Dags för FN att övervaka Sveriges val?

FN brukar ju skicka valobservatörer till länder där det finns stor risk att valen inte går till på rätt sätt, där risken för till exempel valfusk är uppenbar. Och till rena bananrepubliker där man VET att det inte går rätt till.

10372009_10152414979346163_4077269304814748617_n

Nu kanske det är dags för FN att faktiskt skicka observatörer till bananrepubliken Sverige? För uppenbart så behövs det övervakning vid våra val. Nu vet jag inte hur det går till när man raggar rösträknare men här så verkar man inte ha varit så noga med tanke på att det tydligen var flera som tänkte i de banorna.

Så det kanske är dags för valobservatörer från FN redan i höst?

Sverige får allt bättre rykte om sig ute i världen…

********************

Genusdebatten: ”Den som tiger han samtycker?

Jussi H Lundell: ”Är du inte feminist så är du nazist!

Maniac Media: ”Jackie Arklöv-syndromet

Susannas Crowbar: ”Kvinnohatare och nazister

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

60 kommentarer

 1. lavazza1891

   /  05/28/2014

  Bananmonarki ska det väl vara.

  Svara
  • MiT

    /  05/28/2014

   Jo men jag använde det erkända begreppet bananrepublik 😀

   Svara
 2. MiT

   /  05/28/2014

  Svara
 3. Pelle2

   /  05/28/2014

  Häpnadsväckande dels att en valförrättare ens tänker tanken att manipulera rösterna och dels att hon är så korkad att hon twittrar om det.Hoppas att hon aldrig mera får vara valförrättare.

  Svara
 4. Oli

   /  05/28/2014

  Jag jobbade som valförrättare. Åtminstone i min kommun raggas det inte alls, det var jag själv som hörde av mig till valnämnden och anmälde mitt intresse. VI var 6 st som jobbade i min vallokal, och jag var den enda som inte var politiskt engagerad. Övriga 5 var fritidspolitiker för S, M, C och FP. Tydligen är de allra flesta (>90%) som arbetar som valförrättare i min kommun partipolitiskt engagerade.

  Dock fanns det aldrig ens någon antydan om att någon röst skulle ”slängas bort”. Alltid gick till helt korrekt utan något missnöje över de få SD-rösterna. För övrigt är rösträkningen (som sker på kvällen/natten efter valdagen) helt öppen och offentlig, och alla medbörgare har rätt att närvara och bevaka, sålänge ingen äventyrar ordningen och säkerheten i rösträkningslokalen. Det kanske är en rättighet fler av oss borde utnyttja?

  Svara
 5. Jonte

   /  05/28/2014

  Moderaterna fattar verkligen ingenting, partiet verkar vilja självdö

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18965457.ab

  ”Andra lyfter jämställdhetsfrågorna där de menar att M generellt brister. När FI rusat i opinionen har det största regeringspartiet inte förmått svara.

  Biståndsminister Hillevi Engström är jämställdhetspolitisk talesperson. Hon menar att det krävs en djupare analys innan man kan svara på vad som gått snett. Däremot tycker hon att det är bra att feministiska frågor stärkts.

  – Att se på jämställdhetsfrågan på ett seriöst sätt är en av vår tids stora utmaningar. Vi måste bli bättre på att möta kvinnors och mäns samhällsproblem, säger hon.

  Ett exempel är, enligt Hillevi Engström, att tydligare visa hur stärkt ekonomi även påverkar jämställdheten. Andra exempel är att lyfta specifika frågor som mäns våld mot kvinnor och genuskunskap i skolan.”

  Svara
  • Jonte

    /  05/28/2014

   När undersökningar visar att ca 90% av alla FI:s väljare ser sig själva som vänster så borde väl allianspartierna fatta att de inte kan vinna några röster därifrån. Hur jävla svårt kan det vara?

   Svara
  • Pelle2

    /  05/28/2014

   Kan lova att jag aldrig kommer rösta på moderaterna om de satsar på att bli ett FI light.

   Svara
 6. mats

   /  05/28/2014

  Först skall flickorna lära sig att fysiskt försvara sig sedan skall klassens samlas och killarna få reda på hur hemska personer de är bara för att de är födda till män.
  Någon som tror en identitetssökande kille i puberteten kommer tycka skolan är platsen för honom.
  När det gäller arbetsmiljö så fokuseras det enbart på kvinnor. Borde vara lätt att formulera könsneutrala målsättningar inom detta område.

  FI=jämställdhet i mitt …….att detta stämmer.
  Borde vara lätt för en slipad politiker att visa hur fel de har och hur mycket bättre riktig jämställdhet kan se ut. D.vs lika rättigheter möjligheter skyldigheter.
  Detta kan dessutom genomföras utan massvis med dyra projekt tvångslagar och liknande tramssaker.

  Svara
 7. pelle

   /  05/28/2014

  Feminism är inte det bara för de lesbiska, enligt vänsterns män så har de redan för mycket makt redan.

  Svara
 8. Sverre

   /  05/28/2014

  Var andelen ogiltiga röster på normal nivå eller högre än normalt?

  Svara
 9. Jonte

   /  05/28/2014

  Att hon inte fattar att det är så det ser ut hos människor också. Kvinnor är och har alltid varit mer selektiva än män. Ändå gnäller dom 24/7 på att män öht har några som helst preferenser.

  https://twitter.com/livsirritation/status/471175261208461312

  Svara
 10. TrolletPlit

   /  05/28/2014

  De störiga killar hade fått skäll igen av sin svenskalärare (och av tjejerna i klassen). De hade haft gruppsamtal killsnakc/tjejsnack och gud vet allt.

  Som ny lärare på skolan gick jag lugnt fram till dem och sa: Ni kommer alltid få skit för vad ni säger och gör, så är det bara. Ofta får ni skäll för att ni inte är tjejer. Ni behöver lära er och inte falla i fällan så ni får skit. Tjejerna gör lika mycket fel, men det syns inte lika tydligt. Ni vill ju bara ha det skoj med tjejerna, eller hur? Jag vet hur ni är och hur ni tänker. Jag är här för er. Lyssna på mig.

  De stannade i korridoren och en av dem sa:
  – Så har aldrig ngn sagt till oss, att det kan vara tjejerna fel också.

  Och så öppnades ventilen och exempel strömmande ut. De insåg sina egna fel, men samtidigt så insåg de att ngn annan visste att det inte enbart var de som gjorde fel också.
  Dialogen var igång och stämningen i klassen blev bra.

  Ska tilläggas att jag tjejernas ögon öppnades på samma sätt.

  Svara
 11. halvgrek

   /  05/28/2014

  Största hotet mot den svenska demokratin är media och dess journalister

  Svara
 12. Grodan Boll

   /  05/28/2014

  Hon gjorde rätt och tänkte rätt.
  Så länge ingen hörde dem (och kunde påverkas i sin röstning) när de skämtade ser jag inget att klaga över. De livade upp stämningen sinsemellan, klart roligare än att stirra sig blind på röstlängder. Åsiktsfrihet gäller även valförättare =)

  Svara
  • Jonte

    /  05/28/2014

   Detta är alltså en docent i genusvetenskap som säger detta…

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/29/2014

    svårt att se att biologiska processer kopplade till sexdrift/åtrå

    Som i brunstiga honor som luktar spännande -> hannar med erektion och tunnelseende?
    Eller är det något mer makronivåbetonat?

    Svara
  • Pelle2

    /  05/28/2014

   Åsiktsfrihet gäller absolut alla men om man har tankar på att manipulera ett val, skoj eller ej,
   så tycker jag inte att man är seriös.Då skall man nog låta bli att vara valförrättare.
   En gång i tiden var jag brevbärare och delade ut valmaterial från VPK, dv.s ett uttalat kommunistiskt parti som jag verkligen inte har några sympatier för och vars ideologi är lika tveksam som SD,s, men jag tänkte inte en sekund på att slänga materialet.
   Jag är alltså ingen SD:are ifall du tror det..

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/29/2014

    Du var professionell nog att varken slänga eller fundera på att slänga posten, men du hade full rätt att skämta om att göra det med dina kolleger i fikarummet. Så länge det inte fanns någon intention att faktiskt kasta SD-rösterna (vilket hon genom sitt resonemang visar att det inte gjorde) så har i alla fall jag svårt att klandra henne för något.

    Svara
 13. Jonte

   /  05/28/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  05/28/2014

   Vad har Thomsgård med andras sexliv att göra ? skall det sluta liggas med kulturtanten också eller är det bara män som skall förnekas sex i sann feministisk anda ?

   Svara
 14. Hej, en intressant post och ett uppskattat försök att debattera på en något högre nivå än vad man sett på inläggen hittils. Det är lite synd att du inte lyckas hålla en lika hög nivå på detta som man hade hoppats på, men du gör ändå av och till ett försök vilket jag ser som positivt.

  Svara
  • Kalle

    /  05/28/2014

   Detta inlägg är identiskt med ett som du nyligen skrev på genusdebatten, tycker du att det ger prov på ”högre nivå” på debatten när du gör en copy & paste?
   Snacka om att kasta sten i glashus.

   Svara
   • Du skriver bra, men behöver hjälp att vässa argumenten. Ibland behövs det hjälp att tänka utifrån, se det inte som en förolämpning. Du har potential, behöver bara dra det ett par varv till. Keep up the good work killen!

    Svara
    • Kalle

      /  05/28/2014

     Gör om, gör rätt……

     Svara
    • Kalle

      /  05/28/2014

     Grälsjuk? Har hen provat med ett varmt bad eller varför inte en skogspromenad hahahahahaha

     Svara
     • Tycker du har en tråkig ton nu. Inte alla kvinnor har tillgång till varma bad och natur i närområdet, tänk på det och ha en fin dag!

    • Jonte

      /  05/28/2014

     Hahaha om det är såhär du roar dig så har du ett förjävligt tråkigt liv, tycker faktiskt mest synd om dig 😀

     Svara
     • Kalle

       /  05/28/2014

      Anti-feminister?
      Det var väl snarare två anti-pappskalleister som gav två tummar ned.

     • Trampade jag på en öm tå? Håll med om att det är lite kul när anti-feminister röstar ner sig själva. Kom igen Jonte, har du ingen humor? Slicka mer fitta och kom in i matchen!

     • MiT

       /  05/28/2014

      Är det inte bättre att du håller dig i LD50:s kommentarsfält? Lika barn leka bäst och hon låter ju dig fläska på med vad som helst där. Eller i någon av dina egna bloggar? Eller varför inte författa en bok (det kan du ju) om alla hemska män som gillar att runka av sig och skvätta över dig eller om det nu var favvouttrycket runka av sig i någon…

     • Oj så bitter du låter. Ingen tjej som velat skvätta fittsaft på dig på länge?

     • Jonte

       /  05/28/2014

      Förlåt att jag är smal WDF #smalaförtrycker

      Ska käka en massa chips och hamburgare nu så jag inte förtrycker dig längre. Har du nåt tips på hur man går upp snabbt i vikt?

     • Ta av dig offerkoftan Jonte! Lighten up killen! Tål du inte skämt?

     • Jonte

       /  05/28/2014

      #smalaförtrycker 😀

     • anonym

       /  05/28/2014

      Hur var det nu? Feminister ville bort från könsrollerna, men WDF har inga problem att använda sexbrist som en förolämpning (mot män iallafall).

     • MJ

       /  05/28/2014

      Det är nog ett grundläggande missförstånd som ligger bakom kommentaren. Jämställdister kan ju tycka olika, det finns ingen intern överenskommelse om att tycka om allt som andra jämställdister tycker även om man inte håller med, så som det finns inom ”systerskapet”.

      Det är ju nämligen människor som tänker själva som blir jämställdister.

     • Jonte

       /  05/28/2014

      Det roligaste av allt är ju att människan som skapade världshistoriens whinigaste hashtagg anklagar andra för offerkofta och för att ha dålig självinsikt.

   • Jonte

     /  05/28/2014

    Det är ju synd om henne, låt henne få ha roligt för första gången i sitt liv. glöm inte att det här är samma kvinna som skapade hashtaggen #smalaförtrycker var inte för elak nu

    Svara
    • Kalle

      /  05/28/2014

     Feministisk debattskola
     1A Vässa dina argument:
     Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste, Copy paste….

     Svara
 15. Kalle

   /  05/28/2014

  Tråkig ton? It wasn’t me…patriarkatet made me do it 😛

  Svara
 16. Jonte

   /  05/28/2014

  Och på vilket sätt skiljer sig detta från hur feminister resonerar? Verkar som M! skapat en klockren parodi på F!

  Svara
  • Jonte

    /  05/28/2014

   Jadu, undrar vem som saknar självinsikt egentligen. WDF borde kanske starta en ny whinig hashtag som heter #smartaförtrycker istället?

   Svara
 17. Patrik

   /  05/28/2014

  Känd feminist rekommenderar bästisens bok och antyder egna brister i intimhygienen.
  http://www.etc.se/kronika/lesbisk-sexterapi-man?fb_action_ids=10152190369589021&fb_action_types=og.recommends

  Svara
  • Jonte

    /  05/28/2014

   Ja män har lättare att komma än kvinnor, det är ingen nyhet. En anledning är att manlig utlösning är nödvändig för att det ska bli barn, vilket gör att evolutionen har främjat män som har lätt att komma. Kvinnor är mer selektiva och svårflörtade eftersom de till skillnad från män bara kan få barn med en man åt gången och går igenom en 9 månader lång graviditet varenda gång. Basic evolutionsbiologi som feminister är helt okunniga om.

   Svara
  • anonym

    /  05/28/2014

   Bästa Maria Sveland, jag börjar bry mig om kvinnlig njutning när kvinnor gör 50% av arbetet för att se till att blir sex överhuvudtaget. Jag bryr mig lite mer om era orgasmsvårigheter när dina feministiska medsystrar slutar skrika om hur viktigt det är med en enorm penis.

   Svara
   • Jonte

     /  05/28/2014

    Dom får gärna tycka det är viktigt med stor penis och stora biceps så länge jag tillåts tycka det är viktigt med en tajt vagina och snygg kurvig kropp. Men justja, om jag inte tycker att kvinnor som ser ut som WDF är lika sexiga som Adriana Lima så är jag en förtryckare…

    Det är inte feministers preferenser jag har problem med, det är är att dom inte vill tillåta män att ha några sådana.

    Svara
    • anonym

      /  05/28/2014

     Problemet är att först så skriker de sig hesa om att det är så viktigt med en stor penis vid samlaget. Därefter så bölar de om att de har så svårt att få orgasm vid vaginal penetration. Var kan idéen om penisens vikt för orgasmen ha kommit ifrån måntro?

     Svara
     • Jonte

       /  05/28/2014

      Förvänta dig inte logik eller stringens av feminister, hur peppad är man överhuvudtaget på att ge såna kvinnor orgasm? Dom ser inte att dom har skyldigheter utan bara rättigheter.

      Med det sagt så spelar nog penisens storlek roll pga ökad friktion, samma med en tajt fitta. Bara det att kvinnor som pratar högt om att dom gillar stora penisar är starka modiga kvinnor medan män som pratar högt om att dom gillar tajta vaginor är perversa äckliga kryp. Typ så

  • Pelle2

    /  05/29/2014

   Sveland skriver att kvinnor alltid kommer när dom onanerar eller ligger med en annan tjej. Vad jag vet så finns det kvinnor som aldrig kommer oavsett metod.
   Hur kan hon för övrigt veta att lesbiska alltid kommer ?Finns det någon seriös undersökning på det eller känner Maria bara att hon har rätt i det i enlighet med kända feministiska ”forskningsmetoder” ?
   Det är för övrigt tröttsamt att hon är så oerhört gammaldags och heteronormativ att hon tycker att männen skall ordna orgasmer åt kvinnorna.Kan inte kvinnor själv i det samanhanget ?
   Hon skriver också att 71% av männen alltid kommer.Det innebär att 29% av männen inte alltid kommmer.Det har hon inget problem med och hon frågar sig inte hur det kommer sig att kvinnor har misslyckats med att ge sin manliga partner orgasm varje gång i så stor omfattning.

   Svara
  • fredrik

    /  05/29/2014

   Det är ingen mänsklig rättighet att få orgasm. Än mindre att någon annan ska fixa den åt en.

   Svara
 18. Jonte

   /  05/28/2014

  Hahaha klockren! 😀

  Svara
 19. TrolletPlit

   /  05/28/2014

  Varför är feminister så extremt fixerade vid könsord?

  Svara
 20. TrolletPlit

   /  05/29/2014

  97: Fi ska verka för att inkludera kön samt transpersoner i lagstiftningen om hets mot folkgrupp och att hetslagstiftningen ska utformas med ett tydligt strukturellt perspektiv.
  DEN NI!

  99 Fi ska verka för att utländska kvinnor och män som i äktenskap eller samlevnad med män i Sverige utsätts för våld samt kvinnor/män/barn som befinner sig i Sverige till följd av trafficking ska ha rätt att stanna i Sverige oavsett vistelsetid i landet, längd på eventuellt äktenskap, ålder, hälsotillstånd etc…

  SÅ SNYGGT
  Man ska alltså inte skydda de utländska män och kvinnor som utsätts för våld av svenska kvinnor.
  Visst är Fi för jämställdhet. Herrejösses. Det är väl ingen frisk människa som undrar varför journalister har lägst förtroende i landet om man inte ens granskar detta partis hat mot män… förlåt… vita män.

  Svara
 1. När Madame Tourettes hälsar på | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: