”Gender norms are shaped early, therfor we have to start with programs in pre schools”

Vad är det för en rubrik? Det är inte mina ord utan Kvinnolobbyns som tydligen refererade Maria Arnholm. Visst ger den extremt obehagliga vibbar? Det ingår tydligen i Sveriges prioriteringar när det handlar om utbildning och jämställdhet…Tweeten finns en bit ner.

Kvinnolobbyn har tydligen någon upptrappning (jag tror att det är något sådant i alla fall) eller nåt inför deras Nordiskt Forum och igår var det dags för bl a de nordiska ministrarna att prata. Det verkar ha något med CSW58 att göra i alla fall eftersom de taggar varje tweet med det också. Men det där med Arnholm? Jo, hon var ju där och pratade och eftersom jag inte vet något annat så får jag gå efter Kvinnolobbyns referat.

lobbygrejer10

”We have to go to the root cause and fight the structures and the patriarchy”… Så säger alltså en minister i ett lands regering? Eller är det ett skämt?

lobbygrejer11

Nähä, det var inget skämt, vi har alltså en minister som tror på tomtar och troll…

lobbygrejer12

Läs nästa noga ett par gånger vad Jämställdhetsminister Arnholm tydligen säger…

lobbygrejer13

Vad menas EGENTLIGEN? Och @nordenen är ”The Nordic Council and Nordic Council of Ministers”

lobbygrejer14

Varför skaffar hon inte kunskap då? Det enda hon hittills gjort under sin tid som minister är att leverera floskler i kvadrat!

lobbygrejer15

Jaha, det är det här minister Arnholm är ute efter. Mer manshatande ideologer i förskolan… De är verkligen rädda för att deras låtsaskunskaper som de satsat tid och pengar på ska avslöjas som totalt värdelösa. Eller är det mer misslyckade intersektionalitetsexperiment hon vill ha?

lobbygrejer16

lobbygrejer17

@nordensk är ”Nordisk Råd /Nordiska rådet og Nordisk Ministerråd / Nordiska ministerrådet”. Ni vet, de som fick en rapport från b la Maria Sveland och Mattias Gardell där de ville göra det olagligt att kritisera feminism… Känns det tryggt att Nordiska Ministerrådet frotterar sig med kvinnolobbyn efter deras Dags att Klippa Kuken kampanj?

lobbygrejer18

Är det Nordiska Ministerrådets officiella ståndpunkt? Vilka avses? Finns det en lista med sådana?

lobbygrejer19

Har inte en aning om vad hon menar faktiskt. Och jag tror inte många väljare har det överhuvudtaget, eller har de?

lobbygrejer20

Så här är det alltså i Sverige 2014, Nordiska Ministerrådet frotterar sig med feminister som kampanjar om att Klippa Kuken. Jag gissar att de inte har någon större lust att fråga dem om det heller för varför skulle Nordiska Ministerrådet ha någon jävla ryggrad när inga andra politiker har det?

sveriges_kvinnolobby_klippakuken_02_2013-09-14-135203

Så det kan bli i gamla fina Sverige…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

22 kommentarer

 1. Pelle2

   /  03/13/2014

  Arnholm är verkligen en floskelgenerator och megafon åt tokfeministerna. Hoppas verkligen att Folkpartiet ramlar ur riksdagen…

  Svara
 2. Anders/AV

   /  03/13/2014

  Inte för att jag är en pärla på engelska själv, men detta är pinsamt. Har de använt google translate från svensk meningsbyggnad? ”We have to go to the root…” Hej vi är kusinen från landet som tror vi är ena jävlar på engelska. ”We need to challenge the basic factors…” eller nått?

  För övrigt är det intressant med inställningen att jämställdhet inte skullevara en åsiktsfråga utan en kunskapsfråga. Det betyder att man själv anser sig ha den enda rätta sanningen om problemen och deras lösning. Hörde jag ordet fanatiker?

  Svara
  • lavazza1891

    /  03/13/2014

   Ja. De värsta kallar till och med sina åsikter för ”insikter”.

   Svara
 3. lavazza1891

   /  03/13/2014

  Ja, finns det någon vettig folkpartist överhuvudtaget? Björklund verkar någorlunda sund men han verkar vara på väg ut och har inget grepp om partiet.

  Svara
 4. lavazza1891

   /  03/13/2014

  Strukturer kan dessutom både vara a) något som någon byggt upp med vilja, och som finns i verkligheten, och b) något som bara finns i betraktarens öga (som den koppling mellan stjärnor som någon ser och därför kallar för en stjärnbild).

  Om man inte gör klart för åhöraren om man talar om a eller b, så blir det svårt att säga om det 1) går att bekämpa strukturen och om man 2) bör göra det.

  Svara
 5. lavazza1891

   /  03/13/2014

  En feministisk organisation är en struktur som byggts upp med vilja och som finns i verkligheten, men det är väl inte en struktur som bör bekämpas enligt feminister.

  Svara
  • Anders/AV

    /  03/13/2014

   Det låter fint att kalla sig normkritisk och att man vill bryta ner strukturer, men de är givetvis inte intresserade i att vara kritisk till de normer de själva tycker är bra eller bygger upp istället. De strukturer de själva skapar eller är en del av är de inte heller så måna om att riva, t ex strukturen att det finns speciella medel till kvinnors organisation.
   Idag är det norm att se homosexualitet som den enskildes ensak. Varken kriminellt eller en sjukdom. Det är en ny norm som byggts upp de senaste 30 åren. Man skulle kunna säga att religiösa homofober är normkritiska när de ska ”bota” homosexuella. Det är en ganska revolutionär (och reaktionär) tanke idag.
   Vem behöver nyanser och logik när man har kampen och den rätta vägen?

   Svara
   • Jonte

     /  03/13/2014

    För att inte tala om nazister, vilka härliga normbrytare dom är!

    Svara
 6. Anders/AV

   /  03/13/2014

  OT: Mia Skäringer upplever det goda systerskapet, eller näthatet som inte finns.
  http://www.expressen.se/gt/noje/skaringer-kan-slopa-proviva-efter-debatt/

  Svara
  • mats

    /  03/13/2014

   En debatt i absurdistan handlar sällan om lägga fram bra och väl understödda idéer. Helt enkelt peka på att det finns olika sättet att se på sakernas tillstånd. När man är klar har båda lärt sig något nytt och går vidare lite klokare.

   Argumentationen går snarare ut på att peka ut motståndaren som en extremt hjärtlös och hemsk person samtidigt som man själv framhäver sin pk godhet.

   Helst skall man se till att pöbeln på Twitter vaknar till liv. På så sätt kan man trycka till lite extra och samtidigt komma ut som extra fin och god människa.

   Detta sätt att debattera kan aldrig leda till något bra.
   Mats

   Svara
 7. Sverige är det första förment demokratiska land som har uppnått den totalitära lyckan av att staten och dess myndigheter helt styr över folkets göranden och tyckanden. Med god hjälp av den opportunistiskt tjänstvilliga tredje statsmakten.
  I min värld borde det vara tvärtom. Men det kan kanske bli en svensk exportsuccé. Röda Khmererna vill inte misslyckas en gång till så de är nog intresserade, eller rättare, de lämningar de har kvar här i Sverige.

  Svara
 8. MiT

   /  03/13/2014

  Svara
  • Anders/AV

    /  03/13/2014

   De får såklart anställa vem de vill. Undrar hur någon skulle reagera om en pizzabagare annonserade efter blond personal? Eller ett sjukhus endast anställer manliga skötare i september? Tyvärr ladies, inget att hämta här. Cirkulera.

   Svara
   • Pelle2

     /  03/13/2014

    Som sagt var,vilken annan grupp kan man positivt särbehandla än kvinnor när det gäller anställningar ?

    Svara
 9. MiT

   /  03/13/2014

  Svara
 10. Leif

   /  03/13/2014

  Ur Levande Historias skrift ”Kommunistiska regimers brott mot mänskilgheten”:
  ”I de röda khmerernas Kambodja hade barn och tonåringar hög status eftersom de betraktades som rena och obefläckade. ”För att kunna bygga ett nytt samhälle behöver vi en ny sorts människa”, sade de röda khmererna, som ville skapa en ny värld, ”utan minne”. ”
  ”Röda khmererna förstod att barn är rena, ärliga, omärkta. Vi var enkla att indoktrinera och att forma till de sorters människor röda khmererna ville att vi skulle vara.”

  Klicka för att komma åt kbm_elevtidning_0.pdf


  Det finns hela bibliotek med kunskaper och erfarenheter att ösa ur för att skapa den nya den ny mannen vid våra förskolor. Ett studiebesök i Nordkorea till att börja med kanske?

  Svara
 11. Bo

   /  03/13/2014

  Indoktrinerinegen ska tydligen starta i förskolan…fast på engelska som vi ”speakar in Sweden”. Någon annan än jag som får Nordkorea-vibbar?

  Svara
 12. Leif

   /  03/13/2014

  Ursäkta skrivfelen ovan!

  Svara
 1. Könskrigare | WTF?
 2. Herr Hirdman förintar Patriarkatet | WTF?
 3. Tweetar från 2014 del 2 | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: