Det är fel att ha med ett tweet från en vuxen utan att maskera

tycker Lady Dahmer om en morsa som säger att hon ska skära halsen av en annan. Orsaken till att det ska maskeras är att hon är ensamstående morsa med 30 följare på twitter. Själv så hänger Lady Dahmer ut 14-åringar som kvinnohatare på sin blogg som hon säger är den största feministiska bloggen i Sverige. Hon gör det tillsammans med text som ska skapa extremt obehag

”Jag tänker på hur lätt det skulle vara att attackera mig om man ville och som feminist har man många fiender.”

Och

”Det gör att jag orkar lite till iallafall. Att det känns värt det på nåt sätt eftersom att det är större än mig, kvinnokampen och kriget mot kvinnohatarna. Jag kämpar för er som inte kan eller har möjlighet.”

Och

”Det säger jag också ofta men det är föga tröst när det egentligen bara är ett symboliskt stöd och man står där helt jävla ensam mot en arme av hotfulla arga män som vill mig illa. När de kommer och knackar på min dörr så står jag själv. Kanske är mina barn hemma. Men jag har ingen arme i ryggen. Jag kommer stå där skyddslös och jag är faktiskt väldigt rädd. Det är många av oss. Ni. Alla kvinnor. Vi är rädda för män och vi har all anledning att vara det. De väller in. Väller fram.”

Det sista är rätt snyftigt om ni frågar mig…

En 14-åring förknippar hon alltså med detta… Vem vet, det kanske finns några till som är väldigt unga i det inlägget? Jag har bara kollat en.

Vad är värst? Ett klipp på en tweet, från en vuxen människa som vill skära halsen av en annan, på min lilla blogg, på min twitter för mina 540 följare eller för något 100-tal på facebook? Eller att bli uthängd som kvinnohatare på LD:s gigantiska blogg, till hennes 12 000+ följare på twitter och hennes 15 000+ på facebook (om hon postar sitt inlägg där och på twitter alltså) när man är 14 år?

10173591_10152362876030761_7371952447534862097_n

Om folk bara visste hur mycket jag sållar bort för att de som säger grejer KANSKE är under 18 år så skulle ni häpna, jag lovar!

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

93 kommentarer

 1. Först: Hat och hot är inte okej. Men barn är BARN. Hänger man ut barn med namn och bild är man tappad bakom vagnen på allvar. Det är fett inte okej, det heller.

  Men: Där kom det igen. ”Alla kvinnor”

  Själv ser jag klart och tydligt att det riktar sig mot en specifik individ, inte gruppen kvinnor. Men det smäller ju inte lika högt att man är avskydd tillföljd av sina egna handlingar. Bättre att köra på kvinnokortet.

  Svara
 2. MiT

   /  06/07/2014

  Ok…?

  Svara
  • Anders

    /  06/07/2014

   Vi ska nu lägga ner Kung Fu-förbundet eftersom Kung fu är kinesiskt och de är knappast en demokrati i vår mening. Vi ska i samma mening förbjuda folk att träna Krav Maga eftersom palestinakonflikten.

   Eller så skakar man bara på huvudet åt en som inte ser skillnad på en sport från det landet och dess styrelseskick. Jag utgår ifrån att TW inte handlar varor från diktaturer eller tveksamma demokratier. Inte ens olja och bensin. Lycka till!

   Svara
  • David8

    /  06/07/2014

   Han har det inte lätt när han tänker, våldtäkshennet för jämställdhet.

   Svara
 3. MiT

   /  06/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2014

   Dom flesta av oss skulle aldrig komma på tanken att bränna ett annat lands flagga.Det visar ju hur dålig Foujan Rouzbeh är på att argumentera för sina ståndpunkter.
   Sara Abdolahi drar därefter rasiskortet i vanlig ordning.För naturligtvis är det bara den rasifierade Sara och hennes kompisar som får ha en synpunkt på något.

   Svara
  • Kalle

    /  06/07/2014

   Jag undrar vad Sara hade sagt om något hade föreslagit att vi skulle bränna och skända koranen, den är ju precis lika mycket symbol som den svenska flaggan.

   Svara
 4. MiT

   /  06/07/2014

  Svara
  • Anders

    /  06/07/2014

   Nej, det är inte ok att mordhota någon. Men om man uttalar sig så urbota dumt som hon gjort får man räkna med massiv kritik. Bland dem kommer det finnas idioter som inte förstår hur man kritiserar. Man bör tänka sig lite för innan man öppnar kakhålet och inte bli förvånad om det ger bakslag.
   Oj, blev de sura när jag sa bränn flaggan? Nu är det synd om mig.

   Svara
   • David8

     /  06/07/2014

    ”Som man ropar får man svar” Ett sexistiskt, rasistiskt och kvinnohatande ordspråk? Misstänker att korrelationen mellan Fi-sympatisör och mycket lågt resultat på Högskoleprovet är bland de starkaste sambanden som finns.

    Svara
   • Nej tusan, nu verkar det som om jag får ställa upp för Foujan. Ja, hon får både uttala sig (yttrandefrihet gäller även, kanske i synnerhet, korkade och provokativa uttalanden). Ja, man får kritisera henne för det.

    Men den som mordhotar ska få påhälsning. Av polisen, inte av Uppdrag Granskning. Det gäller de som mordhotar Foujan, liksom de som mordhotar Lars Vilks, liksom den ensamstående mor som hotar skära halsen av någon. Vad har vi kvar av yttrandefriheten om man innan man säger något måste fundera på om någon kommer ta livet av en för det man säger?

    Så länge vi har folk därute som är så lättkränkta att de hotar en till livet när de blir trampade på tårna, så är det inte korkade uppmärksamhetsjunkies som är problemet.

    Svara
 5. MiT

   /  06/07/2014

  Läs alla innan och efter

  Svara
  • michael

    /  06/07/2014

   Ja alla dessa vita män som är hemlösa,arbetslösa,missbrukare osv är egentligen bara ett skådespel för att dölja patriarkatets makt.
   Jag har hört från en säker feministisk källa(som vill vara anonym),att det finns en patriarkal fond som betalar ut väl tilltagna ersättningar till dessa skådespelare för sin samhällstjänst för patriarkatets välbefinnande.
   Jag har även hört att det finns någon slags djävulsk plan från patriarkatet med att pojkar får sämre betyg än tjejer, jag har ännu inte lyckats klura ut på vilket sätt detta kommer stärka patriarkatet och förtrycka kvinnor på,men en sak är säker något lurt är det.

   Svara
 6. MiT

   /  06/07/2014

  Visst är det en härlig bild…
  https://twitter.com/hejsonja/status/475011647720144898

  Äh, hon har ju tagit bort tweeten, den härliga bilden finns här
  http://twitpic.com/e5lfq4

  Svara
 7. MiT

   /  06/07/2014

  ”De 20 smartaste svaren till jämställdister och rövhattar”
  http://nojesguiden.se/artiklar/de-20-smartaste-svaren-till-jamstalldister-och-rovhattar

  Svara
  • Anders

    /  06/07/2014

   Vi kan väl ta några.
   1. Not all feminist are like that, NAFALT! Jag pratar bara om en struktur hur feminister är, du behöver inte ta åt dig. Funkar?
   2. Lika rättigheter innebär att man inte har speciella. Alltså bort med ”kvinnopengar”. Lika möjligheter kommer vi aldrig att få. Den som har utbildade föräldrar med gott om pengar kommer klara sig bättre och ha andra möjligheter. Vi kan försöka jämna ut det, men även med en enhetlig skola klarar sig arbetarklassens barn sig sämre. Och det ”klasslösa” samhället har vi ju sett frukten av. Bildas bara nya klasser, nomenklatura.
   3. Att måla upp en stereotyp karikatyrbild av andras egenskaper och sen hävda att man inte är emot personen, men dennes ”kultur”. Jojo, och om en person skulle säga att han/hon självklart inte hatar invandrare, men hatar deras ”invandrarkultur” i Sverige, skulle de köpa det? Skulle inte tro det.
   4. Forskare har… Jo, forskare har också undersökt om barn skriker när de får saltsyra i ögonen. Nej, såklart det inte är skillnad på hjärnorna. Vi har olikheter i hormonsystemen, men organet som styr detta är såklart helt lika. Ja eller kulturellt ändrat. Börjar de acceptera evolutionär påverkan på vårt beteende, eller tror de att dessa skillnader uppkommer i varje generation i den omedelbara miljön? Nä, biologi är inte deras paradgren.
   5. Nej, men käpprätt snett. Det som var en frihetlig idé är nu något helt annat.
   8. Om du inte håller god ton, kan du heller inte gråta ut när andra inte gör det mot dig. Gyllene regeln.
   9. Knappast någon som hävdar. Däremot är det per definition diskriminering eftersom den bortvalde inte har ansvar för vad andra i den branschen har för kön och hudfärg. Ska vi kvotera bort kvinnor på utbildningar där kvinnor dominerar? Varför inte?

   Svara
   • MiT

     /  06/07/2014

    Strukturen hur feminister är, den ska jag komma ihåg! Man kan hela tiden säga ”den feministiska strukturen är…” om precis allt som en eller några feminister gör. Eller de feministiska normerna…

    Svara
  • anonym

    /  06/07/2014

   De där svaren kan bara framstå som smarta om man är 14 år gammal och sitter i en ekokammare av personkulter.

   Svara
   • anonym

     /  06/07/2014

    Just argumentet ”forskare har …” brukar också tas upp som exempel på nonsensargument i nästan alla kurser i vetenskapsteori. För det första är det ett auktoritetsargument och för det andra så kan du alltid hitta forskare som uttalar sig om andra fält än det de forskar i.

    Svara
    • anonym

      /  06/07/2014

     Förövrigt uppfyller Hej Blekk alla mina fördommar. Hon är över 25 år gammal, men klarar inte av att kommunicera sina budskap utan animationer.

     Svara
  • Larsson

    /  06/07/2014

   Halmgubbe x 10.

   Svara
 8. MiT

   /  06/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2014

   Så FI är inte bara könsrasister utan de tycker heller inte om Sverige som nation.Kan dom inte göra oss alla en tjänst och flytta härifrån ?

   Svara
 9. MiT

   /  06/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2014

   Foujan visar verkligen vilken idiot hon är.Hon bränner den svenska flaggan och hyllar AFA.

   Svara
   • anonym

     /  06/07/2014

    Varför är jag inte förvånad? Bekämpa destruktiva mansroller, och så hyllar de järnrörsvänstern.

    Svara
  • Anders

    /  06/07/2014

   Lite ”maskulin” våldsromantik är aldrig fel om det kommer från rätt håll. Slår de unga testosteronstinna arga männen från vänster är de fina alfahannar att ligga med. Nej, någon ”ny man” är de inte intresserade av. Bara att kunna skylla livets orättvisa på någon annan. Annars får män gärna fortsätta att få värde efter vad de gör för kvinnor, sluta gnälla och vara rätt agressiva.

   Svara
 10. MiT

   /  06/07/2014

  Eller så har hon väntat för att få hjälp att ta sig ur knipan…

  Svara
  • Anders

    /  06/07/2014

   Det är skillnad på att förlova sig och förlova sig. Om två tonåringar på eget bevåg byter ringar är det en kärleksförklaring som inte nödvändigtvis betyder att de tänker gifta sig direkt de fyller arton. Bara naiv ungdomlig kärlek. Men om deras familjer ser förlovning som ett reellt bröllopslöfte bör man hålla strikt på myndighetsåldern. Om mitt barn i tonåren vill ”förlova sig” med någon före 18 års ålder, kör på. Kan t o m ha en fest för de unga tu, men jag ser det inte som ett heligt löfte. Bara gör mig redo att trösta när förhållandet sannolikt spricker.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/07/2014

   Oberoende av mina handlingar kommer jag alltid att jämföras med de värsta yttringarna i min romska kultur och de bästa yttringarna i majoritetskulturen i Sverige

   Alltid bra med ett erkännande på att det finns problem med aspekter av den romska kulturen och även att det finns positivt att hämta ur den svenska. Annars har det kategoriskt avfärdats som skitsnack och rasism tidigare.

   Får de mindre smickrande romska kulturyttringarna nu diskuteras av icke-romer, eller gäller fortfarande den relativistiska kränkthetslistan där bara folk på samma eller lägre hierarkiska pinnhål får öppna munnen med tolkningsföreträde för den mest kränkte?

   Svara
   • lavazza1891

     /  06/07/2014

    ”Oberoende av mina handlingar kommer jag alltid att jämföras med de värsta yttringarna i min romska kultur och de bästa yttringarna i majoritetskulturen i Sverige.”

    Hon får gärna jämföra de bästa yttringarna i hennes romska kultur med de bästa yttringarna i majoritetskulturen i Sverige.

    Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2014

   Ena veckan säger hon i en intervju att hon tyckte att hennes minderåriga dotters ”bröllop” var ok men när hon blir kritiserad för det så skall det förklaras bort.

   Svara
  • Larsson

    /  06/07/2014

   Detta var det förväntade svaret och hon har fått lång tid på sig. I det stora hela håller jag ju med henne om att det är bättre att verka för attitydförändring än att fördöma, men här finns det faktiskt gränser för hur långt man bör sträcka sig och tolerans gentemot barnäktenskap har så djupa implikationer som inte går att bortse ifrån.

   Har själv hela tiden hävdat att kärnan i skandalen var att journalisterna (bl.a. Niklas Orrenius) inte ställde henne mot väggen när frågan kom upp. Journalisterna gjorde inte sitt jobb. Obegripligt hur lätt de ändå klarat sig undan kritiken.

   Svara
 11. skillnaden är att Jannica postade sitt hot EFTER att hermansson och hans vänner uttryckt hot mot mig. Inte ok egentligen, men inte speciellt konstigt alls heller. Hon ville försvara en kvinna som under veckor varit hårt ansatt av hot och hat.

  Precis som jag inte skulle bli chockad eller kränkt om jag fick dödshot EFTER att jag själv dödshotat någon. (skulle du) Men viktigast av allt är igen: publiken. Arga unga män som hatar feminister är potentiellt farliga eftersom att det är just arga män som begår flest våldsbrott. Arga kvinnor gör det sällan. Rent statistiskt så utgör min publik inte samma stora hot som din gör. Min publik består av kvinnor. Din består av arga män. Do the math. (igen det där med ansvaret när man hänger ut, det applicerar inte bara på mig utan på dig också)

  Jag skrev mitt inlägg igår från mobilen och kunde inte se bilderna. Jag skulle ha varit noggrannare. MEN. Jag har tagit bort bilderna på den kille som såg väldigt ung ut, (vet ej hur ung dock) men de andra är vuxna. (också lite fult att framställa det som att jag bara får hot av småbarn när det själva verket är tvärtom) (namnen går ej att spåra, de finns flera med samma)

  Att flera av er här sitter ock ursäktar hoten med ”hat föder hat” är helt jävla sjukt. Nej, jag sitter inte och hatar så här. Jag sitter inte och hotar och kränker enskilda människor på nätet. Jag trakasserar ingen. Jag taggar inte en massa män i mina tweets eller blogginlägg för att sedan berätta för dem att jag vill att de ska dö. Menar du på allvar att du inte tycker det är någon skillnad?

  Jag skriver PÅ SIN HÖJD ”jag hatar män” en gång i kvartalet. Det kan inte jämföras och reaktionerna jag får är inte rimliga någonstans. Jag har aldrig hotat en man som uttryckt kvinnohat. Men det här är precis det problem jag snackar om; kvinna berättar om dödshot och kränkningar – män försvarar det med ”du får skylla dig själv” ÄNNU EN DAG I PATRIARKATET.

  Svara
  • LD,

   Här får du lite matte, eftersom du verkar vilja köra det spåret.

   Dominance and symmetry in partner violence by male and female university students in 32 nations

   The row for all nations together shows that the female percent of the male rate is 129, i.e. that perpetration by the women in this study is 29% greater than the perpetration rate of the men in this study. For severe violence, the difference is somewhat greater—a 39% higher rate for women than for men.

   Alltså, en av de största internationella studierna visar att unga kvinnor är mer våldsamma mot sina partners än män—än mer så för grovt våld.

   Att sedan brottsstatistiken speglar att långt fler män anmäls för sådant våld tycks mest spegla hur män ställs till svars för sitt hat, medan viljan att omyndigförklara kvinnor och ursäkta deras hat och övergrepp tycks närmast oändlig. Det stärker knappast ditt case.

   Predictors of Sexual Coercion Against Women and Men: A Multilevel, Multinational Study of University Students

   Inspection of the model presented in Tablle 6 indicated that both the Status of Women Index and the site-level rank of Gender Hostility to Men were significant predictors of variations in forced sex against men. Specifically, the greater the power of women and the greater the hostility towards men in a site, the more victimization the men reported. For each one point increase on the Status of Women Index (5-point scale), the odds of men reporting forced sexual coercion increased by 25%, and for each one point increase on the Gender Hostility to Men scale, the odds of forced sexual coercion increased by 38%.

   Så ert insisterande på att ert manshat skulle vara ‘finare’ och ‘inte skada någon’ stämmer helt enkelt inte överens med fakta. Det finns ett väldigt tydligt samband mellan manshat och kvinnors våld mot män.

   Svara
  • anonym

    /  06/07/2014

   ”skillnaden är att Jannica postade sitt hot EFTER att hermansson och hans vänner uttryckt hot mot mig. Inte ok egentligen, men inte speciellt konstigt alls heller. Hon ville försvara en kvinna som under veckor varit hårt ansatt av hot och hat. ” Varför vägrar du att svara på mina frågor? Har jag rätt att hata kvinnor efter dels kvinnan som tyckte att jag bara skulle skratta åt hennes kompisar och deras grova skämt om mig, men samtidigt krävde all förståelse för att hennes kompisar hade fördomar om kvinnor och teknik dels kvinnan som tyckte att det var helt ok att utsätta mig för trakasserier, telefonterror, hot och våld och som avslutade med att det var helt ok att hennes kompis fick vara både åklagare, målsägande och domare, något som ledde till att min universitetsexamen fördröjdes avsevärt och att jag fick spendera lång tid i terapi. Hennes agerande kostade mig också över 800.000:- i uteblivna inkomster och ökade studieskulder.

   ”Rent statistiskt så utgör min publik inte samma stora hot som din gör. Min publik består av kvinnor. Din består av arga män. Do the math.” Vet du själv vad t-fördelningen är för något? Vad f-fördelningen är för något? Vad en pivotvariabel är? Hur man konstruerar konfidensintervall? Hur man gör linjär regression? Eller slänger du dig bara med häftiga uttryck?

   ”Jag taggar inte en massa män i mina tweets eller blogginlägg för att sedan berätta för dem att jag vill att de ska dö. Menar du på allvar att du inte tycker det är någon skillnad? ” Nej, vi har ju själva sett dina punktade tweets där du drar ihop din twittermobb mot folk du inte gillar.

   ”Min man Oskar blir arg på mig ibland. Inte fan hotar han mig då liksom. Inte fan kallar han mig för fula tillmälen. ” Ska vi återigen få en berättelse om din fantastiska man som tillåter dig att blogga bort dagarna medan han försörjer dig?

   Svara
   • du har träffat en kvinna som varit elak mot dig? wow. Ja det toppar ju verkligen en livstid av hot, våld, övergrepp från män. Du går säkert genom livet nu livrädd att fler kvinnor ska utsätta dig för detta.

    Svara
    • Vad bra, då vet vi var du står i den här frågan. Jag tror ärligt inte att du behöver kommentera mer på den här bloggen. Ingen av oss tycker speciellt synd om dig, och vi känner inga som helst sympatier med dig.

     Svara
     • Förövrigt så hävdade LD när hon skrev på genusdebatten.se att det är jätteviktigt att ta upplevelser på allvar. Nu vet alla att vad hon menade är att det är jätteviktigt att ta kvinnors upplevelser på allvar.

  • Ja nu får ni lägga av, alla gubbslem! Hur svårt ska det vara att förstå att när kloka feminister som jag och Lady Dahmer hatar, hotar, hetsar och hänger ut människor så är det alltid jättebra! För jag och Lady Dahmer känner att vi är goda och att ni är onda.

   Dessutom skriver vi ju bara uttryckligen att vi hatar män ett par gånger per år. På sin höjd. Precis som Lady Dahmer säger. Och hat mot människor på grund av kön/hudfärg/härkomst är ju skitbra, så länge det inte uttalas i klartext mer än någong gång i månaden. Det har feministisk forskning tydligt visat.

   Svara
  • @LD

   ”Men viktigast av allt är igen: publiken. Arga unga män som hatar feminister är potentiellt farliga eftersom att det är just arga män som begår flest våldsbrott. Arga kvinnor gör det sällan. Rent statistiskt så utgör min publik inte samma stora hot som din gör. ”

   Jasså? Varför tror du att så många av oss är anonyma?

   Det gäller att se strukturerna. Det som hindrar mig är hotet som kommer från ”din sida”.
   Det hot din publik utgör är indirekt och stavas AFA och RF. Det är nämligen så våra strukturer ser ut. Som kvinna behöver man inte själv göra smutsjobb, det finns alltid villiga riddare som gör det åt en. (Jag har ett pågående inlägg där jag så fort jag har tid kommer visa hur de detta sker med utgångspunkt i materialet från ert hatdrev mot gymnasieläraren Annelie. Dessa strukturer är nämligen allt annat än osynliga.) Gissa en gång vem som hamnar i brottsstatistiken prinsessan som med sin överordnade könsmakt fått någon man att agera riddare eller riddaren?

   Jag tycker inte hot är okej, aldrig någonsin, inte mot någon, inte dig, inte ens nazister … ingen ska hotas för sina åsikter. Men det finns puckon överallt, det är en realitet man behöver förhålla sig till. Du har, genom att om och om igen, rikta hat mot män som grupp väckt befogad ilska … du har själv bäddat för den rekyl som kommer nu.

   Vet du vad jag hade velat göra? Jag hade älskat att kunna hålla föredrag om strukturer och genus och mina antifeministiska teorier om vårt genussystem. Till skillnad från dig så kan jag stödja och förklara mina strukturer. Och det utan att rikta hat mot varesig män eller kvinnor. Det finns nämligen inga vinnare på genussystemet. Det är lika illa för både kvinnor och män … bara illa på olika sätt.
   Hade jag kunnat ha det som (bi)inkomst så hade jag försörjt mig på det jag tycker är mest intressant och viktigt.

   En vän ringde mig för att han hade fått en förfrågan om en intervju för radio, han ville att jag skulle ta det för att jag är bättre på att förklara strukturer då jag har erfarenhet av båda sidor av genussystemet och till det är mycket påläst. Jag var jättesugen och vi pratade länge om det, jag fick löfte om att vara anonym. Jag backade ändå, för jag vågar inte utmana hotet från din sida.
   Jag använder Tor när jag surfar för att inte lämna några spår som ni kan använda via Researchgruppen för att komma åt mig.

   Vad är min poäng? Att vi inte springer och hämtar offerkoftan och patetiskt drar kvinnokortet för saker som riktas mot oss som personer innebär inte att vi inte är rädda. Vi är anonyma för att vi är rädda.

   Vad har jag gjort för att tvingas framföra mina åsikter anonymt?

   Svara
  • I slutet på kommentaren ovan sätter du fingret på skillnad i genussystemet.

   Jag skriver PÅ SIN HÖJD ”jag hatar män” en gång i kvartalet. Det kan inte jämföras och reaktionerna jag får är inte rimliga någonstans.

   Det är inte för dig att avgöra huruvida reaktionerna du får är rimliga. Du är ingen objektiv domare i sak. Personligen så anser jag hot är icke-okej, det vet du.

   Men reaktionerna är förväntade (Vilket inte betyder att jag tycker det är okej.) Dessa unga män (två tonåringar och två som ser ut att vara 20 år) är förbannade och uttrycker sin ilska mot DIG inte kvinna/kvinnor. Hur ska män som är arga uttrycka sin ilska? Deras sätt att uttrycka sina känslor ska kanske först bli stämplade med ”godkänd av Lady Dahlmer”-stämpel?

   Du hänger ut ett (möjligen två) BARN som inte ens är 15 år med namn och bild som kvinnohatare för att han mår dåligt av DIG! och ditt hat är i mina ögon värre än den reaktion du fått. Bilden har du tagit bort nu, namnen är kvar, men du borde inte tagit med dessa barns mess alls. Barn har ett skyddsvärde!
   Tar du ansvar för honom och hans säkerhet (inkl. självmord) om din uthängning medför problem för honom?

   Du visar gång på annan att du inte är mogen att axla uppgiften du tagit på dig.

   Jag har aldrig hotat en man som uttryckt kvinnohat. Men det här är precis det problem jag snackar om; kvinna berättar om dödshot och kränkningar

   ”Hej NNs framtida arbetsgivare” på en av Sveriges tyngre bloggar är ett ekonomiskt hot.

   De drev du bidragit skarpt till att hetsa din publik till är i mina ögon livsfarliga och ett indirekt hot mot den drabbade individens hälsa och faktiska liv. Man kan få unga människor att begå självmord med den metoden.

   – män försvarar det med ”du får skylla dig själv” ÄNNU EN DAG I PATRIARKATET.

   Sluta osynliggöra oss kvinnor, tack!

   Ingen här försvarar deras handlingar. Vi säger att det är förväntat och att du har bäddat för det. De är ansvariga för ina handlingar, du för dina.

   Men i sak har du rätt här och det är en skillnad mellan kollektivismen och individualismen (kvinnlig och manlig homosocialitet). Bland män döms man efter vad man gör och man förväntas ta ansvar för sina handlingar på ett helt annat sätt än man gör bland kvinnor. Kvinna bland män skonas jämfört med en man bland män.

   Så, ja – bland män kommer du dömas för vad du gör och hur väl du tar ansvar för dina handlingar.

   En annan sån sak tänkte jag på när du skrev att det är ensamt på toppen i ett inlägg. Då tänkte jag ”välkommen att prova på männens privilegier”, för så är det att vara man då de saknar en motsvarighet till systraskapet.

   Detta du upplever nu, det är några av männens privilegier, som du tack vare den maktposition du valt får prova på, vilket man som kvinna annars helt slipper, känns männens räkmacka bekväm? 😉

   Svara
   • två spontana tankar slår mig här Ninni:

    1. jag ska förvänta mig hot och hat från män om jag skriver sånt som gör dem arga? Det tycker jag faktiskt, s.k manshatare till trots, låter skitkonstigt. Varför ska jag förvänta mig det? Majoriteten av män har väl ändå inte för vana att hota och kränka folk bara för att de blir arga? Eller har de det? Du ger mig dubbla budskap känns det som. Ska jag eller ska jag inte dra slutsatser om mäns beteende? Borde jag inte rimligtvis förvänta mig mothugg och motargument inom resonabla gränser? Känns som att du bekräftar min bild av män som hotfulla.

    2. Du tycker att jag bäddar för hatet jag får. Att det är förståeligt och rimligt och ok, vi säger väl så för argumentets skull. Men borde inte mitt hat då vara minst lika rimligt och förståeligt med tanke på hur otroligt mycket hat och kränkningar jag fått från en ganska stor andel män under hela mitt liv? Varför är männens hat mot mig lättare att förstå och relatera till medan mitt hat ses som orimligt? Jag har ju ändå blivit utsatt för tio gånger värre saker än vad jag någonsin utsatt någon av de män som hatar mig för.

    Svara
    • Kalle

      /  06/07/2014

     ”Men borde inte mitt hat då vara minst lika rimligt och förståeligt med tanke på hur otroligt mycket hat och kränkningar jag fått från en ganska stor andel män under hela mitt liv? ”
     Skillnaden är att du håller alla män ansvariga för vad några få har gjort mot dig.
     Så länge du fortsätter på det spåret så har du enbart dig själv att skylla.

     Svara
    • anonym

      /  06/07/2014

     Kan det anses klarlagt att LD tänker som en 5-åring? Någon var dum mot henne, så därför ska hon vara dum mot andra?

     Svara
    • MJ

      /  06/07/2014

     1. Det är inte någon majoritet av männen som har hotat dig. Det är någon miljondel av männen som har hotat dig.
     Om man skrivet saker som kommer reta upp miljoner så kan man förvänta sig att vissa av dessa kommer bli förbannade och göra av sig. Om jag t.ex. skriver att judar är en folksjukdom och att jag hatar alla judar så kan jag förvänta mig att få en massa hot. Det betyder inte att det är ok att hota mig OCH det betyder inte att en majoritet av judeälskarna är våldsamma.

     2. Det är just för att du riktar ditt hat mot alla de som tillhör samma grupp. Om en jude behandlar mig illa, är det då ok att jag bedriver en hatkampanj mot alla judar?

     Svara
    • Lady Dahmer:

     ”1. jag ska förvänta mig hot och hat från män om jag skriver sånt som gör dem arga?”

     Ja faktiskt, särskilt från vissa grupper av män som exempelvis medlemmar i hells angels eller fotbollshuliganer. Skriver du om alla män finns alltid risken att det är sådnana män som du får på kroken.

     ”Det tycker jag faktiskt, s.k manshatare till trots, låter skitkonstigt. Varför ska jag förvänta mig det? Majoriteten av män har väl ändå inte för vana att hota och kränka folk bara för att de blir arga? Eller har de det?”

     Nej absolut inte. Däremot struntar de män som hatar och hotar dig fullkomligt i vad andra män tycker och gör – Vilket om jag skall förstå Ninni rätt kvinnor som du har svårt att förstå eftersom ni förväntar er att männen skall rätta sig efter mansmajoriteten som det går till hos kvinnor. De andra kvinnorna agerar inte självständigt oberoende av vad kvinnomajoriteten tycker.

     ”Ska jag eller ska jag inte dra slutsatser om mäns beteende?”

     Givetvis inte, du måste skilja på män och män. När du riktar hat mot män kommer det hatet inte att spridas jämt och lika på alla män. Män kommer inte att ta åt sig av hatet efter hur representativa de är för ANDRA män. En minoritet män har inget som helst problem att göra precis vad majoriteten av män uttryckligen förbjudit.

     ”Borde jag inte rimligtvis förvänta mig mothugg och motargument inom resonabla gränser? Känns som att du bekräftar min bild av män som hotfulla.”

     Men du talar inte till män ”generellt”. Vilken man som helst oberoende av hur representativ han är för ”mansrollen” kan bli sur över att läsa någon som säger elaka saker om män. Män är ALLA män, inklusive de män som inte är majoriteten och det är dem som kommer att hota och hata dig. Samma män är lika farliga för mig. Spelar ingen roll om du är man eller kvinna retar du FEL man spelar det ingen roll vad andra män tycker och poängen är ju att dina inlägg inte specificerar vilka män det är.

     ”2. Du tycker att jag bäddar för hatet jag får. Att det är förståeligt och rimligt och ok, vi säger väl så för argumentets skull.”

     Väntat? Ja, Förståeligt? Ja, Ok? nej, absolut inte men där är ju poängen. Du verkar tro att om jag och ”mansmajoriten” hela tiden tycker och säger att hat och hot inte är okej kommer det inte att komma hot och hat från någon man. I själva verket även när mansmajoriteten anser det aldrig är okej med hat och hot kommer det att finnas helt självständiga män som hatar och hotar. Om du är kritisk mot män och de är män – mer behövs inte.

     ”Men borde inte mitt hat då vara minst lika rimligt och förståeligt med tanke på hur otroligt mycket hat och kränkningar jag fått från en ganska stor andel män under hela mitt liv?”

     Det är inte ”män” som har hatat dig och det är inte ”kvinnor” som de har hatat. Det är självständiga personer som hatat dig och problemet uppstod när du istället för att hata de personerna letade något att hata som gällde många fler män än de som hatat dig. Fundera över hur en man relaterar till män. Att någon är man säger för en annan man exakt – ingenting! Vissa män är juste, andra inte – allt måste bedömas utifrån samma premiss som när man kastar en tärning. Fick du en sexa fyra gånger på rad? Det betyder ingenting nästa gång du kastar tärningen, det är ett nytt kast, det är lika stor chans den hamnar på sex som att den hamnar på någon annan siffra.

     ”Varför är männens hat mot mig lättare att förstå och relatera till medan mitt hat ses som orimligt?”

     För att om man hatar alla män (män som grupp, män som kön osv) kommer de mest hatiska männen att reagera hatiskt tillbaka. Spelar ingen roll vad mansmajoriteten säger och gör och spelar ingen som helst roll att helt andra män hade hatat mot dig först. De hatade mot dig som personer, inte som män.

     ”Jag har ju ändå blivit utsatt för tio gånger värre saker än vad jag någonsin utsatt någon av de män som hatar mig för.”

     Vilket skulle fungera om de enda som utsattes för ditt hat hade hatat själva. Men ditt hat är riktat mot män. Hatet du mottagit riktades mot dig. Jag undrar mer och mer LD, förstår du till vilken enormt hög grad män är helt självständiga i relation till andra män?

     Svara
  • Butter

    /  06/07/2014

   ”Arga unga män som hatar feminister är potentiellt farliga eftersom att det är just arga män som begår flest våldsbrott. Arga kvinnor gör det sällan.

   Äntligen! Du har till slut kommit till insikt att män begår våldsbrott för att de är arga och inte för att de är män. Dock förstår jag inte alls argumentet att arga kvinnor gör det sällan, sicket skitsnack. Eller menar du att kvinnor som slår sina barn fördärvade eller ger sig på sina sambos/makar/pojk- eller flickvänner med både nävar och tillhyggen gör det för att visa sin kärlek, inte för att de är förbannade?
   Kvinnor är precis eller i vissa fall våldsammare än män (exvis våld mot barn) och även det våld som inte anmäls är att betrakta som våldsbrott men av någon anledning försvaras denna typ av våld med argument som ”för att könsmaktsordningen”. Dock, det finns inget legitimt våld, allt våld oavsett vem förövaren är kan bara betraktas som våldsbrott.

   Svara
  • @Lady Dahmer: ”Jag skriver PÅ SIN HÖJD ”jag hatar män” en gång i kvartalet. ”

   Att skriva såna dumheter en gång i livet är illa nog för att ligga någon till last, åtminstone för en mediepersonlighet med ambitioner att ha skrivandet som yrke. Du skriver det regelbundet och skäms inte för det. Eftersom du skriver det regelbundet är det något du står för 100% av tiden däremellan, får man förmoda?

   Själv har jag ALDRIG sett någon jämställdist eller MRA säga att de hatar kvinnor, åtminstone inte utan att få mothugg från de egna leden. Vi kritiserar enskilda personers åsikter och gärningar, där dessa personer kan vara både män och kvinnor. Att kritisera medfödd grupptillhörighet är ovärdigt någon som vill kalla sig demokrat.

   Svara
  • MiT

    /  06/07/2014

   Är det någon ide att svara dig alls? Har ju faktiskt gjort det ett par gånger under annat inlägg där jag förutom svarar dig också själv undrar ett par saker men det enda som märks efter det är är din frånvaro. Är det någon ide att lägga tid och energi på något som du bara skiter i ändå? För det är vad jag har märkt, bara ett jävla lipande och försök att skylla allt på alla andra hela tiden. Så är det någon ide att lägga tid på att svara alls? För om du ändå skiter i det så bryr jag mig inte heller.

   Svara
  • Anders Senior

    /  06/08/2014

   Du är bara för underbar Lady Dahmer!

   ”också lite fult att framställa det som att jag bara får hot av småbarn när det själva verket är tvärtom”

   Menar du att du hotar småbarn?
   Att du hatar dem har du ju själv skrivit redan, så det var ju ingen hemlighet, men att du hotar dem nu också?

   Du är verkligen ett under av intelligens.
   Med företrädare som dig behöver feminismen inga fiender.

   Återigen;
   Tack!
   Du visar verkligen vad feminismen står för!

   Svara
 12. och till protokollet: jag vet att jag är provokativ. Jag är det ofta medvetet. (dock så har män alltid provocerats av mig, även under den tid då jag tog offentligt avstånd från allt manshat och hade betydligt godare ton än nu) Inte för sakens skull såklart för det är ju under all kritik, men för att synliggöra sakfrågor och debatter. Jag fattar att man blir förbannad på mig. Jag fattar det verkligen och tar på mig ansvar för det. MEN. Det är ju ett enormt kliv från att ”bli förbannad” till att hota en människa. Det är ett stort kliv att gå från arg till att skriva ”hora, äckel, fetto, hoppas du dör” till någon. Håller du inte med? Min man Oskar blir arg på mig ibland. Inte fan hotar han mig då liksom. Inte fan kallar han mig för fula tillmälen.

  Sen tycker jag ju att det är skillnad på att aktivt göra nån arg och på att göra folk arga med sina åsikter eller perspektiv. Skriver jag till dig att du är en jävla idiot så blir jag ej förvånad om du kallar mig idiot tillbaka, men om du helt out of the blue för att du läst en tweet jag skrev för ett halvår och som du ej gillade sen taggar mig och kallar mig fula saker; då tycker jag du går för långt.

  Förstår du hur jag tänker här?

  Svara
  • Marta

    /  06/07/2014

   Till protokollet. Tycker jag synd om dig? Inte det allra minsta pyttelilla. Ditt snyftande gör inget intryck på mig efter att ha sett hur du jobbar. Din svans skriver saker som jamen Dööö då! varenda dag när du fått igång dina mest labila och obalanserade fans höga på psykofarmaka med nåt du skriver. Så får andra ta smällen medan du sitter och skrockar bakom skärmen, för DU skrev det ju inte. Alla kan se hur du driver skocken framför dig så några sympatier från mig blir det inte heller.

   Svara
  • Dreadlock

    /  06/07/2014

   ” och till protokollet: jag vet att jag är provokativ. Jag är det ofta medvetet. (dock så har män alltid provocerats av mig, även under den tid då jag tog offentligt avstånd från allt manshat och hade betydligt godare ton än nu) ”

   Det låter mest som om DU äger problemet med män. Inte tvärtom. Gör dig inte bitter eller olycklig i onödan. Lös problemet istället.

   Over and out.

   Allvarligt talat, är det så j-a svårt att googla ”manshat” ?

   Svara
 13. Marta

   /  06/07/2014

  Lady Dahmer. Om du fått hot, t.o.m ”dödshot”, varför redovisar du inte dem? Av det du lagt upp ser jag inga hot övh. Det första kan kanske kännas hotfullt – möjligen – men något egentligt hot är det inte. Att tycka att du borde ta livet av dig är inget hot, det är ett önskemål om än ett obehagligt sådant. ”Kan inte nån bara döda det jävla aset?” är inte heller ett hot. Det står inte ”Jag ska..döda…”
  Så här låter det hela tiden från dig och många i din svans. Det talas om ”hat och hot” som om det vore samma sak men när det kommer till kritan finns det aldrig några egentliga hot att visa upp. Jannicas tweet är mycket närmare ett reellt hot än några av de du lagt upp. Ni verkar bara enormt förtjusta i att prata om alla ”dödshot” ni får. För att framställa er själva som förföljda fast ni inte är det? Få lite status av det?

  Svara
 14. Dreadlock

   /  06/07/2014

  ” män försvarar det med ”du får skylla dig själv””

  Nu var det en kvinna ”Ninni” som tyckte att du och din verksamhet inte kan hata alla män helt fritt utan att få en reaktion tillbaka.

  Här erkänner du helt öppet att du inte kan hålla dig ifrån hat,hur mycket du än försäkrar att det handlar om ett gott ,konstruktivt hat, så är det bara ett utryck för en blind dubbelmoral. Din blogg är ju ett avskräckande exempel på det.

  Tycker jag synd om dig ? Inte ett smack. Du väljer att rota längst ner i soptunnan och publicera de mest obalanserade hatinläggen själv. Alldeles själv. Sedan har du mage och kräva att andra bloggar ska maska en av dina läsares reaktioner som i vredesmod skriver ”att jag kan skära halsen av dig”

  Svara
 15. MiT

   /  06/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2014

   Lite fin feministisk guilt by association av den vite riddaren Erik.

   Svara
   • anonyn

     /  06/07/2014

    Han är hangaround till Fanny Åström. Jag är inte det minsta förvånad.

    Svara
  • Man får hoppas att dessa nyttiga idioter (som Valerie Solanas kallar dem),
   manliga feminister, inte någonsin hamnar i en vårdnadstvist.
   Då står de plötsligt utan hjälp……………….

   Miljöpartister och F!:sare ligger extra pyrt till
   när det gäller att få hjälp i vårdnadstvister av
   någon pappa-organisation.

   Svara
   • My bad. I brådskan glömde jag givetvis att
    motivera min åsikt om manliga feminister
    och eventuell hjälp från pappa-organisationer
    vid vårdnadstvister:
    http://www.dads-r-us.se/2014/06/02/feminizm-macht-frei/

    Svara
   • Butter

     /  06/07/2014

    Men om nu dessa nyttiga idioter verkligen hamnar i en vårdnadstvist av det smutsigare slaget där de kommer att utsättas för falska anklagelser (våld och sexuella övergrepp), partiska och osakliga vårdnadsutredningar och till sist fråntas vårdnaden och får ett umgänge som totalt saboteras av barnens moder så kommer de ju att gilla läget och tycka att det är ok. För allt annat är otänkbart eller tom. orimligt eftersom dessa vita riddare vitsordar ett sådant förfarande..

    Svara
   • Liten

     /  06/08/2014

    Hej Ulf,

    Jag förstår varför du skriver som du gör. Har man blivit orättvist behandlat i en domstol förstår jag att man blir arg och ilsk på samhället i största allmänhet. Men att beröva fäder hjälp till tid med sina barn bara för att de hade eller har en viss politiskt åsikt tycker jag är lite småaktigt. Kan du inte bara vara stor och ge alla den hjälp de behöver? Efter att ha läst vad du har skrivit på din egen blogg tycker jag att du gör ett mycket bra arbete. Du behöver inte alls sänka dig till samma nivå som dina antagonister.

    Helt orelaterat: jag vill be om ursäkt för en del felstavningar, jag gick inte i svensk skola i unga år, årskurs 5 till 9, men jag e en jävel på engelska 🙂 .

    Svara
    • No Mercy!

     Gud förlåter, det gör inte jag……………
     http://www.dads-r-us.se/2009/01/27/gud-forlater-det-gor-inte-jag/

     Svara
     • Liten

       /  06/08/2014

      Jag förstår din åsikt och kommer inte hålla den emot dig. Jag förstår att det du har varit tvungen att gå igenom har varit mycket jobbigt. Jag tror dock inte att mota andra som behöver hjälp är konstruktivt.

      Någonstans finns det ett barn som behöver både mamma och pappa. Om inte du är villig att förlåta, vem ska då förlåta? Gud har jag inget förtroende för.

     • ”Om inte du är villig att förlåta, vem ska då förlåta?”

      Tomt-hen, Gud run Skyr Män, någon lägerkommendant
      vid ett omskolningsläger för män – välj själv.

    • Jag tycker Ulfs ståndpunkt gällande dessa nyttiga idioter är helt legitim, av flera orsaker.
     För det första, de här typerna gör sitt bästa att sprida en felaktig och förvrängd mansbild (män är kvinnomisshandlare och pedofiler) och de tar själva på sig en kollektiv skuld och ett ansvar för detta.

     För det andra, om någon erkänner sig till den sk. ”destruktiva maskulinitetsnormen”, vill man verkligen att en person med sådana egenskaper ens ska vara i närheten av ett barn?

     Har man satt sig i den båten så tycker jag man bara har sig själv att skylla, föredrar man att jämföra (och jämställa) sig själv med 0.1 % av den manliga befolkningen istället för de 99,9% män som är vanliga hyggliga människor så är man dessvärre bortom all räddning i ett vårdnadsärende…

     Svara
     • Liten

       /  06/09/2014

      Jag håller också med Ulf, jag har inget tillövers för nyttiga idioter eller vita riddare. Det jag försökte förmedla var att det finns ett barn som behöver bägge föräldrar, och att någon av förädrarna (tydligen oftast pappan) kan behöva hjälp vid en seperation. Tyvärr låter det lite som om man ska straffa fäder för deras idioti genom deras barn.

      Jag är lessen om kommentaren är sen, men om jag ser att något är viktigt och värt att kommentera så kan jag ta väldigt lång tid på mig innan jag skriver något. Jag kan ibland behöva flera timmar på mig för tänka igenom en respons.

   • PappaRättsGruppen är ingen organisation eller förening ,
    PRG är ett nätverk, och vi är således inte bundna av några stadgar –
    vilket bland annat ger oss rätten att bestämma vilka som får vår hjälp.

    @ Liten
    ”Tyvärr låter det lite som om man ska straffa fäder för deras idioti
    genom deras barn.”

    Det låter som att du prioriterar barn till politiskt korrekt tänkande fäder.
    Varför tycker du att barn till pappor som inte är indoktrinerade i den
    feministiska läran är värda mindre?

    Svara
    • Jag vill bara klargöra att alla barn är lika mycket värda,
     oavsett vilken politisk åsikt deras pappa har.

     Det får bli min slutreplik till ”Liten”.

     Svara
  • Kalle

    /  06/07/2014

   Jag skulle vilja tala om den korrelation som råder mellan de som använder sig av argumentationsfel som ”guilt by association” och människor som är riktigt j*vla korkade.

   Svara
 16. wigwag

   /  06/07/2014

  Lady Dahmer: Blanda inte ihop kvinnohat och personligt hat riktat mot dig. Det är långt ifrån samma sak. Det finns massor av kvinnor som bloggar om feminism men som sällan upplever något hat för det. Sanningen är ju att du provocerar med förhoppningen om att få hat riktat mot dig som du sen ska hänga ut och göra politiska feministpoäng av. Det är inte synd om dig. Synd är det om de feminister som försöker prata vett med dig på din blogg.

  Svara
 17. Patrik

   /  06/07/2014
  Svara
 18. MiT

   /  06/07/2014

  Svara
 19. MiT

   /  06/07/2014

  Är inte han persona non grata i feministiska kretsar numera?

  Svara
 20. Patrik

   /  06/07/2014

  Reklamombudsmannen stödjer Sveriges Kvinnolobbys anmälan om sexistisk reklam för hudvårdsprodukt för män.
  http://www.reklamombudsmannen.org/uttalande/bad-norwegian

  Svara
 21. MiT

   /  06/08/2014

  Äh, det behövs inte mer tror jag…

  Svara
  • The Perfect Man

    /  06/08/2014

   För att vara universitetsadjunkt så har Andreas en rätt så begränsad repertoar. Men han kompenserar ju med rejäla översittarfasoner.

   Svara
 1. Härlig representant för Umeå universitet! | WTF?
 2. En 15-åring är oändligt mycket klokare | WTF?
 3. Twitter- om du trodde Flashbacks forum var skit | Maniac Media
 4. Lady Dahmer – min förebild och idol | Jämställdhetsfeministerns blogg
 5. Man blir ju lite nyfiken på nyheter24 | WTF?
 6. Lady Dahmer, första inlägget | WTF?
 7. Attack på Cissi Wallin. Igen… | WTF?
 8. Hatgruppen på facebook läggs ner | WTF?
 9. Rösta på Feministiskt initiativ – för kärlekens skull! | Jämställdhetsfeministerns blogg
 10. Nej, Anna Troberg, det är dags att ”gilla olika”! | Genusdebatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: