Det ska vara mens överallt tycker Kvinnolobbyn

Kvinnolobbyn ska ju arrangera NF2014 i sommar, deras egen reklam för NF2014 såg ut så här

sveriges_kvinnolobby_klippakuken_02_2013-09-14-135203

Blodigt kan man ju gissa att det skulle bli i alla fall! På NF2014 ska de ta upp viktiga kvinnofrågor, de talar t o m om kvinnors rättigheter i olika sammanhang även om jag har svårt att se vilka rättigheter som kvinnor i Sverige inte har men som män har. Sådana frågor vill de ju inte svara på…

Men en jätteviktig fråga för Kvinnolobbyn är att göra mensen offentlig. Varför mens ska vara offentlig vet jag inte, det är väl en sån där outgrundlig fråga. Den ska inte bara vara offentlig utan det ska vara mens överallt!

mensöverallt

Varför det ska vara mens överallt har jag inte en aning om…

Det står att en som på twitter heter @MsMenstruation ska komma till NF 2014 och här är exempel på vad MsMenstruation pratade om på ”feministbar”

mensipopulärkulturen

Jag har inte heller en aning om varför mens i populärkulturen ska vara en viktig grej alls faktiskt. Blir ju ännu mer bisarrt när fokuset ska vara rörlig bild också.

Och några dagar senare, den 26 april så var det dags för en riktigt historisk höjdpunkt eftersom det då var dags för Stockholms blodbad

stockholmsblodbad

Kan någon tala om för mig VARFÖR man t ex ska diskutera mens i populärkultur med fokus på rörliga bilder? Och VARFÖR ska mens vara överallt?

NF2014 verkar bara vara en tävling i att hitta på så bisarra saker som möjligt.

”Mens överallt”

You cant make this shit up.

**********

Genusdebatten: ”Ursäkta, knullar fröken?

Jämställdhetsfeministern: ”Feministisk badreklam!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

17 kommentarer

 1. Här ett lästips för förespråkare av mensdemonstrationer:

  Menstrual Blood as a Weapon of Resistance (T. O’Keefe 2006)

  Like their male counterparts, female republican prisoners smeared their own excrement on the walls of their cells as a means of resistance. The women, however, had one more resource at their disposal – menstrual blood. In a society where women’s reproductive functions are governed by strict codes of secrecy, the use of menstrual blood in a public protest was, in a word, ‘shocking’ to both the prison staff and to society in general. Decorating the cells with menstrual blood was the ultimate act of disruption and empowerment, of women taking control of their bodies to challenge the prison system. As Koutroulis (2001: 204) remarks about menstruation:

  When this fluid [menstrual blood], as bold in its emergence as it is in its colour, spilt, it marked the distinctiveness of women, accentuating their difference, placing them in the category of ‘other’. Any thought that the difference between men and women was subtle, became an illusion, shattered with the sight of menstrual fluid.

  The ‘Dirty Protest’ is bad enough to contemplate when men are on it, but it
  becomes even worse when it is embarked on by women…
  I found the smell in the girls’ cells far worse than at Long Kesh, and several times found myself having to control feelings of nausea.

  Svara
 2. Jämställdhet är när det är mens överallt. Det har feministisk forskning visat.
  Så länge det finns en plats utan mens – så är det kvinnoförtryck.

  Svara
 3. David8

   /  05/02/2014

  Köp ny platt-tv och få en liter mens på köpet!

  Svara
 4. Maria

   /  05/02/2014

  Här kan man se hur det gick för paret Bobbitt. Han blev återställd och jobbade som porrstjärna. Hon ser sig inte längre som offer (!):
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2616197/Lorena-Bobbitt-speaks-21-years-sliced-husbands-penis-reveals-incident-didnt-hurt-dating-life.html

  Svara
 5. QED

   /  05/02/2014

  ”Kan någon tala om för mig VARFÖR man t ex ska diskutera mens i populärkultur med fokus på rörliga bilder? Och VARFÖR ska mens vara överallt?”

  Kompensation för tusentals år av patriarkalt förtryck kan man gissa ..

  ”Tredje mosebok 15:19
  Lagen om orena flytningar

  19När en kvinna har menstruation och det kommer blod från hennes kropp, varar orenheten i sju dagar. Den som rör vid henne är oren till kvällen. 20Allt hon ligger på medan hon har sin menstruation blir orent, och allt hon sitter på blir orent. 21Den som rör vid hennes bädd skall tvätta sina kläder och bada och är oren till kvällen.”

  Svara
 6. Anders

   /  05/02/2014

  Poes law med Free bleeding.
  Nästa vecka kommer den maskulina konstnären Jonas Testosteronsson i en manifestation dela ut vitglacerade drömmar för att uppvärdera och bryta tabun om nattlig sädesavgång.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/02/2014

   Eller @SmegMannen drar lite normbrytande stå-upp om flensosten. Glatt åskådarmedverkande lovas.
   ( etc. etc. )

   Svara
 7. Jonte

   /  05/02/2014

  Jag tycker vi män ska bryta tabut mot att gå omrking med synligt stånd och spermafläckar på byxorna.

  Svara
 8. Jonte

   /  05/02/2014

  😀

  Svara
 9. Låten Nervozna med bandet Super S Karamelom
  från Bečej i Serbien:
  «Danas sam nervozna, sve me iritira / Ujedaću kolko sam ljuta /
  Dal’ je kriv neki stres ili možda pms / Al’ samo sklanjaj mi se s puta»

  ”Idag är jag nervös, allt irriterar mig/Jag är så arg att jag bits/
  Det kan bero på någon stress – eller kanske PMS/
  Ur vägen för mig!”

  Här är två grabbar som lirar en back-up (originalartisten i stereon
  och egna gurorna pluggade i stärkarna) cover på ovanstående låt:

  Svara
 10. Pelle2

   /  05/02/2014

  Extremfeministerna lider verkligen av kollektiv Tourettes…

  Svara
 11. ”Elisabet Báthory /…/ född 7 augusti 1560, död 21 augusti 1614), var en ungersk grevinna från den välkända Báthory-familjen. Hon är möjligtvis den mest kända kvinnliga seriemördaren i historien och kallas för ”Blodsgrevinnan” och ”den blodiga kvinnan från Čachtice”, efter slottet nära Trenčín, på den tiden i Kungadömet Ungern där hon tillbringade större delen av sitt vuxna liv. Báthory-familjen är känd för att ha försvarat Ungern mot det osmanska riket.”

  ”Enligt legenden och bevarade protokoll var händelsen som födde Elisabeths idé att blod kunde bevara utseendet och förhindra åldrande, att en kvinnlig tjänare råkade en dag riva henne under borstningen. Elisabeth gav då flickan ett så kraftigt slag över ansiktet att hon började blöda näsblod. Flickans blod stänkte på Elisabets hand, och när hon torkade bort det tyckte hon sig se att huden hade blivit lenare och vitare där blodet hade varit. Hon ska då ha bestämt sig för att bada i blod; kunde en droppe göra hennes hud slät på handen, skulle ett bad föryngra hela kroppen, var resonemanget. Elisabeth fick hjälp av tre äldre tjänare med att ordna detta, och det första offret ska ha blivit den kammarjungfru som hade rivit henne med hårborsten.”

  ”År 1604 stupade Elisabets make i en strid mot turkarna. Blodbaden som tidigare hade skett vid enstaka tillfällen, ska nu ha utökats. Hennes medhjälpare började bjuda in flickor från trakten, med löften om anställning hos Elisabet. Medhjälparna tog emot flickorna och låste in dem i ett av rummen på slottet. Flickorna fick svälta och utsattes för tortyr för att förbereda offret, enligt dåtida ritual, innan de till slut blev förda till ett tortyrredskap som tros vara en tidig version av järnjungfru, vilket ledde till deras död; långa spikar trycktes då in i deras kroppar och blodet rann ner i ett hål, för att till slut hamna i Elisabets väntande bad. Ibland ska Elisabet ha druckit blodet, i syfte att ”finna sin inre skönhet”.”

  Svara
 12. mens allover, det är väl bra=)
  män i ovaraller-alltid bra att ha
  en samling hormonstinna småtjejer som söker sitt inre, eller rättare sagt gräver? så he blöör..
  I lördags hade vi en maffig artikel i Norra Västerbotten om en 17 åring som skulle vara med och manifestera mot mäns våld mot kvinnor i Umeå på gågatan där 100-150 kvinnor skulle stå tysta på rad i typ 30 min sminkade som misshandelsoffer.

  Herregud, 17 åringen sade att hon var med för att det var ett viktigt ämne, men också för att hon var fascinerad av blod…
  …sen sade hon på slutet att hon var nervös för att börja skratta …
  —————————-
  vilken veritabel käftsmäll för alla verkliga våldsoffer?!

  Hon hade åxå lärt så mycket om genus och om att vara feminist ist för jämställdist. Jag fick sitta på alla hände och tår för att andas djupt istället för att ”hänga ut” henne. Men ack- hon är ju bara ett barn och fattar inte bättre.

  Svara
 1. Tweetar från 2014 del 3 | WTF?
 2. Kluvet land | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: