Skitnödiga frivilliga grindvakter

Jag har alltid undrat hur nassarna under ww2 fick vakter till sina läger, vilken typ av människor som skulle kunna ställa upp frivilligt. En del av dem blev väl kommenderade och till slut så avtrubbade att de sket i allt men de som var frivilliga? Efter drygt ett år på twitter så förstår jag att det faktiskt finns frivilliga lägervakter. Eller grindvakter kanske är ett bättre uttryck. Det är sådana som gapar högljutt om precis allt som inte passar deras egna lilla bubbla, inget som inte är godkänt får passera.

Nu senast var det en KD-politiker som på facebook delat ett klipp på en biljardspelare som körde en del trick. Det som var så otroligt upprörande var att det var med en kvinna på biljardbordet. Ja fy fan, sånt släpps inte av grindvakterna! Sexistiskt skreks det i kör!

”Ellika Nordström (MP) riktar skarp kritik mot Sellström efter att hon sett klippet.

– Han är sexist som lägger ut en sånt här klipp, om han inte ser det sexistiska i det. Det är ett väldigt tydligt sexistiskt klipp, säger hon till SVT:s Västerbottensnytt.”

Jajamen, detta var en så stor nyhet att det var med i riksnyheterna, Aktuellt hade med det i sin 21-sändning…

Här är klippet som är så fasansfullt att en delning på facebook gör att det platsar i Aktuellts 21-sändning

Med det tänket som MP-politikern visar upp så kan vi förbjuda all form av cirkus till att börja med.

STOPP! Här kommer du inte förbi om du inte först fyller i åsiktsblankett 10A!

Nästa sak är Ehsan Fadakar på Aftonbladet som tycker att om man tänkt köpa en bok så har man ansvar för vilka böcker andra har köpt förut när de köpt just den boken. Jodå, jag skojar inte, så är det faktiskt.

ehsan

Du är skyldig till det fasansfulla brottet ”andras köp av misshaglig bok” om du köper den vänstra av dem! Till fängelset utan att passera GÅ! Genom min grind kommer du inte! De bästa kommentarerna om detta kommer från Dreadlock i mitt kommentarsfält

”Vad köpte du själv för böcker Ehsan ? Under det rosa täcket ? Hatet ? Maos lilla röda eller how to be a rövslickare för twittervänstern ? Bara välj”

Jag gissar att det sista förslaget är det troligaste alternativet…

Och från robjoh

”Det jag mest funderar på är om det på något sätt är fel att köpa och läsa böcker oavsett om man instämmer i dem eller ej. Är det fel att ha läst Mein Kampf? Är det fel att ha läst det kommunistiska manifestet? Maos lilla röda? Finns det böcker som man inte får läsa?

Kanske är man för svensk invandringspolitik och vill kunna argumentera emot SDs argument?”

Så långt tänkte nog inte Ehsan. Och jag skulle tro att det är MÅNGA av hans kollegor som finns med i den bilden. Någon överraskad?

STOPP! Jaså, du har köpt en bok? Och andra som köpte den köpte samtidigt en annan bok? Då kommer du inte förbi!

Avslutar med en korkad grej i Aftonbladet, där ”problematiserar” en kvinna andra kvinnor i Patriarkatets, sonens och den heliga andens namn. Det handlar om smink. Och förtryck. Och givetvis är det Patriarkatet som ligger i buskarna och fnissande förtrycker! Men det nya nu är att om du sminkar dig så är du förtryckt av Patriarkatet, om du inte sminkar dig så är du också förtryckt av Patriarkatet. Sminkar du dig? Fy dig! Jaså du sminkar dig inte? Fy dig! Så lämpligt…

Är det bara jag som tycker att det där Patriarkatet ser väldigt feminint ut där det sticker fram sitt ansikte varje gång?

Man blir lite beklämd när politiker tycker det är bra skrivet

birgittaohlsson

Ja, mycket träffsäkert att om du sminkar dig så är du förtryckt av Patriarkatet och om du inte sminkar dig så är du också förtryckt av Patriarkatet. Det tycker politiker är bra…

STOPP! Här släpps inte en jävel över bron!

Twitter kryllar av dem, de där frivilliga vakterna

Susanna Pettersson är ungefär inne på samma sak

Jussi H Lundell är också inne på det här spåret

Genusdebatten fortsätter med Thente och kritiken mot honom

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

80 kommentarer

 1. Chade

   /  04/25/2014

  ”– Han är sexist som lägger ut en sånt här klipp, om han inte ser det sexistiska i det. Det är ett väldigt tydligt sexistiskt klipp, säger hon till SVT:s Västerbottensnytt”

  Ok, så om han ser det sexistiska i klippet men ändå delar det så är han inte sexist? Jag kommer aldrig att lära mig alla regler dessa feminister har.

  Vidare, videon är alltså sexistisk för att hon säger så? För hon motiverar inte det påstående alls. Jag tyckte inte det var särskilt sexistiskt (är det kvinnan på biljardbordet, är den den korta klänningen eller att hon någon gång ställer sig i en ”sexposition”?) så jag blir väl en sexist jag också.

  Svara
 2. Det som får mig att må mest illa är det krumbuktande, ålande, pudlande ryggradslösa agerandet som dessa påhoppade och mobbade och utpekade ”brottslingar” tar till för att det fullkomligt ologiska tänket som elitfeministerna presterar skall efterföljas!

  Svara
 3. robjoh

   /  04/25/2014

  För det första får jag tacka för att bli citerad i ett av dina blogginlägg.

  För det andra videon; jag skulle gissa att den största sexismen från min sida när jag såg videon ovan var att jag inte riktigt tänkte på hur damen såg ut, utan mer funderade på hur mannen gjorde sina trick. Själv är jag rätt usel i biljard…

  Fast det slår mig över hur tråkigt samhället håller på att bli, hur allt måste uppfattas som objektifiering och sexistiskt. Häromdagen lade en tjejkompis till mig upp en bild på manliga brandmän i bar överkropp på facebook med en text som var något liknande ”det började just brinna hos mig”. För min del var det rätt harmlöst och jag hade inga större problem med det. Enligt MP ovan skulle jag ha gott i taket och skrikit om sexism. För vad är tricket ovan om inte rätt harmlöst? En dam som hjälper till med några trick iförd lite sexiga kläder, är det verkligen något att se som ett stort problem?

  Och vad exakt är lösningen på ”problemet”? Ska personer oavsett kön inte få klä sig utmanande/sexigt? Ska politiker inte få dela ett youtube klipp med sexigt klädda personer? Var exakt vill man lägga gränsen för tryck- och yttrandefriheten?

  Svara
  • anonym

    /  04/25/2014

   Det är väl ganska tydligt var man vill lägga gränsen. Där den mest lättkränkta kvinnans känslor börjar.

   Svara
  • Jonte

    /  04/25/2014

   Glöm inte den moderna feminismens gyllene regel nummer ett. Är du man och heterosexuell får du inte ha några preferenser alls eftersom heterokvinnor då kommer känna press att leva upp till dom preferenserna. Mäns preferenser är helt enkelt patriarkalt förtryck. Det omvända däremot gäller inte alls, för att könsmaktsordningen…

   Svara
 4. Jonte

   /  04/25/2014

  Att en ”liberal” politiker och tillika minister i en borgerlig regering tycker den där texten var vettig säger precis allt om svensk ”liberalism”…

  Svara
 5. Om man läste böcker förr så var det för att vidga sina vyer, att försöka förstå hur ”valserna” går. Så är det tydligen inte längre.

  Själv har jag läst Mein Kampf, Koranen, Bibeln, Maos lilla skrift; dessutom böcker om Stalin, Hitler och andra mindre behagliga personer. De står där också, i min bokhylla, och ingen av mina vänner har trott att jag var vare sig muslim, kristen, kommunist, nazist eller något annat lurt. De vet dock att jag är tämligen påläst i mycket.

  Jag har också läst en hel del feministiskt material men det har den lilla egenheten att det söver mig. Inget vettigt att hämta där precis och historielösheten är nästintill total.

  Jag läser också om krig och försvarsfrågor så det står härliga till; jag gillar Leif GW:s böcker; PG Woodhouse går inte av för hackor; Den gudomliga komedien är tung men viktig; Graham Greene skulle nog haft nobelpris men slapp … Skönlitteratur är för övrigt bättre än det mesta i fackväg (vill man lära sig ”management” så skall man läsa ”Någonting har hänt” av Joseph Heller, då slipper man en massa mumbo jumbo i fackboksgenren).

  Jag läser också Avpixlat, Realisten, Fria tider, Snaphanen samtidigt som jag läser alla svenska större dagstidningar, fem engelskspråkiga dito, fem tyska och minst tjugo bloggar dagligen. Ämnena varierar.

  Det brukar kallas för försök till att bilda sig om man sprider gracerna lite men det tror jag inte skitnödiga grindvakter förstår.

  De är helt enkelt alltför enkelspåriga i roten för att det skall få plats med nödvändiga stickspår.

  Nu väntar cognac och fredagscigarr!

  Svara
 6. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
 7. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/25/2014

   Kanske bäst att sluta fotografera så att ingen blir kränkt alternativt att enbart låta propagandaminister Goebbe, förlåt Genusfotografen stå för alla bilder så att det blir genuskorrekt 😉

   Svara
 8. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
 9. MiT

   /  04/25/2014

  Aktivt leta upp grejer bara för att anmäla? Eller vad är det annars frågan om?

  Svara
  • Björn

    /  04/25/2014

   Eeeh… jag visste inte ens att sådana sidor existerade på fejan 😀
   Isabel Sörensen måste suttit och tokletat…

   Svara
 10. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
  • Patrikarkatet

    /  04/25/2014

   Så jag åker till Nordiskt Forum istället. Där är könsfördelningen garanterat mer jämställd.

   Svara
   • Rätt så, det är ju inte bara i Ullared man kan göra ett ”klipp”…

    Svara
  • Pelle2

    /  04/25/2014

   Det är som sagt var så jäkla sjukt att könet på talarna avgör om ett ämne är intressant eller ej för extremfeministerna. Är det män så är det dåligt och är det kvinnor så är det bra.

   Dessutom så är dom ju experter på hyckleri och dubbelmoral, feministerna, eftersom de har t.ex inget problem med Fi som har en partiledning bestående av enbart en man och ett antal kvinnor medan dom skriker sig hesa över att det inte är minst 50% kvinnor i de övriga partiledningarna.

   Svara
 11. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
 12. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
  • Grodan Boll

    /  04/25/2014

   Incest borde vara avkriminaliserat. Det är en korkad morallag som dikterar vilka (vuxna) som får ha samtyckande sex med varandra.
   Övergrepp på barn däremot är en annan femma…

   Svara
   • Pelle2

     /  04/25/2014

    Håller inte med där. Det finns en anledning till att lagen om incest infördes.Det var ju bl.a för att förhindra inavel. Visserligen finns det preventivmedel men jag har svårt att tro att om två nära släktingar inleder ett förhållande så kommer alla avstå att skaffa barn.

    Det kan ju också finnas inslag av tvång om t.ex en förälder inleder ett förhållande med sitt vuxna barn…

    Svara
    • Grodan Boll

      /  04/28/2014

     Jo, det var nog tänkt så, men om man har framtida välmående barn i tankarna så måste man i konsekvensens namn även se över andra konstallationer där riskerna för men är stora (t.ex. ålder).

     I övrigt klargjorde jag att det var samtyckande sex (poppis nuförtiden), inte övergrepp av något slag, och att incest och barnaalstrande är två skillda företeelser.

     Svara
 13. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
  • robjoh

    /  04/25/2014

   Lättklädd? När var SVT på en bar i Sverige senast?

   Svara
 14. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
  • Grodan Boll

    /  04/25/2014

   Dubbelbestraffning, var inte det en härskarteknik?

   Svara
   • anonym

     /  04/25/2014

    Det är ju bara när kvinnor utsätts som det är en härskarteknik. Annars är det helt ok att använda.

    Svara
  • Pelle2

    /  04/25/2014

   Undrar hur de tycker att kvinor skall bete sig ? Om de sminkar sig för mycket så bjuder dom ut sig och om dom inte sminkar sig så försöker de uppnå ett ouppnåeligt ideal.

   Kvinnor är bra på att förtyrycka varandra. Nu försöker dom dock vrida det ett varv till och skylla på männen och patriarkatet i vanlig ordning . Dom stackars kvinnorna klarar ju inte av att stå emot trycket från oss män….

   Personligen gillar jag kvinnor som vågar vara osminkade men det kan även vara snyggt med en diskret make up.

   Svara
 15. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
  • Grodan Boll

    /  04/25/2014

   Så det är viktigare vad en politiker har mellan benen, än vad denne står för?
   Vad var definitionen av sexism nu igen? *River mitt hår*

   Svara
 16. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
  • Jonte

    /  04/25/2014

   Rikta fokus mot männen som ska ge fan i att tycka att vissa kvinnor är snyggare och sexigare än andra

   Svara
   • Patrikarkatet

     /  04/25/2014

    Men att Lady Dahmer föredrar män med stora kukar är helt i sin feministiska ordning.

    Svara
    • anonym

      /  04/25/2014

     Nej, det räcker ju med att hon skriver det gång på gång på gång på gång på sin blogg. Det verkar överhuvudtaget vara något som är otroligt viktigt att påpeka för båda Fanny, LD, Johanna Sjödin och deras anhang gå på den mest stereotypa symbolen för män.

     Svara
    • Pelle2

      /  04/25/2014

     Men om jag skulle skriva gång på gång att jag gillar kvinnor med stora bröst så skulle jag naturligtvis vara ett svin som objektifierar kvinnor oavsett om jag berättar det för kvinnorna eller ej …

     Svara
     • Jonte

       /  04/25/2014

      Du behöver inte ens skriva det, det räcker med att du tycker så…

    • Jonte

      /  04/25/2014

     Lady Dahmer tänder på våldsamma dominanta män enligt egen utsago…

     http://ladydahmer.nu/patriarkala-sexnormer/

     Svara
     • Pelle2

       /  04/25/2014

      Citat Lady D:
      ”Man kan såklart problematisera de sexuella normer som finns, även ur ett feministiskt perspektiv även om man inte ska förknippa feminism med moralism som en del tyvärr gör. Min sexualitet och de män jag tänder på är ju till exempel en direkt produkt av patriarkatet. Men det är ju inget jag kan göra åt. Den biten får man ta med kommande generationer tänker jag, för jag kan ju inte förväntas avstå från sex jag tycker om eller män jag föredrar för att de faller in i en patriarkal norm?”
      Tror hon verkligen att det hon tänder på sexuellt har något med det berömda patriarkatet att göra ?
      Sexualiteten handlar väl till största delen om att vi skall ha en vilja att fortplanta oss och då är det ju ganska praktiskt att de flesta av oss är heterosexuella. Om det inte var på det sättet så skulle mänskligheten,inklusive extremfeministerna, inte finnas.Tror därmed inte att sexualiteten kommer förändras för de kommande generationerna såvida ingen uppfinner ett annat sätt för oss människor att reproducera oss.

      Spännande dock att Lady D inte vill avstå sitt heterosexuella sex utan det får i vanlig ordning någon annan göra…

     • Pelle2

       /  04/25/2014

      Nu är det ju inte så att just jag tänder speciellt på stora bröst utan det var bara ett exempel. Bröststorlek är på intet sätt avgörande för vilka kvinnor jag tänder på.Kan tycka att små bröst ofta är mera välformade än stora..

     • Grodan Boll

       /  04/28/2014

      Hahah! Så var det det här med kvinnosyn.
      Kan kvinnor, eller är de våp utan egen agens?

      är ju till exempel en direkt produkt av patriarkatet. Men det är ju inget jag kan göra åt.

      Att ta sitt ansvar och göra uppoffringar för en ”bättre värld” då?

      för jag kan ju inte förväntas avstå från sex jag tycker om eller män jag föredrar för att de faller in i en patriarkal norm?

      Självklart inte. Här ska det gnällas över och reproduceras patriarkala normer. Win!

  • robjoh

    /  04/25/2014

   Varför inte bara skriva en artikel med rubriken: ”Allt är mäns fel” om vi tycker något är fel och män instämmer så är det också fel.

   Svara
 17. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
  • anonym

    /  04/25/2014

   Jaså? Har LO rätt att bestämma över? Äger LO så mycket aktier?

   Svara
 18. Läste vad du har skrivit, ritat några prickar på måfå och dragit lite streck mellan dessa och kom fram till den här:
  http://www.imdb.com/title/tt0071650/

  Svara
 19. Patrik S

   /  04/25/2014

  Det roligaste var att SVT beskrev klippet som stötande.
  🙂

  Svara
 20. MiT

   /  04/25/2014

  Fast i hans fall räcker det gott med det vanliga, ungefär samma sak

  Svara
  • Nej, det räcker väl med att ha ett, varför vill du ha två parodikonton?

   Svara
  • Pelle2

    /  04/25/2014

   Som sagt var, om inte filosofen Nils konto är ett parodikonto så har han i alla fall lurat mig;-).
   Och vad är det i Filosofen Nils parti som är så fantastiskt framtidsinriktat ???

   Svara
 21. Leif

   /  04/25/2014

  Ann-Charlotte Marteus har drabbats av en insikt: Skolkrisen hotar välfärdsstaten.
  http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/skolkrisen-hotar-valfardsstaten/
  Bland annat nämner hon att ”20 procent av de sökande till KTH i höstas, klarade inte grundskolematten”.
  ”Att Sverige skulle vara på väg mot undergången är att ta till, förstås. Men det stora problemet är inte alarmism utan bristande krisinsikt.”
  Kan inte genusvetenskapen rädda oss?

  Svara
 22. Om det varit en man i klänning på biljardbordet, hade det istället blivit hyllat av feministerna för att vara ”normbrytande”.

  Krönikan i Aftonbladet är ju för övrigt skriven av den där ”Hej Blekk!”, en av de värsta manshatande radikalfeministerna i bloggosfären, i samma grupp som ”Lady Dahmer” och Fanny Åström.

  Svara
  • Patrikarkatet

    /  04/25/2014

   Och apropå utseende. Varför har Hej Blekk! så konstigt målade ögonbryn? Är det sovjetledaren Brezjnjev hon vill likna, och i så fall varför?

   Svara
 23. Patrikarkatet

   /  04/25/2014

  Svara
  • anonym

    /  04/25/2014

   Det brukar annars vara en tämligen sund överlevnadsinstinkt att man skyddar sin avkomma. Fast jag antar att twitteratin uppriktigt bara kan känna kärlek till den egna personen.

   Svara
  • Ja, utanförskap är jobbigt, särskilt med tanke på att det är en patriarkal härskarteknik….say no more.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/25/2014

   Till skillnad från Sandra då som tror att världen snurrar kring feminismen och feministerna.

   Svara
 24. Patrikarkatet

   /  04/25/2014

  LD:s nya favoritsång. Fantastisk lyrik, trots att den sexualiserar kvinnokroppen.

  Svara
  • anonym

    /  04/25/2014

   Hennes prat om hur svårt det är att uppnå vaginalorgasm hade haft lite mer trovärdighet om hon inte alltid skrev om sin förkärlek till stora penisar.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/25/2014

   Ja, det är konstigt med feministerna. Om de pratar om fittan,visar bilder på den, visar brösten och pratar om kukar så är det fint och normbrytande och ett bejakande av den kvinliga sexualiteten. Om en man gör motsvarande så är han ett förtryckande,sexistiskt svin..

   Svara
 25. Patrikarkatet

   /  04/25/2014

  You give Swedish entrepreneurs a bad name.

  Svara
  • Patrikarkatet

    /  04/25/2014

   Har ingen talat om för henne att Cissi inte låter så bra på engelska? Det låter väldigt likt sissy. http://en.wikipedia.org/wiki/Sissy

   Svara
  • Pelle2

    /  04/25/2014

   På vilket sätt är hon en entreprenör ? Att vara frilansande journalist har väl inte så mycket med entreprenörskap att göra ?

   Svara
 26. Patrikarkatet

   /  04/25/2014

  ”Nu händer det – FI goes parliament”
  http://arbetet.se/2014/04/25/nu-hander-det-fi-goes-parliament/

  Svara
 27. Anders

   /  04/25/2014

  1. Filmen är sexistisk? Ok, så då är itusågade damen det också. Ska någon styckas är det män.

  2. Eshan följer klassisk vänstertänk. När vänstern föll sönder via delning i diverse bokstavssekter var bokhyllan ett skylltfönster för de rätta åsikterna. En Trotskij på fel ställe blev skandal.

  3. Smink av eller på. Härskartekniken dubbelbestraffning eller klassisk religion. Alla tänkbara utfall bekräftar tesen.

  Svara
 28. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
 29. MiT

   /  04/25/2014

  När journalister är ute på djupt vatten och trampar så punktar de tweetarna för att få hjälp. Här är en twitterpolis som vill bestämma vilka andra ska få lov att prata med verkar det som

  Hon har tydligen skrivit om dem i en text på Expressen Kultur
  http://www.expressen.se/kultur/toppnyheter-/motstandaren-soran-ismail-har-mal-i-mun/

  Hennes reaktion på hans fråga till bossen tyder på att hon förmodligen själv inser att det var en ganska dålig krönika hon skrev.

  Haha

  Svara
 30. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
  • Jonte

    /  04/25/2014

   Är inte det där också ett troll? Eller är det Poe’s lag igen?

   Svara
   • Patrikarkatet

     /  04/25/2014

    Feministfest/NoBoyToy är tyvärr på riktigt.

    Svara
  • Pelle2

    /  04/25/2014

   Så det är ok för en tjej att falskanklaga en man så att han får sitta i fängelse i 10 år ?
   Dessutom skall han tycka synd om tjejen ??

   Svara
 31. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
 32. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/25/2014

   Så att som t.ex Lady D,Jaylazkar och Alicia Dickner, alla hyllade feminister, i klartext skriva att dom hatar män innebär inte att feminism =kvinnohat ?

   Svara
 33. MiT

   /  04/25/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/25/2014

   Hade hon tyckt likadant om en pojke sköt en flicka ??

   Svara
   • Patrikarkatet

     /  04/26/2014

    Nej, då hade hon skrivit i versaler om mäns strukturella våld mot kvinnor.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  04/28/2014

   Och om någon skjuter mot någon annan i avsikt att döda, men missar…
   (NoBoyToy? Ah, förklarar saken.)

   Svara
 34. Magnus

   /  04/28/2014

  Ännu ett par tomtar som har bestämt sig för att sätta upp en ring av halmdockor för att hindra människor från att diskutera väsentligheter, och att sätta ord på sina egna tankar:.: http://www.dn.se/dnbok/nar-svensken-blev-blond-och-blaogd/

  Under de senaste hundra åren har Svensken alltid beskrivits som blond, arisk och med blå ögon och alla har tvingats lära in och internalisera denna bild, får vi veta. Jaså? Själv har jag nästan korpsvart hår, grönaktiga ögon och ståtar inte med Dolph-Lundgrenbringa heller. Halvvägs till tattarlook låter det ju som när man säger det. Har dock aldrig varit med om att statusen som svensk ens kommit upp till diskussion utifrån detta (tittar man på familjeträdet är det skånska och småländska bönder så långt ner det låter sig följas). Viktigare är förstås att jag och alla i släkten är kulturellt svenska, talar språket flytande och lever med vad som litet löst kunde kallas ett svenskt spektrum av värden, värderingar och kunskaper, men hela poängen med att trumma in det rollspelsgalleri som de här konstvetarna tar till är att göra det omöjligt att använda några andra positioner än

  1)alla svenskar är blonda, blåögda, svär på svenska och äter aldrig pizza

  2) det finns inga distinktioner man kan eller får göra i fråga om svenskhet mellan Ingemar Stenmark, dig, mig och en familj från Uganda som just har fått tillfälligt uppehållstillstånd.

  Ingen tvekan om att den här duons bok kommer att hyllas i tidningarna och även dyka upp i rena nyhetstexter framöver.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: