Typisk vinkling

När man läser artikeln i Skolvärlden om försöken att tvinga på genus i Frankrike så slås jag av vinklingen i artikeln. Redan rubriken sätter bilden av vad man ska tycka, ”Föräldrar rasar mot lärarfackets kamp för jämställdhet”.

De rasar mot ”kamp för jämställdhet” sägs det. Vad det handlar om är att de vill tvinga in genustomtars idéer överallt, så som det redan ser ut i Sverige alltså. Det handlar inte om jämställdhet alls utan om genustomtar som tror att allt är social konstruktion och vill tvinga på barn och deras föräldrar just det synsättet. Precis som det redan är i Sverige.

Och precis som i Sverige så försöker de med samma metoder få in det, de påstår att det handlar om ”jämställdhet”

”Sébastien Sihr säger att lärarna nu med enkla medel måste förklara för föräldrarna att det nya jämställdhets-alfabetet bara handlar om att flickor och pojkar ska lära sig att respektera varandra.

– Det är ingen idé att tala i termer som genus. Det är någonting som ofta är obegripligt för föräldrarna. När vi berättar att det handlar om att flickor och pojkar ska ha samma chanser i livet, är de flesta nöjda, säger han.”

1544599_10152163808136468_1505749747_aKänns det igen? Det handlar ”bara” om jämställdhet… ”Det är ingen idé att tala i termer som genus. Det är någonting som ofta är obegripligt för föräldrarna.”, det känns också igen va? Den obildade pöbeln fattar inget så de kallar det ”jämställdhet” istället… Bara genusfolk har kunskap, de andra fattar inte sitt eget bästa så genusfolket måste bestämma åt dem. Är det bekant? En liten upplyst elit som vet vad som är bäst för pöbeln. Precis som i Sverige…

Men de vet minsann att det är en kamp för jämställdhet som det handlar om. De har tagit ställning för social konstruktion och mot sunt förnuft… Vilka är ”de”? Franska lärarfacket åtminstone och frågan är om inte även Skolvärlden gjort det eftersom det är de som satt rubriken.

Här står lite mer om detta.

Annat:

Genusdebatten: ””Destruktiva maskulinitetsnormer”

AVfM Sverige: ”Feminismens drivkraft – hatet mot kvinnan

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

23 kommentarer

 1. MiT

   /  02/24/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  02/24/2014

   Citat från Elisabet Höglunds krönika:
   ”Det finns alldeles för många kompetenta kvinnor som i hela sitt liv väntat på att bli befordrade och invalda i styrelser för att på allvar kunna utöva makt och inflytande. Men de har hindrats av de gigantiska kadrerna av män i mörkblå kostymer, ljusblå skjortor och prickiga slipsar, dessa ointagliga bastioner av manlig hegemoni.

   Faktum är att det finns något osunt, något sekteristiskt, med dessa enkönade (läs: manliga) församlingar av direktörer och styrelseproffs som sitter i varandras styrelser, som skrubbar varandra på ryggen (”Får jag sitta i din styrelse, så får du sitta i min”) och som bjuder varandra på dyra middagar med årgångsviner och den finaste cognacen till kaffet.”

   Om det nu finns så många kompetenta kvinnor som kan och vill sitta i styrelser så vore det väl märkligt om de inte hade fått jobb på egna meriter. Detta inte minst i företag som leds av kvinnor som Kinnevik,SEB och Axfood

   Har Elisabet något bevis för att kvinnor har hindrats från att få styrelseposter eller känner hon bara det i sann feministisk anda ?

   Det är osunt med enkönade församlingar om de består av män men jag har aldrig hört en feminist säga samma sak om enkönade församlingar som består av kvinnor som t.ex genusinstitutioner och Fi,s partiledning.

   Det är ju också symptomatiskt att hon bara pratar om kvinnlig kvotering och dessutom kvotering till högre befattningar.

   Svara
   • Senast jag kollade så var det aktieägarna som tillsatte styrelsen.

    Svara
   • lavazza1891

     /  02/24/2014

    Kompetens definieras av förmågan att få det specifika jobbet gjort enligt de framgångsparameterar som gäller för det jobbet. Att känna högt uppsatta som litar på en, oavsett anledningen därtill, kan vara en del av nödvändig kompetens för ett jobb.

    Svara
 2. michael

   /  02/24/2014

  Ja egentligen borde väl GD skriva ett jämställdhetsindex på skolor i Sverige där man visar vilka som har störst skillnad mellan pojkar och flickors betyg alltså som är sämst på jämställdhet för att sedan sätta minus och plus på dessa.
  Som en rekommendation till föräldrar som har söner och vill att dom ska få en bra utbildning.

  Svara
 3. MiT

   /  02/24/2014

  Svara
 4. Pelle2

   /  02/24/2014

  Fransmännen är nog en betydligt svårare nöt att knäcka för genustomtarna än vad vi mesiga och konflikträdda svenska män är. Med lite tur och jävlar anamma kanske dom slipper ifrån de värsta av genustokerierna som vi ser i Sverige.

  Svara
 5. MiT

   /  02/24/2014

  Svara
  • Jonte

    /  02/24/2014

   Låter som ett intressant program, ska nog lyssna när jag får tid

   ”- Forskningen visar att förr så var det mycket mer fokus på brottslingen i medier, nu är det istället fokus på brottsoffret, och brottsoffret i medier är oftast en kvinna. Genom att läsa om brottslighet och rädsla så påminns vi om att det kan ske saker och då blir vi ännu mer rädda, berättar Anita Heber, docent i kriminologi.”

   Har dom slutligen börjat fatta så smått vad radikalfeministernas offerkofteretorik får för konsekvenser?

   Svara
  • Noger

    /  02/24/2014

   ”brottsoffer i medier är oftast en kvinna”

   ”brottsoffer i verkligheten är oftast en man”

   Svara
 6. MiT

   /  02/24/2014

  De som skrivit under borde bilda en jätteorganisation ”De lättkränktas riksförbund” eller nåt… Bara det att Hübinette är med säger väl allt…
  http://debatt.svt.se/2014/02/24/vi-kraver-ett-slut-pa-vardagsrasismen/

  Svara
  • Pelle2

    /  02/24/2014

   Dom gör det i vilket fall som helst lätt för sig vad gäller svårigheterna för utlandsfödda att få arbete. Om du är en flykting som är analfabet eller har minimal utbildning så är det väl ganska självklart att du inte står överst på listan över de som får en anställning.
   Jag vet inte hur många som ingår i den kategorin men det påverkar ju i vilket fall som helst statistiken.

   Sedan kan jag hålla med om att vi borde bli bättre på att ta hand om dom som har en hög utbildning från sitt hemland fast utbildningen inte är helt kompatibel med våra utbildningar.
   Det gagnar ju ingen att dom jobbar som taxichaufförer, städare eller något annat mindre kvalificerat arbete.

   Svara
 7. Goran

   /  02/24/2014

  Tycker det känns positivt ändå. Kanske kan vi exportera några ”experter”? Jag pytsar gärna in till en enkelbiljett.

  Svara
 8. MiT

   /  02/24/2014

  Svara
 9. MiT

   /  02/24/2014

  https://twitter.com/YlvaHabel/status/437705770243985408

  https://twitter.com/YlvaHabel/status/437916716153442304

  Svara
 10. OT, igen:

  Hej MiT!
  Tack för svaret på mail.
  Jag har besvarat ditt mail.

  Mvh Uffe

  Svara
  • robjoh

    /  02/24/2014

   Så man omhändertar barn pga ett fall som möjligtvis kan vara misshandel och det slutar med att båda barnen är drogberoende. Dags att återinföra tjänstemannaansvaret?

   Svara
 11. Missa inte Ann-Mari´s referensbibliotek!
  http://maukonen.wordpress.com/referensbibliotek/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: