#MVH

Finns något på SVT-Play som heter MVH och det finns en hel del klipp där. Det jag har länkat är klipp från längre ett program som också finns på Play. MVH beskrivs av SVT så här

”MVH är en sajt och en talkshow. Under veckan lägger vi ut material på sajten och varje onsdag klockan 16.00 sänds talkshowen live.”

Jag har kollat på en del av klippen och tänkte ta upp lite av vad de handlar om. Tänkte att jag kan nämna någon grej åtminstone från varje jag sett. Det är Happy Jankell som leder programmen.

Det finns ganska många klipp och jag har ingen lust att gå igenom alla eftersom jag då misstänker att det börjar blöda ur mina öron och ögon (trots att det är korta klipp) så jag letade desperat efter ett sätt att begränsa mig och noterade att de kraftigt verkar dra åt det extremistiska hållet, alltså det är framför allt feministisk indoktrinering som är huvudmålet, i det senaste programmet.

Först ut är ”Hur ser Sverige ut egentligen? Vi har svaret” De tar upp antalet kvinnliga VD:ar utan att ens reflektera över underlag och meningen är att gästerna ska sitta och förfasas över denna monumentala orättvisa. Mycket riktigt, Margret Atladottir nappar på betet och säger att ”det är bisarrt”.

De tar upp hatbrott och nämner att 86 000 drabbas av det varje år. Jag vet inte om det är sant eller ej, jag tycker inte att NÅGON ska ha särskilda rättigheter i lagen utan den ska vara lika för alla. Utan undantag! Särskilda lagar för vissa leder alltid till problem och misstro.

Sen säger de att kvinnors löner omräknade till heltider är i genomsnitt 17% av mäns löner. Här tror jag inte att någon av de som sitter i soffan har en aning om vad de pratar om. Killen till höger frågar om det verkligen stämmer och får svaret ”Ja” kort och gott… I ”Happys tal till Sverige” så säger hon att en Hanna kommer att tjäna 3,5 miljoner mindre än sin kille.

Sen tar de upp våldtäkter och går genast efter FATTAs bilder och statistik, den som blivit bemött som rent felaktig en vecka INNAN det här programmet sändes…

MVH_1

Happy säger att de lånat bilden från FATTA och att den är väldigt talande och att det är en väldigt bra bild. Så här blir det när folk inte får frågor av journalister utan får babbla som de vill.

Cis, vad fan betyder det?” är nästa klipp. det är jättekort och är en förklaring av vad ordet betyder kort och gott. Synd bara att de glömde nämna att det i stora feministiska kretsar är ett skällsord och en särskilt hatad grupp av feministerna. Om det handlar om vita män alltså…

Barakat förklarar rasifiering” är ett klipp där han förklarar vad hittepåordet ”rasifiering” är för något.

Så fungerar tolkningsföreträde”, där säger Atladottir att om debatten handlar om till exempel kvinnors situation situation i arbetslivet så har hon som kvinna tolkningsföreträde som kvinna. Synd bara att hon inte är lika noga med tolkningsföreträdet när det gäller sånt som handlar om män…

MVH utreder begreppet patriarkat”. Här är det Atladottir som berättar att vi i Sverige lever i ett patriarkat. Det vet hon minsann. Hon börjar med att försöka definiera det och de första orden är rätt, sen slirar det ur när hon ska berätta vad ett patriarkat verkligen betyder. Hon säger att (hoppas att jag fått med allt rätt, hummanden och sånt är dock inte med)

”det egentligen är en term som förklarar en samhällsstruktur där män, oftast äldre män, sitter på mesta delen av makten liksom. Den politiska makten, de mesta tillgångarna, alltså pengar och liksom har störst inflytande. Vi lever i ett patriarkat i Sverige till exempel men det är också ett lite omtvistat ord liksom. Det är ett känsligt ord liksom, folk blir så här ”vadå?”.”

Happy bryter in och frågar ”Varför är det det? Det är ju mansstyrt” och de andra skrattar i soffan och hummar med. Barakat säger att det kan jämföras med vithetsnorm och könsmaktsordning. Bara för att påminna om vad ett patriarkat är så ni kan bedöma själva om Atladottirs beskrivning av det stämmer och om vi lever i ett sådant i Sverige. Bilden kommer från NE

patriarkat

Det sista är ”Vad är vithetsnorm”. Alla buzzorden finns med för att rätt folk ska bli upphetsade. Kolla själva så får ni se. Atladottir blandar sig i på slutet och säger att man till exempel säger ”hudfärgad” om kläder och då menar beigeaktigt. Jodå, det är samma Atladottir som ses här

218

Och hur hon hanterar och står upp mot patriarkatet kan man läsa lite om här.

Detta var alltså det senaste programmet i kortklippsform. Hur de andra ser ut vet jag inte.

Vet faktiskt inte vem programmet riktar sig till men tror att det är unga vilsna människor som de vill dra in i sekten. Allt sponsrat av oss andra. Redaktör är ju HanaPee…

Jag känner mig alltid illa till mods när indoktrineringstankar får stå oemotsagda. Ännu mer illa till mods blir jag när det riktar sig till unga, kanske trasiga och vilsna, som är lätta att lura in i sekten.

Annat:

Genusdebatten: ”Gästinlägg: Män är utbytbara

Snurrigt: ”Allt för männens befrielse!

Kollen om genus: Ӂsiktskorridoren

Jämställdhetsfeministern: ”#FATTA att de 99,99% av männen som inte våldtar är undantaget som bekräftar mansnormen!

MiT

Annons
Lämna en kommentar

65 kommentarer

 1. Jonte

   /  04/28/2014

  Verkar som SVT besökt Nordkoreas statliga tv-kanal i studiesyfte

  Svara
  • Fredrik

    /  04/28/2014

   Nordkoreanerna hade aldrig tolererat en Margret som gör konstpauser inför varje gång hon skall använda ordet ”män”. Vad dom hade gjort åt hennes 15-20st ”liksom” (under 2minuters prat) vill jag inte ens tänka på.

   Happy J. är en ung skådis som inte ens kommer i närheten av sin faders skådespelartalang. Likväl så används hon i var och varannan SVT-produktion (ungefär såsom med FATTA-Ida vilken bjuds in till flera gånger per år till svts morgonmys).

   Svara
 2. Jan

   /  04/28/2014

  Det verkar som de här identitetspolitiska åsikterna är högsta mode bland unga tjejer. Personligen är jag emot den här politiseringen av SVT (särskilt UR) eftersom jag värnar om public service. Jag är ingen större anhängare av kommersiell tv eller radio som jag tycker håller lägre kvalitet än public service. Därför är det viktigt att SVT inte låter sig politiseras på det här sättet. Det är inte SVT:s uppgift att bedriva valpropaganda för Fi, MP och V.

  Svara
 3. Jonte

   /  04/28/2014

  Tydligen blev mupparna på Politism så imponerade av programpunkterna på Feministiskt Forum att man nu har värvat en av arrangörerna som skribent.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  04/28/2014

   Ett riktigt fas3-jobb.

   Svara
  • David8

    /  04/28/2014

   Ut med rasisterna och in med könsrasisterna….j@vla fåntrattar dom är.

   Svara
 4. Jonte

   /  04/28/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/28/2014

   Detta var ju helt klockrent. Fi,s medarbetare har ingen koll på sitt eget partiprogram utan ber om upplysning om var något står i programmet. De skyller på att de jobbar ideellt och att det går snabbare att fråga. Det är ju skrämmande att någon som jobbar högt upp för partiet inte har koll på sitt eget program…

   Svara
   • David8

     /  04/28/2014

    Feminismen står ju över allt. Den är ju vackrast och då behöver man inte veta precis vad som står i partiprogrammet. ”En” vet ju att det är något fint eftersom det är feministiskt dokument. Precis som andra indoktrinerade religiösa dårar och sektmedlemmar som har ”sett ljuset”. I någon religion finns det onda rymdvarelser som vill ta över jorden i den feministiska religionen är det patriarkatet. Seek and you shall find – en hög med osammanhängande könsrasistisk dynga. Men våga inte ifrågasätta den enda rätta läran!

    Svara
 5. Jonte

   /  04/28/2014

  Hahahaha, nyheten om Feministiskt Forums seminarium om att lära kvinnor att bli lesbiska har spridit sig till Danmark 😀

  Svara
 6. Pelle2

   /  04/28/2014

  Ja, jag blir förbannad när jag tänker på att det är mina licenspengar som finansierar denna extremfeministiska propaganda.
  Det är ju dessutom kul att Happy Jankell får leda det hela. Hon har ingen som helst journalistutbildning utan presenteras som skådespelerska på Wikipedia. Hennes enda meriter, mer eller mindre, är väl att hennes föräldrar är Thorsten Flink och Annika Jankell.

  Hon skall alltså sitta och rapa upp feministiska floskler utan att ha den minsta faktakoll och presentera det som fakta. Skrämmande.

  Och inte blir det bättre när dom kryddar anrättningen med manshataren Attladottir som tror att hon vet vad patriarkat betyder men istället drar den postmoderna tolkningen av begreppet som feministerna älskar.

  Kanske dags att skriva till vd igen och fråga hur det är med opartiskheten på SVT ?

  Svara
 7. Jonte

   /  04/28/2014

  Svara
  • David8

    /  04/28/2014

   Tusentals genitalier i huvudet? Då får det gapas stort!

   Svara
   • Pelle2

     /  04/28/2014

    Då får man nog göra en minst sagt vid tolkning av begreppet genitalier.

    Saxat från wikipedia:
    Könsorgan, latin genitalia, är de organ som används för att se till att befruktning kan ske. Könsorganen är egentligen flera organ i människokroppen, men när man talar om ett enda könsorgan brukar man vanligen mena antingen det manliga könsorganet penis eller det kvinnliga könsorganet vagina.

    Fast det kanske är det senaste ordet som extremfeministerna skall förvränga betydelsen av som t.ex Patriarkat.

    Svara
  • Larsson

    /  04/28/2014

   Jajaja… somliga tänker på könsorganen. De flesta brukar dock inte skryta med det.

   Svara
   • Pelle2

     /  04/28/2014

    Det verkar mera som om de tänker MED könsorganen 😉

    Svara
    • Larsson

      /  04/28/2014

     Haha vad fel det blev. Så hade jag ju tänkt formulera mig. Inte lätt att försöka vara vitsig.

     Svara
 8. anonym

   /  04/28/2014

  Jag noterade även att Atladottir egentligen inte svarade på frågan.

  Svara
 9. soundtrack

   /  04/28/2014

  Riktiga genier som satt i den där panelen. Är det konstigt att man utgår ifrån en vithetsnorm i Sverige? det tycker inte jag iaf, med de sagt så är det ju självklart att ingen ska diskrimineras pga hudfärg, men jag har svårt att tänka mig att det råder en så kallad vithetsnorm i tex Nigeria.

  Svara
 10. MiT

   /  04/28/2014

  Svara
  • David8

    /  04/28/2014

   Hästskit. Man välkomnar inte diskussion genom att kalla den andre för ”vit kränkt man”. Vi vet alla att feministerna duckar för all kritik så långt det går. Sektindoktrinering blir svårare om människor som ifrågasätter trosläran får göra sig hörda. Våga vägra debatten… som översteprästinnan Sveland sa. Lögnaktiga skator med könsrasistisk störning tror jag den medicinska termen lyder.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/28/2014

   Häcklande? Vad jag förstår så citerade hon mer eller mindre rakt av från programmet och gjorde en eller ett par kommentarer som t.ex hur de skall finansiera allt dom lovar.Det jämställer Julia med att häckla.Det är väl som vanligt så att feministerna inte tål kritik samt att deras ide’er är så verklighetshetsfrämmande att dom kan tas för ett skämt..

   Svara
 11. hobbis/TrolletPlit

   /  04/28/2014

  Självklart ska vinklingar hela tiden påtalas till SVT och politiker. Vi minns ju 70 talet

  Svara
 12. QED

   /  04/28/2014

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article18786396.ab

  Hakelius gör en rolig jämförelse …

  ”…oavsett antalet är det något speciellt med den övre medel­klassens växande vurm för Gudrun Schyman. För det handlar förstås om henne, inte om partiet som är hennes bihang.

  Mig påminner det om ­Berlusconis starka ställning bland vissa grupper framgångsrika italienare. En ­önskan om lite drag under galosch­erna, utan att behöva ompröva något. Att kanske ha en plåt i Riddarhuset, under alla omständigheter en studentexamen från Lundsberg, och att vara stolt över det, men att önska sig lite krydda. En dos pepprig Schyman.”

  Svara
 13. Jonte

   /  04/28/2014

  Vi är alla hatare mina vänner…

  Svara
  • David8

    /  04/28/2014

   Att bli kallad ”hatare” av könsrasister är inget tungt ok att bära 🙂

   Svara
  • MiT

    /  04/28/2014

   Hahahahaha, de är så gulliga att det nästan gör ont!

   Svara
  • MiT

    /  04/28/2014

   Svara
  • robjoh

    /  04/28/2014

   Så vad är definitionen av en hatblogg? Att man inte instämmer med vad David tycker?

   Svara
  • Pelle2

    /  04/28/2014

   Alicia Dickner låtsas vara upprörd över ditt påstådda hat mot feminister medan hon inte har några problem med att rakt ut bekänna sit hat mot män på Twitter. Vilken hycklare hon är !!!
   Det är ju desssutom skrattretande att dom kallar dig för hatbloggare när deras egna led kryllar av riktiga hatare som Alicia,My Vingren,Fanny Åström, Jaylazkar och Lady D till exempel.

   Svara
 14. Jonte

   /  04/28/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/28/2014

   Förstår att hon tycker det för det skulle kunna vara en kopia på en litteraturlista från valfri tokfeminist..

   Svara
 15. MiT

   /  04/28/2014

  Har inte en aning om vad det handlar om!

  Svara
 16. MiT

   /  04/28/2014

  Jaha, person är viktigare än sak, det är det som det handlar om

  Svara
  • Pelle2

    /  04/28/2014

   Det är ju inget svårt att vara en offentlig person om man tror på de just nu rådande åsikterna i media t.ex. Om man däremot kritiserar till exempel feminismen så är det ju betydligt svårare eftersom feminismen är vår nya statsreligion som inte får sägas emot.

   Skulle vilja påstå att detta är bara ytterligare ett sätt för åsiktspoliserna att strypa debatten.
   Då kan de hänvisa till att de inte debatterar med anonyma istället för att erkänna att dom inte vill ha någon debatt eller helt enkelt inte klarar av att försvara sina åsikter..

   Svara
 17. Patrikarkatet

   /  04/28/2014

  Stalin ringde och ville ha tillbaka sitt partiprogram.
  https://twitter.com/AlexanderDupe/status/460712600108810240

  Svara
 18. MiT

   /  04/28/2014

  Svara
  • Patrikarkatet

    /  04/28/2014

   Näthat. @hallonsa är knappast nasse utan liberal. Men genom att kalla meningsmotståndare för nasse eller fascist så kan man motivera utrotning och andra drastiska åtgärder. Precis som Östblocket gjorde. Berlinmuren kallades exempelvis ”den antifascistiska skyddsvallen” i officiella sammanhang.

   Svara
 19. MiT

   /  04/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2014

   Skall Tomas berätta om sina våldtäkter då ?

   Svara
 20. MiT

   /  04/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2014

   klart att hon va tvungen att bemöta Hakelius som har fräckheten att raljera lite över Fi. Så får man ju inte göra…

   Svara
 21. MiT

   /  04/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2014

   Möjligen har hon nyanserat sig något men i princip så menar hon ju att män som grupp är ansvariga för kvinnoförtrycket ävem om de inte personligen utövar det.

   Svara
 22. MiT

   /  04/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2014

   Så hon menar att man skall personvalvälja en kvinna bara utifrån hennes kön och inte utifrån hennes politik som hon vill föra ??

   Svara
 23. MiT

   /  04/29/2014

  Svara
 24. MiT

   /  04/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2014

   Så hjärntvätten fungerar ? Elller är dom bara smarta nog att säga dom rätta sakerna när dom är i skolan ??

   Svara
 25. MiT

   /  04/29/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2014

   Dom frågar hur det kan vara ok med kvinnlig könsstympning för att sedan konstatera att det finns en lag emot det. Hur tänker dom då ??

   Svara
   • robjoh

     /  04/29/2014

    Fick inte riktigt ihop den tanken heller. Jag noterar som vanligt att man inte nämner att det är lagligt att skära i pojkar.

    Svara
  • MJ

    /  04/29/2014

   Är det bara brandtal på de där mötena, måste bli tjatigt. Fast de kanske tror att brandtal betyder bra tal?

   Svara
 26. Jan

   /  04/29/2014

  En annan sak jag märkt i den här typen av präktiga, politiskt korrekta ungdomsprogram från UR eller P3 är förutsägbarheten i personmixen. Den vita, hippa medelklasstjejen som alltid säger rätt saker (och dessutom en massa liksom och såhära) och bor i storstad är alltid i majoritet. Bland killarna är förortsinvandraren och gaykillen överrepresenterade. De får dock finna sig i att vara bifigurer till medelklasstjejerna. Den vanlige svenska killen, killen från landsorten eller Norrland ser man aldrig till.

  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2014

   Är det nästa steg att kritisera valet av vita människor överhuvudtaget till eftertraktade jobb ?
   I ett land som än så länge består mest av vita människor och där kvinnor är överrepresenterade på t.ex journalistlinjen så är det ju inte jättekonstigt om en vit kvinna blir kulturchef.Hon var väl dessutom kulturchef på Uppsala nya tidningar så valet känns ju inte direkt konstigt.Fast Ylva ville väl ha en rasifierad,kvinnlig och Queer analfabet på jobbet…

   Svara
  • Jag

    /  04/29/2014

   Vad hände med systerskapet? I stället för att gratulera någon till ett eftertraktat jobb skall man alltså kritisera dennes hudfärg? Det känns ju fräscht och modernt…

   Svara
 27. Jan

   /  04/29/2014

  Nu är väl alla drakarnas kulturchefer kvinnor? Alltså absolut jämställdhet för att citera jämställdhetsfeministern. Det ska vara en vit, övre medelklass, cis-kvinna för dessa poster tydligen…

  Svara
 1. Förra året | WTF?
 2. Har påven en lustig hatt? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: