Kritiska vithetsstudier (rasbiologi) hos Scouterna

Inte ens Scouterna slipper undan det som håller på att sänka Sverige. Jag såg det här från Kvinnolobbyn för ett tag sedan och tänkte att jag skulle kolla upp det lite närmare. Det föll lite i glömska men när jag skulle rensa lite bokmärken så såg jag det igen

scouternakvinnolobbyn

Scouterna ska alltså till Nordiskt Forum och ska mobilisera med Kvinnolobbyn. De är tydligen taggade till tårna också. Är Scouterna medvetna om Kvinnolobbyns önskan att ”Klippa Kuken” på män? Vad tycker ”gräsrötterna” i rörelsen om det?

Jag kollade in på Scouterna hemsida för att se om det finns något kul att ta upp och se där, ögonen drogs till en rubrik direkt, ”Scouterna presenterar värsta fördomen”. Och när man börjar läsa där så ser ingressen ut så här

”Den 5 mars arrangerade Scouternas riksdagsnätverk ett seminarium på temat mångfald och likabehandlingsarbete, inom ramen för projektet Värsta fördomen. Under seminariet presenterade Scouterna  Värsta rapporten, en undersökning om normer och maktstrukturer inom Scouterna.”

Så skiten har nästlat sig in där också minsann. De ger sig verkligen inte förrän HELA Sverige har dragits ner så djupt i hålet att det ska bli omöjligt att ta sig upp igen. Läser man vidare så ser man vilka som var där och pratade

”Varje år arrangerar Scouternas riksdagsnätverk seminarier. Vårens seminarium tog utgångspunkt i Värsta rapporten, vars syfte är att göra Scouterna till en ännu öppnare organisation än vad den är idag. Under seminariet presenterades rapporten av Scouternas projektkoordinator Anton Landehag. Därefter var det paneldebatt med bland andra genusvetaren Sofia B Karlsson, skribenten Kawa Zolfagary och Scouternas ordförande Martin Björgell.”

Japp, de plockar en en genusvetare och Kawa Zolfagary till Scouterna för att diskutera normer och maktstrukturer… Kawa av alla, han som är den mest kända rasisten i Sverige. Och jo, tjatar man om hudfärg och kopplar det till värderingar om människor med den hudfärgen hela tiden så ÄR man rasist. Och undrar om Scouterna känner till t ex den här bilden som Kawa har skapat?

29201951

Tycker Scouterna att han är en lämplig person att ha med i ett seminariesamtal? Är det detta Scouterna vill bli förknippade med? Tycker ”gräsrötterna” inom scoutrörelsen att det är lämpligt att förknippas med en ”Klippa Kuken” organisation och en ärkerasist?

Rapporten som seminariet grundades på ”Värsta rapporten” och under ”Bakgrund och inledning” kan man läsa

”Nu har du framför dig Värsta rapporten, en rapport om normer och maktstrukturer inom Scouterna. Rapporten är framtagen inom ramen för det av Svenska PostkodLotteriet finansierade projektet Värsta fördomen, som ett normkritiskt och antirasistiskt samarbetsprojekt med Scouterna som ägande organisation. Samarbetsparter i projektet är Stiftelsen Expo, Röda Korsets Ungdomsförbund och Ungdom Mot Rasism. Projektet inleddes 1 oktober 2012 och pågår fram till den 31 september 2015″

Under punkten ”1.1 Intervjuer” så har de lyckats få in fyra buzzord i en enda mening

”En intervjudeltagares svar är att betrakta som upplevelser. Upplevelser som inte alltid stämmer överens med verkligheten men som fortfarande ger värdefull information om vilka normer, värderingar och strukturer som genomsyrar rörelsen.”

Under punkten ”Teori” blir det intressant

”Den forskning som har använts som tolkningsram behandlar det svenska samhällets utveckling ur ett intersektionellt perspektiv och rör forskningsämnena genusvetenskap, konstvetenskap, ekonomisk historia och kritiska vithetsstudier

Ok, så Scouterna drar till sig värsta sortens flum tillsammans med lite trevlig rasbiologi! För det är vad ”kritiska vithetsstudier” är. Rasbiologi och rasistisk indoktrinering! Är DET något som ”gräsrötterna” inom scoutrörelsen är medvetna om och vill ha?

Om någon känner för det så räkna hur många gånger buzzorden förekommer i rapporten, gissar på väldigt många…

På deras hemsida kan man läsa om vad de ska ha rapporten ”Värsta fördomen” till

”Med Värsta fördomen tar Scouterna ställning som en antirasistisk organisation som verkar för allas lika värde och etnisk mångfald.”

Så med rasbiologi, rasistisk indoktrinering och allmänt groteskt flum så tar man ställning som ”antirasistisk organisation”. Hur fan får de ihop det? Vem har lurat i dem det?

Det finns så mycket idiotiskt i rapporten att man baxnar. Aktivarum har också tagit upp detta i ett inlägg som det ska komma en fortsättning på så håll koll där!

Annat:

Juggen: ”En teaterföreställning för kulturälskande feminister

Susannas Crowbar: ”Radikalfeminismen når Ny Teknik

MVH

MiT

Lämna en kommentar

30 kommentarer

 1. Two Different Shoes On

   /  03/16/2014

  Allas lika värde gäller alla grupper, men eftersom svenskar inte anses som grupp så gäller det inte svenskar.

  Svara
 2. Jag trodde ju i min enfald att scouternas verksamhet i stor grad bygger på just normer och strukturer. Genom förkovring och erhåller man de olika märkena. Och ju flitigare och aktivare man är och deltar i olika aktiviteter ju fler märken hinner man samla på sig.

  Svara
  • Larsson

    /  03/16/2014

   Scoutrörelsen bygger på humanitära och uppoffrande värden. Manliga värden. Så kan det ju inte få förbli.

   Svara
 3. MiT

   /  03/16/2014

  Svara
 4. MiT

   /  03/16/2014

  Svara
  • Larsson

    /  03/16/2014

   Åh herregud! Centerpartisten tycker alltså borgarna måste alltså bli bättre på det kollektivistiska tänkandet, än professionella kollektivisterna på vänsterkanten. Exempel att försöka åtgärda ”problemet” med att utbildningar med hög status, t.ex. civilingenjörs-utbildningarna, verkar attrahera män mer än kvinnor, är viktigare att lösa orättvisorna vad gäller de lägre utbildningarna.

   Så länge inte de inser att problemet inte är bristen på ”liberala” kollektivistiska lösningarna på jämlikhet/rättvisa utan att de kollektivistiska frågeställningarna finns inte mycket hopp att hämta där. Om någon nu trodde det.

   Svara
 5. MiT

   /  03/16/2014

  Breivik igen, han börjar bli så sliten att man snart ser rakt igenom honom
  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article14741402.ab

  Svara
 6. MiT

   /  03/16/2014

  Svara
 7. Anders/AV

   /  03/16/2014

  Här en klassiker från förra valet. Jimmy Åkesson och Gudrun Schyman vill båda slå mynt av våldtäkter.
  Jimmy hävdar att vissa invandrargrupper från vissa länder har dålig kvinnosyn och våldtar mer än vanligt.
  Gudrun kontrar med: Men 95% av invandrarna är inte brottslingar. Våldtäkter beror på att män tycker sig ha rätt till kvinnors kroppar.

  Öh Gudrun, 95% av alla män är heller inte brottslingar och tycker inte de har rätt till kvinnors kroppar mot kvinnans vilja. En spade kallar den andra för en skyffel.

  Svara
  • Jonte

    /  03/17/2014

   Otroligt kul att höra hur likartade deras resonemang är, kollektiv skuldbeläggning ftw!

   Svara
   • Joy

     /  06/27/2017

    Det är väl skillnad på hur kollektivet ser på kvinnan, hur lagarna är skrivna och hur de tolkas beroende på kön. I muslimska länder är kvinnan inte värd något, utom möjligen om hon befinner sig i köket. Så att kasta smörja på Jimmie när han beskriver de samhällen som bildas i muslimska länder är märkligt. Ska vi nu också kasta ut statsvetenskapen eftersom man studerar statsbildningar och dess konsekvenser, bara för att slippa höra om ojämställdhet och möjligen om den märkliga hbtq-feminism som frodas i Sverige?

    Svara
 8. MiT

   /  03/16/2014

  Svara
 9. MiT

   /  03/17/2014

  Svara
 10. MiT

   /  03/17/2014

  Svara
 11. MiT

   /  03/17/2014

  Svara
 12. Jonte

   /  03/17/2014

  Den här artikeln lär inte bli populär bland intersektionalisterna…

  http://www.dn.se/debatt/aven-rasism-mot-etniska-svenskar-maste-bekampas/

  Svara
 13. Jonte

   /  03/17/2014

  Mer obehaglig misandri från DN, den här gången från Erik Helmersson, någon förvånad?

  http://www.dn.se/ledare/signerat/girl-rising-utbildade-kvinnor-en-urkraft/

  ”Kvinnors skolgång ökar globalt mer än mäns. I 87 länder är flickorna i kapp och förbi vad gäller genomsnittlig tid i skolan. Detta är verkligen goda nyheter på flera sätt. Utbildning av flickor är det kanske bästa sättet att lyfta ett land ur svält och fattigdom.”

  Notera att det positiva inte bara är att fler flickor utbildar sig (svårt att argumentera emot), utan det positiva är att flickor går om pojkar i utbildning. Jämställdhet någon?

  ” Jag önskar att jag får leva länge nog för att se en ny världs kvinnor lämna den gamla världens män bakom sig. Att uppleva välutbildade, högavlönade kvinnor i full färd med att bota cancer, lösa miljöproblem, förhandla fram fredsuppgörelser och skapa sociala reformer tillsammans med de män som anpassat sig till den nya tiden.

  Medan de andra, allt mer marginaliserade, fortfarande slår varandra i huvudet med diverse trubbiga verktyg och förlegade dogmer och undrar vad som hände.”

  Han försöker inte ens dölja sitt mansförakt. Han erkänner alltså öppet att han önskar att se fler allt mer marginaliserade män på samhällets botten.

  Svara
  • Leif

    /  03/17/2014

   Dags för Erik Helmersson av ta täten, kliva åt sidan och släppa fram en duktig kvinna? Själv skulle han ju kunna ägna sig åt sophantering eller något ännu mer marginaliserat som är anpassat till hans förtappade kön.

   Svara
   • Jonte

     /  03/17/2014

    Skulle vara intressant att gå till botten med de psykologiska orsakerna bakom den här typen av misandri. Det är uppenbart att han ser sig själv som den nya moderna anpassade mannen som är de enda män som förtjänar att existera på samma villkor som kvinnor. Det är i princip exakt samma syn på män som den som Michael Kimmel har.

    Vad kommer allt det här ifrån? Det hela låter som någon form av revanschism, nu är det plågoandarna från barndomen tur att lida. De tuffa populära killarna som var bättre på idrott men hade sämre betyg och inte blev journalister på DN som vuxna. Nu är det Erik som har vunnit, och de andra som är förlorarna, och han verkar njuta av det i fulla drag. Skadeglädje är den enda sanna glädjen. Obehagligt är bara förnamnet.

    Svara
  • Män som känner sig utstötta från i samhället, inte ser något värde sig i sig själva blir i högre grad kriminella så jag tror inte Erik Helmersson framtidssamhälle är så fantastiskt som han vill tro.

   Svara
  • Sten Sture

    /  03/18/2014

   Jag önskar se DN bli alltmer marginaliserad för att så småningom dö en plågsam död…

   Svara
 14. QED

   /  03/17/2014

  LUFare i DN: ”Även rasism mot etniska svenskar måste bekämpas”. Kan de inte börja med
  att bekämpa radikalfeminister i partiet som hackar på vita män.

  http://www.dn.se/debatt/aven-rasism-mot-etniska-svenskar-maste-bekampas/

  Svara
 1. Forskare efterfrågar politiska reformer som kan förändra normer kring femininitet | WTF?
 2. DN om rasism mot svenskar – Sanningen om intersektionalitet: Crenshawism | Aktivarum
 3. April april | WTF?
 4. Varför kan vi inte bara vara lite mer normala? | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: