Vi är inte dumma i huvudet!

Efter skiten i Malmö, vänsterextremister vs nassar, så fortsätter dyngan i media. De bara mal på. Aftonbladet med krigsrubriker som ”Nazistattack eller ”politiskt bråk”?”, ”Inte ens nazistvåld ska mötas med våld”. SVT har en artikel med Özz Nujen som är lika tvärsäker han på vad det handlar om.

Och vad har hänt egentligen? Inte ens på en och samma tidning så vet vänsterhanden vad den högra gör verkar det som. Där är det Anna Hellgren som skriver om ”Naziattacken” fast samma tidning kvällen före hade en artikel med vad som tydligen är ett ögonvittne och där står hans beskrivning

”– Vi hade just somnat och jag väcktes av skrik utanför på gatan.

– Jag trodde först att det var några fulla människor, det är ju inte ovanligt. Men sedan hörde jag människor skrika ”nassesvin” och glas krossas. Jag tittade ut genom fönstret och såg en grupp på kanske 12-20 människor jaga en grupp nazister nedför gatan.”

Det där ser ju inte som om nazister attackerat utan snarare tvärtom? Eller är det nyspråk? Nazistattack är när nazister attackeras?

Nu verkar ju inte så många veta vad som EGENTLIGEN hänt, inte polisen och inte media. Men det verkar inte hindra spekulationsmedia. Sett så här spontant så verkar det osannolikt att några nassar skulle attackera några när de är i kraftigt numerärt underläge. Det är lika osannolikt att RF/AFA skulle göra det. För båda grupperna handlar det om självbevarelsedrift till en viss del, en liten dos feghet ingår väl också men det viktigaste är att de förmodligen inte är fullständigt blåsta i huvudet. För det krävs ett ganska stort mått av ”blåsthet” för att göra en sån sak om man är i stort numerärt underläge. Det är alltså mer troligt att det är de som är fler som attackerar de som är färre. Undantag finns väl men i det stora hela så är det nog så.

Det här orsakar problem. Jag blir lite sur när media tror att jag som läser är dum i huvudet. Att jag inte fattar nåt. I sin uppfostringsiver så verkar media ha glömt bort att de allra flesta av oss har egna hjärnor att tänka med.

Vi blir inte nazister om det skulle vara så att ni faktiskt skriver att nazister blivit attackerade (om det nu är så den här gången). Vi blir inte RF/AFA om de blir attackerade heller. Det funkar inte så, de allra flesta vet ändå vad de båda grupperingarna står för och vi vill inte ha någon av dem! Det funkar inte på det viset. Vi skakar inte av iver att bli nassar om de blir attackerade. Vi vet att de blir attackerade även om det inte står i tidningen att de blir det. Vi vet också att RF/AFA blir attackerade. Vi vet att det är så, ni i media behöver inte försöka dölja vilka som attackerar vem, det blir bara patetiskt. Vi har egna hjärnor och behöver inte fostras av media.

Ni vet vi ju som sagt var inte vem som attackerade vem men tänk om det kommer fram att det faktiskt är nassarna som blev attackerade? Är det därför det är så vaga beskrivningar från t ex polisen eftersom de vet att det skulle blåsa hårt om de faktiskt sa det? Alla kan ju bli attackerade, även nassar! Det måste inte vara så att den som attackeras klarar sig sämst. Tror man inte att även nassar kan attackeras så är man mer än lovligt dum i huvudet! Och är ute och vandrar på en väldigt farlig stig för då försöker man enbart demonisera vilket i sin tur leder till avhumanisering av människor och facit över vad som händer då har vi ju redan så vi behöver väl inte upprepa det? Men vad händer om det är så att det den här gången faktiskt var nassarna som blev attackerade? Här har flera stycken satt sin ev heder på spel genom att tvärsäkert säga att det var en nazistattack fast inte ens polisen säger att de vet? Eller är ögonvittnesskildringen i Expressen bara hittepå?

Detta för mig in på en annan sak, Söder från SD var visst med och chattade (tror jag) i GP och genast så gick folk bananas över att han i första hand fick vara med överhuvudtaget och i andra hand över att han fick vara med utan att GP agerade överrock och tolkade allt han sa till läsarna som alla verkar tro är dumma i huvudet. En låtsastidning i stilen Feministiskt Pärspektiv Light (då vet ni ungefär vad jag menar) som nyss sett dagens ljus hade stora problem med det. De ville att GP skulle kommentera allt vad Söder sa, en sorts politisk överrock i form av tidningen som ska tala om vad man ska tycka och tänka om saker och ting…

Och det är ju samma sak igen, låt Söder prata på. Människor är i regel inte dumma i huvudet, säger Söder korkade saker i chatten så ser folk att han säger korkade saker i chatten, det är inte svårare än så…. Folk behöver ingen som talar om att det var korkade saker i så fall! Det behövs inget mer, folk är INTE DUMMA I HUVUDET!

Jag är så jävla less på media som tror att jag är dum i huvudet och inte fattar något. Jag vill inte ha någon som ska tala om för mig vad jag ska tycka och tänka, jag liksom de flesta vuxna klarar av det på ett UTMÄRKT sätt själva! Vi förvandlas inte till några dräglande och lallande idioter om ni ger fan i att tala för oss vad vi ska tycka och tänka. Säger någon idiotiska saker SÅ FATTAR VI ATT DEN PERSONEN SÄGER IDIOTISKA SAKER UTAN ATT NÅGON BEHÖVER TALA OM DET FÖR OSS!

CAPISH?

Jag tror inte att jag är ensam om att ha tröttnat rejält på det här.

Så här är artikeln av Lodenius i Aftonbladet bildsatt

afaflaggor

”Fredlig antirasistisk manifestation” står det när bilden domineras av afaflaggor och en snubbe i mitten som är mer intresserad av att dölja sig än av något annat…

Här kan ni läsa något som är mycket läsvärt och förtjänar många läsare!

Jag har fortfarande inte sett något som besvarar frågan vad Paolo Roberto har med knivslagsmål i Malmö att göra. Jag kommer nog heller aldrig att få något svar heller, feminismen domineras ju inte direkt av hederlighet och logiskt tänkande…

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

41 kommentarer

 1. tomas

   /  03/11/2014

  tyvärr så funkar aftonbladets grejer
  ingen frågar eller tänker utan allt bara springer på
  ingen stannar upp och tänker

  Svara
 2. hobbis/TrolletPlit

   /  03/11/2014

  Fast både AB och läsarna i GP chat tror säkert att andra är dumma i huvudet och behöver ngn som hindrar dom från att börja tycka fel.
  I min värld är det mkt skrämmande att yttrandefriheten helt plötsligt attackeras, främst av unga vänsterfeminster, men även journalister.

  Svara
 3. Jo, folk ÄR dessvärre dumma i huvudet. 🙂

  Svara
 4. hobbis/TrolletPlit

   /  03/11/2014

  Ibland undrar jag: var är min tidning? Den tidningen som analyserar, gräver och debatterar på en nivå ”värdig” mig 🙂
  När man läser alla dagstidningar så verkar det som utbildningsnivån på journalister ligger på gymnasienivå… antar att det beror på att det är för att det är just så.

  Svara
  • robjoh

    /  03/11/2014

   När man läser alla dagstidningar så verkar det som utbildningsnivån på journalister ligger på gymnasienivå

   Jag tycker du nervärderar svensk gymnasieutbildning.

   Svara
 5. robjoh

   /  03/11/2014

  Min spontana tanke är att tidningarna helst inte vill skriva att det är vänstern som utför våldet. Då man vill propagera ut att det går en extrem högervåg genom Europa som vi måste möta.

  Svara
 6. lavazza1891

   /  03/11/2014

  Birgitta Ohlsson säger i radion att en fredlig feministdemonstration blev attackerad av nazister. Jag antar att polisen berättar mera för henne än för andra. Eller så går hon på vinklade spekulationer istället för att avvakta bättre info.

  Svara
  • hobbis/TrolletPlit

    /  03/11/2014

   Jösses. Man tappar tron på politiker allt mer. Tänk att feminism i de obildades krets alltid är en trumfkort.
   Kommunist, anarkist. Vi ska störta makten och döda poliserna…
   Birgitta Olsson. Det går bra bara ni är feminister.
   Vänta bara tills riktiga nazister inser detta.

   Eller fotbollsspelare. Domaren kollar om de har ett feminsmärke på tröjan efter en brutalkapning och domarens hand slutar leta efter kortet i fickan.
   _ Gult kort tillRooney? Nej nej, han är ju feminist och kapning var helt rättfärdigad.

   Svara
 7. MiT

   /  03/11/2014

  Här står lite om grejen i Malmö, stämmer inte med bilden som de vill ösa ut i länkarna i inlägget.
  http://www.expressen.se/kvallsposten/polisens-uppgifter-sa-startade-knivbraket/

  Svara
  • robjoh

    /  03/11/2014

   Så det finns rätt tydliga belägg för att det var våldsvänstern som gick till attack emot våldshögern?

   Svara
 8. MiT

   /  03/11/2014

  Svara
  • michael

    /  03/11/2014

   Förr gav man ett äpple för att muta läraren idag ger man ett genusperspektiv.

   Svara
 9. David

   /  03/11/2014

  Det grundläggande problemet tycks vara att journalistikens huvudsyfte har övergått från rapportering av vad som sker i samhället till opinionsbildning, där det snarare handlar om att försöka styra läsarnas tankar och åsikter i en viss riktning, än att låta dem bilda sin egen uppfattning utifrån fakta. Skillnaden mellan att skiva en krönika och att skildra en händelse blir härmed obefintlig.

  Sannolikt hänger detta i grunden samman med ett allmänt förkastande av objektivitetsprincipen utifrån tanken att det inte existerar några rena fakta att rapportera om, varför åsikter och ”berättelser” är det enda som återstår. Resultatet är en journalistik som allt mindre handlar om journalism i ordets rätta bemärkelse, där en relativt homogen klick individer använder sin position till att på olika sätt sprida sina egna personliga åsikter, utan att se något problematiskt i förfarandet.

  Svara
 10. MiT

   /  03/11/2014

  Svara
  • ”Är du inte snäll så kommer feministerna och tar dig” funkar varje gång.

   Svara
  • Har ingen av dem arbete att sköta?

   Svara
  • Pelle2

    /  03/11/2014

   Förr berättade man för barnen om kommunisterna. Nu tänker jag berätta om feministerna.

   Svara
  • lavazza1891

    /  03/11/2014

   Stackars barn och far att ha Lady Dahmer till maka och mor. LVU-hem skulle vara bättre.

   Svara
 11. Dreadlock

   /  03/11/2014

  EU:s springschas Birgitta Olsson (Demokratiminister) börjar fatta galoppen. Över hela Europa bildas anti-EU politiska grupper med förankring i konservativ höger. EU-medborgarnas förtroende för EU apparaten dalar. EU-kommisionären Cecilia Malmström börjar låta som en feodal kunglighet och kritiserar nationer som börjar ta egna beslut utanför EU protokollen, och vilket sker allt oftare. Men,vad värre är att CM blandar sig i nationella demokratiska val och snudd på underkänner valresultatet. Detta i ljuset av att EU tvingade t.ex. Irland till två folkomröstningar om Lissabon-fördraget. Irland röstade ,som bekant, fel . Dvs man röstade emot. Inför andra omröstningen rullade EU ut sin propagandaapparat extra allt, och man vann med en knapp majoritet.

  Det är spännande tider vi lever i.

  Svara
 12. halvgrek

   /  03/11/2014

  http://veronicasvard.wordpress.com/2014/03/03/fler-muslimska-kvinnor-i-varden-kan-radda-liv/

  feministisk riksdagskandidat försvarar religös klädsel på jobbet

  Svara
 13. MiT

   /  03/11/2014

  Svara
  • Det var ett gäng nynazister som angrepp en grupp tibetanska munkar som satt och bad. Hänger du inte med alls?

   Svara
 14. soundtrack

   /  03/11/2014

  Bra inlägg. Tyvärr tror jag att framförallt äldre som bara läser gammelmedia inte ifrågasätter huruvida våra största tidningar ljuger eller inte. Däremot tror jag yngre är mer kritiska och söker andra källor än tex Aftonbladet. Flashback bla har 843 000 användare.

  Svara
 15. MiT

   /  03/11/2014

  Svara
  • Jonte

    /  03/11/2014

   Inga normaliserar fascism och nazism lika bra som AFA och muppar som hårddisken, precis som med SD så serverar ni dom deras omhuldade martyrroll på silverfat om och om igen.

   Svara
   • Dreadlock

     /  03/11/2014

    Det kommer att bli en intressant valrörelse. Med,gissar jag, återuppgrävda naziskelett ur garderoberna och ett återupplivat kommunistspöke. Elitpolitikerna kommer att känna sig otroligt lättade, nu när valrörelsen tar fart och riktningen verkar slå in i ideologiskt krig – Initierat av några hundra nyttiga extremnollor på varsin vänster/högerflank.

    Att politiken blivit så trendkänsligt skvallrar om en inneboende apati överlag.

    Svara
  • Anders/AV

    /  03/11/2014

   Att legitimera sitt eget våld med att det är självförsvar. Det är de nog ensamma i världshistorien om. Eller inte. Vi som går den sanna vägen, ljusets väg, som har godheten på vår sida måste få använda våld för att skydda oss, vårt land, etc etc. Det är inte som när de andra brukar våld. De är alltid de onda, hotet, och de ska förgöras. Om jag tar på mig skuld för att journalister inte kan naturvetenskap och statistik får någon historielärare ta på sig skulden för dessa glins obildning. Filosofi och logik ska vi bara inte prata om. Inte deras gren alls.

   Svara
 16. MiT

   /  03/11/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  03/12/2014

   Medan dom fina Antinazisterna i AFA är ett föredöme vad gäller ickevåld. Om dom misshandlar någon så gör det inte lika ont eftersom de representerar det fina vänstervåldet…Känns som om kakan inte förstod något om det vi fick lära oss om kommunismen.

   Svara
  • lavazza1891

    /  03/11/2014

   Det där är ju rena övergreppet i rättssak. Instruktioner till AFA-ister som var med om vad de ska säga i förhör med polisen, så att alla säger samma sak.

   Svara
  • Anders/AV

    /  03/11/2014

   Daniel Wikander som tweetat om att det är ok med politiskt våld mot nazister. Tillförlitlig källa. Objektiv som få. Polisen verkar inte hålla med honom. Hans gamla polare på Expressen har annan vinkel.

   Svara
 17. hobbis/TrolletPlit

   /  03/11/2014

  Och Expressen har samarbetet med dem… så researchgruppen kunde få info. Undra om det vore tvärtom om… tex ngt extremhögerparti hade fått info av Expressen om AFA folk…
  Undra varför endast 10% har förtroende för Expressen…

  Svara
 18. MiT

   /  03/11/2014

  Svara
  • Jonte

    /  03/12/2014

   ”Alla som inte delar nazisternas världsbild är fienden”

   Det stämmer, så tänker nazister. Problemet är bara att AFA och extremvänstern tänker precis likadant.

   Svara
 19. MiT

   /  03/11/2014

  Svara
 20. per Hagman

   /  03/13/2014

  Omstændigheterna talar før att det var ett 30 tal afa o våldsfeminister som jagade 3 meningsmotståndare længs gatan.
  Dessa tre blev upphunna av afa / feminist aktivisterna och de tre førsvarade sig med tillbuds ståeende medel.
  Att några av dessa tre bar kniv talar før att han tidigare varit utsatt før dessa våldsfeminster o vålds-afa aktivister.
  Tre meningsmoståndare muckar knappast græl , med 30 kænda våldsaktivister.
  Nu igjen ser vi dessa våldsfeminister agera och gør våra gator osækra.
  Tydligen slog afa / feministerna æven ned en førbipasserande invandrare.
  .
  Per Hagman.
  .

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: