Patriarkatets dag eller internetriddarens dag?

När en kvinna säger sig vara drabbad av något som beror på en man då är det Patriarkatet. När en kvinna säger sig bli drabbad av av något som beror på en annan kvinna då är det Patriarkatet igen och när en feminist säger sig bli drabbad av något som beror på en annan feminist så är det också Patriarkatet…

Jaha, när är det inte Patriarkatet? Eller förresten, feminister kanske ska ”googla patriarkatet” någon gång ibland? Kanske t o m Aftonbladet kan bemöda sig med det så slipper de göra bort sig med sina rubriker och övrigt innehåll? Låter ju annars jävligt soft att bara skylla på något osynligt och oidentifierbart… OCH KOMMA UNDAN MED DET!

Vad sägs om 8 mars som helgdag? Det tycker MP i alla fall… Om det inte bara är en anka förstås men med MP vet man aldrig, sekter har ju en förmåga att konstant hålla på med galna saker, det ligger liksom i sekters natur.

väckelsemöte

MP:s senaste väckelsemöte, enligt rykten började de tala i tungor här

Arbetsgivare ska få genusglasögon” för att kunna se skillnader mellan kvinnor och män… Jag trodde att doktrinen i Sverige var att det inte fanns några biologiska skillnader. En sak som tas upp i artikeln håller jag dock med om helt och fullt och det är att t ex de inom hemtjänsten ska få arbetskläder. Men det behöver man inga specialslipade glasögon som inte finns för att förstå, det går utmärkt ändå. Man behöver förresten inga specialglasögon för att se skillnad på kvinnor och män, det går utmärkt utan glasögon. Eller med vanliga glasögon om man behöver det. Jag lovar…

Men det skulle vara trevligt att få se en bild när de räcker över genusglasögonen till arbetsgivarna, en sådan sak måste ju förevigas med foto, det kommer ju att bli världens första bild på något som bara finns i fantasin hos några religiösa så snälla se till att ta bilder!

Genusglasögon

Genusglasögon med specialglas som är slipade för att alltid ge rätt resultat!

RFSU Stockholm: Det våras för fitthälsan”. Tja, vad ska man säga? Jag tycker att det är tråkigt att de slarvar bort ett viktigt ämne som t ex förlossningsskador med vulgärspråk och hopblandning med ”fittfestivaler”. Varför så vulgära? Är ni 14 år mentalt fortfarande?

2014 står jämställdhetsarbetet vid ett vägskäl”, så skriver ett antal prominenta på SVT-Debatt och de skriver om att kvinnor saknar rättigheter. Men de är inte så noga med att säga vilka rättigheter kvinnor saknar i Sverige. Såg att flera i kommentarsfältet undrade vilka rättigheter som de saknar men jag gissar att genusglasögonen de bär automatiskt filtrerar bort sådana triviala grejer som logik och bevis. Dock så har jag inte läst alla kommentarer så de kan ha svarat någonstans men troligtvis inte. För när blev feminister intresserade att svara på riktiga frågor och inte bara trams? Jag har inte sett någon än i alla fall…

Jag undrar hur många internetriddare vi får se på twitter, facebook och i media idag? Ser ni något anmärkningsvärt så posta gärna i kommentarsfältet. Om ni orkar sålla för jag gissar att de kommer att svämmas över…

Men ni internetriddare ska inte känna sig ledsna över att det bara finns streck i den ena kategorin på er lista, ni får gärna rita dit ett streck för SUCCESS! ändå för lite får ni fuska på kvinnodagen, det bryr jag mig inte om och jag lovar att inte skvallra…

1796576_206995442833163_2055159868_n

MVH

MiT

Lämna en kommentar

11 kommentarer

 1. Pelle2

   /  03/08/2014

  En liten reflektion. Har lyssnat på P3 morgonpasset under ungefär en halvtimme. Under den tiden har all musik framförts av kvinnor. Lite för mycket för att vara en tilfällighet.

  På internationella mansdagen gjordes ingen motsvarande satsning vad jag minns.
  Överhuvudtaget tjatas det hela tiden om den internationella kvinnodagen medan man knappt nämner något om den internationella mansdagen och om man gör det så är det ofta något negativt man för fram.

  Personligen tycker jag i och för sig att bägge dagarna är onödiga och det skulle definitivt vara skönt att slippa höra tjatet om internationella kvinnodagen.

  Så jag säger tvärt om mot MP. Avskaffa internationella kvinno- och mansdagarna.

  Svara
 2. Anders/AV

   /  03/08/2014

  ”Detta är en typisk situation som för mig representerar en stor del av den svenska feminismen. Vita medelklass, heterosexuella personer tar tolkningsföreträdet och bestämmer vad som ska lyftas fram och av vem.”

  Det är väl just det som är problemet med deras idé om att ”lyfta kvinnor”. Om man bygger ett system på att vissa ska lyftas istället för att ta sin egen plats, kommer det ett urval av vem som lyfts. De som lyfter väljer. Om man har ett system där man tar sin plats, där man lyfter sig själv, kommer andras makt över ens egen situation minska.

  Svara
 3. per Hagman

   /  03/08/2014

  åja…internationella kvinnodagen i dag.
  inte mycke till demonstrationer annat en litt skriverier.
  tror før egen del andan ur den skræniga dessa plattbrøstade feminister jåller på att førsvinna.
  bara en massa återupprepningar av gamla løgner o myter.
  .
  per hagman

  Svara
  • Klart att det inte blir några demonstrationer som är värda namnet. Då måste man ju gå ut och röra på sig och faktiskt göra något. Näe, det är enklare och sitta på Twatter och gnälla istället. Det drar lika mycket energi som att ligga på soffan.

   Svara
  • MiT

    /  03/08/2014

   lilycrowart:
   Ja vad ska man säga… Människan är märklig minst sagt!

   Svara
  • Jonte

    /  03/08/2014

   Ouch, fatta motsvarande app där män betygsätter kvinnor? vad tror ni reaktionerna skulle bli? 😉

   Svara
 4. Grodan Boll

   /  03/08/2014

  Dock så har jag inte läst alla kommentarer så de kan ha svarat någonstans men troligtvis inte.

  Jag har läst samtliga kommentarer. Du har rätt, svaret är ”nej”. Hur skulle de kunna göra det, då det inte finns några att nämna?

  Svara
 1. Skolboksexempel på hur feminister ”diskuterar” | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: