UR, det saknas en feminist!

UR:s nya giv är ”Diktatorn” där 8 st unga ska stängas in i ett rum under diktatoriska former där vissa demokratiska rättigheter tagits bort, rättigheter som t ex yttrandefrihet, mötesfrihet, rätten att klä sig som man vill mm mm. UR har då listat upp dåliga egenskaper hos några av deltagarna, för det förstår vi ju att rasistiska åsikter är dåligt, likaså homofobiska åsikter.

Men sen blir det intressant för de nämner också antifeministiska åsikter i samma mening. Då ska man alltså förstå att även vara antifeminist är dåligt i klass med att vara rasist och homofob!

Men borde det inte vara tvärtom? Feministiska åsikter borde ju stå med bland de dåliga? Vilka är det som vill begränsa yttrandefriheten? Jo, det är feminismen! De vill ju till och med att det ska vara olagligt att kritisera feminismen…

Vänsterpartiet har i sin internFEMINISTISKA handbok redan inskränkt ganska mycket rättigheter, där står t ex att man ska vara vaksam mot män som pratar med varandra! En vänsterpartistisk man får inte prata politik med en annan man utan en kvinnlig övervakare…

Och vilka är det som hojtar högst över klädsel? Jo, det är feminister…

”– Vi har försökt hitta ett gäng som är ett tvärsnitt av Sverige i dag. En har starka antifeministiska åsikter, en annan har vad vi skulle kalla rasistiska åsikter medan en tredje är väldigt entreprenörsmässig eller liberal. Meningen är att det ska spreta så mycket som möjligt så att det kan uppstå ett bra samtal mellan de här personerna, säger Charlotte Sifvert, projektledare på UR.”

Men åtminstone en saknas i det tvärsnittet! Och den som saknas är ju feministen som ju VERKLIGEN VILL ha bort de rättigheter som är borttagna i programmet, dvs då hade feministen kunnat leva sin dröm ett par dagar.

”Syftet med programmet är att få unga personer att inse vikten av demokrati.”

Och så har de inte med feministen, den som bäst skulle behöva veta det? Det är ju feminismen som INTE vill ha sådana rättigheter alls?

Hur går det ihop med public service-regeln om att markera mot antidemokratiska uttalanden?
– Det ena är att det finns åtta personer med olika åsikter och vi hoppas att ingen ska stå oemotsagd.”

Är det därför det inte finns någon feminist med? För att feministen då kommer att ifrågasättas utan att få en massa hjälp av dumfeminister inom media och på twitter? Att det då skulle bli pinsamt tydligt vad feminism i Sverige egentligen är?

Eller är feministen med men ni bakom programmet inte tycker att det ska behöva påpekas som något speciellt? Som om det är något bra och normalt? Om det är med någon med uttalade feministiska åsikter med, varför klumpas inte det ihop med det dåliga ovan?

Jag noterar också att det är en uttalad feminist som ska vara med och ”balansera samtalet” som det heter. Är det hon som ska se till att det som den ev feministen säger alltid blir rätt och bra utåt?

Jag antar att det ovan betyder att de bakom programmet anser att feminismen är något bra i Sverige eftersom de klumpar ihop antifeminism med rasism och homofobi? Det är feminism som ska klumpas ihop med dåliga saker, inte antifeminism.

De bakom programmet har inte gjort sin läxa om vad feminismen i Sverige ÄR idag!

Om de inte tycker att sånt här, som är väldigt mainstream bland svenska feminister idag, är helt okontroversiella saker

“Manlighet är vår största folksjukdom …

Så här ser de feministiska analysverktygen ut

Avrätta alla cismän som är jämställdister!

Sen kan man lägga till det allmänna beteendet bland feminister i Sverige, att öppet och ogenerat hata vita män. Det är väl också helt okontroversiellt, kanske till och med önskvärt, i UR:s värld antar jag…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

22 kommentarer

 1. Dreadlock

   /  04/07/2014

  ”En har starka antifeministiska åsikter, en annan har vad vi skulle kalla rasistiska åsikter medan en tredje är väldigt entreprenörsmässig eller liberal. Meningen är att det ska spreta så mycket som möjligt så att det kan uppstå ett bra samtal mellan de här personerna, säger Charlotte Sifvert, projektledare på UR.”

  Nu till den stora frågan : Är det hela så fritt som det låter, eller är hela serien skriptad som en pjäs ?

  Svara
 2. David8

   /  04/07/2014

  Såg ett avsnitt av TV-serien Auschwitz (från 2005) nyss. Det har sagts förr, men tål att sägas igen hur många likheter feminismen har med den antisemitiska propagandan i 30- och 40-talets Tyskland. Kollektiv skuld, avhumanisering och demonisering. Upprepande och inbankande av samma budskap som till slut lyckas att förblinda tillräckligt många människor. MiT:s inlägg om den feministiska retoriken efter huligandådet i Helsingborg är nedslående exempel bara från förra veckan.

  Svara
 3. Anonymouse

   /  04/07/2014

  LD vore perfekt, viftandes med en spikklubba?

  Svara
 4. jes

   /  04/07/2014

  Fredliga vänstern i farten igen:http: //www.svt.se/nyheter/sverige/svt-s-team-attackerades-pa-medborgarplatsen

  Svara
 5. JonasBsson

   /  04/07/2014

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article18673273.ab
  ”Sanna Granqvist, 21, vill sprida ett feministiskt budskap, men misstänker att hon kan komma att brytas ner snabbt.
  – Jag tror att om de vill förstöra mitt psyke så kommer de nog lyckas, säger hon.”

  Det verkar som de fått med även en feminist också.

  Svara
 6. AtheistEqualist

   /  04/07/2014

  Om det är någonting som lär en inse vikten av demokrati så är det väl att ha politiskt inkorrekta åsikter. Det räcker inom vänstern att få stämpeln på dig och då är dina åsikter inte värda något längre. Det är deras syn på åsiktsfrihet, tyck som oss eller tyck inget alls.


  Det där klippet är så talande för feminister och vänstern.

  Svara
 7. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2014

   Så män skall lämna plats åt kvinnor och stödja dom ekonomiskt samtidigt som ni feminister kallar oss pinsamma ? Ni vill alltså bara få saker av oss män men inte ge något tillbaka ? Det är nog ingen vettig man som stäler upp på något sådant..
   Är det något som är pinsamt så är det alla offerkoftefeminister som vill parasitera på män och dra nytta av sitt kön samtidigt som de påstår att kvinnor kan och kvinnor är starka..

   Svara
   • Per Persa

     /  04/07/2014

    Håller med. 2000-talets svenska feminister hojtar ibland om att männen borde komma in i kampen, men försök: så fort en manlig deltagare (internt i gruppen eller ute i media) vågar ha egna åsikter om vilka krav som är rimliga att driva, är rättvisa att driva, vad som kommer att fungera i nästa debatt eller nästa runda av aktivism – det vill säga tar sig samma rätt att vara med i samtalet av egen kraft som de kvinnliga deltagarna tar för given – så körs han ut ur gemenskapen och diskussionen.

    Det har i princip aldrig slagit fel de senaste 15-20 åren: den man som vågar tala på eget bevåg, utan att först förankra det hos de ledande tjejerna i gänget, blir inte kvar länge. De enda män som kan få ett visst sådant utrymme är de som antingen har betydande makt eller status ute i samhället redan innan de kommer in, eller är ihop med någon av de ledande brudarna i gänget. Manliga gräsrotsmedlemmar med åsikter, ryggrad och egna erfarenheter är det värsta den samtida svenska feminismen vet.

    Svara
  • Patrikarkatet

    /  04/07/2014

   Jag delar åtminstone HEJ BLEKKS åsikt om manliga feminister. Av andra skäl, men ändå, alltid något.

   Svara
  • Anders/AV

    /  04/08/2014

   Ord och inga visor till män inom feministiska rörelser. Ni är inte på riktigt, bara posörer som försöker få fördelar. Ni leker bara. För ni är män, förtryckare hur ni än gör, och därmed inte lika fina som kvinnor som lider på riktigt.
   All animals are equal, but some are more equal than others.

   Svara
 8. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2014

   Återigen pratar man om kvinnoseparatistiska utrymmen medans vi män minsann skall hindras från att skapa och vistas i mansseparatistiska miljöer. Varför är kvinnoseparatism bättre än mansseparatism ??

   Svara
   • Anders/AV

     /  04/08/2014

    För att könsmaktsordningen. Då är allt ”vi” gör rättfärdigt, men om ”ni” gör samma sak är det förkastligt. Könsmaktskortet trumfar allt!

    Svara
  • lavazza1891

    /  04/07/2014

   Vi är nog många som skulle välkomna att feminister flyttar till en egen ö och stannar där. Men jag misstänker att de menar att inget ska vara stängt för dem medan de själva kan utestänga andra. Som forna envåldshärskare.

   Svara
  • anonym

    /  04/08/2014

   Översatt ”Vi vill bara ha ja-sägare, ingen med avvikande åsikter ska få lov att komma in och ifrågasätta”.

   Svara
   • anonym

     /  04/08/2014

    Karin Hermansson är ganska tragisk. Tänker hon överhuvudtaget efter innan hon låter munnen gå?

    Svara
 9. MiT

   /  04/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2014

   Eller skaffa dig en utbildning och jobba hårt.
   Desssutom är det inte särskilt många män som är rika heller…

   Svara
  • Anders/AV

    /  04/08/2014

   Som Ophra Winfrey då?

   Svara
 10. Jan

   /  04/08/2014

  Vad UR i praktiken vill lära ”unga vuxna” är att om du inte är hbtq:are, feminist eller antirasist så är du heller inte demokrat. Att ha kritiska åsikter om homorörelsen, invandringen eller feminismen är detsamma som att vara antidemokrat. Eller Diktator som titeln antyder.

  Svara
  • Larsson

    /  04/08/2014

   Tyvärr är det sant. Medan liberaler suttit på sina breda bakar har dessa vänsterfascister definierat om demokrati från lika rösträtt/rättssamhälle/yttrandefrihet/ekonomisk frihet till att enbart handla om alla människors ”lika värde” – med förbehållen om att kvinnor, rasifierade, och homosexuella som EXTRA värdefulla. Detta går under namnet extremdemokrati – ett nytt sorts utopia.

   Yttrandefrihet, kritik och skepsism tillåts bara som möjlighet att kliva ytterligare ett steg åt vänster.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: