Lövengrip och feministsekten

Häromdagen tog jag upp det faktum att feminism är en sekt, att feminism uppfyller kriterierna för att vara just en sekt.

Nu har en som inte ens är medlem i sekten åter hamnat i rampljuset eftersom sekten vill att hon ska vara medlem då hon anses som en mycket viktig person för dem. Jag pratar givetvis om Isabella Lövengrip.

1501844_10200481120310379_546441941_n Sektmedlemmarna står i givakt och bara väntar på att den mycket viktiga personen ska säga något så de kan börja bröla, jag gissar att det inte ens tar en minut förrän hennes kommentarsfält börjar fyllas av sektmedlemmars kommentarer om hur lite hon fattar av den underbara feminismen. De gillar inte att Isabella inte är feminist och talar om för henne i kommentarsfältet att det beror på att hon inte läst rätt litteratur. Hon har inte läst feministisk litteratur helt enkelt. Enligt dem börjar man tro bara man läser rätt bibel litteratur, alltså sådan som inte är det minsta kritisk mot feminismen. Ungefär som vilken religiös sekt som helst…

Enligt kommentatorerna så vet inte Isabella bäst själv vad hon EGENTLIGEN tycker utan är patriarkatets hantlangare, hon är lurad, hon är inte påläst,, hon är outbildad, hon är dum mm mm mm mm mm. Hon fattar bara inte feminismens storhet, om hon bara läser rätt feministisk litteratur så blir hon UPPLYST.

Nu är det inte bara i hennes kommentarsfält som sektmedlemmarna tycker till, även bloggare gör ju det. Men de använder samma argument

”Jag kan inte förmå mig till att, på allvar och med den respekt som man bör ha för andra människor, bemöta Isabella Löwengrips uttalanden om feminism som cirkulerar just nu. Jag kan inte därför att det finns ingen vettig diskussionsgrund att stå på what so ever. Och det är trist! Men ett faktum.

Det går inte att diskutera med en person som inte vet vad hen pratar om, som blandar ihop begrepp, är totalt okunnig inför några och som har fastnat i juvenila och påhittade ”sanningar” om en jämställdhetsrörelse.”

Är detta härskarteknik eller vad? Enligt den här bloggaren, kajjan, så fattar inte Isabella någonting alls. Bloggaren tycker att hon är så oupplyst och ”har fastnat i juvenila och påhittade ”sanningar” om en jämställdhetsrörelse” att det inte ens är värt att bemöda sig. Och så det där lilla ”hen” som här enbart har som syfte att förlöjliga. Precis det som ordet används till, ytterligare ett verktyg för att kunna ge sig på andra.

Det står en hel del till i hennes bloggpost men jag måste bara ta upp hennes slutkläm

”Nu vill jag åberopa en smula hederligt, individuellt ansvar. Man kan till exempel 1. googla på ordet feminism och ta reda på vad det faktiskt handlar om eller så kan man 2. ha vett att förstå att det krävs mer än att se ett par inslag på tv för att ha en övergripande bild av hur feminismen i dag arbetar, eller 2. knipa tills man gjort antingen 1 eller 2.”

Man ska googla feminismen för eget ansvar 🙂 Länken i i det citerade går till hennes egen kommentar om just detta. Annars kan man läsa vad uttrycken egentligen betyder

1524864_10201427575396859_720382557_n

Beskrivning av feministsekten

En annan bloggare, Hanapee, ger sig också på Isabella med rubriken ”Bristen på jämställdhet är ingen åsikt, det är kunskap” för att efter det rapa upp just åsikter. Ni ser att länken ovan går via Unvis.it, det gör jag bara för att bloggaren gör det istället för att länka Isabellas inlägg, som om det skulle påverka hennes besöksstatistik på ett märkbart sätt  🙂

Allt ovan är beteende som man kan vänta sig av sektmedlemmar. Det som svider mest hos sekten är att Isabella är ett levande bevis på att de bara är fulla av skit…

Det som är lite märkligt är att de tar för givet att hon är okunnig, att hon inte fattar, att hon är oupplyst mm mm mm. Det kanske är tvärtom, att hon mycket väl vet vad feminism egentligen är och DÄRFÖR inte vill tillhöra den obehagliga sekten?

Hon kanske har sett för mycket av ”Avrätta alla cismän som är jämställdister”, för många kommentarer som de här som matades upp efter 2: delen av fittstim för att tycka att det är något annat än just en sekt? Sen vet hon vilken knapp hon ska trycka på för trigga igång dem också… 😉

Kolla gärna igenom kommentarerna under Isabellas inlägg och se själva, man saknar bara tungomålstalande blandat med halleluja i Ulf Ekman-stil bland sektmedlemmarna för att det ska vara fulländat.

Isabellas senaste inlägg som retat upp dem

Feminismen uppmuntrar till offerroll

Gör det tydligt

Föräldrargrupp

Annat:

Genusdebatten har ett mycket passande inlägg:

Jens Spendrup vs Mediefeminismen – Vad är Feminism? Svar: REGLER för att passa in i gruppen

AVFM Sverige: ”Den lojala villigheten att säga att svart är vitt

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

63 kommentarer

 1. MiT

   /  02/13/2014

  Svara
 2. MiT

   /  02/13/2014

  Svara
  • Kristian

    /  02/13/2014

   När ordlistan inte stämmer överens med det man ser i verkligheten gäller den definition en framstående feminist har gett.

   Svara
   • lavazza1891

     /  02/13/2014

    Som redan sagts så har alla betydande ismer åtminstone något positivt i sina målsättningar. Problemet är bara att andra inte motsätter sig denna principiella målsättning utan X-isternas konkreta beteende och medel som de tror är lämpade för att uppnå målet.
    Alla borde vara för alla ismer samtidigt för ingen är väl emot jämställdhet, frihet, självbestämmande, trygghet, solidaritet etc.

    Är du nationalist? Nähä, vill du att Sverige ska ockuperas? Nationalister önskar ett fritt Sverige. Etc.

    Svara
  • David

    /  02/13/2014

   Kommunism: En rörelse för alla människors ekonomiska jämställdhet där produktionsresultatet fördelas åt alla efter behov i ett klasslöst samhälle (Wikipedia). Hur kan man inte vara kommunist?

   Svara
 3. MiT

   /  02/13/2014

  Svara
 4. David8

   /  02/13/2014

  Vadå glastak? Vad ”massa män överallt”? Vaddå ”könsmaksordning” och ”patriarkat”? Blind tro är inte vackert Claes…

  Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2014

   Eller så är det helt enkelt inget problem för feministerna när en föreläsning domineras av kvinnor medan motsatsen hade varit en katastrof enligt dom.

   Svara
 5. Jonte

   /  02/13/2014

  Dåren…

  Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2014

   Ingemar Genus är en fullfjädrad narcissist ser jag.

   Svara
  • Kristian

    /  02/13/2014

   ”Normkritik!”
   *slår huvudet mot bordet upprepade gånger*

   En gammal skämttekning i danska tidningen Hudibras visar glada människor efter befrielsen från den nazistiska ockupationen och andra världskriget. Två personer diskuterar en liten oansenlig man som håller en hakkorsflagga.
   Bildtext: ”Den där förstod uppenbarligen ingenting.”

   Svara
   • Jonte

     /  02/13/2014

    När Ingemar Gens berömmer utredningen vet man att den är en katastrof

    Svara
  • robjoh

    /  02/13/2014

   Ser att utredningen fick de resultat som de ville ha. Mer normkritik, mer feminism och genusvetenskap. Så ingen skillnad emot vad vi har haft för undersökningar innan.

   Låt mig gissa att vi kommer se fortsatt kassa resultat från pojkar. Vi kommer se fortsatta attacker emot klassiska manliga intressen så som teknik och sport. Pojkar ska skolas om till flickor, för flickor är ju så bra.

   Svara
   • Kristian

     /  02/13/2014

    Beatings will continue until morale improves.

    Svara
 6. Jonte

   /  02/13/2014

  För att få en bild av hur sinnessjukt galen Ingemar Gens är så se det här klippet

  http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2400587

  Svara
 7. Anders/AV

   /  02/13/2014

  Intressant att man ständigt hänvisar till ordlistans definition av feminism när folk kritiserar. Då ska man inte se till vad feminister verkligen gör eller säger, utan gå efter en gammal övergripande definition. Ok, men då får vi gå efter ordlistan när det gäller patriarkat också.
  1. Styrelseskikt där familjen styrs av husfadern, där samhället styrs av äldre män, där samhället styrs av flest män.
  2. Äldre judiskt ämbetesområde
  3. Katolskt ämbetsområde.

  Det enda som möjligen kan räknas i Sverige är den om samhällets makt. Om man dock räknar med även makten i den privata sfären (vilken också ingår i samhället) är det ganska jämt skägg. I de områden där det är flest män med makt är det endast en del av alla män som har makten. I relationen i den privata sfären är det däremot nästan alla kvinnor som har makten. Det gör att vi har en massa män som varken har makten i det offentliga, i näringsliv eller på hemmafronten.

  Så ska vi gå efter ordlistan får vi nog göra det i båda fallen och skrota begreppet patriarkat för Sverige.

  Svara
 8. michael

   /  02/13/2014

  Ja någon borde posta Isabella dom Jämställdistiska ideerna när man läser henne så verkar hon vara jämställdist fast hon ännu inte satt ord på det.

  Svara
 9. Egon

   /  02/13/2014

  Vet inte om det här har kommenterats innan på bloggen, men Marika Formgren har slutat som ledarskribent. I Axess skriver hon


  Jag har själv kallats in till en chef och fått veta att jag har ”skrivförbud vad gäller integration, invandring, feminism, jämställdhet och familjefrågor”, eftersom jag inte ”ligger i den liberala mittfåran”.

  http://axess.se/magasin/default.aspx?article=2016#.UvykPf199T0

  Svara
  • lavazza1891

    /  02/13/2014

   Det finns inget liberalt i den mittfåran. Sverige är extremt. Andra länders mittfåra klassas som extremism i Sverige.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2014

   Helt sjukt att Marika Formgren inte fick skriva om ovanstående saker och att dom var så dumma att dom fick henne att sluta. Hon var ju en av få med lite vett i skallen vad gäller feminismen.

   Svara
   • Jonte

     /  02/13/2014

    Något för SvD:s ledarsida att värva kanske? Hon borde passa in bra där

    Svara
 10. Jonte

   /  02/13/2014

  Bekräftar hon inte Blondinbellas tes genom säga nåt sånt?

  Svara
  • robjoh

    /  02/13/2014

   Kom nu inte med logik! Det är manliga härskartekniker!

   Svara
   • Jonte

     /  02/13/2014

    Att jämföra kvinnors situation i Sverige med svarta under slaveriets är ju inte alls att sätta sig i en offerroll 😉

    Svara
  • Kristian

    /  02/13/2014

   Och svenska män är talibaner (i pyjamas.)
   Att bläddra i papper medan någon föreläser är förtryck.

   Svara
 11. per Hagman

   /  02/13/2014

  .
  MiT skriver….”Enligt kommentatorerna så vet inte Isabella bäst själv…”.
  MiT,s antagelse har empirisk… fog .
  .
  Ibland undrar jag om dessa från feministerna återkommande yttrade Førødsmjukelserna har med deras egen uppfattning av sig sjelva som …ubermennschen.
  Jag menar att feminsterna ser sig sjelva som den utvalda rasen med den rætta iddeologin.
  .
  Nazifeministerna…
  .
  Per Hagman.
  .

  Svara
 12. Jonte

   /  02/13/2014

  Mats på tystatankar.com kommenterar mansutredningen på sin blogg…

  http://tystatankar.com/2014/02/13/att-lasa-en-rapport/

  Svara
 13. MiT

   /  02/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2014

   På vilket sätt då ? Att hon upprepar feministiska floskler i tid och otid ?

   Svara
 14. MiT

   /  02/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2014

   Men det gjorde kommunisterna och feministerna ?

   Svara
 15. MiT

   /  02/13/2014

  Svara
  • Kristian

    /  02/14/2014

   Bra lön för dig med rätt åsikt!

   (Ungefär som nationalekonomi.)

   Svara
 16. MiT

   /  02/13/2014

  Svara
 17. MiT

   /  02/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2014

   Och hur mycket mera tjänar hon än medelmannen ? Hennes syster Veronica Palm som tycker sig jobba gratis delar av dagen tjänade 62541/månad 2010 enligt sossarnas hemsida och jag tror knappast att hon tjänar mindre nu. Hur många män har en sådan lön ?

   Svara
   • Hjalmar

     /  02/14/2014

    Ingen fara – vi har ju Patriarkatet att luta oss tillbaka mot…

    Svara
    • Kristian

      /  02/14/2014

     Minst lika bekvämt som tronen av svärd i Game of Thrones …

     Svara
     • Hjalmar

       /  02/14/2014

      Feministerna verkar sitta lite obekvämt de med…

 18. MiT

   /  02/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2014

   Det värsta är att man inte ens behöver parodiera feministerna. Det räcker med att citera dom för att se vilket skämt feminismen är. Se bara på vår kära jämställdhetsfeminister som har jobbat i stort sett enbart med att hålla med om saker som ledande feminister säger och se hur absurt det är.

   Svara
 19. MiT

   /  02/13/2014

  Svara
  • Hjalmar

    /  02/14/2014

   Även twitterfeminister gillar att tävla: Finn Flest Oliktänkande…

   Svara
 20. MiT

   /  02/13/2014

  Svara
  • robjoh

    /  02/14/2014

   Hur illa är det? Kommer jag svära om jag orkar läsa skiten?

   Svara
 21. Hjalmar

   /  02/13/2014

  Just nu på tv4:s Nyheterna: Pojkarna har en antipluggkultur!
  Ja, varför inte förbjuda pojkar? Suck.

  Svara
  • robjoh

    /  02/14/2014

   Fortfarande? Trodde det var det vi skulle ändra på med den ”nya” undersökningen.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/14/2014

   Hon får byta nick till blindbock istället 😉
   Om hen nu hatar oss män cismän så förstår jag inte varför hen vill ha över oss på sin sida. Då är det väl bättre att krypa in i den feministiska offerkoftan tillsammans med hennes feministiska systrar och bröder.

   Svara
   • robjoh

     /  02/14/2014

    Kan någon förklara uttrycket cismän för mig? Varför inte bara skriva män?

    Svara
    • Pelle2

      /  02/14/2014

     CIS används av feministerna för att peka ut att en människa lever könstypiskt.
     Dv.s du lever som den stora majoriteten av män och kvinnor gör vad gäller sexuell läggning,klädval mm.
     Och det vet vi ju alla att något otäckare än en vit,heterosexuell,svensk man det finns ju inte enligt tokfeministerna.

     Svara
     • robjoh

       /  02/14/2014

      Jaha, ja då hatar hon mig. Jag sysslar mest med teknik och har mestadels manliga intressen. Ser inte riktigt det här patriarkatet hon gnäller om heller.

  • Kristian

    /  02/14/2014

   Låter som något Stefan Sauk skulle ha kul att läsa upp.

   Svara
   • Hjalmar

     /  02/14/2014

    Ja, Sauk + twitterfeminism = fullkomligt hysteriskt…
    Och definitivt barnförbjudet.

    Svara
 1. Isabella Löwengrip vägrar fortsatt att inrätta sig i ledet | Susanna's Crowbar
 2. Feminism i Sverige | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: