När kommer utredningen Kvinnor och Jämställdhet?

Rapporten Män och Jämställdhet släpptes igår. Jag har skummat igenom ca hälften av den 550 sidor tunna rapporten och det som slår mig är den fullständiga avsaknaden av biologi som åtminstone delförklaring. Nu har jag som sagt bara skummat och jag är ingen expert på att granska sånt här och jag har inte alls kollat hänvisningar, det kanske finns något där.

Men av det som står på de hittills ca 200 sidor som jag skummat så är det en märklig övertro på det blanka pappret, allt handlar om social konstruktion. Genuspedagogik hyllas som en sorts universallösning, intersektionalitet nämns på flera ställen, Frejaskolan hyllas för sitt ”normkritiska” arbete (läs Bittegubbens genomgång av Frejaskolan, den är nog mer sanningsenlig), det tas för givet att män har mer makt på flera ställen i rapporten hittills dvs de har ett feministiskt perspektiv på det från början eftersom de undviker noga de områden där kvinnor har mer makt mm mm mm.

1235508_230445590442777_1488675671_nDet är en återkommande grej det där att de nogsamt undviker sånt som kan motsäga deras lite illa dolda syfte, att på alla möjliga sätt se till att rapporten kommer fram till att det är fel på männen/manligheten. Inte så konstigt kanske för vad kan man vänta sig när man låter radikalfeminister utreda? De är ju inte kända för intellektuell hederlighet direkt…

Genusforskning lyft och hyllas som de som ska ta fram löningar på problemen, Män för Jämställdhet har nämnts ett flertal gånger som något bra… Det är så mycket underligt i rapporten att det blir för mycket gå igenom! Men jag ska åtminstone skumma igenom hela rapporten även om jag egentligen inte vill!

Jag har faktiskt tjuvkikat lite längre fram på Petra Ullmanens lilla personliga del och tar med hennes början så kanske det klarnar. Detta är alltså hennes första meningar

”Det börjar bli en tradition. Ungefär vart tionde år utreder jämställdhetspolitiken problemet mannen. Jag är förtjust i denna omvända blick, att se mannen som ett problem. Efter att kvinnor i århundraden ansetts vara avvikande och problematiska på en rad olika sätt, har blicken vänts mot dem som tidigare varit den outtalade utgångspunkten. Samtidigt har jämställdhetspolitiken en kluven, nästintill schizofren, mansbild.

Å ena sidan har vi den goda mannen, pappan som ska uppmuntras att ta ansvar för hem och barn. Att ”skaffa mamma jobb” och ”göra pappa med barn” har varit en central målsättning i jämställdhetspolitiken sedan 1970-talet.

Å andra sidan har vi den onda mannen, våldsverkaren; han som begår övergrepp mot kvinnor och barn och som därför ska hållas så långt borta från hemmet och familjen som möjligt.”

Hon är alltså förtjust i att se mannen som ett problem och ser mannen som ett problem… Ungefär det som de åtminstone 200 sidorna som jag har skummat igenom just gör. Hon kallar det för ”omvänd blick” och det visar på hur otroligt långt ifrån verkligheten hon är. Hon är alltså en expert på män och skiljer sig inte från resten av ”experterna” i utredningen…

När kommer utredningen Kvinnor och Jämställdhet? Den bör bestå av manliga kvinnoexperter från talibanområden i Afghanistan för att vara jämförbar med den här som består av radikalfeministiska manshatare. Och man ska ta deras påståenden på allvar!

Jag får faktiskt ont i magen av att läsa sånt här, de vill lösa problem med mer av det som skapat problemen. Helt otroligt, radikalfeministiska manshatare är experter på män och deras dynga tas på allvar. Hur kunde det bli så här i landet? De tror att de kan göra om mannen till den för tillfället önskvärda. Herregud så jävla korkat!

Omvärlden måste gapskratta åt Sverige.

AVFM Sverige har en kort artikel av Bashflak om rapporten

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

59 kommentarer

 1. Andreas M

   /  02/14/2014

  Helt riktig. Vi skrattar av Sverige – på regelmessig basis. Selv følger jeg Svensk politikk og genusdebatt – for å forsikre meg om at vi ikke skal gjøre samme feil her i Norge. Heldigvis ble Genus forskningen nesten i sin helhet lagt død etter programserien Hjernevask. Alle bevilgninger til genusvåset ble kuttet umiddelbart fra ca 70 millioner kroner pr år – til 0.

  Noen av disse mannshatene kvinner har funnet seg en liten nisje her og der hvor de prøver å overleve med sine ideer. Merkelig nok har noen genusfantaster klart å få innpass i militæret. Et genusprosjekt: http://hogskolene.forsvaret.no/forsvarets-hogskole/om-hogskolen/gender/Sider/Genderprosjektet%20ved%20forsvarets%20h%C3%B8gskole.aspx

  Kritikken har ikke uteblitt: forsvarets prioriterte oppgaver er ikke og skal ikke være likestilling og genusforskning. Få slutt på dette tøvet som ska­der For­sva­rets renomme både blant egne ansatte og godt­folk uten­for orga­ni­sa­sjo­nen.

  Svara
  • MiT

    /  02/14/2014

   Andreas M:
   Men du kan väl lova att ni tycker åtminstone lite synd om oss i alla fall? Snälla 😉

   Svara
  • Jonte

    /  02/14/2014

   Skulle nästan vara tacksam för en norsk militär invasion faktiskt

   Svara
 2. MiT

   /  02/14/2014

  En som uppenbart är livrädd för feminister skriver i DN
  http://www.dn.se/ledare/signerat/titta-han-snackar-ocksa/

  Svara
 3. MiT

   /  02/14/2014

  Svara
  • Kristian

    /  02/14/2014

   Även Davids kommentar från igår om kommunism passar som jämförelse.
   Det förutsätter förstås att den man talar med vet vem Stalin var, eller att det fanns något annat innan Ryssland blev bara Ryssland igen.

   Svara
 4. MiT

   /  02/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  02/14/2014

   Alice Teodorescu har många gånger visat att hon vågar utmana tokfeministerna. Klart att Julia Bahner måste gråta när det händer igen 🙂

   Svara
  • Kristian

    /  02/14/2014

   Men hur skall det bli gubbplogat utan gubbar?

   ”De irrelevanta kriterierna […] som görs primära […]”
   Jag vill uppmana Bahner att slå upp ”irrelevant,” ”kriterium” och ”primär” och sedan läsa HELA MENINGEN! I sitt sammanhang!

   Svara
  • Pelle2

    /  02/14/2014

   Om du inte håller med Talgbollen och hans kommunist/feministpolare så är du ett nätroll.Om han analyserade sig själv lite grann så kanske han skulle inse att ha själv är ett av de största trollen.
   Med tanke på alla galenskaperna han slänger ur sig kanske han skall ändra ma(r)x til Groucho Marx ;-). Fast det är ju taskigt mot Groucho som var väldigt rolig till skillnad mot den tragiska Talgbollen.

   Det kanske inte är konstigt att han odlar ett yvigt skägg förresten med tanke på hans referens till Karl Marx.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  02/14/2014

   Twitter påminner om en cirkus. Där precis som på Twitter så finns det två typer av människor. De som uppträder i manegen och de som sitter i publiken. Skillnaden är att på en cirkus så får man se olika artister, på Twitter får man bara se clowner.

   Svara
 5. MiT

   /  02/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  02/14/2014

   Den fattiga Veronica Palm, som jobbar oavlönat del av dagen enligt henne själv, tjänade bara en bit över 60000 i månaden 2010..

   Svara
 6. MiT

   /  02/14/2014

  Säger en student på Medie och Kommunikationsvetenskap…

  Svara
 7. MiT

   /  02/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  02/14/2014

   Lite feministisk härskarteknik minsann..
   Det är så fint med naiva,vita feministkvinnor som köper genustramset och tokfeminismen
   helt okritiskt.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  02/14/2014

   Otippat att hon var en politikerbroiler och påläggskalv. Fick säkert ”jobbet” genom mammas eller pappas bastukompisar.

   Med henne som vän behöver socialdemokraterna inga fiender. Hon står och pissar på sina egna skor utan att lägga märke till det.

   Svara
  • Kristian

    /  02/14/2014

   Ur den utmärkta artikeln:
   ”När jag följer debatten slås jag av hur få aktörer som verkar bry sig om företagens konkurrenskraft. Jag önskar också att fler styrelser hade bra balans vad gäller bl a kön, men inte på bekostnad av konkurrenskraften.”

   Vad är problematiskt med detta?

   Hur länge sov jag; har det blivit 1968 igen?

   Svara
 8. michael

   /  02/14/2014

  Problemet är att dom som är tillsatta att titta på problemet själva är problemet.

  Svara
 9. Kristian

   /  02/14/2014

  Teodorescu i SvD:
  ”Exemplet Sahlin visar varför kvotering är fel”
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/exemplet-sahlin-visar-varfor-kvotering-ar-fel_8990498.svd

  Som vanligt tycker jag bäst om de fina pikarna som egentligen bara fyller ut mellan argumenten:
  ”Med detta sagt och för att blidka de som gjort missförståndskulturen till lag […]”

  Svara
  • Pelle2

    /  02/14/2014

   Smålandsposten skriver bra om utredningen. Marika Formgren skrev väl där en gång i tiden har jag för mig och i så fall har hennes förnuft i genusdebatten stannat kvar.
   Annars är dom bra på egna meriter också 😉

   De skriver bl.a:

   Det är i den sociala teknologins tradition vi kan placera in Svend Dahls utredning. Det var inte regeringens tanke. Därför har han i en mening misslyckats.

   Man kan leka med tanken hur det skulle uppfattas om ”kvinnonormen” stått som huvudsaklig förklaring till kvinnors lägre inkomster eller sämre hälsa.

   Till slut hamnar utredaren i den fälla han själv varnar för; att synen på män ibland kan bli så ensidig och onyanserad att såväl män som kvinnor inte känner igen sig i diskussionen och därför inte deltar i den.

   Bara att hålla med 🙂

   Svara
 10. Jonte

   /  02/14/2014

  Det jag läst hittills av rapporten är katastrof, ovetenskaplig, mansföraktande socialkonstruktionistisk dynga är vad det är 😦

  Svara
  • robjoh

    /  02/14/2014

   Får gärna citera om du orkar, har tankar om att sätta mig och försöka läsa skiten i helgen.

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  02/14/2014

    Du kan få sammanfattningen lite snabbt.

    För att patriarkatet.

    Svara
    • Jonte

      /  02/14/2014

     en lite mer ingående sammanfattning:

     Allt dåligt i världen är mäns fel, allt dåligt som drabbar män är mäns eget fel, manlighet är en folksjukdom, kön är bara en social konstruktion, män måste bli velourmän/kvinnor. Då får vi fred på jorden!

     Svara
   • Grodan Boll

     /  02/16/2014

    En längre summering:

    Allting är mäns fel och alla män glider på en räkmacka pga patriarkatet*.
    *Wetterberg 2002

    Svara
 11. Jonte

   /  02/14/2014

  Mattias Svensson har en del kloka ord om utredningen

  Svara
  • Talgboll, din otäcke CIS-man!
   Varför är du heteronormativt gift,
   det vill säga med en kvinna?

   Svara
   • Jonte

     /  02/14/2014

    Han försöker bara kompensera för sitt eget självhat, det är så jävla kul 😀

    Svara
  • Pelle2

    /  02/14/2014

   Varför är jag inte förvånad att Talgbollens fru är lika skruvad som han är ? För det måste hen ju vara eftersom hen jobbar på ett genusdagis och dessutom är gift med Talgbollen.

   Svara
  • Kalle

    /  02/14/2014

   Hans fru går i förskola?

   Svara
 12. Goran

   /  02/14/2014

  OT, men funderar på hur Soran kastas ut för han är för partipolitisk, men Kakan mfl får vara kvar trots att de är minst lika partipolitiska. Visst finns det dubbelmoral, men de försöker inte ens dölja det.

  Svara
  • David

    /  02/15/2014

   Det kusliga är snarare att feminismen är på väg att etableras som en övergripande ideologi som finns inom snart sagt alla partier över det politiska fältet, och vars dogmer inte ens betraktas som uttryck för en viss politisk uppfattning, utan mer som en sorts allmängiltiga sanningar.

   Sorans misstag var att öppet agitera mot ett riksdagsparti. Hade han istället sagt sig hata alla vita cis-män eller propagerat för samtyckeslagstiftning så hade han suttit säkert.

   Svara
 13. MiT

   /  02/14/2014

  Medlem ur Feministsekten har svarat. Jag kanske ska svara med detta?

  ”Det går inte att diskutera med en person som inte vet vad HON pratar om, som blandar ihop begrepp, är totalt okunnig inför några och som har fastnat i juvenila och påhittade ”sanningar” om en jämställdhetsrörelse.”

  Och sällan har väl de ovanstående raderna varit mer sanna än nu. Men vad ska man vänta sig av en som säger ”googla feminismen”…

  http://kajjan.bloggo.nu/Nej-Toklandet/

  Svara
  • Leif

    /  02/15/2014

   Och inte ett ögonblick tycks det föresväva henne vad ett språk egentligen är och hur det fungerar. Vi kan alla naturligtvis konstruera hittepåord bara för att vi kan och vill. Är man suderduper-kmplr-feminist kan man till exempel döpa om det vi känner från manometer till henometer, manöver till henöver, manfall till henfall och, varför inte, mantra till hentra. Till slut befinner vi oss därmed i en situation där vi inte längre förstår varandra.
   Outgrundliga äro idiotins vägar i dagens Sverige.

   Svara
 14. Jonte

   /  02/14/2014

  Fantastiskt, tjejer och killar har tydligen lite olika preferenser när det gäller vad dom gör på nätet. Det är tydligen ”alarmerande” enligt SVT och beror självklart på könsmaktsordningen…

  http://www.svt.se/kultur/alarmerande-studie-om-ungas-medievanor

  – Det är tydligt i de intervjuer vi har utfört att man söker sig till spel och sociala medier för att skapa en könsidentitet, säger Michael Forsman, medieforskare vid Södertörns högskola (Södertörn alltså, är någon förvånad?).

  – Det har att göra med den rådande könsmaktsordningen, unga tjejer exemeplvis, börjar korrigera sitt eget yttre i bilder för att de upplever att något saknas. Det är inte vanligt bland killar, berättar Michael Forsman för Kulturnyheterna.

  Nåt säger mig att Michael Forsmans kunskaper i evolutionsbiologi och framförallt sexuell selektion är ganska bristfälliga 🙂

  Här är hela sammanfattningen, förbered er på asgarv

  Klicka för att komma åt Duckface_Stoneface_sammanfattning.pdf

  Lite axplock:

  ”Killarna och tjejerna bidrar genom sitt eget agerande, sina föreställningar och fördomar om varandra i hög grad till det som inom genusteori brukar kallas isärhållande av könen. Detta innebär att barnen genom sina egna handlingar och föreställningar om genus skapar sin identitet och grupptillhörighet genom att återkommande understryka skillnaden mellan killer och tjejer. Detta sker samtidigt som samhället i stort och skolan i synnerhet lever efter en uttalad ideologi och retorik som genomsyras av jämlikhetstänkande och strävan mot ett ökat genusmedvetande.”

  Ungdomarna följer tydligen inte genuskommissariernas ideologiska påbud, dags för straffläger kanske?

  ”Barnen genomgår alltså i denna ålder genom sina kamratrelationer och sina mediehandlingar online en form av genusträning som inte automatiskt öppnar för kritisk medvetenhet och förändring utan snarare verkar förutsätta anpassning till den traditionella överordningen av det manliga.”

  Det lömska patriarkatet genustränar våra barn…

  Svara
  • Dreadlock

    /  02/14/2014

   ” Detta sker samtidigt som samhället i stort och skolan i synnerhet lever efter en uttalad ideologi och retorik som genomsyras av jämlikhetstänkande och strävan mot ett ökat genusmedvetande.”

   Som tur så strävar inte ”samhället i stort” mot ett ökat Genusmedvetande, det har de glada Genuskonstruktörerna fått om bakfoten, motståndet är kompakt. Därför blir det heller ingen medalj för ökat jämställhetssträvan i skolan eftersom vi alla (numera) vet att Genusideologins hela teoribygge går ut på att definera oönskade manliga egenskaper, även i skolan.

   Svara
  • notsure

    /  02/15/2014

   Om man läst ”The blank slate” av Steven Pinker så är man inte förvånad över att genusgrejjerna inte fungerar. Barns personlighet kommer inte förändras mer än marginellt av vuxnas ideologier. Det som oroar mig är att försöken kan ta tid från annat som bevisats ha effekt, typ multiplikationstabellen.

   Jag är egentligen inte så oroad över genustrams i skolan då historien är full av misslyckade försök att göra människor till något de inte är. Vi kommer överleva detta också. Vad gäller skolan så är det väl upp till bevis, om genusmevetna lärare generellt ger bättre resultat för eleverna så är jag den förste att tycka det är bra. Jag är dock ganska säker på att så inte kommer att bli fallet och att det därmed är oetiskt att ens prova (eftersom dessa försökskaniner kommer få en sämre start i livet).

   Svara
  • robjoh

    /  02/15/2014

   – Det är tydligt i de intervjuer vi har utfört att man söker sig till spel och sociala medier för att skapa en könsidentitet, säger Michael Forsman, medieforskare vid Södertörns högskola (Södertörn alltså, är någon förvånad?).

   Det har aldrig slagit dess genusvetare att det faktiskt finns positiva saker med att känna att man tillhör en grupp? Oavsett om denna grupp är att man är tycker om bilar, tvspel, klänningar eller vad som helst.

   Följande är verkligen skrattretande:
   ”Killarna och tjejerna bidrar genom sitt eget agerande, sina föreställningar och fördomar om varandra i hög grad till det som inom genusteori brukar kallas isärhållande av könen.

   O fan, vad oväntat. Kan det ha med att göra med att majoriteten av män och kvinnor inte vill vara det andra könet?

   Svara
 15. MiT

   /  02/14/2014

  Svara
 16. MiT

   /  02/14/2014

  En del har höga tankar om sig själv

  Svara
  • Pelle2

    /  02/14/2014

   Narcissism verkar vara en lika vanlig åkomma som vanföreställningar och Tourettes bland feministerna 😉

   Svara
  • Hjalmar

    /  02/14/2014

   Feministerna har verkligen inget att komma med…
   Att låta som tant Agda: ”På min tid, då minsann piskades alla kvinnor tills de dog…”

   Svara
  • michael

    /  02/14/2014

   Ja det var som när man läste feministernas kommentarer på blondinbellas blogg att hon skulle vara tacksam för vad dom gjort för henna.
   Jag är ganska säker på att blondinbella med sitt företagande och därigenom betald skatt har gjort mer för dessa unga rabies feministers curlande genusskolgång som är skattefinansierad än vad dom gjort för henne.

   Svara
  • robjoh

    /  02/15/2014

   Det roliga är att om Blondinbella skulle tacka någon så är det de män som skapade infrastrukturen som gjorde hennes företag möjligt. Det var ingen feminist som satt och hackade kod för att skapa internet. Fast nu tycker jag inte Blondinbella ska tacka någon, hon såg en chans och hon tog den istället för att gnälla om hur synd det var om henne.

   Svara
 17. MiT

   /  02/15/2014

  Svara
 18. Kvinnor är ju redan jämställda. Varför skulle det behövas en utredning om dem?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: