Feminismens mansideal

Hur ser det ut? Vi har ju svaret, Erik visade det på ett mycket tydligt sätt i en kommentar under mitt förra inlägg ”Skolboksexempel på hur feminister ”diskuterar””, där jag visar upp hur feminister diskuterar. Det inlägget kom ju till efter att chillbabs visat prov på just det i mitt kommentarsfält…

Hur ser den idealmannen ut då? Vilka egenskaper vill feminister att idealmannen har? Här är Eriks kommentar som MYCKET VÄL visar just det!

”Försöker förstå på vilket sätt Chillbabs argument styrks av Chillbabs exempel. Radikalfeminister gör fel på vänsterkanten. Avpixlatstollar gör fel på högerkanten… Och? Vad har det med Genusdebatten.se och MIT att göra? Och vad har det överhuvudtaget att göra med delen om superfeministen Göran Lindberg aka ”Kapten Klänning” (Vald av kvinnodominerade organisationer till titlar som ”Årets man” och ”Framtidens man”) Hur lyder Chillbabs argument egentligen?

Göran Lindberg sågs av feministiska organistaioner som den absolut bästa sortens man och han var den sorts man som våldtog småtjejer. Uppenbarligen är vissas förmåga att bedöma manlig karaktär helt värdelös. Om ens manliga ideal är en manpulativ psykopats yta då har man så orealistiska ideer om män att man inte skall prata om män överhuvudtaget.

Att man blev lurad är ingen ursäkt, man blev lurad för att vad man ville se var ett beeende som inte är normalt hos män, då blir det bara störda män mer eller mindre duktiga på skådespeleri kvar. Man började dyrka det onormala hos män. Därför blev onormala män som Kapten Klänning och även Hugo Schwyzer feministiska kändisar.”

Det är inte svårare än så! De visar just detta gång på gång på gång på…

Vilka hyllas av feminister? Jo, det är de som bevisat att de är svin som hyllas, feminister gör detta, det är bara att inse. Det verkar ingå i Feministpaketet. Är du en vanlig schysst kille så är du ett svin, ett gubbslem, idioter påstår att DU drivs av ”destruktiva maskulinitetsnormer” när de samtidigt hyllar SVINEN som gör just det som DU konstant anklagas för. Så funkar feminismen.

Hur ser den manliga idealfeministen ut då? På många sätt, mannen på bilden nedan är en av feminismens idealmän. Det är fakta och inget annat!

lindberg

Det finns givetvis många men han ovan illustrerar den bilden bra eftersom det han stod för var den perfekta mannen enligt ledande feminister. De feministerna var ledande då och de är ledande nu… Inget har förändrats, samma typ av man som premierades då premieras idag. Det är feminismen som vi har i Sverige.

Annat:

AVfM Sverige: ”GT/Expressen firar kvinnornas dag genom att ljuga om deras män och söner

Genusdebatten: ”Kvotering och lönsamhet

Aktivarum: ”Citerade debatter del 2 – Ännu mer om strukturer, vithet(s) och maktanalys

Jämställdhetsfeministern: ”Kvinnodagen: demonstrera för Veronica Palm (S) och andra lika förtryckta kvinnor!

Jussi H Lundell: ”Ännu en skendebatt i SVT och borde feminismen idag ses som en diagnos?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

37 kommentarer

 1. MiT

   /  03/09/2014

  En annan sak som är rolig med chillbabs, hon blockar mig på twitter fast jag aldrig följt henne, dvs hon sparkar in en vidöppen dörr. Men samtidigt så började hon följa bloggen… Så hon vill inte se det feministiska hatet som jag visar upp samtidigt som hon vill se det ändå. För det mesta jag twittrar och taggar är inläggen. Det ”vanliga” som jag pratar om på twitter taggar jag inte så ofta. 🙂

  Svara
 2. MiT

   /  03/09/2014

  Svara
  • Jonte

    /  03/09/2014

   Okej, hade dom resonerat likadant om resultatet av studien var det omvända?

   Svara
 3. MiT

   /  03/09/2014

  Svara
  • Snälla, fråga Ulf Bergström hur urvalskomitéen har sett ut och hur den har arbetat.

   Svara
  • notsure

    /  03/09/2014

   Trodde de patriarkala strukturerna var osynliga. Hur kan han då veta om han blivit antagen den patriarkala vägen, genom mansnätverk. Dessutom pekar han i sitt svar på att han kommit in via sin kompetens, vilket ju är det vi förespråkar skall gälla och det han, såvitt jag förstår, argumenterar emot.

   Svara
 4. MiT

   /  03/09/2014

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/09/2014

   Det kostar mig mångmiljardbelopp varje år för att jag inte är Bill Gates. Vad ska samhället göra åt det månntro?

   Svara
  • Leif

    /  03/09/2014

   Har Veronica Palm möjligen snipptillägg? Jag känner massvis av personer med snopp som har lägre lön en vad hon har.

   Svara
 5. MiT

   /  03/09/2014

  Kolla klippet han visar upp…

  Svara
  • Grodan Boll

    /  03/10/2014

   Jag skrockade gott i en tidigare tråd om att MP just skulle ha omdefinierat vad det ”egentligen” handlade om med de två språkrören. Det verkar som verkligheten trumfade min parodiska gliring… =/

   Svara
 6. MiT

   /  03/09/2014

  Svara
 7. MiT

   /  03/09/2014

  Svara
  • Anders/AV

    /  03/09/2014

   Inte bara fitårta, utan fittårta. För att påstå att kön och könsorgan är oväsentligt är de synnerligen fixerade av just kön och vissa könsorgan med kroppsvätskor. På herrklubben äter de kanske pepptårta i form av en ejakulerande penis?

   Svara
 8. Men å andra sidan tror ju feministerna att ALLA män är våldtäktsmän…

  Svara
 9. MiT

   /  03/09/2014

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/09/2014

   Och så talte Özz.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  03/10/2014

   Som inte är antinazister antar jag?
   Vidare: döda alla meningsmotståndare i frihetens och toleransens namn!

   Svara
 10. Känns oftast si så där när detta diskuteras. Från människor med din uppfattning så är ALLA femenister på ett sätt och för snurr-i-luvan-femenisterna är ALLA män på ett sätt.
  Som vanligt undrar jag, varför inte gå till mitten och diskutera så slipper ni massa bråk?

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/09/2014

   Att röra sig mot mitten för att slippa bråk innebär att man måste göra falska kompromisser i samförståndets namn. Det finns inget egenvärde i samförstånd, lika lite som att det finns ett egenvärde i bråk. De är bara produkten av människors samvaro.

   Det finns feminister som är beredda att begå grova övertramp när det gäller människors rätt till självbestämmande för den ”goda” sakens skull. Det har redan prövats om och om igen med samma urusla resultat varje gång och personligen så strider det mot min gammalliberala syn på livet.

   Roligt med nya namn här. Välkommen.

   Svara
  • JustMe

    /  03/09/2014

   Tyvärr så har snurr-i-luvan-feministerna makten i samhället. Deras reaktion på Belindas programserie tyder inte på att dom är intresserade av att mötas på mitten.

   Svara
  • MiT

    /  03/09/2014

   Anita IA Månsson:
   Hej

   Jag ser det som att jag och de flesta här är emot extremism, dvs att de flesta av oss inte befinner oss på ena änden av en linje och feminismen på den andra änden för det skulle ju innebära att i mitten är det sunt och bra. Vi anser ju att VI befinner oss i mitten redan där det är sunt och bra och att feminismen står för extremismen. Skulle vi mötas på ”halva vägen” så innebär det ju att vi då är halvvägs inne på den extremistiska planhalvan från start redan och det går ju inte…

   Men det är så jag ser på det, andra som läser och skriver här kanske tycker annat, en del kanske tycker att jag befinner mig för långt åt feminismens håll ändå och andra kanske tycker att jag är för mycket åt andra hållet men de flesta tror jag tycker att feminismen står för extremismen och att det behövs något som visar hur galet det är, inte att vara en motpol för det är jag inte eftersom en motpol för mig betyder extremism åt andra hållet i så fall.

   Och som en annan redan svarat, snurriluvanfeministerna är de som styr, de har makten, de har vanlig media. Extremismen är den som styr i Sverige, jag är emot extremism.

   Svara
  • notsure

    /  03/09/2014

   Extremisterna finns på höga poster överallt i samhället. Inom akademien, inom politiken (hela spektrat) och inom media. Det de behöver från så kallade coffee-shop feminsts (”jag är för jämställdhet”) är stöd. De får ditt stöd genom att du kallar dig feminist, oavsett hur extrem du är i dina åsikter egentligen.

   Svara
  • Jämställdister ÄR i mitten, mellan feminism och manschauvinism

   Svara
 11. ^_^

   /  03/09/2014

  Pepp pepp – detta kommer ingen att ångra om ett par år:

  http://www.nsd.se/nyheter/feminister-uppmanas-att-gadda-sig-8336832.aspx

  Och dagens flumkrönika (om ens det – har längden av en ingress):

  http://www.expressen.se/ledare/for-jamstallda-bussar-i-kollektivtrafiken/

  Svara
  • Muertosan

    /  03/09/2014

   Om man nu satsar på kollektivtrafiken kommer det bli gnäll för ” ja NU ska det satsas bara för att det är mån som ska åka” gör man det inte så är det för att ”det är kvinnor som åker kollektivt och då finns de såklart inga pengar” offer OFFER SE PÅ MIG DET ÄR SYND OM MIG!!!!

   Svara
  • Det verkar ju faktiskt riktigt kul att vara flumfeminist – kanske det kunde bli lite skratt att förgylla de sista ljuva åren med? Vi kan ju starta lite mjukt med att kräva feministiska vattenkannor utan pip – eller könsneutrala sådana med ett hål bredvid pipen. Alla korvar som bjudes ut till salu måste vara hopsnörda så de bildar en cirkel. Bananer får bara säljas skivade eller mosade – precis som gurkor osv. Inga metspön får vara längre än 5 cm. Herr- och damkläder måste säljas i samma avdelning, från samma hyllor och ställ. Parkträden måste sågas ned och ersättas av buskage, och eftersom flaggstänger ska förbjudas måste vid flaggning flaggorna hängas ut från fönster. Alla ledningsstolpar ska genast ersättas med nedgrävda kablar. Gatubelysningen ersätts av ljusramper i knähöjd, vägmärken målas direkt på körbanan, och tåg och spårvagnar får strömförsörjas av en tredje skena mitt i som modelljärnvägarna förr. Alla segelbåtar avmastas och blir roddbåtar eller motoriseras, och byggkranar ersätts av arméer av kulis som bär tegel och murbruk på ryggen uppför stegar. — Räcker detta för att få uppbära ett forskningsanslag av skattemedel? – Eller för att få en kolumn i någon av våra papperstidningar – om den nu får plats mellan alla skandaler i tävlingar om att sjunga och dansa, och rapporter om vilka kändisar som sätter på vilka, och vilka som skiljer sig åt.

   Svara
 12. MiT

   /  03/10/2014

  Svara
  • robjoh

    /  03/10/2014

   och vem köper skiten? Jaså det var kvinnor. Vad oväntat!

   Svara
 13. MiT

   /  03/10/2014

  Svara
 14. MiT

   /  03/10/2014

  Svara
 15. MiT

   /  03/10/2014

  Gissar att hon menar Paolo Roberto?

  Svara
 16. MiT

   /  03/10/2014

  Svara
 17. MiT

   /  03/10/2014

  Svara
 18. Hmmm… angående vilken typ av män kvinnor vill ha – jag har de senaste åren haft korta eller längre brevväxlingar med kanske ett hundratal singelkvinnor på dejtingsajter – men aldrig råkat på någon som söker en/ett henom – snarare tvärt om. Skrämmande många vill ha ‘farliga män’ – och de jag konverserar med är alltså mogna kvinnor, som ofta har barnbarn! — Jo – ett par exempel kommer jag nu ihåg. Råkade av rent misstag halka in på en sajt för BDSM – och där fanns faktiskt kvinnor som sökte undergivna män. Som skulle krypa omkring nakna och knäskura köksgolvet, med en stilettklack i nacken och ett par rapp ,med ridpiskan då och då. — Alltså finns den sortens män – men finns det tillräckligt många, så att feministerna har någon chans att upprätthålla heteronormativet? Å andra sidan – hur många feminister finns det egentligen? Och var håller de hus, utanför universitetens lokaler för genus-‘studier’? Tycker nästan det påminner lite om kryptozoologin och medeltidens fabeldjur, chimära.
  —–
  Angående våldtäkter – varför inte publicera bild, namn och yrke på alla fällda gärningsmän? Lite svårt att påverka gärningsmän om man inte vet vilka de är – och om det aktuella brottet , till skillnad från alla andra, ska pådyvlas alla män tvärs över – så räcker det väl att uppmana sig själv att inte våldta? ”Lustigt” nog upphör feministernas anti-våldtäktskampanj tvärt vid rikets gränser. Antagligen beror det på att det enbart är ‘svenska’ män med rötter i Sverige som ska demoniseras – de andra får ett frikort som tillåter dem att fortsätta som förut. Dessutom har väl alla märkt, att realpolitiken går före solidariteten med utsatta ‘systrar’. De kvinnor som våldtas av ‘fel’ män, på fel plats eller i fel sammanhang räknas uppenbarligen som ‘collateral damage’. Eller som det uttrycktes i de gamla landskapslagarna: ”(offret) ligge ogill.”

  Svara
 1. En SCUM onsdag | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: