Härlig representant för Umeå universitet!

Vad sägs om reaktionen man får av en universitetsadjunkt på Umeå universitet när man frågar om han vet om att det i inlägget han glatt sprider så är en av de som han säger är ”våldsbenägna hatfyllda kriminella karlar” hela 14 år gammal?

Så här ser hans tweet ut och min lilla fråga

welfarestatelaw1

Finns ju olika sätt att reagera på, han valde så här. Jag hade INTE gjort det valet…

welfarestatelaw2

welfarestatelaw3

welfarestatelaw4

welfarestatelaw5

welfarestatelaw6

welfarestatelaw7

welfarestatelaw8

welfarestatelaw9

welfarestatelaw10

welfarestatelaw11

welfarestatelaw12

welfarestatelaw13

welfarestatelaw14

Måste säga att det är en mycket märklig reaktion från hans sida på en ganska vänlig fråga. Man kunde till exempel säga ”Ofan, hade jag ingen aning om, ska genast kolla upp” eller ”Tack för tipset, man vill ju inte vara med och hänga ut barn på nätet”. Men han valde att kalla MIG dum i huvudet direkt för att sen fortsätta med ännu mer. Eftersom han bemöter på just det här sättet så kan jag bara gissa att han faktiskt tycker att det är ok det han gör i sin första tweet trots att jag påpekar att en av dem bara är 14 år. Han tycker ju att det är dumheter och att man är dum i huvudet när man säger till om det.

welfarestatelaw15

Universitetsadjunkt på Umeå universitet alltså. Om man går efter hur han beter sig på twitter så verkar kreti och pleti från gatan kunna vara universitetsadjunkter. I alla fall på Umeå universitet. Eller förresten, kreti och pleti från gatan förstår nog hur man beter sig tror jag…

Josefin Utas, en politiker för Miljöpartiet, såg detta och undrade lite, jag förstår henne…

welfarestatelaw16

Jag gillar inte MP alls men det finns en vettig Miljöpartist (kanske den enda?) som jag respekterar oerhört mycket och det är just Utas. Jag kan MYCKET VÄL tänka mig att kryssa henne i valet! Och det beror inte på detta utan jag har sagt det förut på bloggen att hon är väldigt bra! Men visst ger Andreas Pettersson ett stabilt intryck…

När det väl börjar gå utför inom utbildningsväsendet så går det väldigt fort verkar det som, förra gången var det ju en lektor på Södertörn (undrar vad som händer med det förresten?) och den här gången en universitetsadjunkt från Umeå. Det finns en tydlig och mycket stark gemensam nämnare för lektorn och universitetsadjunkten och det är FEMINISM…

Feminismen verkar dra fram de mest osympatiska dragen hos de troende. Det visar sig gång efter gång efter gång efter…

Det är nog verkligen dags för Universitetskanslerämbetet att titta över lite hur det ser ut egentligen för väldigt mycket konstigt som kommer från universiteten och högskolorna har just den gemensamma nämnaren. Se över kvalitén nu och rensa bort lite låtsasämnen som lockar just de med den gemensamma nämnaren för det är inga tillfälligheter!

********************

Jämställdhetsfeministern uppmärksammar att man upptäckt hur man löser skolproblemen

Genusdebatten tar också upp problemen i skolan

Jussi H Lundell skrev i förrgår om nationaldagen

MVH

MiT

Lämna en kommentar

57 kommentarer

 1. Björn

   /  06/08/2014

  Pettersson är alltså utbildad jurist och akademiker och det bästa han kan komma på är att kalla dig för dum i huvudet?

  ”Dumma dig!” verkar vara ett – i deras tycke – slagkraftigt argument som effektivt punkterar alla försök till vidare diskussion. De andra argumenten man behöver kunna är ”Orkar inte!”, ”Googla!” och ”Läs på!”.

  Senast häromdagen var det en kommentar på Ninnis text på GD; en lång drapa om hur Ninni fjäskar och egentligen är dum. Att bemöte huvudinlägget var tydligen helt oviktigt 🙂

  Och dessa människor får mer och mer makt i samhället… huwwa!

  Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2014

   Det visar ju ännu en gång att feminister är oförmögna att diskutera och när en motdebattör har slagit håll på deras feministiska floskler och dom inte har något argument så går dom till personangrepp.
   Det blir ju kanske ännu mera patetiskt när en universitetsadjunkt inte kan debattera på högre nivå.Det visar väl som sagt var klassen på de svenska utbildningarna..
   I dialogen med Josefin Utas ovan så undrar jag om han spelar dum eller om han är dum i huvudet på riktigt.

   Svara
  • anonym

    /  06/08/2014

   Glöm inte bort deras absoluta favoritargument ”kränkt vit man” förövrigt verkar Andreas vara den typen av man som hoppas på att kvinnor ska bli sugna på att ligga med honom när han slåss mot kvinnohatare på internet.

   Svara
 2. michael

   /  06/08/2014

  Ja man kan riktigt se det framför sig hur kugghjulen börjar snurra och kugga i varandra när Andreas Pettersons briljanta hjärna slår igång för att leverera dessa intellektuella pärlor.

  Svara
 3. David8

   /  06/08/2014

  Praktmongo

  Svara
 4. notsure

   /  06/08/2014

  Sedan postmodernismens intågande i de mjuka ämnena på universitet så har kvlitén på mycket av forskningen gått ner kraftigt.
  Jag kan dock tänka mig att det fortfarande produceras lika mycket forskning av hög kvalisort som det gjorde för 30 år sedan, problemet är att universiteten har ökat i storlek och det extra ”fläsket”, som är oförmögna att förstå hur vetenskap fungerar, bara blir fler och fler.
  Samtidigt blir media mer och mer sensationslystna i jakten på läsare som vill ha sig en adrenalinkick på lunchrasten så de kan inte heller hjälpa oss att sålla. Det är bara att lära sig läsa forskningen själv eller hitta någon som är trovärdig som kan tolka den åt en. Man vet dock endast om en person är trovärdig efter att man har dubbelkollat datat.

  Svara
 5. Det kan aldrig vara bra för karriären att fylletwittra i arbetsgivarens namn

  Svara
 6. Ett ypperligt exempel på när det är helt ok att kontakta arbetsgivaren.

  Svara
 7. Marta

   /  06/08/2014

  Om det är fylletwitter så är han full jämt. Scrolla bakåt så ser ni att han svarar exakt likadant varje gång han får en tweet som han inte gillar. Kvinnor han inte tycker uppfyller kraven i åsiktskorridoren hånas som lilla gubben. Snygg feminist det där! Obehagligare typ har jag inte sett på länge.

  Svara
  • Larsson

    /  06/08/2014

   Tycker det låter som en ganska vanlig variant av manliga feminister.

   Svara
 8. TrolletPlit

   /  06/08/2014

  Funderade just på detta när man twittrar i arbetsgivarens namn så SKA man nog kontakta arbetsgivaren. Dock ser/vet jag inte om han gör just det.
  Jag har en son som är intresserad av UMEÅ universitet, men om detta är OK från UMEÅ att man twittrar i arbetsgivarens namn med såna saker så är ju signalen.
  Inget bra ställe för män som vill läsa naturvetenskap mm.

  Jag själv som har 50 anställda vill gärna veta ifall mitt företagsnamn dyker upp i sådana här fall. Däremot bryr jag mig inte ifall det inte står och den anställda säger ngt. (Självklart)

  Men det är viktigt att man numera vet ifall man gör företaget en otjänst genom sina uttalande; där de hänge ihop med företaget.

  Svara
  • Marta

    /  06/08/2014

   Han presenterar sig på twitter med: ”Doing research @umeauniversity on Welfare State Law, Disability Law & Transport Law.” så nog smutsar han ner universitetets namn.
   Jag hade aldrig valt Umeå om jag hade vetat att han skulle rätta mina tentor. Icke en chans! Då är jag ändå inte man.

   Svara
 9. ”Feminismen verkar dra fram de mest osympatiska dragen hos de troende.”

  Jag misstänker att det inte är feminismen per se, utan för lång vistelse endast ihop med likatänkande.

  De som ser invandringens negativa sidor, och sedan enbart diskuterar detta med likasinnade på Avpixlat, tenderar att få en väldigt udda bild av verkligheten och sina motståndare.

  Sätter man sig tillsammans och klagar över hur jobbiga judarna är, så landar det till slut i ett ältande av den judiska världskonspirationen och judarnas makt över tidningar, banker och kulturliv. Och noll förståelse för den som försöker nyansera den bilden.

  Sitter man i feministiska sammanhang i ”trygga rum” där ingen säger emot en och enbart pratar om patriarkatet, allt ont män gör och hur män äger alla tidningar och hur kulturmannen styr kulturlivet, ja då blir till sist manshat den enda rimliga inställningen.

  När Lady Dahmer dyker upp i kommentarsfälten här, och inte omedelbart blockas, så får jag lite hopp om framtiden.

  Svara
  • Larsson

    /  06/08/2014

   Du är något väldigt viktigt på spåret.

   Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2014

   Skulle vilja säga att jämställdistbloggarna är väldigt toleranta mot de som har en avvikande åsikt och låter dom kommentera återkommande även om några av dom skriver rena oförskämdheter och enbart är ute efter att förstöra debatten.
   Lady D med kompisar däremot är ju experter på att blocka alla som har den minsta avvikande åsikt oavsett hur nyanserad kritiken är.

   Svara
 10. Jonte

   /  06/08/2014

  Är du säker på att det inte är Andreas Pettersson som är 14 år? Man skulle kunna tro det om man tittar på hans tweets

  Svara
 11. Dreadlock

   /  06/08/2014

  ” Undervisning

  Jag undervisar bl a på socionomprogrammet, kursen Humanjuridik, 15 hp och Barnrätt, 15 hp.”

  http://www.juridisktforum.umu.se/om-juridiskt-forum/personal/andreas-pettersson/

  Andreas Petterssson undervisar i barnrätt . Que ?

  Svara
 12. Jonte

   /  06/08/2014

  Svara
  • The Perfect Man

    /  06/08/2014

   Jag har gjurt det, jag blev inte imponerad. Nästa förslag tack.

   Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2014

   Ja, den vite riddaren Johan Forsberg kan ju börja med att hålla käften själv eftersom han ändå inte har något vettigt att komma med..

   Svara
 13. MiT

   /  06/08/2014

  Svara
  • Marta

    /  06/08/2014

   Det brukar inte leda någonstans att anmäla till universitets twitterkonto. Vem vet vem som sköter det. Det kan faktiskt vara Pettersson själv. Forskaren i Lund som ville spotta på Ingrid Carlqvist fick en åthutning först när rektorn fått mail med screenshots om saken.

   Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2014

   Lite traditionell feministisk guilt by association. Det är ju klart att jämställdister och rasister är samma sak. Att feministerna är könsrasister står dock utan rimlig tvivel..

   Svara
 14. MiT

   /  06/08/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2014

   Om en man kritiserar en feminist så är han en hatare och alla feminister börjar gråta. Vi män däremot förtjänar ingen god ton från dom fina feministerna. Hycklare !

   Svara
  • anonym

    /  06/08/2014

   Jag känner igen det där sättet att tänka. Unga arga kvinnor får själva välja vilka som förtjänar respekt. Påtalar du att samma sak gäller för unga arga kvinnor och att du då enligt deras logik är fri att kalla dem för hora och luder för att de inte har förtjänat din respekt, så är det kölhalning som gäller.

   Svara
  • Patrik

    /  06/09/2014

   Gör han även skillnad mellan vilka studenter som förtjänar ett proffsigt bemötande och vilka som inte gör det?

   Svara
 15. lavazza1891

   /  06/08/2014

  It’s not näthat when I do it.

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/08/2014

   Det fanns ett ljus i mörkret i panelen . Hon heter Jenny Yourstone (Del 2 börjar på 3:40)

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?FormatId=108&ProgramId=4645&Artikel=5881936

   I undertexten tycker jag mig läsa av Yourstone´s egentliga poäng : Att våld inom nära relationer inte har några könsbarriärer dessutom betydligt mer utbredd i drogmiljöer.

   Den patriarkala strukturen som säger att det finns en våldskultur bland män måste ha fått sig en rejäl skrapa där. Det är – Hör och häpna – de mest aggressiva individerna som begår våldsbrott.

   Tomten som uttalar sig efter Yourstone är ett skräckexempel på flummiga formuleringar ,rent pinsamt att en akademiker rapar ur sig något sånt. Den här debatten var bra. Framförallt när Yourstone droppade fakta. Man ser även att många feminister i panelen enbart har anekdotiska berättelse för sin sak. Och det är förståeligt – Men diskussionen om jämställdhet blir alltid totalt insnöad såfort anekdoter tas fram som fakta för mäns våldsamheter.

   Svara
 16. Liten

   /  06/08/2014

  ”en vettig Miljöpartist”, där har ni definitionen av en oxymoron. Jag var bara tvungen att säga det.

  Svara
 17. Anders Senior

   /  06/08/2014

  Jag roade mig med att kolla på personpresentationerna i länken till det juridiska forumet på Umeå universitet, 1 man på 13. Jämställt?
  I var och varannan kunde jag läsa ”genus” eller ”feminist” , det öppnar onekligen för funderingar gällande rättssäkerheten i landet….

  Svara
  • Gösta

    /  06/09/2014

   Är den här Andreas Pettersson alltså anställd på UmU?
   Han retoriska färdigheter antyder att han endera är svagbegåvad eller har alkoholproblem. Båda sakerna är ganska allvarliga i den akademiska världen.

   Svara
 18. CarlK

   /  06/08/2014

  TurboOT, men jag garvade så tårarna rann kring denna krönika. Erik Helmersson briljerar:

  http://www.dn.se/ledare/signerat/ego-seminarieherren-passar-aldrig-micken/

  Svara
  • Liten

    /  06/08/2014

   Ha, kul krönika, jag hade missat den om du inte länkade, men jag missar rätt så mycket. Seminarieherren (-kvinnan? :p) har även en annan benämning: ” jag-trodde-att-solen-gick-upp-när-jag-vakande” herren (kvinnan? :p). Seminarieherren är kortare och går snabbare att skriva, ska köra med den, tackar för länken.

   Svara
 19. En till att lägga till samlingen är Lars Jalmert. Sk mansforskare på Stockholms universitet och med i Män för jämställdhet. Den föga hederliga forskaren vittnade i huvudförhandlingen i mitt vårdnadsmål. Kallad av Eva Kornhall som expertvittne. Med endast 10 frågor i korsförhöret lyckades vi fastslå att denne genustomte farit med osanning i i stort sett varenda stycke i hans ”expertutlåtande”.

  I ett mentalt friskt land hade detta nog setts mycket allvarligt på av ledningen på professorns universitet, men nu är ju detta Sverige så jag såg ingen större vits att anmäla saken.

  Den sista frågan jag ställde (skötte korsförhöret själv och har allt på band) var:
  Jag: -Är du feminist?
  Jalmert: -Självklart!
  Jag: – Tack inga fler frågor.
  Domaren: Då måste jag bara få fråga vittnet, vad är en feminist?
  Jalmert: Det är en person som anser att kvinnan är underställd mannen beroende på vissa strukturer i samhället och att dessa strukturer måste bekämpas (eller något liknande).
  Domaren: *suck* ja, jag hör vad du säger. Tack det räcker.

  Det måste vara oerhört lätt att få titeln expert i Sverige. Allt som behövs är att man svarar ja på den där sista frågan. Lägger man dessutom till ett ”givetvis” är saken så gott som klar. Men de som har den egentliga expertisen, men svarar nej, vill ingen ta i med tång.

  Svara
 20. MiT

   /  06/09/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  06/09/2014

   7ster har helt rätt.Intersektionalitet är det ju många i feministsekten som tror på.De menar ju t.ex att de som är underordnade inte kan göra sig skyldiga till t.ex rasism mot de som de anser vara högre stående i maktpyramiden än dom själva.
   Det är ju också många feminister,Andreas Pettersson inkluderad, som menar att man inte behöver hålla god ton mot dom som inte delar deras tro på feminismen.Vidare finns det ju ett antal feministiska hatare som skriver rent ut att de hatar män och hänvisar då till att män förtrycker kvinnor bl.a.
   Med andra ord ljuger Andreas när han säger att 7ster har en felaktig världsbild eller så är det han själv som inte är påläst i feminismens alla irrläror.Eller kanske han i detta fall vill
   dra kortet not all feminists are like that ?
   Det är ju också spännande med en uttalad feminist som ägnar sig åt de härskartekniker som de påstår att kvinnor utsätts för och som de med all rätt ogillar.Kanske skulle sopa rent framför den egna dörren ?
   Det är ju också signafikativt för en extremfeminist att vägra ta debatten och att han är den som skall bestämma vilka som är värdiga att debattera med honom.

   Sedan avslutar han som vanligt med guilt by association där han likställer jämställdister med rasister.
   Med andra ord är han än värdig representant för extremfeministerna och en fin,vit riddare
   för feminismen..

   Svara
  • notsure

    /  06/09/2014

   Han ser nog gärna att vi fortsätter betala hans lön.

   Svara
 21. David8

   /  06/09/2014

  Andreas Pettersson kör samma stil som kreationisterna i USA. Att kalla motparten för galenpannor i hans läge handlar enbart om religiös tro och noll om vetenskap eller logik.

  Fråga: Anders Pettersson, skapade gud alla dagens djurarter eller har de uppkommit genom evolution?
  Svar Andreas Pettersson: My daddy aint a monkey! Crazy-pots.

  Svara
 22. MiT

   /  06/09/2014

  Svara
 23. MiT

   /  06/09/2014

  //twitter.com/SannaBergenheim/status/475877938299412481

  Svara
 24. Motkraft

   /  10/06/2014

  Kallar sig Andreas Pettersson feminist? I så fall väldigt ironiskt då hans retorik är just baserad på att han är man. Typiskt manligt maktmedel. Tänk att en kvinna hade svarat lika drygt? Då hade hon blivit kallad ”lilla gumman”, bitch, hora och annat. Och ”förlorat”. Men en man… då får han känna sig som kung! (Nåja, i sina egna ögon och i alla fall få sista ordet)

  Gissar att Maj-Björn var oförberedd för lät sig tyvärr dras in i Andreas maktretorik. Josefin är ju van som kvinna vid sådana som Andreas så gav upp rätt snart (om inte bortklippt vidare lönlöst argumenterande).

  Är inte bara kvinnor som råkar illa ut när råkar på sådana som Andreas. Även butiksbiträden, studenter och andra som i någon mening har en sämre ställning. Oavsett kön.

  Skulle gissa att han är skild. Ingen kvinna står ut med en sådan i längden.

  Svara
 1. Därför hyllar Feministiskt initiativ kriminella våldsmän | Jämställdhetsfeministerns blogg
 2. En 15-åring är oändligt mycket klokare | WTF?
 3. Nöjesguiden.se ”besvarar jämställdister” utan att fråga jämställdister | Genusdebatten
 4. Mer om juristerna från Umeå universitet | WTF?
 5. Twitter- om du trodde Flashbacks forum var skit | Maniac Media
 6. Mer tweets från de balanserade juristerna vid Umeå universitet | WTF?
 7. Är det något med luften i Umeå? | WTF?
 8. Lady Dahmer, tredje inlägget | WTF?
 9. Attack på Cissi Wallin. Igen… | WTF?
 10. Manshatande feminister som är pojkföräldrar | WTF?
 11. Feministisk juridik | WTF?
 12. Tweetar från 2014 del 3 | WTF?
 13. Inbördeskrig i Feministiskt initiativ | WTF?
 14. Vad hade hänt utan Hanif Balis ton? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: