”En ojämn fajt för pappa Roger”

Så ser rubriken ut för en krönika av Elisabet Höglund. Hon har på nära håll sett hur det funkar i verkligheten i Sverige när det kommer till vårdnadstvister. Jag antar att det endast är hennes erfarenhet och ålder som ger henne tillåtelse att skriva en sådan krönika i Aftonbladet.

Vad är då annorlunda i den? Helt enkelt att den inte har udden riktad mot män/pappor utan tvärtom. Och det är EXTREMT ovanligt i Sverige för i Sverige ska man hata män och pappor. Alltid. Och Höglunds egen tidning brukar ligga i framkant när det gäller just att hata män och pappor, att alltid hitta något negativt att skriva, att alltid vinkla något till deras nackdel. Alltid. Skulle någon fråga om det inte är dags att byta skiva någon gång och nämna det andra onämnbara, verkligheten, någon gång så möts de av ”Jo det skulle vi kunna men just den här gången har vi valt att…”. Det är alltid ”just den här gången”. Alltid.

Det här är vardag för väldigt många pappor i Sverige, kanske inte att det går så långt som till rätten eftersom de flesta pappor omedelbart märker att det är meningslöst utan nöjer sig med det lilla man eventuellt får för att inte förlora allt. Det går igen i allt, från minsta lilla handläggare på kommunen till rektorer på skolor till socialtjänst och högre upp i kommunerna när man klagar. Ingen drar sig för att ljuga för att hjälpa en mamma. Det spelar ingen roll vad för idiotiska påhitt hon kommer med, det hon säger är alltid sant i deras öron. Alltid. Och tvärtom när det gäller pappan, det han säger är alltid osant och ska ifrågasättas. Alltid. För i Sverige så ”vet” man ju hur MÄN är, det har ju ”utbildningar” lärt de som gärna ljuger. Män är ju djur enligt ”utbildarna”…

1069373_496421103768814_1777085414_n

Jag skulle gissa att nästan varje pappa som varit med om bara en bråkdel av det som Roger varit med om skulle kunna skriva åtminstone 10 tättskrivna A4-sidor med metoder och lögner som går igen inom varje kommun för att få bort en pappa från barnen. Det verkar vara målet, att helt få bort pappan. Jag skulle tro att det ser ut som om man lagt karbonpapper på en och sen kopierat bara. Det blir så när man låter galna ideologer styra och ”utbilda” för det är vad som sker i Sverige idag och har skett väldigt länge. Det ger de här resultaten. Och det är gratis att bete sig hur som helst, att ljuga så mycket man vill och att jävlas så mycket det bara går. Sa jag gratis? Jag menar att det belönas att göra det. Om man är mamma alltså…

Det första man ska göra när/om man separerar och har barn är att ALLTID spela in varje samtal med mamman, skolan, kommunen, socialen mm mm. Spela in ALLA SAMTAL som eventuellt kan ha med barnen att göra. ALLA alltså! Utan undantag! Gör det utan att de vet om det och du kommer att häpna över hur mycket det medvetet ljugs för att ge dig nackdelar, det ljugs något enormt mycket på alla nivåer. De ljuger för att skydda sig själva och de ljuger för att skydda andra och de ljuger för att hjälpa mamman (högst eventuellt kan det finnas något fall där de gör så för att hjälpa pappan). Detta är standard och utgångsläget. Man ska förutsätta att de kommer att ljuga jättemycket. Spela därför in ALLT!

Elisabet Höglund ska ha tack för den här krönikan! Det är så ovanligt att någon vågar skriva en sådan att man nästan trillar av stolen när det sker. Synd bara att ingen annan på hennes tidning, eller någon annan, kommer att ordentligt granska det som ligger bakom och skapar detta som Roger drabbats av. Det får man inte för då riktas udden mot ett förbjudet håll istället för det påbjudna hållet och det accepteras inte. Kolla bara vad som händer när studier inte visar det önskvärda…

Det som skapar det som t ex Roger drabbats av beror helt och hållet på den feministiska ideologin. Det ÄR feminism i arbete i Sverige idag.

Vi behöver fler äldre journalister som skriver, såna som inte har något att förlora på sikt. De yngre vågar inte för de har för mycket att förlora på det. Eller så är de enormt fega OCKSÅ…

Annat:

Genusdebatten: ”Stephen Hicks och Thomas Gür diskuterar Postmodernismens förklaring – del 1

Sannolikt och sannolikt osannolikt: ”Kommitté ska jobba för diskriminering?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

53 kommentarer

 1. MiT

   /  04/08/2014

  Eller hur…

  Svara
  • Anders/AV

    /  04/08/2014

   Någon tar sig tolkningsföreträde minsann.

   Svara
 2. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
 3. Vi tror att det bara är kvinnor som förtrycks av män – men även män kan förtryckas av kvinnor – och av domstolar.

  Vad säger man…?

  Svara
 4. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/08/2014

   Och om kvinnor tar plats på mäns bekostnad så är det inte förtryck då ??
   Förresten har väl alla lika stor rätt att försöka ta plats. Om du inte gillar det så får du väl göra något åt det och inte gnälla..

   Svara
 5. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/08/2014

   Och vem skall betala för det ??

   Svara
   • Muertosan

     /  04/08/2014

    Det är tydligen bara att införa. Antar att ekonomi inte har med budget att göra. För att parafrasera eller vad det heter när man kan prata fint.

    Svara
 6. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/08/2014

   På vilket sätt har jag makt över kvinnors kroppar och arbete ? Jag är inte chef på mitt arbete och om jag tvångsmässigt tar kontroll över någon kvinnas kropp så finns det ju lagar
   som skall förhindra eller bestraffa det..

   Svara
 7. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/08/2014

   Vilket skitsnack. Om det var sant skulle alla män syssla med våld och det gör vi ju inte..

   Svara
  • Anders/AV

    /  04/08/2014

   Intressant att hon som kvinna och genusvetare anser sig veta mer om vad som gör oss till män än vi män som faktiskt växt upp från pojkar till män. Vad skulle hon själv säga om jag började tala om för henne hur det är att växa upp från flicka till kvinna genom puberteten? Mansplaining och tar tolkningsföreträde över kvinnors upplevelser mm mm.
   BTW snackar hon skit. Uttalar man sig så kategoriskt om mansideal är det tydligt att den enda bild hon har är hennes egna fördomar och grova karikatyr. Joja hon har intervjuat de män i sekten som nu är reformerade ”fd” skitstövlar, när de mansbashar för att bli accepterade. Och det blir då sanningen om männen.

   Svara
   • lavazza1891

     /  04/08/2014

    Jag säger som jag brukar. Kvinnor uppskattar män som har möjlighet och beredskap att ta till våld. Feminister behöver om inte annat mäns våld för att genomföra sin politik, för de ger ju inte upp sina ambitioner när argumenten inte övertygar.

    Svara
 8. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
  • Anders/AV

    /  04/08/2014

   Så patriarkatet är den mobbing tjejer utsätter varandra för. Jojo. Klart det är männens fel det också.

   Svara
   • lavazza1891

     /  04/08/2014

    Är det bara kvinnor som ska få ha preferenser inom intimsfären?

    Svara
    • anonym

      /  04/08/2014

     Såklart, när Fanny Åström, Lady Dahmer eller Johanna Sjödin skriver om sina sexuella preferenser som bara råkar vara otroligt stereotypa så är de höjda över varje kritik. Det är bara mäns preferenser som är problematiska.

     Svara
 9. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
  • Sannolikheten att en grupp på 4 personer alla är vita är i Sverige över 80%. (Utom i SVT då, där är den nära 0).

   Svara
  • Kalle

    /  04/08/2014

   #RKH (rasifierad kränkt hen)

   Svara
 10. MiT

   /  04/08/2014

  Kolla alla, både innan och efter, det är en del tweets som leder fram till detta

  Svara
 11. MiT

   /  04/08/2014

  Det här tror jag inte på alls. Det är så lätt för journalister att säga ”nu trillar det in mail om …”. Lätt att säga när man aldrig behöver visa något…

  Svara
  • Anders/AV

    /  04/08/2014

   Oj någon eller några dårar/troll skickar mail. Newsflash! Det ska givetvis bevisa att…?
   Hur många gånger har vi inte sett feminister använda avmaskuliniserande hån. Inte man nog, rädd för starka kvinnor, småpojkar, kränkt, buhuu, nutte dig då osv. ?

   Svara
 12. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/08/2014

   Vem tycker inte att kvinnor skall tjäna pengar ? Det är nog bara i feministernas förvirrade hjärnor som det stämmer…

   Svara
   • lavazza1891

     /  04/08/2014

    Kvinnor får gärna bidra mer till välståndet genom att arbeta i konkurrensutsatt sektor.

    Svara
  • Patrikarkatet

    /  04/08/2014

   Man tycker inte att Maud Olofsson ska gnälla om att tjäna för lite pengar för hon tjänar mer än nog.

   Svara
 13. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/08/2014

   Ja, alla skall med. In med genustrumpeter,amöbor, flugor mm.Då är det alltid någon som kan känna sig mera förtryckt..

   Svara
  • Kalle

    /  04/08/2014

   Den intersektionella analysen rymmer mycket,i morse när jag satt och sket så tänkte jag lite…det vita (porslinet) är beständigt men det bruna spolas bort är inte önskvärt.
   Skulle det bruna fläcka det vita så är vi villiga att gå väldigt långt ,för att få det vita rent (rasrent) från det bruna (främlingen, den rasifierade kroppen i utanförskapet).
   Det kan ju inte vara annat än vihetsnormen liksom och att bajsa, det är att utöva förtryck!

   Svara
   • Kalle

     /  04/08/2014

    Kom att tänka på en till sak, vi har vitt papper och svart bläck. Svart skrift på vitt papper = det vita är normen, vithetsnormen.
    Vi återvinner det vita pappret men inte det svarta bläcket…oooooooohhhh raaaasism.

    Svara
 14. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
 15. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/08/2014

   Å ena sidan gnäller dom om att män är okänsliga men när någon man talar om manliga känslor så är inte det heller bra. Hur skall ni ha det egentligen ?

   Svara
  • Patrikarkatet

    /  04/08/2014

   Bra poäng, Pelle2. När män yttrar känslor om att demoniseras av mediefeminister, att diskrimineras i lagen, eller att särbehandlas negativt i domstolar, då blir reaktionen: boo-hoo, men Patriarkatet, då? När män INTE yttrar känslor, då är det den våldsbejakande, destruktiva mansrollen som ska problematiseras.

   Svara
 16. MiT

   /  04/08/2014

  Svara
  • Kalle

    /  04/08/2014

   Förändra samhällsstrukturer kan ske parallellt med särskilda insatser för kvinnors företagande..”
   KVINNOR KAN! HELT PÅ EGEN HAND…nästan…

   Svara
 17. Appropå AB. Har ni sett deras omröstning i deras speldel? Årets person, där finns Anita med. O det får inte så bra respons i kommentarsfältet, härligt o se att folk ser igenom hennes lögner.

  Svara
 18. David8

   /  04/08/2014

  Pressmeddelande från Regiringskansliet: Stärkt krisberedskap mot främlingsfientlighet och rasism. ”– Vi ska aldrig acceptera främlingsfientlighet och rasism och samhället ska reagera starkt och snabbt mot denna typ av hat.” http://mb.cision.com/Main/906/9565540/230557.pdf

  Och inte ett ord om radikalfeminism… Den mest rasistiska rörelsen vi har i Sverige nämns inte alls…

  Svara
 19. Rickard

   /  04/08/2014

  Ser inga jämställdhetsfeminister som strider för detta. Märkligt, eller

  Svara
 20. MiT

   /  04/08/2014

  Vilken oerhört märklig diskussion det blev så fort Brunnberg lade sig i. Är det någon som förstår vad han menar och vill?

  Svara
  • Jonte

    /  04/08/2014

   Förstår han inte skillnaden mellan islamist och muslim?

   Svara
  • robjoh

    /  04/08/2014

   Svante skriver:
   ”Skrämmande att det inte skulle vara kontroversiellt, SD verkar delvis ha lyckats i sin kampanj”

   Sedan när är det skrämmande att påstå att en religion vid den politiska makten leder till ett auktoritärt styre? Om det rör kristendom/Islam eller religiös kommunism liknande Nord Korea spelar mindre roll.

   När det gäller Islam måste frågan ställas om det idag finns någon nation där Islam som politisk ideologi är styrande som inte är auktoritärt?

   Svara
  • Kalle

    /  04/08/2014

   Men vad är det som han inte fattar?
   Fundamentalism/extremism = Dåligt i alla lägen, i alla samhällen, i alla ställen av världen.

   Svara
 21. Patrikarkatet

   /  04/08/2014

  Hatten av för Elisabet Höglund! Ibland skriver hon feministiska offerkoftekrönikor, men när hon varvar med bra krönikor som denna så kan jag inte tycka annat än att hon är modig.

  Svara
 22. David8

   /  04/08/2014

  Såg trolljägarna nyss. Fanny Åström @Sinoes pekas ut som någon som utsätts för hat. Måste ha varit en stor portion svart ironi i det inslaget. De kan ju inte mena allvar och första april var ju förra veckan.

  Svara
  • Hon HAR utsatts för det som i folkmun kallas för internethat. Problemet är att, bortsett från dödshot, har hon i princip ”give as good as she gets”. Men det är klart, det måste ju vara jobbigt för Aschbergs researchgrupp att ta reda på något om Fanny själv. Då spricker ju fasaden.

   Bara detta inlägg, skrivet av mig nu, helt nykter och vid mina sinnens fulla bruk, skulle vissa kalla näthat. Det är så jävla barockt. Och ironin i att medverkan i det här programmet bara förstärker en image de här härliga radikalfeministerna så gärna vill tvätta bort.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/09/2014

   Förra veckan var det hataren och sexisten Kawa Zofalgary som grät ut his Aschberg. Blir det Lady Dahmer eller Jaylazkar nästa vecka ?
   Den så kallade Researchgruppen kan ju inte ha ansträngt sig allt för mycket om den inte ser vilket hat som Kawa och Fanny sprider omkring sig. Inte för att jag tycker att det ok att sprida hat mot någon annan men i Fannys och Kawas fall kanske man skulle ha tittat på vad de själva har gjort mot andra för att få en förklaring till varför de drar på sig hat..

   Fast My Vingren är väl med i Researchgruppen så hon ser väl till att viss fakta inte tillåts visas upp alternativt att slätas över. Aschberg jamsade dessutom med Kawa förra veckan och sa att han minsann inte tog åt sig av innehållet på sajten vita,kränkta män och att kawa ”målade med en bred pensel” i sin kritik mot vita män….De flesta av oss andra skulle kalla den ”breda penseln” för sexism,hat och härskartekniker…

   Svara
 1. Tweetar från 2014 del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: