen att killar/män är överrepresenterade men fokus ligger trots allt på att tjejer/kvinnor gör flest självmordsförsök. Då jag har en mycket nära personlig koppling till problematiken och utfallet så blir jag lite illamående över detta. Det vore mycket lämpligt om någon gjorde en medieanalys av hur detta rapporteras. De borde ta mig fan skämmas riktigt ordentligt över denna ”rapportering” på Aftonbladet. Usch!

  Svara
 10. Hjalmar

   /  02/05/2014

  Ja, det gäller ju att prioritera… och de lättrörliga mittenväljarna är mestadels kvinnor. De som stjälper regeringar, och alla vill hålla sig väl med. Vem fan bryr sig om några män? Spermier finns det gott om. (sarkasm)

  Svara
 11. Whirre

   /  02/06/2014

  People just love to say it: ”Suicide is a permanent solution to a
  temporary problem.” Yeah, that temporary problem being life.
  /by BlackHeart

  +1 till listan .

  Svara
 12. Whirre

   /  02/06/2014

  Robins pappa

  Svara
 13. Whirre

   /  02/06/2014

  M_i_t ,
  Twitter är inte min grej & har lagt ned fb. Det du skrivit är helt och hållet korrekt.
  Dessvärre finns en ytterligare sida på denna ”mansdöd”, vad gäller självmord – en rätt så otrevlig sådan. Ansvariga individer inom soc/rättsväsende är ej tillräkneliga, detta är ingen nyhet. Vad händer om en pappa som råkar ut för detta dokumenterar ÅTTA ÅR på video/audio allt från förskolepersonal som slår pappan i ansiktet inför sin son, soc.sek. Som Öppet Ljuget i tingsrätt, enda ”vittnet” om min förmåga som förälder från mamman är hennes far, vilken hon själv beskriver hans misshandel emot mig,
  ”DET SA PANG! NÄR HAN SLOG DIG. HADE DU INTE SUTTIT NER SÅ HADE DET BARA TRÄFFAT DIG PÅ AXELN!” – Uppspelat i rättssal…

  Och så har jag Robins far det heligaste av allt, i stereo, Rådmannens Lögn i Uddevalla Tingsrätt. Provad till det yttersta, och med tydlig verkan har jag erhållit en teflonkostym…
  (ingen mer info där.)

  Resultat? Provat All Tänkbar media kvälls-lokalpress, tv-lokaltv, Youtube där filmer inkl. pappamisshandeln på dagis och därefter rådkvinnans samt soc. (i stereo) lögner kunde ses.

  Visst låter Jag som en ”rättshaverist”..? Bara det att jag i soc suttit ‘bevakare’ över pappor i en situation ”jag” aldrig kunde ens drömma om att hamna i själv.

  Jag kommer ihåg en av dessa nyblivna pappor som skulle genomgå ”testet”.
  Pappan kom aldrig tillbaka igen. Han hade valt att ta sitt eget liv. Det värsta av allt var kommentarerna efteråt från männen i gruppen, ”rättshaverist”, ”osäker på sin sexualitet”, ”våldsam – kanske?”

  Denna kommun fullkomligt Skördar Nyblivna Pappor – ingen utredning görs.

  Som sagt, inte en enda jävla krona i skatt=lön till dessa 100% kvigor som med leende käft är orsaken till pappors och barns plågor.

  När mina besparingar tar slut, gör jag detsamma.

  /Whirre

  Svara
  • MiT

    /  02/06/2014

   Whirre:
   Jag har skickat ett mail till dig på adressen du angav för kommentar. Om det är en tramsadress du angett så kan du maila mig istället.

   Svara
 1. Arnholms kognitiva dissonans | En stilla undran
 2. Genusgodkänd matematik | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: