Dumfeminism

Den ser vi varje dag, dumfeminismen. Men ibland blir det alldeles särskilt pinsamt tydligt och det är när det sker på de stora tidningarna. Vid de tillfällena åker skämskudden fram för då blir det FÖR uppenbart att de slutar att använda huvudena. De blir som ivriga barn på julafton när det vankas en möjlighet att hata lite på män.

Det började med det tragiska dödsfallet i Helsingborg och man förstod genast att feministerna cyniskt skulle försöka utnyttja detta för propaganda utan att använda huvudena. Och mycket riktigt, det satte igång omedelbart. Jag tog upp det på Genusdebatten, ”Fotbollsrelaterat våld – maskulinitets/manlighetsproblem?”, och använde samma siffror som en feministbloggare fast på ett mer ärligt sätt för om man ska attackera mansrollen och maskulinitetsnormer så får man ju också se till att det man attackerar är just en norm som gäller för majoriteten av alla män, eller hur? När jag använde siffrorna och jämförde alla som registrerades våldsbrott 2013 med det totala antalet män i ”lämplig” ålder som skulle kunna vara aktuella så blev det hisnande 0,04%…

Sen finns det en Erika Hallhagen på SvD som tillhör dumfeminismen, dvs de som cyniskt vill använda en tragisk händelse för att attackera alla män.

hallhagen

Hon kan säkert inte heller räkna procent. Eller vill inte använda det på ett ärligt sätt. Eller så använder hon feministisk procenträkning. Hon skrev en krönika efter händelsen i Helsingborg där hon fullständigt idiotförklarade sig själv redan i första meningen

”Att jag slutade kolla på herrfotboll kan sammanfattas i att jag tröttnade på att reflexmässigt applådera fram män.”

Krönikan hade rubriken ”Vi måste ta itu med machoidealet” och andra meningen förstärkte hennes idiotförklaring av sig själv, hur nu det kan gå till

”Kanske var det genusstudierna i litteratur, det där fempoängsavsnittet i en kurs som annars var maxad av manliga storverk, som fick mig att se helheten?”

Enligt en utredning så handlar det om ca 650 st i fotbollens svans som beter sig som idioter och det blir i Hallhagens genusstudiers värld att

”Det handlar om att ta itu med de machoideal som fortfarande styr vårt samhälle.”

Erik Helmersson på DN skrev en ledare där han bl a kritiserade Hallhagens dumfeminism, eller han skrev inte så men det var vad han gjorde. Han skrev helt enkelt det som alla utom dumfeministerna i Sverige fattar, att det handlar inte om normer, strukturer, mansroll eller ideal utan om idioter. Om avvikare från mansrollen och mansnormen. Alla som inte har genusstudier i bagaget verkar förstå att vad mindre än 1% gör ALDRIG kan vara norm för resterande 99%.

Detta stoppade inte Hallhagen som skrev ett svar till Helmersson ””Män måste sluta slå ifrån sig”” och hon försöker också använda statistik på Helmersson

Erik Helmerson, jag övertygad om att du är snäll och solidarisk och betalar din skatt. Men för att räknas som jämställd måste du komma runt känslan av att bli påhoppad när statistiken tyvärr gång på gång visar att det är män som tar mest plats i samhället. Det är män som bråkar på herrfotbollsmatcher, det är män som är i absolut majoritet vad gäller våldsbrott, det är män som tjänar mest pengar och som i störst utsträckning har chefspositioner.”

1533793_10200472251608667_57304480_n

Hur var det nu med statistiken? Jo om man räknar på siffrorna från feministbloggen så handlar det om att det är 0,04% av män mellan 15 och 65 år som 2013 registrerades för våldsbrott. 99,96% registrerades inte… Men man förstår varför hon försöker med den vanliga feministiska fulvarianten, hon skiter i fotbollen. Det sa hon ju redan i första meningen i första krönikan om detta. Nä, det hon är ute efter i sann dumfeministisk anda är män generellt. Varför glider det annars över i pengar och chefspositioner?

Sen kommer det så mycket dumt att man bara häpnar, hon säger t ex att hon inte vet hur lämpad Helmersson är att skriva om läktarvåld. Hur lämpad är hon själv då hon redan i första meningen i första krönikan säger att hon inte tittar på fotboll ens? Där VET vi att hon inte är lämpad alls, man behöver inte ens undra! Sen blandar hon in Löfven och Reinfeldt i det hela, att Löfven uttryckt att han ska kriga och att Reinfeldt sagt att han är en stridshingst (FNISS). Ja även Zlatan får sitt…

Exakt hur många har Löfven och Reinfeldt som manliga förebilder? Är det inte tvärtom så att nästan alla fnissar när de uttrycker sig så eftersom de bara är löjligt?

Det som är fantastiskt är att alla som gör som Hallhagen har genusstudier i bagaget. Kan det vara så att genusstudier fördummar? Man kan faktiskt tro det eftersom idiotslutsatser ALLTID kommer från genushållet. Visst är det märkligt…

Men det som framgår väldigt tydligt är att Hallhagen bara är en helt vanlig manshatare som cyniskt utnyttjar varje liten chans att attackera män. En vanlig manshatare helt enkelt…

Annat:

Genusdebatten: ””Klassisk feminism” – Louise Perssons ”avrättning” av den totalitära feminismen

Jämställdhetsfeministern: ”Kvinnors självklara rätt att misshandla män

Jussi H Lundell: ”Hur feministisk propaganda genomförs i medier och skola” VIKTIG!

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

49 kommentarer

 1. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
  • Det är väl dumt att lyfta kvinnor.
   De kan gå själva.

   Det enda man får av att lyfta kvinnor,
   är ont i ryggen.

   Svara
 2. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
  • Larsson

    /  04/07/2014

   Fasansfull krönika – vilket människoförakt Kristoffer uppvisar.

   Men lite roligt att att han får/ställer frågan om vad man 2044 kommer få frågan om vad som de kommer att anse som trångsynt… Den kan vi nog svara på redan idag. I alla fall vad gäller hans attityd.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2014

   Tur att Kristoffer är en så fördomsfri och felfri man…

   Svara
 3. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2014

   Seminariet inleds med tungomålstalande av Gudryn Schyman och Moira von Wright och avslutas med 500 ave Maria Sveland 😉

   Svara
 4. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2014

   De kanske skall döpa baren till Stockholms blodbad med tanke på temat 😉
   Skämt åsido så är det ju patetiskt att se hur dom gör bort sig hela tiden med sitt
   Tourettes-beteende.Ingen vuxen man tycker väl att det är något att skämmas för att
   kvinnor har mens.
   Snacka om att skapa problem som inte finns…

   Det är ju också spännande att dom skapar nya kvinnoseparatistiska forum samtidigt som dom gnäller som fan om vi män samlas enskilt i något sammanhang.

   Svara
  • Larsson

    /  04/07/2014

   Poe-märkning på den 😀

   Svara
  • David8

    /  04/07/2014

   Affärsidé: Förvärva rättigheterna till en barnbok om bajs. Byt ut bajset mot mens och justera illustrationerna så att det passar. Byt titeln till ”Naturligt juh!” + någon kvinnosymbol eller manssymbol som någon rödhårig trampar på. Anställ och flyg in en utländsk kvinna och lär henne de viktigaste fraserna; patriarkat, könsmaktsordning, bra mens osv. Begär in offerter från några vänsterförlag men sälj främst direkt till kund på events som ovan. Casha in 5-6 miljoner på det inkl all gratis reklam i nyhetssofforna som man klarar av. Efter 15 månader berättar man om upplägget och skriver en humoristisk bok om det. Sälj på bloggar (ingen annan vågar ta in den), boken kallas Världens mest hatiska bok och får tonvis med gratisreklam. Casha in några få miljoner till och boka in fem år i exil.

   Svara
  • Här kan vi annars tala om höggradigt kvinnoförakt!

   Eftersom alla mensreklamer visar blått blod och endast glada kvinnor är det lätt för en förstagångsmens-tjej att tro att det är så på riktigt.

   Magda Omerspahić måste vara ute efter 2013 års pris för mest nedlåtande artikel om unga tjejer. 🙂 Om man använder blå vätska i reklamen måste det ju se ut så när de får mens… för så godtrogna är unga tjejer.

   (Tjejen i reklamfilmen blir naturligtvis också jätteglad och stolt när hon får mens, så skillnaden är väl mest att hon säger att det är rött).

   Svara
  • Jonte

    /  04/07/2014

   Säljer dom Bloody Marys i baren sen?

   Svara
 5. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
 6. Larsson

   /  04/07/2014

  Åh, hon är väldigt lämpad att skriva om fotbollsvåld. Hallhagen har läst Stephan Mendel-Enks bok ”En känsla för stil” där han berättar sanningen om fotbollshuliganerna. Man behöver nog inte veta mer än så.

  Svara
 7. Pelle2

   /  04/07/2014

  Erika Hallhagens svar på Erik Helmersson inlägg fick man möjlighet att kommentera
  .När jag tittade i morse så var det inte någon som höll med Hallhagen i hennes slutsatser.
  De flesta påpekade det absurda i den kollektiva skuldbeläggningen av gruppen män när det enbart är ett fåtal män som står för våldet. De frågade också om hon tyckte att det var ok att kollektivt skuldbelägga någon annan grupp än svenska män.
  När jag tittade så hade hon inte besvarat detta och jag tvivlar på att hon kommer att göra det…

  Svara
 8. mats

   /  04/07/2014

  Undrar vad det är för psykologiska faktorer som ligger bakom våra journalisters beteende. De flesta verkar ju ha övergivit det viktigaste i journalistiken , källkritik ,djupare analyser, visa på olika vinklar.
  Istället får vi upprepande av feministiska floskler där till och med en 5åring fattar att något inte stämmer.

  Undrar
  hur man får stopp på galenskapen när till och med regeringen håller med.
  Sverige liknar mer och mer ett riktigt absurdistan.

  Svara
 9. Jonte

   /  04/07/2014

  Förnuftets ensliga röst i den svenska skolvärlden Mats Olsson har skrivit ett kort väldigt bra blogginlägg med en riktigt intressant länk för er som vill läsa.

  Svara
 10. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
 11. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
 12. Per Persa

   /  04/07/2014

  Målgruppsrekryteringen firar nya triumfer. Visserligen har jag inget större förtroende för sinnet för journalistisk kvalitet hos chefer och fd chefer som Björn Wiman, Per Svensson, Otto Sjöberg (samtliga Expressen – nästan alla de uslaste dumfeminist-essen i media började sin stockholmska mediekarriär på Expressen, från Skugge och Marklund till Katrine Kielos), Fredrik Sahlin, Charlotta Flinkenberg m fl – men det är knappast så att dessa chefer själva har genomgått en dundrande omvändelse till Dworkins och Solanas evangelium. De drivs framför allt av en önskan att hitta skribenter som läsekretsen lätt kan identifiera sig med, och idag är unga kvinnor (under 35, ungefär) ur storstadsmedelklassen en mycket tung del av publiken, de har hyfsat med pengar (sina egna och pojkvännens eller pappas pengar), köper på impuls och vill gärna läsa om sig själva och sin värld. Alltså anpassas både val av skribenter, vinklingar och annonser efter behovet att tränga igenom till denna grupp, det blir en ton som är våde pink och teatralt kaxig, känslomättad, idoldyrkande, gapig och moraliserande. När de har läst det fashionabla struntet i tio år räknar man med att de har fått barn, och då kommer deras döttrar att i sinom tid efterfråga samma tidningar eller webb-tv-program; på det sättet säkras återväxten, det är kalkylen.

  För ett kvartssekel sedan uppvisade även Expressen, Femina och Elle viss kvalitet ibland, idag är de tidningar för folk som *vill* bli bondfångade, som trivs med den där fryntligt högljudda dumheten (dessutom finns den ju nu även i t ex DN och Sydsvenskan), och det är klart att det leder till att man raggar upp galet högljudda mistlurar till skribenter och ger dem frikort att springa åt ”det rätta hållet”. Det är ju ändå ingen med utrymme i media som bryr sig om att hårt granska vad nån krönikör eller mediekändis skriver i sin veckospalt.

  Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2014

   Dessvärre har ju dumheten även smittat av sig till Svenskan och övriiga media också. Finns snart inga läsvärda tidningar, lyssningsvärda radioprogram och sevärda tv-program.

   Svara
 13. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
  • Larsson

    /  04/07/2014

   Det är här man skulle vilja säga: Att ha fel kan kanske kännas som ett man är förtryckt men betyder bara att man har fel. Gå vidare.

   Svara
  • halvgrek

    /  04/07/2014

   Den där kvinnan är sannerligen dum i huvudet

   Svara
   • Lady Dummer

    Svara
   • Per Persa

     /  04/07/2014

    I huvudet på Fanny Åström (blogg på arsinoe.se, twittrar som sinoes) brinner det om möjligt ännu värre. Eller så kan man se det som att hon är helt öppen med sin uppfattning att män varken förtjänar att finnas eller att få yttra sig. Vid något tillfälle deklarerade hon tvärsäkert att inga män någonsin kan vara förtryckta, oavsett hur deras livsvillkor ser ut. De har alltid del i Patriarkatets överordnade makt över kvinnorna. Mmm, säg det till en arbetslös kille eller en svart amerikansk manlig polis som blir trampade på av rika kvinnor med säkrad social ställning och både systemet och media på sin sida….

    Svara
  • Patrikarkatet

    /  04/07/2014

   Det finns ingen gräns för vad som är männens fel i hennes hjärna. Även vuxna kvinnors övergrepp mot barn ser hon som männens fel. Hon borde skaffa ett fysiskt krävande jobb och ta en lång paus från Internet.

   Svara
  • Dreadlock

    /  04/07/2014

   Nu har det brunnit rejält i LD:s proppskåp

   Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2014

   Hon måste ha en riktigt sjuk umgängeskrets om de gratulerar pojkar till övergrepp.
   Jag har aldrig hört någon göra det och jag förväntar mig att hon kan bevisa sitt skitsnack om hon fortsätter med det.
   Jag har heller aldrig hört någon man uppmuntra pojkar att ha sex med äldre kvinnor även om jag har svårt att förstå varför det skulle vara något problem om båda vill ha sex och är minst femton år.

   Om män förtrycker sina fruar och döttrar så undrar jag hur Lady D kan vara gift och ha barn med en man ? Eller är han det enda undantaget i universum som inte förtrycker kvinnor och barn ? Eller hon kanske behöver honom för att försörja henne så att hon kan sitta på sitt arschle och blogga och twittra bort sina dagar.

   För övrigt undrar jag vilken självplågare hennes man är som står ut med en sådan praktdåre som Lady D.

   Svara
   • MJ

     /  04/08/2014

    Jodå René Nyberg hade ett program om en ”kärleksaffär” mellan en lärarinna och en liten grabb.
    Aftonbladet hade en artikel om de där sexköpande kvinnorna som det gjordes ett tv-program om, att det var synd om tanten som inte fick ta hit pojken.

    Frågan är väl varför LD bryr sig om den där förtryckaren, sonen.

    Svara
 14. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2014

   Tänkte du på V och deras stenkastarvänner i AFA ?

   Svara
 15. Patrikarkatet

   /  04/07/2014

  Bra inlägg igen, Toklandet! När ska Helmersson börja hacka på kvinnor och den destruktiva kvinnonormen? En liten bråkdel av alla kvinnor gör sig ju skyldiga till spädbarnsmord och andra bestialiska brott. Nej, just det, det är ju kollektiv skuldbeläggning, och det får man bara utsätta män för.

  Svara
 16. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2014

   Ja, fy vad hemskt och förnedrande att se en kvinna i Bikini. Skall ni anmäla alla som solar på en strand också utan att ha på sig Burkini ?

   Svara
  • David8

    /  04/07/2014

   De skjuter sig ännu mer i foten. Förr eller senare kommer människor att vara genomtrötta på deras överdrifter. Då stoppar folk fingrarna i öronen så fort de öppnar munnen och sen brakar pendeln tillbaka med full kraft. En smal kvinna i Bikini är givetvis inget konstigt.

   Svara
 17. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
  • Anders/AV

    /  04/07/2014

   Deras omslagsbild bytt. Var tydligen denna förut:

   Tänka sig en naken rumpa! Usch och fy! Tacka vet jag riktig fittkonst med utfläkta kön.

   Svara
 18. MiT

   /  04/07/2014
  Svara
  • lavazza1891

    /  04/07/2014

   Det klassiska ”Nices shoes, wanna fuck?” borde väl funka.

   Svara
 19. Har SVD plockat bort kommentarsfältet eller är det bara på min dator det inte visas?

  Svara
 20. Pelle2

   /  04/07/2014

  Det måste vara din webläsare som strular. Kommentarerna ligger kvar just nu i alla fall.

  Svara
  • Flera av kommentarerna är kvar, men det är stängt, och det har raderats kommentarer. Imorse läste jag en väldigt lång kommentar som totalt krossade ett feministiskt inlägg där, men nu e det borta.

   Svara
   • Pelle2

     /  04/07/2014

    Låter som medias vanliga sätt att hantera kritik av feminismen hur konstruktiv och vettigt framförd den än är.Dom är skiträdda för att folk skall se vilken sjuk och verklighetsfrånvänd ideologi som feminismen är.

    Svara
 21. Dreadlock

   /  04/07/2014

  Men här seglar det upp en betydligt mer vidsynt artikel på SvD … jämfört med Hallhagens pinsamma försök att få en kamel genom ett nålsöga.

  http://www.svd.se/kultur/isabelle-stahls-senaste-kronikor_3418880.svd?sidan=5

  Vad sägs om den ?

  Svara
  • Anders/AV

    /  04/07/2014

   Att hänvisa till Im Stahlgewitter (I stålstormen) från 1920 som ett bevis på manlig inställning till våld är väl att ta i. Jüngers böcker handlade om att förklara Tysklandsnederlag, att framhäva den egna (förlorande) sidan som hjältemodig och god. Att Versaillefreden var en dolkstöt i ryggen på ett Tyskland som borde vunnit. Vill man ha en bättre bild av krigets vansinnigheter och hur män reagerar i skyttegravarna kan man läsa På västfronten intet nytt. Betydligt mindre av ”entusiasm när man marscherar mot Somme”. Peter Englunds bok ”Stridens skönhet och sorg” om första världskriget är också läsvärd. Även om han hyllar Jünger visar han på en betydligt mer komplex bild av kriget. Vildhjärnor och män som söker våldets äventyr finns, men också krigets meningslöshet och skräck.
   En genusfråga här är hur Suffragetterna delade ut vita fjädrar till unga män för att skämma dem till att ge sig ut i kriget. Rösträtt javisst, men dö för sitt land var minsann männens uppgift.

   Svara
 1. UR, det saknas en feminist! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: