Medvetet dåligt istället för bra när genusfolk får miljoner till forskning

Det gäller Androstolen, den har ju tagits upp ett par gånger av andra bloggare. Men det anmärkningsvärda är att de får 2,7 miljoner av Vinnova och VÄLJER att ta fram en androstol och fokuserar på att göra den så dålig som möjligt! 2,7 miljoner skattekronor alltså. De säger att gynstolen för kvinnor är så obekväm och dålig.

Det är möjligt att en gynstol är dålig, kanske till och med uselt utfromad. Kanske till och med totalt jävla värdelös. Det har JAG ingen aning om. Men det jag VET är att om JAG skulle drabbas av en dålig och extremt obehaglig sak inom sjukvården och får chansen och pengar så skulle ju jag försöka göra det dåliga bättre! För hur är man funtad i huvudet om man som ett slags hämnd? på män, för att det kanske är en man som konstruerat gynstolen, MEDVETET gör något som är så dåligt som möjligt för män istället för att göra något som är så bra som möjligt för kvinnor? Varför inte använda de 2,7 miljonerna till att förbättra det som är kasst?

Forskning som syftar till att gå baklänges måste ju vara den absolut sämsta sorten som finns. 2,7 miljoner skattekronor åt helvete för att några jävla tramsare känner hämndlystnad… Hur länge ska sånt här fortgå i Sverige? Det här är genus”forskning” i sin finaste prydnad.

Och orsaken till att jag nämner det fullständigt genomkorkade med Androstolen är för att den togs upp lite här, ”Forskarna granskar machokulturen”, och det handlar om Brandmansyrket. Det ska avmachofieras (nytt ord från mig, det bjuder jag på!) Och det är visst samma ”forskare” inblandade i det här också. I alla fall samma ”projektledare”…

Hur många miljoner ska bli bortkastade i genussandlådan den här gången?

Annat:

Aktivarum: ”Vänsterextremism som forskningsmetod när Scoutrörelsen bedöms

MVH

MiT

Lämna en kommentar

69 kommentarer

 1. Det jag reagerar på här är inte idén, utan att det blev så otroligt dyrt. Vad har dom där 2,7 milj kronorna eg. gått till? Gynstolen ska ju inte användas, utan är till för att provocera och göra en politisk poäng. Det är ett konstprojekt, i stort sett. Vilket jag kan tycka är märkligt att man finansierar vid studier som inte är konst-relaterade. Poängen med forskning är ju att besvara frågor utifrån hypoteser. Vad är hypotesen här? Det finns ingen, iaf inte som presenteras i videoklippet länkat ovan. Detta är inte forskning, det är politik/konst. Och det ska inte finansieras med pengar avsedda för forskning. Det stör mig enormt.

  Svara
  • MiT

    /  03/14/2014

   Fast när den var i ropet för ett bra tag sen senast så har jag för mig att de sa att syftet var att ta fram en som var så dålig som möjligt. För att visa hur hemska män varit som uppfunnit gynstolen ungefär. Och visst, då är det ett konstprojekt.

   Men jag tycker inte att det ska gå en enda krona till sådan ”konst” heller… 😉

   Svara
  • robjoh

    /  03/14/2014

   Som ingenjör och doktorand måste jag fråga hur du inte kan reagera på idén. På Chalmers har vi då och då utvecklingsprogram riktade emot sjukvården. Det kan handla om effektivisering eller höja kvalitén på operationer. När jag läser detta så blir jag förbannad. Det är inte ens konst, om nu inte konst är destruktiv istället för skapande. Här hade vi en uppenbar chans att faktiskt hjälpa kvinnor som har det svårt med att gå till gynekologen, och istället slösade vi bort chansen.

   Jag skulle vilja säga att detta är ett bevis på att feminism kan vara destruktivt för kvinnor. Den feministiska ideologin har fått de människor som är ansvariga för detta projekt att tro att män saknar empati. Att män har skapat gynstolen för att straffa kvinnor och att det enda sättet att få till en förändring är att ge samma smärta till män. Den feministiska ideologin har alltså fått dessa människor att tro två saker:
   1, män gör sitt bästa för att göra kvinnors liv till ett helvete.
   2, de kan inte själva göra något för att förbättra sitt liv utan måste få män att reagera.

   Är detta vad vi vill att framtida ingenjörer ska tänka?

   Svara
   • Det är därför jag menar att det sker på fel fakultet. Dom säger ju rakt ut att syftet är att väcka diskussion och få folk att tänka kritiskt kring konceptet med hur i detta fallet gynstolar utformas. Det är inte fråga om teknik eller lösningar på praktiska problem, utan en metadebatt, som dom vill uppnå. Och det har dom ju lyckas med.

    Svara
    • robjoh

      /  03/14/2014

     Jag tror verkligen inte att du förstår vad jag försöker säga. Jag bryr mig inte om vilken fakultet projektet har skett på. Ny konstnär eller ny ingenjörer, det spelar ingen roll. Grundtanken bakom det de har presenterat är vidrig och destruktiv. Idén hur de ska förmedla sitt budskap är sjuk, den bygger på teorin att män inte bryr sig om hur kvinnor mår.

     Så återigen, hur kan du inte reagera på idén? Håller du med? Tror du ärligt talat om de hade skrivit en insändare att vi män inte hade lyssnat? Att vi behövde prova att utsättas för något liknande innan vi män inte skulle tro på dem?

     Svara
     • Hela poängen med konst är att provocera, så hade det varit ett konstprojekt så är det helt okej. Det är inte meningen att folk ska hålla med i konstprojekt, de ska bli arga och diskutera ämnet. Då har man uppnått sitt mål som konstnär.

      Men det är sällan du kan spendera 2,7 miljoner på ett konstprojekt. Om de hade gjort samma sak med egna pengar, så hade jag inte brytt mig. Jag hade tyckt att det var en tramsig sak att diskutera, för precis som du så köper jag inte resonemanget att någon utvecklat gynstolar för att vara obekväma, pga att det är kvinnor som ska använda dem och män inte bryr sig, vilket verkar vara resonemanget. Men so what. Folk får väl göra vilka idiotiska provocerande saker dom vill för egna pengar. Det är ju bara ignorera dem isf.

      Men nu har dom fått 2,7 miljoner av pengar som ska gå till VERKLIG forskning, inte tramsiga konstnärsprojekt. Och det är pengar som hade gjort nytta någon annanstans. DET irriterar mig. Ordentligt. Dom har kastat bort pengar, på något som inte rimligen kan uppfylla kriterierna för vad dessa pengar är avsedda för. Och det borde någon ställas till svars för.

      Det är två olika frågor helt enkelt och man behöver inte blanda ihop dem för att vara kritisk.

   • Blåval Rödval

     /  03/14/2014

    Vi kommer inte att ha några ingenjörer i framtiden. Vi kommer att ha postmodernistisk [sätt in valfri naturvetenskaplig/teknisk disciplin].

    Normkritisk hållfasthetslära (Här får vi lära oss att tumma på säkerhetsfaktorn i bärande konstruktioner)

    Kvalitativ statistik (Vi lär oss den ädla konsten att göra ett statistiskt urval som innehåller en sak/person som bäst passar våra syften)

    Svara
   • Låt oss minnas att de som förtjänar mest kritik är de som beviljat anslagen.

    Undermåliga forskningsidéer finns det gott om. Det finns också många utmärkta forskare som får slita hårt för att få välgrundade projekt finansierade. Idén med VINNOVA är att se till att pengarna läggs på initiativ som är bra för Sverige, inspirerande och långsiktigt nyttiga.

    http://www.vinnova.se/sv/Om-VINNOVA/VINNOVA—Sveriges-innovationsmyndighet/

    VINNOVA är Sveriges innovationsmyndighet. Vår uppgift är att främja hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation och att finansiera behovsmotiverad forskning.

    VINNOVAs vision är att Sverige ska vara ett globalt ledande forsknings- och innovationsland som är attraktivt att investera och bedriva verksamhet i. Vi främjar samverkan mellan företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Det gör vi genom att stimulera ökat nyttiggörande av forskning, investera långsiktigt i starka forsknings- och innovationsmiljöer och genom att utveckla katalyserande mötesplatser. VINNOVAs verksamhet är även inriktad på att stärka internationell samverkan. Vi fäster stor vikt vid att samspela med andra forskningsfinansiärer och innovationsfrämjande organisationer för större effekt.

    Såvida de inte menar att metadebatten som uppstår i det misandriska kölvattnet i längden stimulerar samarbete och innovation för att lösa verkliga problem, så har jag svårt att se att denna typ av finansiering inte strider mot VINNOVAs syfte.

    Svara
 2. MiT

   /  03/14/2014

  Svara
  • robjoh

    /  03/14/2014

   Om man som jag är ateist och har problem med all religion. Har jag islamofobi eller religionfobi?

   Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Ja, hur har kvinnorna kunnat leva utan lyckan att få trängas med andra vid en pissoar ?
   Spännande också att hon självklart tar sig rätten,precis som många andra kvinnor, att sno åt sig en toalettplats på herrarnas avdelning. Om en man hade gjort detsamma på en damtoalett så hade han väl blivit halshuggen..

   Svara
 3. MiT

   /  03/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Tja, feministerna brukar ju gärna diskutera män och manlighet utan några manliga deltagare och det är det ingen eller åtminstone väldigt få som har problem med..

   Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Citat från inlägget:
   ”Det är inte kvinnorna som valt artikeltemat, och det är okänt om de ens varit medvetna om det. Men vi bör inte skuldbelägga kvinnorna själva – det är däremot oansvarigt av media att välja den vinkeln.”

   Först klagar hon på att kvinnor förminskas men sedan tror hon inte att kvinnorna har varit medvetna om temat.Man skall heller inte skuldbelägga kvinnorna för att de ställde upp på artikeln. Snacka om att förminska kvinnorna och få dom att framstå som ointelligenta och viljelösa våp. Detta naturligtvis till skillnad från den upplysta feministen och vänsterpartisten Dickner….

   Svara
   • Anders/AV

     /  03/14/2014

    Och hon skyller på ”media”, men nu råkar Svensk damtidnings redaktion bestå av 100% kvinnor. Något att problematisera?

    Svara
 4. MiT

   /  03/14/2014

  Svara
 5. MiT

   /  03/14/2014

  Det skrivs alltså för lite om Fi… Vilken planet bor man på om man tycker det?

  Svara
  • ^_^

    /  03/14/2014

   Med tanke på att de fick 0,4% i Riksdagsvalet förra gången och inte ens registreras på opinionsmätningar så får de väl jävligt mycket uppmärksamhet?

   Svara
  • Anders

    /  03/14/2014

   Förstår att de granskar finansinspektionens arbete. Viktigt att marknaden fungerar.

   Svara
 6. Blåval Rödval

   /  03/14/2014

  Dom gjorde inte ett särskilt grundligt arbete ser jag om det där var resultatet. Jag kan inte se någon mekanism för att #klippakuken.

  Svara
 7. michael

   /  03/14/2014

  Själv vill jag ha forsknings pengar för att ta fram en handske som är extra obekväm när man undersöker kvinnor för att belysa hur män lider och är obekväma av prostata undersökningar.
  Självklart är det rätt att bekosta saker som är dåliga hur ska vi annars få ett jämställt samhälle,göra saker bättre? då vet man ju inte vart det kan sluta.

  Svara
  • Noger

    /  03/14/2014

   @michael:

   Inga problem; Vi satte just in 2,8 miljoner på ditt konto.
   Blir det nåt över kan du väl passa på att undersöka den kvinnliga klangen hos Kazoo, och könet hos flata-, respektive djupa tallrikar?

   Säg till om du behöver mer pengar!

   Mvh,
   Patriarkatet

   Svara
 8. Anders Senior

   /  03/14/2014

  Denna jävla androstol!
  Jag tuggar nästan fradga när jag tänker på slöseriet och vansinnet!

  Precis som skrivs; här fick man resurser att forska på förbättringar, men vad gör man istället?!

  Inte ens vissa ökända forskare under kriget gjorde sina expriment på fångar av illvilja, trots lidandet de utsatte sina offer för.

  Detta däremot, är ren illvilja och rent hat…. Helt utan tanke att det skall leda till nya kunskaper och förbättringar.

  Hoppas vid gud att dessa s.k. ”forskare” aldrig någonsin kommer att arbeta med människor…..

  Svara
 9. MiT

   /  03/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Du är vad du heter är väl passande med tanke på hennes namn på bloggen…

   Svara
 10. MiT

   /  03/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Vilken tur att det finn upplysta feminister som Thiringer som kan tala om för oss vad vi skalll tycka.Hon kanske skall fråga sig själv först vilka övergrepp hon begår enbart beroende på hennes vita hudfärg innan hon klagar på andra..

   Svara
   • Grodan Boll

     /  03/16/2014

    Hon står dessutom över Adam enligt hennes egna makthieraki, så hon borde inte uttala sig i frågan.

    Svara
 11. MiT

   /  03/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Ja, det är ju något tvångsmässigt hos feminister att se och kommentera patriarkatet och de osynliga strukturerna hela tiden så varför skulle idag vara ett undantag ?

   Svara
 12. MiT

   /  03/14/2014

  Förklaring…

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Om Anja Hirdman är med och genusfotografen gillar det så kan vi utgå ifrån att det var dåligt..

   Svara
  • Grodan Boll

    /  03/16/2014

   Ah.
   Jo pusselbitarna börjar falla på plats.

   Svara
 13. MiT

   /  03/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Där kan du väl inte delta eftersom du inte har fått betalt sedan klockan 15 idag 😉

   Svara
  • Leif

    /  03/14/2014

   Då är det väl risk att Veronica jobbar övertid – gratis?

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/14/2014

   Huvudsaken verkar att dom får hata och slåss.

   Svara
   • ^_^

     /  03/14/2014

    Äh, du måste inse att killarna från AFA bara utövade lite självförsvar…

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  03/14/2014

     Dom måste ha drabbats av någon sorts auto-immun sjukdom. Vi kommer nog att få vår alldeles egna Breivik från den där miljön.

     Svara
  • Anders Senior

    /  03/14/2014

   Underbart!
   Olika vänsterfraktioner revolterar mot varann!
   Ordningen återställd…..

   Svara
  • ^_^

    /  03/14/2014

   Relaterat:

   Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Vad gnäller dom för ? Det var väl bara lite hot om fint vänstervåld som dom annars aldrig har något problem med. kanske inte lika kul när det drabbar dom själva ? Vad skall dom skylla detta på ? Patriarkatet,intersektionaliteten och dom osynliga strukturerna ?

   Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Dn och Expressen skrev om detta men dom vågade inte öppna upp ett kommentarsfält..

   Svara
 14. Dreadlock

   /  03/14/2014

  De som byggde androstolen har inga kunskaper i manlig anatomi, och kommer därför inte i närheten , varken konstnärlig eller pratiskt, en liknelse av en vanlig gynstol (Som är anpassad för kvinnans underlivsanatomi och YES t.o.m så finns det kuddar lite här och där så ingen kvinna ska behöva vila lemmarna på rent stål) Som konstverk får den ett starkt icke godkänt. Vinnova sorterar under näringslivsdepartementet ( Med Annie Lööf som hövding) . Om man slår upp wikipedia under ”Vinnova” får man dessutom intrycket att den här skattefinansierade ”affärsidén” har fått en rejäl värdeglidning .

  ”Verket för innovationssystem (Vinnova) är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under Näringsdepartementet.

  Myndigheten, som bildades den 1 januari 2001, har till uppgift att främja hållbar tillväxt genom finansiering av behovsmotiverad forskning och utveckling av effektiva innovationssystem. Myndigheten har ett särskilt ansvar inom teknikområdet samt områdena transport, kommunikation och arbetsliv. Med innovationssystem avses nätverk av offentliga och privata aktörer där ny teknik och kunskap produceras, sprids och används. Vinnova ska verka för nyttiggörande av forskning för att uppnå hållbar tillväxt och stärka Sveriges konkurrenskraft.[1]”

  Såhär uttalade sig en annan kritiker :

  ”Dålig design väcker debatt – hurra!

  Som läkarstudent har jag varit på utbyte i Indien. Där består gynstolen ofta av en brits och en skrivbordslampa. Vi har privilegiet att bo i land där vi har råd att lägga skattepengar på politiskt motiverad konst när miljarder människor saknar bra mödravård. Androstolen tillför ingenting funktionellt till urologin. Varken könorganen eller ändtarmen låter sig undersökas optimalt androstolen (skulle undersökaren ligga under som en bilmekaniker?). När man läser på projektets hemsida så har de faktiskt pratat med en urolog som sagt DET ÄR BÄTTRE ATT MAN KAN DRA UPP BENEN MAXIMALT NÄR MAN SKA UNDERSÖKA. DÅ KOMMER PROSTATA NER (Urolog) Det gör man bättre om man ligger på sidan. Jag har full förståelse för att man känner sig exponerad och utlämnad när man får underlivet undersökt oavsett kön, hoppas att vi inom vården ska kunna minska detta genom ett bättre bemötande.
  Erik, 2013-03-08 10:03

  Svara
 15. MiT

   /  03/14/2014

  Svara
 16. Dreadlock

   /  03/14/2014

  Frk Dinamarca (V) är ju nästa kvinna i svensk damtidning´s serie. Blir intressant hur hon kommer att klara sig. Hon som är emot allt som heter objektifiering (Förutom att man kan hora runt lite i populärpressen för kampens skull) 😀

  Svara
 17. MiT

   /  03/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Som sagt var, på vilken sida skall vänstern ställa sig denna gången ? AFa har aldrig varit något problem för vänstern tidigare men nu när dom hotar sina egna och dessutom unga kvinnor så är det inte lika kul..
   Erik Blohme’ är åtminstone förutsägbar som satsar på feminister och intersektionalitet..

   Svara
 18. Dreadlock

   /  03/14/2014

  Det verkar vara lite förvirrad i vänsteroppostionens 50-11 grenar av socialismen 😀

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2014

   Ytterligare en vänsterstolle som tycker att våld från AFA och RF är ursäktligt..

   Svara
  • Grodan Boll

    /  03/16/2014

   Ingen kommentarsfunktion. Oväntat.

   Svara
 19. MiT

   /  03/14/2014

  Det är nästan rörande, en argsint feminist (jo, hon är en aggrofeminist…) som får utegångsförbud av mammisen

  Svara
 20. lilycrowart

   /  03/14/2014

  ”För hur är man funtad i huvudet om man som ett slags hämnd? på män, för att det kanske är en man som konstruerat gynstolen, MEDVETET gör något som är så dåligt som möjligt för män istället för att göra något som är så bra som möjligt för kvinnor? Varför inte använda de 2,7 miljonerna till att förbättra det som är kasst?”
  Huvudet på spiken!!!!

  Svara
  • MiT

    /  03/14/2014

   lilycrowart:
   Tänk vad mycket bra de kunde gjort för 2,7 miljoner? Vad många bra ideer som aldrig blir av varje år bara för det saknas pengar samtidigt som sådana här stolpskott slösar bort miljoner…

   Svara
 21. MiT

   /  03/14/2014

  Nice…

  Svara
 22. måns

   /  03/15/2014

  Androstolen – genusvetenskapen illustrerad

  (…2.7 miljoner !!?)

  Svara
 1. Feminister skapar manlig gyn-stol som hämnd – AVFM Sverige
 2. Automatic Sperm Extractor | WTF?
 3. Tweetar från 2014 del 2 | WTF?
 4. 1 april varje dag del 15: Exakt så här idiotiskt är det i Sverige | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: