50 shades of PMS-Cheerz?

Är det vad det handlar om, Feministiskt Initiativs skiva? De kallar den ”valskiva” men de kallar ju saker och ting vad som helst i vanliga fall lite hipp som happ. Jag föredrar nog att kalla den ”kampskiva”, ni vet, kampen framförallt! Det är alltså ett femtiotal artister det handlar om enligt Fi själva.

Några tips på låtnamn till artisterna som inte verkar veta vad de ger sitt namn till

”Lysenko i mitt hjärta”- Meloditips är Stockholm i mitt hjärta, då passar den även som intro i Allsång på Skansen! Man kan ju även byta ut Lysenko mot t ex Stalin? Eller annan valfri och trevlig personlighet ur historien som stått för något gott och bra…

”Hata vita rika straighta män”

manshat1

”Revolution”

”Mansslakt-kvinnomakt!”

mansslakt

”Vi vill ha SCUM”

SCUM

En som kanske är lite svårare att göra något med är ju den tänkbara titeln ”Destruktiva maskulinitetsnormer” men det går säkert att få lite hjälp av de fantasifulla manshatarna inom genusakademien så att man menar samma sak men kallar det något annat. Eller nä, Fi ordnar det säkert själva åt den eventuella artisten…

En låt om hur genusglasögonen får dem att se saker och ting borde vara på sin plats tycker jag. ”Genusbågar gör att du vågar” kanske? Eller varför inte en liten medveten felstavning, då kan det bli ”Med Genis så ser man penis”?

kukglasögon

Kvinnolobbyn ska givetvis också medverka med en specialskriven låt om ”Dags att klippa kuken”. Den ska bli spännande att höra. Kanske musiken ska bestå av skarpslipade saxar som klingar fint mot vassa knivar med härliga klippljud i bakgrunden?

sveriges_kvinnolobby_klippakuken_02_2013-09-14-135203

”Jag vill ha en brud med stora pattar”. Man kanske kan återanvända Eddie Meduzas låt?

fidiskuterar

”Gudrun jagar”- Melodi kan ju vara den där julsången ”tipp tapp tipp tapp” eller vad den heter, jag är för dålig på musik. Men då blir det ju ”Gudrun jagar tyst det är i husen, tyyyst iiiii huuuusen” osv.

jaktgudrun

Som en pampig avslutning på kampskivan kan man som sista låt ha ”Fi fan för män!”.

4i5j9

Men originalet kommer de att få svårt att slå oavsett hur bra artister de är, ”Jag hatar dig du jävla man” är ju ljuv musik i sig själv så att säga. Jag förstår faktiskt inte varför Fi inte bara lyfter upp den och gör den till officiell kampsång?

Annars kan de köra något tema, kanske se till att ordet ”hat” ingår i någon form i alla låtar? Bara att gå till valfri välkänd och populär feministisk twittrare och bloggare för inspiration!

Annat:

Aktivarum: ”Sveriges nya ordning – Fritt fram för den kränkte att kränka andra

Jussi H Lundell: ”Katarina Wennstam lägger ut med näthatet som drabbar tjejer

Genusdebatten: ”Hur mansförakt skadar kunskapssamhället – del 3 av 3

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

45 kommentarer

 1. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
 2. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
 3. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
  • Anders/AV

    /  03/26/2014

   Ska de månne räkna snoppar och snippor nere i orterna eller bara på de fina kontoren med nybonade golv? Eller är det dags att klandra kvinnor för att de inte ”tar sitt ansvar” för den tunga industrin?
   Nej, just nej. Kvinnlig underrepresentation betyder normer och strukturer utifrån. Manlig underrepresentation betyder att män är lata och smiter från sitt ansvar. Så det så!

   Svara
  • Muertosan

    /  03/26/2014

   De har svårt att rekrytera kvinnor till att jobba nere i gruvan. Jag är SÅÅÅÅ överraskad. Kvinnor borde ju strömma in där för att få uppleva männens privilegier men av någon konstig anledning är det plötsligt inte lika intressant när det inte är ett styrelsejobb. Tar man ett ”enklare” jobb istället för gruvan så får man leva med det. Sagt det förut men det räcker inte att skaffa sig rättigheter i samhället, man måste utnyttja dem också.

   Svara
 4. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
  • lilycrowart

    /  03/26/2014

   Jag tycker att Sodexo borde hitta en väg mot ätbar mat istället.

   Svara
 5. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
  • Anders/AV

    /  03/26/2014

   Några guldkorn:
   ”Den ekonomiska krisen slår mot kvinnor i deras position både inom familjen och på arbetsmarknaden. Det gör dem dubbelt utsatta jämfört med män.”
   För män som förlorar jobbet påverkas inte inom familjen? Genom att inte få någon eller bli av med den de har.

   ”Finansmarknaden fick befolkningen att känna sig skyldiga över att ha hamnat i den aktuella situationen medan vi hävdade att skulden låg på marknaden själv. ”
   Vad tror de att ”marknaden” är för något? Något fristående från befolkningen på något sätt? En marknad är befolkningen som handlar av varandra. Handlar man för mer än man har kommer det en räkning som blir svår att betala. Är aktörerna på deras marknad skild från ”befolkningen”?

   ”Reducerad offentlig omsorg av barn och gamla i kombination med försämrade privatekonomiska möjligheter att köpa hushållsnära tjänster gör att kvinnor har intensifierat sitt obetalda arbete, medan mäns arbetsinsats i hemmet är oförändrad, berättade Gálvez Muñoz.”
   Ajdå, rutavdraget är alltså en feministisk reform?

   ”Finanskrisen har skapat ett feminiserat prekariat. De anställda förväntas vara tillgängliga på kort varsel dygnet runt, utan säkra anställningar.”
   Till skillnad för männens industri som bara stängde.

   ”Genom minskade rättigheter till abort och en förstärkning av essentialistiska och konservativa värden, knyts de hårdare till familjen. Allt detta innebär stora bakslag för jämställdheten.”
   Det är en rörelse i samhället som även till stor del drivs av kvinnor själva. De tenderar att vara mera religiösa och socialt kontrollerande.

   ”Från Italien rapporterade forskaren Wendy Harcourt, docent på International Institute of Social Studies, Erasmus University Rotterdam om den höga arbetslösheten bland unga i Italien, där kvinnor mellan 18-25 år är särskilt drabbade.”
   Ungdomsarbetslösheten i Italien är hög. Unga män 3,6%enheter över utan att det blir ”speciellt män drabbas”.
   Källa: http://countryeconomy.com/unemployment/italy

   ”-Feminister försöker alltid hitta någon ny lösning och vi känner hopp.”
   Jojo. Lösningar som innefattar att skylla på andra och bli kränkt?

   ”Från Spanien vittnade Nieves Salobral Martín om att årets demonstration på internationella kvinnodagen i Madrid varit större än någonsin tidigare.”
   Banderoller och plakat, kan man inte äta. Det ska Lillen veta…

   Svara
   • Anonym

     /  03/26/2014

    Jag börjar tröttna på pratet om osäkra anställningar i offentlig sektor. Har de aldrig prövat hur det är att arbeta med tekniska yrken inom privat sektor? Där är det bemaningsföretag efter bemaningsföretag efter bemaningsföretag.

    Svara
   • David8

     /  03/26/2014

    Av guldkornen att döma så kanske man skulle passa på att ta dubbla examen. Skickar in följande och hoppas på minst Godkänt: Öhhhh…könsmaktsordningen…öhh..struktur….män…öhh..är..sämst…öhh..förtryck…öhh….männen åt..all.mat…öh..Pepp.

    Svara
 6. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
 7. Dags att Dixie-Chicka alla artister som medverkar på (F!)-skivan?

  Svara
  • Pelle2

    /  03/26/2014

   Jag kommer definitivt bojkotta de artister som är med på den skivan i alla fall.

   Svara
 8. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
 9. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  03/26/2014

   Fi vill ha en kravfri skola precis som kommunisterna alltid har velat.Det är ju inte bra om pöbeln blir alltför bildad för då kan dom ju genomskåda feminismen och kommunismen

   Svara
   • Anonym

     /  03/26/2014

    Vill de? Vad jag vet så var prov och betyg väldigt vanliga i sovjetiska skolor.

    Svara
    • Pelle2

      /  03/26/2014

     Jag tänkte mera på de svenska kommunisterna och Socialdemokraterna också för den delen som har drivit kraven om borttagande av betygen. I Sovjet behövdes inte den sortens subtila förtryckande av befolkningen eftersom de tog i med hårdhandskarna i sitt förtryckande av oliktänkande.

     Svara
  • Anders/AV

    /  03/26/2014

   Från den ena ytterligheten till den andra.

   Svara
 10. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
  • Leif

    /  03/26/2014

   ”Under HELA 2013 tjänade jag bara 21.000…”
   Och?

   Svara
  • Pelle2

    /  03/26/2014

   Om du arbetade lite istället för att Twittra så skulle du tjäna mera…

   Svara
   • Fugen

     /  03/26/2014

    Ja, väljer man att blogga och vara frilans så får man nog räkna med att det inte blir så fett.

    Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/26/2014

   Elva kronor i timmen är en rätt kass lön. För hon jobbade väl 1808 (heltid) timmar?

   Jag hade en tre gånger högre timlön på mitt första sommarjobb som fjortonåring.

   Ska en sån människa sitta och mästra hårt arbetande kvinnor och män? Knappast.

   Svara
  • David8

    /  03/26/2014

   Statistiskt är inte Kents fru lika benägen att täcka upp hans levnadskostnader utöver 21.000 kr som Fridéns pojkvän är.

   Svara
 11. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
  • Anders/AV

    /  03/26/2014

   Att använda ordet ”färgad” är att cementera vithetsnormen, men det är ok att använda ordet ”vit” för ickefärgad? Han kanske skulle läsa lite Sartré. Man kan inte använda ett begrepp som vit/ofärgad utan att det också finns ett begrepp brun/färgad. Man kan inte få en kopp ”kaffe utan grädde” om det inte finns grädde. Begreppet ”kaffe utan kimbuk” är meningslöst om man inte samtidigt definierar vad ”kimbuk” är och att det skulle kunna vara i kaffet.

   Nä, logik är inte deras starka gren.

   Svara
   • Dreadlock

     /  03/26/2014

    ” Han kanske skulle läsa lite Sartré. ”

    Ja,du menar boken ”Äcklet ” ? Enormt ansträngande tankeövning. Men fasen så belönande.

    Svara
    • Dreadlock

      /  03/26/2014

     Som bloggen http://101fransman.blogspot.se/2011/03/10-jean-paul-sartre.html

     Uttrycker det helt utmärkt :

     ”Läser man böcker som Äcklet eller Främlingen kan existentialisterna verka pessimistiska till sin natur, men existentialismen är enligt Sartre i grund och botten optimistisk, eftersom den beväpnar individen med frihet och kraft att förändra – både sitt eget liv och världen. Existentialismen ger människan värdighet. ”

     Men, vad glad jag blir att Anders/AV dammar av bortglömskan genom Sartre.

     🙂

     Svara
 12. dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

   /  03/26/2014

  Är gudrun rasist? Alla penisar på jaktbilden verkar ju vara omskurna.

  Svara
  • David8

    /  03/26/2014

   Ja, hon är rasist. Men det är inte därför som hon omskär ”djuret” efter att ha fällt honom. Hon trär förhudarna på sitt hembränt som en etikett för att kunna skriva in veckodagen. Och ”för att könsmaktsordningen så att det blir jämställt”.

   Svara
 13. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
 14. MiT

   /  03/26/2014

  Svara
  • Patrikarkatet

    /  03/26/2014

   Eller om mannen skulle bojkotta heterosexuella relationer och sluta betala skatt? Vem skulle betala damernas Gucci-väskor då? Eller Lady Dahmers, Cissi Wallins och Hanna Fridéns opinionsbildning?

   Svara
  • Anders/AV

    /  03/26/2014

   Damen har inte haft hus. Räknas renovering och husvård in blir det betydligt jämnare. Men damerna kan ju börja med att jobba heltid, övertid och ta jobb för pengar mer än att det ska vara givande. Sen kan vi prata.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  03/26/2014

   I singelhushåll tar de på sig 100% utan större inverkan på sin karriär.

   Svara
 15. Patrikarkatet

   /  03/26/2014

  En hel blogg skulle kunna göras om intersektionalistpropagandan i Barnkanalen. Pepp från Nour El Refai, ett intervjuinslag med bara svarta barn från förorten, och nyheter om Kärrtorp är ett axplock av de saker som Sveriges barn har matats med idag. Tyvärr har jag själv inte tid.

  Svara
 16. OT: Det är sjukt hur PK världen håller på att bli.Också kul hur de gula smilisarna tydligen är ”vita” människor.

  http://www.dn.se/ekonomi/emojis-ska-bli-multikulturella/

  Svara
 17. jag tycker dom söta tjejer

  Svara
 1. Poes Lag | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: