Allt är alltid mäns fel

Aftonbladet har ju tagit in Lina Thomsgård, ni vet hon från Rättviseförmedlingen, som krönikör. Krönikan skiljer sig inte så mycket från det hon brukar skriva på twitter utan kan sammanfattas i den ”unika” meningen ”Allt är alltid mäns fel”. Det är själva essensen i hennes krönika eftersom hon bara försöker slå in vidöppna ladugårdsdörrar med sina exempel.

998162_145106789022029_262605109_n

Exemplen är ju bara påhitt och jag fattar inte hur man kan undgå att veta det helt enkelt.

”Nu ska det här system­felet rättas till. Jag vet att det kan kännas en gnutta orättvist att de andra plötsligt får lata sig medan ni killar ska fixa nåt som kanske inte inneburit att ni sett röken av de 3,6 miljoner kronorna mer i lön ni tjänar under en livstid.”

Det minsta man kan begära när man pratar om att män ”tjänar” 3,6 miljoner mer än kvinnor är att man faktiskt visar upp några arbetsplatser där det finns sådan lönediskriminering. Det kan inte vara så svårt, det måste ju finnas MASSOR av sådana. Kan vi förutsätta att Lina Thomsgård är lönediskriminerad som nybakad krönikör på Aftonbladet? Hur ser det ut? Tjänar en manlig nybakad krönikör mindre än Lina? Eller var gäller detta? Gäller det bara ”någon annanstans”?

”Eller att ni spöat nån på sistone, gjort nåt medvetet fel eller ens valt den här gamla mans­rollen själva.”

Jo, eller hur? Klart majoriteten av alla män spöar folk lite då och då eftersom det enligt Lina ingår i mansrollen att göra det. Enligt Lina alltså, hon som kvinna är ju naturligtvis mer expert på hur det är att vara man än någon man kan vara. Det förstår man ju…

”Men ni har tillträde till omklädningsrummen, mikro­fonerna, styrelseborden, 76 procent av medie­utrymmet och större delen av världens förmögenhet samt en påvehatt, så ni är perfekta för det här. Särskilt ni heterosexuella super­killar som på alla sätt motsvarar normen. Äntligen er tur!”

Jaha, har inte kvinnor tillträde till omklädningsrum? Det trodde jag i alla fall. Och mikrofoner? Lyssna på valfri radiokanal, inte fan är det män som dominerar på något sätt. Styrelsebord ja, den där hägrande ”maktpositionen” som alla män magiskt har tillträde till bara för att de är män… Jag känner faktiskt 1 man som sitter i en styrelse, VD är han också. Det är hans egna företag som han byggt upp från 0 till att nu ha några anställda, inte många utan mindre än 10 st. Hans fru sitter också i den styrelsen…

Sen kan man ju alltid undra vad jag som man har för nytta av att Kamprad är svinrik? Eller Bill Gates? Vad har jag för nytta av det? På vilket sätt får jag fördelar av att det finns oljemiljardärer i Saudiarabien?

Men sen så kryper det fram vad som är det STORA felet i världen, det som hela krönikan går ut på. Det göms sådär lite i mitten. Allt är ju de heterosexuella vita medelålders männens fel! Ja hon säger ju inte ”vita medelålders” men det är det hon menar även om hon försöker gömma det bland det lite mer ungdomliga uttrycket ”superkillar”. Vi får veta att vi inget gjort.

”Ni ska ta jämställdhetspucken. Den som de andra har drivit rätt länge. Alltid, så att säga. Tjejer har hojtat i demonstrationer för lika löner, lika makt och rätten till sina kroppar. För er del i barnens uppväxt och barnens rätt till mer än rosa och blått. Tjejer har protesterat mot att våld skulle vara en rimlig killgrej och de har till och med aktat sig för snygga korta kjolar och mörka promenader för er skull. Och det hela har ju, om vi ska vara ärliga, gått så där.”

”Ni börjar med att begära pappaledighet och skaffa er en god vän som inte är en man. Sluta genast slåss. Spänn av. Sluta snacka sexistisk goja och var inte tysta när andra gör det. Ge lika lön för lika jobb och drick inte så jävla mycket. Håll tyst och lyssna nån gång. Låt era barn gråta och fostra dem inte till våldsamma män. Krama dem, och lär dem att bete sig anständigt. Bete er anständ­igt själva.”

De har hojtat om lika löner. Jodå, jag vet att det hojtades om lika löner i Sovjet också, det funkade sådär med det systemet så varför upprepa historiens misstag med system som inte fungerar? Lika makt? Lina har MYCKET mer makt än vad jag har. MYCKET mer alltså! Jag tror inte hon solidariskt vill dela den med mig eftersom hon har jobbat till sig den… Har inte tjejer rätt till sina kroppar? Vad fan är det för jävla smörja? Räcker med att fråga en sak, vilka barn har man i Sverige år 2014 laglig rätt att stympa, tjejer eller killar?

Och barnens uppväxt ja, där finns det faktiskt mycket att göra och den första frågan som ska ställas är ”Hur får vi mammor att inte vilja vara hemma så mycket?”. För ställer man fel frågor hela tiden så får man inte rätt svar heller. Ställer man frågan ovan så KANSKE man kan få fram ett svar på varför mammor är hemma mycket mer… Men den frågan kommer aldrig att ställas för hur ska man då kunna vinkla det till att det också är mannens fel?

”Håll tyst och lyssna någon gång”. Jag lyssnar massor. Men inte på ren skit vars enda syfte är feministernas nya hobby, att enbart hacka på vita heterosexuella män. Säg något vettigt och jag lyssnar gärna! Att säga att jag fostrar min son till en våldsam man är inte vettigt, det måste man väl ändå förstå? Att säga att jag, bara för att jag är man, går ut och spöar folk lite hipp som happ är inte heller så vettigt. Att säga att JAG, bara för att Bill gates och Ingvar Kamprad finns, har en massa fördelar tack var dem är inte heller vettigt. Men alla sådana grejer förstår nog de allra flesta får jag hoppas även om inte Thomsgård gör det…

Men en sak kan jag säga och det är att de som hyllar krönikan och tycker den är bra måste vara jävligt korkade och extremt oempatiska människor. För det hela krönikan säger är att en person som den på den första bilden är en mycket privilegierad person. Sådana krönikor finns en hel del av i Sverige idag (det går för övrigt 13/dussin av dem) och det har det gemensamt att de alla spottar på de värst utsatta männen. Ja de spottar på alla män men mest på de värst utsatta, de som inte har något och kanske helt tappat lusten att leva… Men vadå? De saknar ju röst och varken kan eller kommer att protestera så jag förstår att Thomsgård passar på att pissa på dem!

Är jag väldigt elak mot henne? Det är ju trots allt hennes första krönika i Aftonbladet. Nä, det är jag inte, hon basade ju för Rättviseförmedlingen innan och då gav de t ex ett pris till Kawa Zolfagary, Sveriges absolut största nätmobbare och rasist genom tiderna. Och ger man ett pris till en sådan så förtjänar man extra elak kritik när man också skriver skit! Nedan är en Kawas bilder (en av alla alltså, bland mycket annat som han använde för att mobba), han har personligen skapat den med just den texten. Den personen fick alltså pris av Lina Thomsgård…

29201951

För säkerhets skull så hade han en direktlänk på sin blogg och uppmanade andra att skapa memes med den bilden, resultatet finns här. Bra kille, han förtjänade verkligen ett pris…

Och så nytänkande Lina Thomsgård är som skyller allt på vita heterosexuella män, det har ju ingen annan gjort tidigare…

Annat:

Genusdebatten: ”Gästinlägg: Vem bryr sig om pojkarna?

Susannas Crowbar: ”Blodstörtning medelst Aftonpravda

Tenebrism: ”Det irrelevanta perspektivet

Sannolikt och sannolikt osannolikt: ”Varför drabbas alltid i synnerhet kvinnor av det som drabbar män värst?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

45 kommentarer

 1. MiT

   /  04/15/2014

  Ser ju neutralt och fint ut, eller hur? Men redan i första stycket efter ingressen så skiter det sig. ”våld i nära relationer” betyder ju som alla vet våld mot kvinnor…

  ”Så kan Norden skärpa arbetet mot våld i nära relationer”

  http://www.nikk.no/nyheter/sa-kan-norden-skarpa-arbetet-mot-vald-i-nara-relationer/

  Svara
 2. MiT

   /  04/15/2014

  Svara
  • Larsson

    /  04/15/2014

   Tacka fan för att unga killar ur arbetarklassen är mest negativa. De påstår besitta alla möjligheter och privilegier, men har är fullkomligt osynliga från genus- eller samhällsperspektiv. Vad hade de förväntat sig?

   Svara
 3. MiT

   /  04/15/2014

  Svara
  • Men ta ditt jävla ansvar då Björn Lindgren, du kan börja med att lägga ned det där genustramset…

   Svara
  • robjoh

    /  04/15/2014

   När vi säger vad vi tycker är vi ju vita kränkta män…

   Svara
  • Patrikarkatet

    /  04/15/2014

   Kapten Klänning kunde ha sagt det lika bra som Björn Lindgren, men han blev ju avslöjad.

   Svara
  • Björn

    /  04/15/2014

   Briljant? Alltså varför måste feministerna peppa och ”empowra” allt som de gör? Kan de inte bara erkänna att Linas text är en dussintext men reguljärt manbashing. Sånt skit har skrivits sedan Linda Skuggetiden. Har feministerna och deras lydiga män ingen som helst förmåga att avgöra vad som är bra alls? Samma sak med LDs tweet nedan. Kunskapssprängda? Vad har hon för kunskaper? Det enda jag ser är okunnigt gaphalseri av både henne och hennes kader.
   Om dessa människor åtminstone var intelligenta så att man fick lite stimulans av att läsa deras dynga… Men nej…

   Svara
 4. MiT

   /  04/15/2014

  Sånt här förstår jag inte alls, det är en SKYLTDOCKA, inte en människa. Klarar folk verkligen inte av att se och göra skillnad på docka och människa?

  Svara
  • Jag förstår upprördheten eftersom dockan har ett socialt konstruerat kön…

   Svara
  • Svarta skyltdockor! Unga lättpåverkade vita tjejer kommer påverkas av detta och antingen bada i kära eller sola sig kolsvarta! Bojkotta nu!!1!

   Svara
 5. MiT

   /  04/15/2014

  Svara
  • Näh, jag stannar på läktaren, sitter ned och håller käften…för det är dit man hamnar likt förbannat!

   Svara
 6. MiT

   /  04/15/2014

  Svara
  • Kalle

    /  04/15/2014

   Jag har hört att de kommer att rekrytera direkt från Madame Sybyllas spålinje (50 kr/min + uppkopplingsavgift)

   Svara
  • Patrikarkatet

    /  04/15/2014

   Ja, Lund har ju en professur i parapsykologi, så varför ska Linköping vara sämre?

   Svara
 7. MiT

   /  04/15/2014

  Mmm, eller hur…

  Svara
  • Muertosan

    /  04/15/2014

   ”Vi driver våra bloggar” stämmer ju åtminstone. Det är alltid nåt.

   Svara
   • Kalle

     /  04/15/2014

    Ja inte fan är hon ute och motionerar i alla fall #stackarsmig, #smalaförtrycker, #minfetmaärpatriarkatetsfel

    Svara
  • Jonte

    /  04/15/2014

   🙂

   Svara
  • Pelle2

    /  04/15/2014

   Japp, det ligger jätemycket analys bakom uttalande som att jag hatar män mm. Det måste kräva en riktig raketforskare för att säga något sådant..

   Svara
  • RO är en politiskt låtsasdomstol utan juridisk makt. Det är fritt fram att skita i den.

   Svara
 8. David

   /  04/15/2014

  ”Ni börjar med att begära pappaledighet och skaffa er en god vän som inte är en man. Sluta genast slåss. Spänn av. Sluta snacka sexistisk goja och var inte tysta när andra gör det. Ge lika lön för lika jobb och drick inte så jävla mycket. Håll tyst och lyssna nån gång. Låt era barn gråta och fostra dem inte till våldsamma män. Krama dem, och lär dem att bete sig anständigt. Bete er anständ­igt själva.”

  Skall man Lina Thomsgård på orden så torde detta innebära att hon är helt nöjd med den stora majoriteten av alla de män som ingår i den utpekade problemgruppen. De allra flesta av dessa har nämligen bekanta och arbetskamrater som inte är män; de slåss inte, snackar inte ”sexistisk goja” (dock något oklart vad detta innebär), de ger inte ut löner överhuvudtaget eftersom de inte är arbetsgivare, de dricker måttligt och lyssnar en djäkla massa på fruar och flickvänners prat; de kramar sina barn och fostrar dem inte till att bli våldsamma. Således är de enligt Thomsgårds egen definition vanliga anständiga människor.

  Frågan blir därmed hur vita och heterosexuella män som grupp blev till problemet när den stora majoriteten av dessa tydligen uppfyller samtliga av Thomsgårds egna krav på hur människor bör vara och bete sig. För inte kan det väl vara så att hon i likhet med en rasist dömer en godtyckligt utvald grupp människor utifrån vad en liten minoritet av dessa sysslar med?

  Svara
  • Tyvärr är det ju så att resonemanget Thomsgård bjuder på är detsamma som rasisternas. Saken är den att Thomsgård är så klent begåvad att hon inte inser det själv.

   Svara
 9. MiT

   /  04/15/2014

  Kära nån, det har brunnit i huvudet på Irving
  http://dagensseglora.se/2014/04/15/yttrandefrihet-for-vem/

  Det började med detta
  http://www.journalisten.se/nyheter/attackerad-av-vansterextremister-fyra-ganger

  Och twitter gick bananas igår, det var helt galna grejer som slängdes fram. Idag så kommer en artikel till och han som gjorde intervjun förklarar också lite i kommentarsfältet
  http://www.journalisten.se/blogg/2014/04/15/yttrandefrihet-ar-storre

  Svara
  • Larsson

    /  04/15/2014

   Han hade fullt upp igår, Irving, såg jag. Dels försökte han få Norberg/Svensson att ta tillbaka konstaterandet att kommunism och nazism för 100 år sedan var samma rörelse, som sedan valde två vidriga parallella stråt. Jag förstår inte riktigt upprördheten – trodde han var sosse. Sedan ojade han sig över intervjun journalisten. Mycket krokodiltårar blir det.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  04/15/2014

   En kvinna med ytterst obehagliga åsikter och värderingar. Såna här uttalanden är inga isolerade företeelser utan vanligt förekommande.

   Svara
  • Patrikarkatet

    /  04/15/2014

   Så hur ska våldtäktskvinnors könsorgan avklippas, enligt S-logiken? Yttre könsorgan som klitoris och blygdläppar? Eller krävs det djupare ingrepp?

   Svara
  • Pelle2

    /  04/15/2014

   Hon är ju dessutom för feg för att stå upp för sitt manshat utan hon försöker göra en pudel.Hon kanse kom på att det är valår och att hon kan bli av med jobbet om hon skrämmer bort eventuellt manliga och icke manshatande kvinnliga väljare…

   Svara
  • Hon gör gemensam sak med nån SD-politiker från Norrland som hade ett liknande förslag häromåret. Fast hans förslag gällde förstås bara utländska våldtäktsmän.

   Svara
 10. MiT

   /  04/15/2014

  Svara
 11. MiT

   /  04/15/2014

  Svara
 12. MiT

   /  04/15/2014

  Men kunskapsperspektivet nämns inte en hos Fi…

  https://toklandet.wordpress.com/2014/02/28/normkritiskt-perspektiv-viktigare-an-kunskapsperspektiv/

  Svara
 13. Pelle2

   /  04/15/2014

  Jag kollade lite på ”rättviseförmedlingens” hemsida för att se hur dom beskriver sig själva. Dom skriver inte rakt ut att dom enbart förmedlar kvinnor eller personer med utländsk härkomst och även då till 99% kvinnor utan dom menar att dom skall förmedla personer som är underrepresenterad.
  Jag tittade därför i listorna över personer i kategorierna under bokstaven A som de förmedlar. I de sex eller sju kategorierna jag tittade fanns det en man i listorna vad jag kunde se. Möjligen var någon med utländskt namn, som jag inte kunde identifiera som man eller kvinna man,men det betvivlar jag starkt.
  Med andra ord är dom för fega för att skriva att dom diskriminerar män fast dom gör det i praktiken.
  Undrar vad dom skulle säga om jag skapade en förmedling för enbart män som skulle förmedla män till kvinnodominerade områden ? Något säger mig att dom skulle skrika sig hesa av ilska ….

  Vad gäller Lina T,s patetiska krönika så håller jag med dig om att hon enbart uprepar feministiska floskler om att män automatiskt får makt,tjänar mer än kvinnor och att män generellt brukar våld. De måste tro att vi är dumma i huvudet och därmed tror på skiten dom spyr ur sig dag efter dag…

  Svara
 14. MiT

   /  04/15/2014

  Om det är någon som någonsin har trott att NIKK är åtminstone lite neutrala så kan ni sluta tro det nu

  http://www.nikk.no/nyheter/mediernas-jamstalldhetsarbete-har-stagnerat/

  Svara
 15. MiT

   /  04/15/2014

  https://twitter.com/Kvinnolobbyn/status/456105435867938816

  Upptäcker att Kvinnolobbyn tagit bort sin tweet där de säger ”det är inte våran bild” Här är tweeten i alla fall

  Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire

  Gäller denna

  Svara
 16. Jan

   /  04/16/2014

  Visst skulle man kunna kalla hennes krönika djupt tendentiös men ”misandrispäckad spya” är nog mer rakt på sak! Det som måhända förvånar mig är bristen på originalitet eller eget språk i texten. Den ena unga, arga feministen låter exakt som den andra. I slutändan är det nog så att det här mansföraktet backas upp av chefredaktörskan Karin Petterson på Aftonbladet. Mansföraktet går in under hennes identitetspolitiska agenda. Det ses som något fint och karaktärsdanande.

  Svara
 1. Blodstörtning medelst Aftonpravda | Susanna's Crowbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: