Könsmaktsordningen

Könsmaktsordningen enligt Sekretariatet för genusforskning astrologi. Jag tänkte att detta är en sorts fortsättning på det förra inlägget.

Viktiga begrepp och vad orden betyder inom genus. Detta är alltså viktiga grejer för genusfolk, länk till sidan direkt nedan.

Genusforskningens terminologi

Ordlistan nedan tar upp ett urval termer inom kunskapsfältet genusstudier, baserat på de ord som forskarna under rubriken Forskare berättar använder i sina texter. Flertalet av definitionerna utgår ifrån Nationalencyklopedin, men även bland annat Wikipedia, aktivistsajter, artiklar och böcker har använts som källor. Ordlistan är sammanställd av professor emirita Ulla Holm.

Ska vi se vad som finns då? Egentligen BORDE det räcka med bara ett av begreppen för att visa att det absolut inte har något alls med jämställdhet att göra, det har aldrig haft och kommer aldrig att ha. Det begreppet är ”Könsmaktsordningen”. FÖRSTA MENINGEN i förklaringen är

”Termerna könsmaktsordning/könsmaktssystem används för att beskriva de strukturer och processer som ligger till grund för mäns samhälleliga dominans över kvinnor.”

Färdigt och klart. Utgångsläget Könsmaktsordningen som man hela tiden desperat försöker leta bevis för står där i klartext. Detta är ett centralt och viktigt begrepp inom hela genusfältet. Det är så finurligt att det ALDRIG kan bli jämställt inom något enda litet område så länge könsmaktsordningen som begrepp existerar. Aldrig alltså. Om inte Kvinnolobbyn tillåts klippa väldigt många kukar. För så länge det finns män så gäller könsmaktsordningen. Om så 45% av männen skulle leva i misär som uteliggare men det ändå skulle vara några fler män än kvinnor som är VD så gäller alltså mäns samhälleliga dominans över kvinnor. Det här ser vi dagligen i Sverige, att man resonerar så. Fokus är HELA TIDEN på den extremt lilla klicken i toppen som sägs representera alla män.

Numera så finns det till och med riktigt korkade människor som tror att man kan kvotera in humor i TV-programmen. Sådana tror på könsmaktsordningen.

1472872_472256606227119_1624217670_n

Så inom hela genusfältet dominerar ett begrepp och beskrivning, själva grundfundamentet, som innebär att det ALDRIG kan bli bra. ALDRIG ALLTSÅ! Det är detta de hela tiden arbetar så hårt för att försöka bevisa. Det är för detta som de skiter i relevanta grejer och avfärdar det som ”dålig forskning” (Se Hjernevask) därför att det inte passar in i deras letande efter bevis för könsmaktsordningen.

”Analyser av könsmaktssystem försöker blottlägga de underliggande mekanismer som ger upphov till ojämlikheten, till exempel genom att visa vilka processer i det dagliga samspelet mellan könen som leder till att en ojämlik struktur vidmakthålls. Framför allt undersöks hur sådant som förefaller könsneutralt kan få snedfördelande konsekvenser, därför att män och kvinnor lever under olika och ojämlika villkor.”

Det fetade är ju intressant, det duger inte ens när det är könsneutralt… Finns det något som någonsin kommer att duga om inte ens något könsneutralt gör det? För övrigt så görs ”analyserna” av samma människor som endast letar bevis för könsmaktsordningen. Så vad man än får fram som ska analyseras så görs det med könsmaktsordningen som utgångspunkt. Man förutsätter att den finns. Man ser det man vill se helt enkelt.

”Utmärkande för genussystem är enligt flera forskare mönster av dels isärhållning, dels hierarkisering av män och kvinnor på samhällets olika nivåer, till exempel på arbetsmarknaden (genusarbetsdelning) eller inom politiken.”

Hirdmans arv lever vidare i välmåga

”Termerna könsmaktsordning, könsmaktssystem, genusordning eller genussystem används närapå synonymt bland olika genusvetare för att beteckna hela köns- eller genusaspekten på ett visst samhälle inom vilket män är överordnade kvinnor såväl vad gäller resursfördelning som i ett maktperspektiv.”

Texten ovan är slutet på förklaringen ”könsmaktsordningen”. Och där kommer det igen, det där med att det ALDRIG kan bli ”bra” enligt genusfolket. Aldrig. För det är BARA män som kan vara överordnade. Kvinnor kan tydligen inte vara det…

De kan välja in precis vad de vill i orden ”resursfördelning”, som är ren politik och inget annat, och ”maktperspektiv”. Kan någon säga vad som ingår i ”maktperspektiv”? I det stora? I det lilla? Om man inte vet det hur ska man då veta när det är bra? De kan alltså lägga in precis vad de vill där för att visa vad de vill… I all oändlighet kan de parasitera på skattebetalarna tack vare sånt.

Maktordning

Det som kommer direkt efter könsmaktsordningen i listan är är ”Maktordning”

”Maktordning

Med maktordning avses den hierarkiska ordning i vilken olika grupper i samhället ges makt. Feminister har myntat termen könsmaktsordning, det vill säga. att det finns en ordning i samhället enligt vilken kvinnor får mindre makt än män. Men det finns också maktordningar som styrs av klass, sexualitet, ”ras”/etnicitet, ålder, etc.”

Och där står det igen att det ALDRIG kan bli bra för att feminister har myntat begreppet ”könsmaktsordning” som innebär att kvinnor FÅR mindre makt än män. Sen finns det andra maktordningar men den dominerande och viktigaste, den som alltid är utgångsläget är ju ”könsmaktsordningen”. Den är nummer ett. Så länge det finns män så KAN DET ALDRIG BLI NÅGOT ANNAT ÄN VAD DE SÄGER! Könet är den viktigaste maktordningen enligt deras sätt att se på det. Vänsterpartiet har ju till och med gått så långt så att som vänsterpartistisk man får man inte prata till exempel politik med en annan man utan att en kvinnlig övervakare är med! Som vänsterpartist så ska man vara vaksam mot män som pratar med varandra. Nej jag skojar inte!

De två grejerna ovan är delar av det som ligger till grund för manshatet och att manshat frodas inom bland annat genusakademien. Och varför skulle det inte göra det? Man erbjuder ju allt som finns för just manshatare, tänk att enbart få leta fel på halva jordens befolkning, få pengar för det (av dem som man letar felen hos) samtidigt som det tas på allvar? Genus ÄR att leta fel på män och manlighet. Så länge könsmaktsordningen ens existerar som begrepp så blir det resultatet. Endast. Eftersom den är nummer ett bland maktordningarna, den som man alltid ska ta i beaktande först av alla.

1377962_582638605131071_159411482_n

Hur fullständigt genomkorkat det blir om man låter feminister få något att säga till om kan man ju se när FATTA fick 2 miljoner och inte ens FATTAR vad de själva säger. När sjuk ideologi får det minsta lilla att säga till om så blir det så helgalet att man ger skattepengar för att motverka något som kanske 1% har problem med men man motiverar det med att det är ”destruktiva maskulinitetsnormer” man är ute efter. I den feministiska världen, alltså genusvärlden, så är vad kanske 1% tycker och gör en norm för resterande 99% också… Det är en direkt attack på män och manlighet, till och med omaskerad, man försöker inte ens dölja vad man gör och det belönas med 2 miljoner.

Så funkar feminismen/ genus. Den är upplagd för att dra till sig manshat och göra det legitimt.

556768_581979001863698_1143385440_n

Även män i Örebro är djur

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

22 kommentarer

 1. Igen, mycket bra!

  Svara
 2. Ninni

   /  03/30/2014

  Bra inlägg, men hänger upp mig på en mening, rättade till den som jag tycker det ska vara. Fy mig komma här och vara dominant och ta plats utan att inse min plats som förtryckt;)

  Den är upplagd för att dra till sigskapa manshat och göra det legitimt.

  Svara
 3. Jonte

   /  03/30/2014

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/30/2014

   Normalt brukar jag kunna fyra av en one-liner, men det här var bara för sorgligt.

   Svara
  • Pelle2

    /  03/30/2014

   Ytterligare en extremfeminist med psykiska problem. Det verkar vara en förutsättning att man är psyksjuk för att vara extremfeminist.Åtminstone underlättar det väl…

   Svara
  • Patrikarkatet

    /  03/30/2014

   Heja psykologen! Lösningen på extremfeminismen är KBT (och vid behov även psykofarmaka och spännbälte) åt alla dess utövare.

   Svara
  • michael

    /  03/30/2014

   ledsen över att min psykolog inte tycker mitt sionisthat är rimligt och att jag borde sluta se judar som mina fiender.

   Svara
 4. Jonte

   /  03/30/2014

  Svara
  • Patrikarkatet

    /  03/30/2014

   Crazy-rant, som det heter på engelska.

   Svara
  • Pelle2

    /  03/30/2014

   Hon verkar vara i paritet med Jaylazkar och Fanny Åström vad gäller graden av tokighet.

   Svara
 5. Jonte

   /  03/30/2014

  Ytterligare en känd twitterfeminist som kommer ut som pillerknaprare, frågan är vad som kommer först, hönan eller ägget? Drar feminismen till sig olyckliga och deprimerade kvinnor eller är det feminismen som gör kvinnor deprimerade och olyckliga?

  Svara
  • Pelle2

    /  03/31/2014

   Självklart är det skolans fel att du stressar.En svensk kvinna kan ju inte ta något eget ansvar och är aldrig orsaken till något problem för att könsmaktsordningen 😉

   Svara
 6. Jonte

   /  03/30/2014

  Svara
  • Patrikarkatet

    /  03/30/2014

   Förnekar psykologen patriarkatet? Det är ju snudd på tjänstefel i Feminismens Saudiarabien.

   Svara
   • Gusev (f.d. ^_^)

     /  03/31/2014

    Känns förvisso konstigt att en psykolog skickar mejl till sina patienter öht, men hon kanske går på någon slags online KBT-grej?

    Svara
 7. MiT

   /  03/30/2014
  Svara
 8. MiT

   /  03/31/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  03/31/2014

   Ja,Fi kan väl närmast beskrivas som en religiös sekt så nyväckelse är väl ett bra ord 😉

   Svara
 9. QED

   /  03/31/2014

  Märklig symbolik …

  ”För att uppmärksamma alla som arbetar för allas lika värde, samlades i dag flera Morabor på ortens gamla häxbränningsplats – för att bränna upp sina fördomar.”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=5822766

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: