Om lärarna fick bestämma

Då skulle vänstern vinna valet, dvs S, V och MP. Det kunde man läsa i lärarnas nyheter 5 februari. Vad ska man säga om det egentligen? Det jag tycker är tänkvärt är att de skiljer sig åt mellan befolkningen i övrigt och lärarna definitivt resp kanske skulle rösta på om det vore val. Och det skiljer sig åt ganska mycket under några partier. T ex så har både V och MP stor skillnad mellan lärare och övrig befolkning under definitivt och kanske. Och vilka är det som gillar genustrams?

208711_169458829875621_198478995_n

Annat:

AVFM Sverige: ”Betydelsen av kvinnor som Karen Straughan

Genusdebatten: ”Kärleken i feminismens verklighet VS Kärleken i fiktionens romantik

Bashflak: ”Jämställdismens inneboende paradox

Snurrigt: ”Logiken systrar, logiken.

truthordare: ”Manshat av arg krönikör

Pater semper est: ”Ignorance test: Rosling respektive Pärsson om föräldrarelationer, Beausang & Co om våld i nära relationer

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

31 kommentarer

 1. Sveriges barn är i goda händer.

  Svara
 2. MiT

   /  02/15/2014

  De kanske inte har hoppat på det där med feministisk logistik än…

  Svara
 3. robjoh

   /  02/15/2014

  Kan ha med att göra att samhällslärare inte kan ett skit om teknik och naturvetenskap.

  Svara
  • Hjalmar

    /  02/15/2014

   ”Kan ha med att göra att samhällslärare inte kan ett skit.”
   Sådärja…

   Svara
 4. MiT

   /  02/15/2014

  Svara
 5. David

   /  02/15/2014

  Stor humor hos Lady Dahmer där denne fått frågan om vad det rent konkret är för manliga privilegier som hon ständigt refererar till. Efter att ha prövat de klassiska undanmanövrerna ”jag är inget uppslagsverk”, ”det finns hela bibliotek av forskning”, och ”googla patriarkatet” så har nu ett antal medsystrar gripit in för att hjälpa ladyn med exempel på de uppenbara privilegier som män ständigt åtnjuter.

  Hittills är resultatet något skralt och kan sammanfattas med (1) att män inte behöver bli uppvaktade på krogen och slipper ”uppskattande blickar” (hu!), (2) att kvinnor ”förväntas ta ansvar för mäns känslor”, (3) att de ”får synas och höras” mer, (4) att män oftare har huvudrollen i filmer, (5) att de får bättre vård när det kommer till underlivet (?), (6) att män får se ut som de vill, (7) privilegiet att kunna gå hem ensam från krogen utan att behöva vara orolig för div överfall (?), (8) div. anekdoter ur privatlivet om situationer när någon varit taskig.

  http://ladydahmer.nu/vill-man-synliggora-sin-egna-privilegier-som-man-ska-man-borja-med-att-lasa-om-kvinnors-erfarenheter/

  Svara
  • MiT

    /  02/15/2014

   David:
   Hahaha, tung lista!
   Det är jobbigt det där med fakta. Skitjobbigt 🙂

   Svara
  • Pelle2

    /  02/15/2014

   Spännande försök att förklara våra manliga privilegier 😉

   Det är alltså inte bra att bli uppvaktad på krogen ? Förutom arbetet så är väl krogen ett av de ställen där folk träffas och blir ihop. Om ingen uppvaktar någon annan så försvinner ju den möjligheten.Fast det kanske är bättre för feministerna ?
   Att kvinnor förväntas ta ansvar för mäns känslor är väl mest en projicering av deras egna val. Jag förväntar mig inte att någon kvinna skall ta ansvar för mina känslor utan det är hennes eget val.

   Att män får synas och höras mer är ingen naturlag. Ta plats som kvinna men förvänta dig inte att någon skall ge platsen åt dig.

   Att män oftare har huvudroller i filmer är väl ingenting som påverkar den vanliga människans vardag särskilt mycket. Det är ju dessutom bara promille av befolkningen av båda könen som överhuvudtaget får spela in en film.

   Att vi får bättre vård för våra underliv är ju bara ett skämt att påstå. Det är ju kvinnorna som kallas till cellprovtagning för att upptäcka eventuell cancer medan vi män aldrig blir kallade för att undersöka prostatan trots att prostatacancer väl är den vanligaste cancersjukdomen för män.Dessutom uppmans ju kvinnor att regelbundet gå till en gynekolog medan ingen jävel säger eller erbjuder något sådant till en man.

   Att män får se ut som dom vill är väl en sanning med modifikation. Inom vissa gränser får du det men om du passerar dom så lär arbetsgivaren protestera och desssutom lär du få betala ett socialt pris för det. Även kvinnor kan välja att se ut hur dom vill men precis som för oss män så får du betala ett socialt pris för det.

   Privilegiet att slippa vara rädd när du går hem från krogen stämmer knappast. Jag tror nog att de flesta män också gör riskbedömningar av de som man möter en sen natt.Dessutom visar ju alla undersökningar att du som man löper större risk att bli utsatt för våld än kvinnorna.

   Svara
  • David

    /  02/15/2014

   Kan inte undanhålla några ytterligare favoriter:

   (9) ”Rätten att få behålla kläderna på i tidningar, på tv och i olika reklamsammanhang”, (10) ”När en tjej rapar eller pruttar och får höra att ‘sånt gör inte tjejer'”, (11) ”Rätten att i stort sätt alltid få fortsätta efter att man avbrutit någon mitt i en mening”, (12) ”Tekniska saker beskrivs på dagisnivå så att jag ska förstå (antagandet att jag inte kan förstå annars)” (13) ”Tekniska saker beskrivs så avancerat så att man med flit inte vill att jag ska förstå (de som vill trycka ner)”, (14) ”Män kan göra vad fan dom vill utan att bli kallad hora”. (15) ”Rätten till orgasm”.

   Svara
   • Anonym

     /  02/15/2014

    Lady Dhamer har ju själv skrivit om sitt gillande av stora penisar. Tror hon möjligen att den typen av uttryck kan ha något att göra med att män tror att penisen är källan till den kvinnliga sexuella njutningen?

    Svara
  • Hmm. Jag är vän med en av de som svarat i kommentarerna där. Inte speciellt smickrande för hennes intelligens.Hon skrev hos ld att hon blivit antastad på Ica i veckan, hon skrev om samma händelse på facebook. Vad hände? Jo, en man frågade ut henne. Inte nog med det, hon hade inte sminkat sig o hade inte fina kläder på sig. Usch o fy!

   Svara
   • David

     /  02/15/2014

    Överlag är det intressant att se hur mycket av det påstådda manliga förtrycket som i slutänden kokar ner till subjektiva upplevelser av blickar, tonlägen och intryck. Med de rätta genusglasögonen så tycks en mans blotta närvaro kunna upplevas som kränkande, då allt han säger eller gör kan tolkas som ett utslag av patriarkalt förtryck. IT-kvinnan som här klagar på sina manliga kollegor för att de dels förklarar saker för enkelt (som att hon är dum) och dels för svårt (så att hon inte skall förstå) utgör en lysande illustration på detta.

    Svara
  • genusfoljaren

    /  02/15/2014

   Är det någon som har koll på om hon får fler eller färre blogg-Twittterföljare?

   Jag får en känsla av att hon blir mer och med ”Radikal” i sina utspel nu. Kan det vara så att folk börjar tröttna på henne och slutar följa henne. Och att hon försöker ”Öka” sitt marknadsvärde genom utspel och så?

   MVH

   Svara
  • Jonte

    /  02/15/2014

   Hahaha, garvade högt när jag läste kommentarerna, vilka jävla offerkoftor 🙂

   Svara
 6. Anonymouse

   /  02/15/2014

  Jag tror inte det bli färre lärare med vänsteråsikter i framtiden.
  Många vänsterikoner dyker upp hos fordetvidare.se, där exempelvis hannapee var webbredaktör tidigare.
  (Vilka vill man locka med det?)
  Frågan är hur eleverna påverkas av lärarens politiska inriktning?
  Blir lite orolig när jag läser talgbollens tweets ibland ju.

  Svara
 7. Jag gissar att vi kan tacka Björklund ganska mycket för den här skiten… Jag känner många lärare som är djävligt förbannade på honom vid det här laget.
  Sen har ju genustramset inte tvättats bort ifrån skolorna under borgarnas tid heller (snarare tvärtom) så frågan är om det blir någon skillnad vad gäller den saken… 😦

  Svara
  • Hjalmar

    /  02/15/2014

   Det krävs radikalare grepp för att ändra skolans nedgång och förfall, som pågått i årtionden nu. Lösningen finns på andra sidan ‘pölen’, Finlands skola ligger i världstoppen. Tyvärr ser inte våra politiker längre än till Stockholms tullar…

   Svara
  • Pelle2

    /  02/15/2014

   Hur många kön vill tokfeministerna ha egentligen ? Man kan ju desssutom fråga sig varför de överhuvudtaget bekymrar sig om kön när det ändå är en social konstruktion enligt vissa delar av sekten.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  02/16/2014

    Var inte husguden Judith Butler uppe i 8 stycken?

    Svara
  • Pelle2

    /  02/16/2014

   Christer Björkman är väl ingen cisman till skillnad mot Talgbollen ? Som ytterst ansvarig så är väl hen en garant för den goda smaken i melodifestivalen ;-).Tur att jag inte bryr mig ett skit om denna ett av årets större pseudohändelser.

   Svara
  • Larsson

    /  02/16/2014

   Det är väl vad de får när vi har kreatörer för showen som är så fixerade av de postmoderna, feministiska strukturerna. De vet inte vad som är humor, vad som är allvar, vad som är satir och av vad man ska bli kränkt.

   Det är lite som ett grekiskt drama över det hela.

   Svara
 8. MiT

   /  02/15/2014

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/16/2014

   med lärarna, elevsammansättningen, hur skolan jobbar

   Mer naturvetare bland lärarna, inga invandrare utan bara vita överklassbarn, mer kateder och mindre flum ?

   finns projekt i gnesta just nu som tycks ha fungerat t ex, där man med genustänk fått upp pojkresultaten

   Ah, det projektet. Lycka till med det.

   Svara
 9. MiT

   /  02/16/2014

  Svara
  • Anonym

    /  02/16/2014

   Ahhh. Sara Abdollahi som tyckte att det var tidningarnas skyldighet att erbjuda henne en tjänst.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/16/2014

   Så du skall bli erbjuden ett tidningsjobb tack vare att du har bytt kön ?
   Trodde i min enfald att det första kriteriet var att ha en journalistisk utbildning.
   Om man nu skulle ge Sara rätt, vilka andra grupper skall beredas jobb som journalister
   pg.a att de tillhör en minoritet ? Vänsterhänta,rödhåriga,masochister ?

   Varför är det förresten viktigt att man skall ta in minoriteter just på tidningsredaktioner ?
   Är det för att Sara själv är så jättesugen på att själv bli journalist och att hon också vill bli inkvoterad ?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  02/16/2014

    Det jobbiga är att de samtidigt måste ta med dubbla måttstockar till anställningsintervjun. De vill ju inte att ”fel” minoriteter ( rasister, pedofiler, sadister m fl ) får något jobb, det skulle ju verka normerande (!) för resten av befolkningen.

    Men sedan var det det här med stringens…

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: