#trolljägarna avsnitt 5

Tidigare om Trolljägarna Avsnitt 1, avsnitt 2, avsnitt 3 och avsnitt 4

Hashtaggen #trolljägarna gäller som vanligt

Gårdagen avsnitt som också var det sista, i alla fall för den här gången, finns på TV3-play.

Det började med folk som har problem med amning. Ja de har problem med att andra ammar sina barn alltså. Hur kan det bli en big deal? Har för mig att jag nämnt det förut men så här tycker jag, hade jag haft t ex ett fik och upptäckte att någon behövde amma sitt barn så hade jag erbjudit en lugnare vrå för det helt enkelt. Vill hon ha det så perfekt, vill hon inte så nähä. Men jag hade frågat i alla fall. Thats it. Hur det kan bli en sådan big deal går över mitt förstånd i alla fall!

Sen var det Corruptio, jag höll på att dö när det visade sig att han varit med i Malena Ivarssons Fräcka Fredag 😀

Jag har kollat hans blogg lite, synnerligen obehaglig måste jag säga. Magasinet Paragraf har skrivit om honom i december 2013 med rubriken ”Svensk mästare i näthat”. Den säger kanske en del åtminstone. Men han har ett fan bland feminister i alla fall, jag tror ni kan gissa vem, det är en som taggar alla tweets med #mansmedia, #rättsröta och liknande… 😉

Det sista är obehagligt på allvar, har bara kollat programmet en gång men har Sandra inte polisanmält? Det handlar ju om identitetskapning? Som dessutom verkar ha syftet att orsaka så mycket obehag som möjligt?

Om man sammanfattar serien lite så kan man säga att det i alla fall har varit intressant. En del av dem som det handlat om har varit riktigt grova grejer från och det är helt obegripligt att de kunnat hålla på som de gör. Vid andra tillfällen har de ställt fel person i ”offerrollen”. Eller kanske skulle de helt ha avstått eftersom de personerna sprider rätt mycket skit själva också. Men det kanske inte skulle bli ett program alls om de skulle vara bara lite kräsna och lite noggranna med vilka de sätter i ”offerrollen”?

Nu kanske jag kommer ihåg dåligt men har någon kvinna varit omaskad någon gång i programmet? Vet inte hur det funkar med maskningen, om de som varit omaskade själva har gått med på att vara omaskade eller om det är TV3 som tagit det beslutet? Och det är bara män i programmet där namn offentliggjorts? Borde inte den sista åtminstone platsa omaskad och med namn, hon som snodde Sandras identitet? Eller varför inte hon som gav sig på Karl-Johan Karlsson?

Men jag tycker att OM de ska köra en fortsättning så ska de ge fan i kändisarna, semikändisarna och i några fall hatare själva och ge de ”vanliga” en röst istället!

Fast då kommer väl rashatarna som dök upp under taggen #trolljägarna under framför allt de första fyra avsnitten att gå helt bananas. Ni hittar en del av dem i mina inlägg från avsnitt 2, 3 och 4 som länkas först i det här inlägget.

969959_479680205488260_1863360839_n

Och det passar faktiskt att påminna om att en del vill att allt som de inte håller med om är en hatsajt/sexistsajt/hatblogg/whatever. T ex så har jag ”drabbats” av en (finns säkert många fler…) som kallar min blogg allt det där. Utan att förmodligen ha läst en enda rad eftersom han inte kan svara på VAD som gör att den förtjänar alla epitet. Men så funkar twitterpoliser, de sitter och väntar på att någon ska säga något till en person de inte gillar eller nåt sånt för att försöka dra igång en cirkus och göra ett helt hönshus av något som inte en är ett kycklingdun från början. Twitterpolisen jag drabbades av är i Klings och Klangs klass. Och då är jag ändå snäll när jag säger så…

Annat:

AVfM Sverige: ”Robyn. Lisa, Sarah, Marit m fl. Varför hatar ni oss?

AVfM Sverige 2: ”Killar har rätt att avvisa er tjejer

AVfM Sverige 3: ”Den antifeministiska revolutionen har många ansikten

AVfM Sverige 4: ”Lösningen på fotbollsvåldet: Fler kvinnor

Genusdebatten: ”Thorwaldsson kräver kvotering av kvinnor – Själva har LO bara 3/18 kvinnor i styrelsen

MVH

MiT

Lämna en kommentar

39 kommentarer

 1. Ja, någon form av ”konsekvensanalys” hade varit önskvärt, att man också grävt lite i ”offrets” bakgrund för att se om det där finns tilltag som lett till att saker blivit på ett visst sätt. För det är ju ganska uppenbart att vissa av de som blivit utsatta för skitstormar inte varit helt oskyldiga själva. Att införskaffa en ”second opinion” kunde också vara en idé, alltså att man kanske ber någon som kommenterat sakligt (kan vara någon som argumenterat eller mot argumenterat) i de medier som varit på tapeten.

  Svara
 2. Pele2

   /  04/30/2014

  Jag tycker att de borde ha avstått från att framhålla Kawa Zofalgary, Åsa Linderborg och Fanny Åström som offer när dom bevisligen är väldigt bra på att sprida hat,sexism och rasism omkring sig.Inte för att jag tycker att dom förtjänar hat men dom är ju minst lika goda kålsupare själva…

  Svara
 3. Jo jag har anmält allting men polisen såg det inte som tillräckligt allvarligt och la därför ner åtalet.

  Svara
  • MiT

    /  04/30/2014

   Sandra Lindholm:

   Aha, ok. Är det sant, tyckte de att det inte var tillräckligt allvarligt? Är ju ännu konstigare när de har telefonnummer och sånt, är ju bara för polisen att knacka på och lösa fallet.

   Hoppas att det har löst sig nu i alla fall!

   Svara
  • MJ

    /  04/30/2014

   Så har de väl knappast uttryckt det?

   Svara
  • Jonte

    /  04/30/2014

   Såg just programmet, riktigt störd människa.

   Svara
 4. MiT

   /  04/30/2014

  Svara
 5. MiT

   /  04/30/2014

  Svara
  • anonym

    /  04/30/2014

   Så det betyder att vi kan kritisera toppen i F! för deras livsval och deras privata manspreferenser?

   Svara
  • Jonte

    /  04/30/2014

   F! tror alltså att jämställdhet betyder lika utfall i livets alla skeden. Det går inte att nå lika utfall överallt utan att staten reglerar människors privatliv in i minsta detalj. Men det är alltså demokrati enligt Julia Bahner.

   Svara
 6. MiT

   /  04/30/2014

  Svara
 7. MiT

   /  04/30/2014

  Svara
  • Jonte

    /  04/30/2014

   Kan inte SVT vara snälla och blockera sin nyhetssajt utanför Sverige så att omvärlden inte får reda på hur galna vi håller på att bli i det här landet?

   Svara
  • Pelle2

    /  04/30/2014

   JA, vilket bra samhälle det blir då …. Hur har vi kunnat leva med att folk har sagt man när man menar människor i allmänhet ? Hur har vi dessutom klarat oss utan ordet hen ?
   Vilken tur att feministerna finns som lyfter fram dom riktigt viktiga samhällsfrågorna…

   Svara
  • Gusev (f.d. ^_^)

    /  04/30/2014

   ”– Även om jag tänker på det så är det väldigt lätt att det slinker ut att jag säger man. I skrift är det inga problem, men i tal är det jättesvårt, säger Lykke Brodin.”

   Ja, det här är verkligen ett dilemma som jag ofta vaknar upp kallsvettig mitt i natten inför.

   I-landsproblem…

   Svara
 8. MiT

   /  04/30/2014

  Svara
 9. MiT

   /  04/30/2014

  Svara
  • David8

    /  04/30/2014

   Gogo Yabari från Kill Bill och ett av Frankensteins bortglömda experiment ligger bra till om Eva Lundgren skulle vara överkvalificerad!

   Svara
  • Pelle2

    /  04/30/2014

   För att inte tala om den fina feministen Kapten Klänning som är redo för nya utmaningar i feminismens tjänst.Han kan ju redan alla feministiska buzzwords så det borde ju vara ett plus 😉

   Svara
 10. MiT

   /  04/30/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  04/30/2014

   Tänkte hon på Åsa Romson,Gudrun Schyman,Ulla Andersson,Rosanna Dinamarca med flera 😉

   Svara
 11. MiT

   /  04/30/2014

  Svara
 12. MiT

   /  04/30/2014

  Jomenvisst, Sverige rasar i alla undersökningar om skolan, vad ska man göra då? Jo, räkna författarpenisar…

  Svara
  • David8

    /  04/30/2014

   Ok, alltså föra statistik över sexuell läggning. Åka hem till författaren och mäta skallen. Sätta en penna i håret på illustratörerna och kolla om den trillar ur eller sitter kvar. Ta pigmentanalyser i de fall hudfärg är svår att avgöra. Aldrig tänka innehåll – alltid utsida! Hur en människa ser ut är alltså mycket viktigare än vad hon säger… …Vem är det som borde tänka till egentligen….

   Svara
  • Pelle2

    /  04/30/2014

   Eftersom majoriteten av lärarna är kvinnor kanske hon skall fråga sig hur det kommer sig att de väljer att lära ut om den klassiska och oftast manliga litteraturen ? Är det patriarkatet,strukturerna och könsmaktsorningen som tvingar dom ??

   Svara
 13. MiT

   /  04/30/2014

  Hahaha, han måste tänkt ”Hmmm, vad ska jag säga nu? Jaaaa, nu vet jag, jag drar Okunskapskortet! Det sätter alla på plats minsann!”

  Svara
 14. Jonte

   /  04/30/2014

  Svara
 15. MiT

   /  04/30/2014

  Svara
  • Jonte

    /  04/30/2014

   Man behöver inte läsa FI:s partiprogram för att inse hur galna dom är, det räcker med att titta på deras valsedlar och se Foujans namn där.

   Svara
  • anonym

    /  04/30/2014

   Stackars stackars kränkta kvinna att folk med avvikande åsikter skriver till henne när hon skriver saker på ett offentligt kommunikationsforum.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/30/2014

   Hm. så om jag riktar min kommunikation så är det ok att skriva rasistiska saker om Rouzbeh ?

   Svara
  • David8

    /  04/30/2014

   Stackarn fick inte gnälla i fred. Alltid någon dum vit man som kommer med idéer och lösningar.

   Svara
 16. Dreadlock

   /  04/30/2014

  Tur att jag missade (valde bort) vartenda avsnitt av trolljägarna. Prologen för alla dem som sett alla avsnitt här på sidan, verkar lämnat spår i typ 5mm/mol högre blodtryck än innan 🙂

  Svara
 17. Jonte

   /  04/30/2014

  Berättigad fråga faktiskt

  Svara
 18. MiT

   /  05/01/2014

  Svara
  • NM

    /  03/19/2015

   Tycker du har haft en galet fjollig inställning till Aschlets vedervärdiga förnedringsprogram. Kanske jag är partisk som har råkat ut för det själv, men nej, jag tyckte det var ren smörja redan innan det skedde.

   Jävla PK-bullshit. Att Aschberg skulle gå och bli en feministfjolla på gamla dar.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: