Humorkriget fortsätter

Det där humorkriget som brutit ut mellan Karin Adelsköld och Mårten Andersson fortsätter visst. Det finns så mycket konstigt i detta och det är ju passande att det utspelar sig på twitter, internets pissränna, av alla ställen. Twitter är ju som gjort för att man ska missförstå så mycket det bara går.

Här finns en del tweets samlade om detta, eftersom de finns där så är det ju bättre att läsa dem där också. Bloggen tar tydlig ställning för Adelsköld men det är ju inga problem, det får man göra som man vill. Men man kan ju vara medveten om att en del attacker på Andersson inte finns med där. Typ sådana där man direkt far ut i att han ska vara en kvinnohatare. Det vanliga när någon man kritiserar kvinnor alltså. Men annars har hon samlat ihop en imponerande mängd tweets!

Det konstiga är att om en man kritiserar kvinnor så förvandlas han omedelbart till en kvinnohatare men om samma man kritiserar män så blir han inte kallad manshatare… Och jo, han har fått kvinnohatare kastat efter sig flera gånger.

I grund och botten tror jag att det handlar om att det faktiskt finns sådana som tror att man kan tvinga fram komiker och att man kan tvinga folk att tycka vissa är roliga. Att om bara tillräckligt många kvinnor ställer sig på scenen så kommer automatiskt några att slå. Är det verkligen så enkelt? Det verkar finnas någon sorts religiös tro på att män åker i en gräddfil medan kvinnorna åker i filen med spikmattor.

Halleluja1

Halleluja, GUDrun befaller er att applådera jättejättemycket åt alla kvinnor som står på scenen!

Det verkar som om Andersson säger att de kvinnor som slår igenom inte verkar vilja stanna kvar men att ingen lyssnar när han säger det. Hur sant det är vet jag inte men det kan väl knappast vara något som han bara slänger ur sig? Jag är ju nu inte på någon topp direkt så jag VET ju inte hur det är där men jag gissar att det är svårt att ta sig dit och ännu tuffare att hålla sig kvar. Presterar man inte, dvs att folk som betalar uppskattar det, så är man inget värd helt enkelt? Det vill säga ÄNNU tuffare än i vanliga livet!

Och det där med att kvinnor ska motarbetas tror jag är ren bullshit, de motarbetas inte mer än vad andra män motarbetas. Det är konkurrens helt enkelt! Det är, hör och häpna, det som män utsätter andra män för hela tiden… Det handlar om projicering av hur kvinnor funkar och man tror att män funkar på samma sätt. Bara att läsa tweets på Adelskölds respektive Anderssons twitter så ser man hur olika kvinnor och män stöttar och tar ställning. Jag tror det handlar om att kvinnor TROR att män gör på ett visst sätt mot varandra, till exempel håller varandra om ryggen, för att de själva gör på det viset.

Här kan man förresten se ett paradexempel på hur just en kvinna projicerar

Det GÅR INTE att tvinga folk att gilla en viss sorts humor, eller att tycka en komiker är rolig bara för att några vill det. Det är bara feministisk bullshit och önsketänkande. För att nå toppen och verkligen bli erkänd så måste man faktiskt vara rolig också. Sen måste man kämpa som fan för att hålla sig kvar eftersom andra vill putta ner en från tronen. Och humor är ju i högsta grad subjektivt.

En kvinnlig komiker som jag tycker är skitrolig i nästan vilket sammanhang som helst är Babben Larsson. Jag kan inte säga varför direkt utan jag bara tycker det. Hur har hon klarat av att nå toppen och sen hållit sig kvar där? Har hon åkt gräddfil? Knappast va? Vad hon har som gör att jag (och många fler!) tycker att hon är bland de roligaste i Sverige vet jag inte. Men något har hon som andra saknar i alla fall.

Det finns ingen väg fram i den branschen som har en gräddfil utan jag tror nog att alla vägar är kantade av spikmattor och att både kvinnor och män kör på dem hela tiden. Det går inte att tokapplådera fram någon bara för att det finns några som tror att det är jämställdhet på något sätt, att humor går att kvotera. Det funkar inte. Då ser det ovillkorligen ut så här

En annan sak som kan vara intressant är det som står i Resumé, läs hur extremt könstypiskt Adelsköld attackerar andra män som tydligen ska ha tagit kontakt med henne om det här på mindre bra sätt. De är inga riktiga karlar, de är svaga, hon är både större och starkare än dem. Vad är det motsvarigheten till som går mot kvinnor? Det nämns i samma artikel. Det har till och med drabbat henne när det gäller detta…

Här är en som verkligen tror att kvinnor motarbetas. För att hon tycker att hon själv är skitrolig, blev vald som skolans roligaste en gång men sen inte vågade hämta priset för att det kändes obekvämt. För att hon då skulle behöva behöva stå på scenen. För att hon skulle bli bedömd av de som inte röstat på henne. Hon tackade nej. Så den som kom tvåa fick priset istället och gick glatt upp på scenen. Och blev förmodligen bedömd av alla som inte röstat på HONOM…

Så kanske det är? Det kanske finns MÅNGA fler killar/män som gör just som killen gjorde, glatt går upp på scenen och blir bedömd av de som inte gillar honom. Känner sig obekväm men visar det inte på något sätt. Gång efter gång. Och skiter i vad andra tycker utan kör sin grej och inte ger upp. Det ingår också som en viktig del i paketet…

Och titta noga på bilden hon har först i inlägget. Det är precis det som det klagas på när det gäller humorbranschen men med skillnaden att när folk inte skrattar när en kvinna tror hon är rolig så är det automatiskt kvinnohat. Fråga Mårten Andersson om det för han förvandlades ju till kvinnohatare när han berättar just det. Och då är han bara budbäraren…

Tidigare om just detta ”hu hu hu humortjafs igen

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

24 kommentarer

 1. Jag förstår inte den klagan som icke roliga kvinnor har på publiken. Karin Adelsköld är ju faktiskt en av de roliga kvinnorna tillsammans med Babben som du nämner. Jag kan räkna upp tjogvis med kvinnor till. svenskar som internationella, med garanterat stor humor!
  Men vissa kvinnor tycks tro att om de inte lyckas så är det någon annans fel och de får stöd från andra som inte heller lyckats. Det blir därmed ett skuldbeläggande av män och patriarkat. Ingen kan någonsin tänka sig att de inte är bra nog. Som massvis av män får inse och leva med.
  Varför skall du jobba eller ”Du strider och kämpar, utvecklar dig och lägger ner massor av arbete på att uppdatera dig. Varför då? När du kan bli inkvoterad?”
  Det är uppenbarligen mycket lättare att satsa på inkvotering!

  Svara
 2. http://www.tv4play.se/program/nyheterna-g%C3%B6teborg?video_id=2628578

  En pub i göteborg stänger ner en spelning efter att radikalfeministerna tagit av sig kläder. Som vanligt kommer då näthatet.

  Svara
 3. Anders/AV

   /  05/20/2014

  ”Att om bara tillräckligt många kvinnor ställer sig på scenen så kommer automatiskt några att slå.”

  Jo, det är mycket häri det ligger. Youtube svämmar över av grabbgäng som gör filmklipp, skojar, visar upp sig. En del av dem är bra, andra bara tonårsdryga. Men de försöker. In emellan är någon riktigt bra. De slår. Det som behövs för att få fler bra kvinnliga komiker är en rejäl bas av folk som försöker och gör sin grej. Inte bara för att så småningom bli den nya Babben, utan för att det är kul. Skit i vad andra tycker. Den som vaskar mest grus hittar flest guldkorn.

  Sen handlar det nog en del om självförtroende. Som hon som blev vald till roligast på skolan och inte vågade hämta sitt pris. Fixar man inte det ska man inte stå på en stand-up-scen. Då blir man uppäten. Då sägs det att det är för att flickor fostras att inte ta plats. Jag skulle säga att det främst är en kvinnlig grej. Där får du inte sticka ut, tro du är någon. Speciellt inte bättre än ”prinsessan” i rangordningen. Idag är det knappast någon förälder i svensk kultur som uppfostrar flickor till att stå tysta i ett hörn och niga. Hela samhället skriker istället ”you go girl”.

  Svara
  • lavazza1891

    /  05/20/2014

   Ja, män konkurrera med varandra om att vinna uppmärksamhet genom manliga bedrifter. Kvinnor har mindre att vinna på att göra något sådant. De känner ett större behov av att gillas av sin grupp, och de har egentligen mer att vinna på att lära sig att manipulera män att ge dem vad de vill ha istället för att skaffa status och resurser genom egna bedrifter.

   Svara
 4. anonym

   /  05/20/2014

  Jämför gärna den här debatten med debatten om Nice Guy(tm) som feminister gärna ägnar sig åt. Där är det helt självklart att det är mannen ifråga det är fel på eftersom han misslyckas hela tiden. Han har säkert också massor av kompisar som tycker att han är jättesexig och läcker, på motsvarande sätt som HannaPee har massor av kompisar som tycker att hon är jätterolig.

  Svara
 5. MJ

   /  05/20/2014

  Samtidigt pågår ju det här ”lyftandet” av kvinnor. T.ex. Nour el Refai som ju var helt obegriplig och skittråkig när hon var med på melodifestivalen, men sen förvisso har blivit lite bättre med tiden. Men hon ”lyftes” ju av feminister för att hon var radikalfeminist. Andra som varit så dåliga skulle aldrig komma igen.

  Jag skulle väl säga att det är det som är problemet. Visst finns det nog fler roliga män än roliga kvinnor, men om man ska hålla på och ”lyfta” tråkiga kvinnor så är det klart att det kvinnliga humorkollektivet blir relativt sämre än det manliga humorkollektivet. Det finns ju en massa roliga kvinnor, Mia och Klara, Petra Mede har sina stunder, Jessika Gedin, Sissela Kyle, Bornebusch m.fl. de är alla betydligt mycket roligare och mer kvalitativa än Mårten Andersson. Men de behöver inte ”lyftas” eftersom de är roliga så klarar de sig själva.

  Svara
 6. hobbis/TrolletPlit

   /  05/20/2014

  Jag läste hans brev och en normal människa kan läsa det och förstå problemet.
  En sönderindoktrinerad feminist klarar inte det.
  De blir upprörda eftersom fakta och sanning står däri.

  Har man sålt 67 biljetter så är det 67 biljetter man har sålt. Slutsatsen han drar är självklar. Kvinnor köper inte biljetter till enbart kvinnor.
  Män köper inte biljetter till enbart kvinnor.

  Tänk om det är så att en blandning av kön är bäst …ohoooooooo.
  Tänk om det är så att man inte ska fokusera på kön så mycket. Ohooooooooo.

  Svara
 7. robjoh

   /  05/20/2014

  Lite vetenskap genom QI, säger inte att det är sant.

  Svara
 8. Muertosan

   /  05/20/2014

  De verkar ju tro att alla män som bara försöker minsta lilla lyckas. Men för varje känd manlig komiker så finns det ju tusentals som inte blir kända. Som någon sa, de kanske harvar runt på youtube och liknande med sina polare och det blir aldrig mer av det.

  Varför skulle det vara annorlunda för kvinnor? Alla kan inte bli megakändisar, men ju fler som försöker desto fler lyckas.

  Svara
 9. Ligneto

   /  05/20/2014

  Jag förstår inte problemet? Mårten säger att han observerat ett fenomen där det kommer färre folk till evenemang där komikerna är kvinnor. OBS: Observerat – baserat på hans uppfattning. Det är väl möjligt att han har fel i det… Men då får man väl bara säga att man tycker annorlunda eller komma med nån studie som visar att han har fel. Svårare än så är det väl inte? Att twittra ut ett mail för att söka andra som kan missuppfatta det han säger i grupp är ju bara omoget. Om humorn är på samma nivå som hon skött detta så förstår jag att ingen kommer.

  Svara
 10. Steffen

   /  05/20/2014

  Meh, det hajjar man väl..

  Den som först och hårdast piskar upp drevet mot sin opponent ”vinner”.. Det har ju varit standard-lösningen..

  Om Karin piskar upp drevet mot Anders för hans tankar/handlingar, på samma sätt som det gjordes mot Anneli så är ju saken ”biff” sedan..
  Så har det ju funkat ända fram till det var en kvinna (Anneli) som på allvar blev drabbad..

  Inget nytt under solen..

  Svara
 11. MiT

   /  05/20/2014

  Svara
 12. MiT

   /  05/20/2014

  Svara
 13. lavazza1891

   /  05/20/2014

  Money talks and bullshit walks gäller i konkurrensen mellan män. En kvinna vinner genom att manipulera, vilket är Karin Adelskölds metod här. Inget att förvåna sig över.

  Svara
 14. lavazza1891

   /  05/20/2014

  Kvinnor som tar sig upp i stora företag gör det nästan aldrig genom att ha linjeansvar och prestera mätbara resultat. De håller sig istället i de omätbara stabsfunktionerna och lyfts upp pga kön. Falkengren på SEB är möjligen ett undantag. Jag tror i alla fall mig minnas att hon sagt att hon tog sig upp genom att ha linjeansvar, efter råd från en manlig mentor.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Annika_Falkengren

  Svara
 15. Fast på detta sättet borde de ju få massor av radikalfeminister som kommer till uppträdandet bara för att stödja dem. 😉

  Svara
  • lavazza1891

    /  05/20/2014

   Inte vecka efter vecka. Radikalfeminister är inte heller så roade av kvinnliga komiker att de vill betala för att se dem.

   Svara
   • hobbis/TrolletPlit

     /  05/20/2014

    Betala. Där var ordet som radikalfeminst aldrig kan praktisera.

    Svara
 16. Jonte

   /  05/20/2014

  Lysande 😀

  Svara
  • Pelle2

    /  05/20/2014

   Så jävla klockrent skrivit av den traditionella feministen Helene Bergman !
   Lite citat från henes inlägg:
   ”I 70-talets kvinnokamp, som var såväl nationell som internationell, deltog kvinnor från alla samhällsskikt. Tillsammans med våra män lyckades vi förändra Sverige till ett jämställt land.
   Det samhälle som vi med blod, svett och tårar byggde upp trasas nu sönder av den rådande radikalfeminismen.
   Med förföljelser och hat på internet och hot om att förstöra människors liv och försörjning säger de sig bedriva den feministiska kampen.
   Feminismen har kidnappats, ett könskrig har inletts och könsrasismen sprider sig.
   Gudrun Schyman som inte har någon förankring i kvinnorörelsen. Under dess glansperiod var Gudrun Schyman i stället aktiv i VPK, Vänsterpartiet Kommunisterna.
   Jag har försökt att förstå F!:s akademiskt skrivna partiprogram. Det har varit svårt. Men slutsatsen jag drar efter att ha läst partiprogrammet och lyssnat på Gudrun Schyman är att F! till skillnad från vår kvinnokamp utesluter ett stort antal kvinnor och de flesta män.
   F!, som nu i maj har tre procent i väljarstöd och huvudsakligen har unga under 29 år som sympatisörer är ett elitistiskt parti som lockar vita, kränkta, välutbildade kvinnor som vill ha total makt över vårt samhälle utan tolerans mot oliktänkande.
   Det är farligt att kritisera F! eftersom den feministiska svansen aldrig lyssnar på argument utan gör allt för att tysta kritikerna. Hen vägrar ”ta debatten” eller förföljer kritikerna på Facebook och Twitter så att vi till slut tystnar. ”

   Nu får hon nog ducka när härskarteknikerna och hatet från extremfeministerna kommer att vina kring öronen !

   Den vite riddaren Axel Edgren skrev i ett inlägg att han kan tänka sig att rösta på Fi i Eu-valet men inte till riksdagsvalet eftersom han inte tror på deras fiskala och ekonomiska politik.I och för sig är det skrämmande att han tycker att det är ok att skicka dom till EU men när till och med han ifrågasätter deras ekonomiska politik så kanske de skall börja fundera på vad de håller på med 🙂

   Svara
 17. Jonte

   /  05/20/2014

  Intressant video i inlägget. Rekommenderas

  Svara
  • michael

    /  05/21/2014

   Nej det är inte ett krig mot pojkar i skolan,det är en förvaring av pojkar och utbildning av tjejer som pågår i skolan.

   Svara
 18. QED

   /  05/21/2014

  Tål att upprepas

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: