En 15-åring är oändligt mycket klokare

än samtliga feministiska bloggare och twittrare. Bara att läsa ”Från lika lön till lika kön” så förstår ni varför. Och hon är samtidigt samtidigt oändligt mycket smartare än både Maria Arnholm och Jan Björklund som satte sitt namn under den här korkade debattartikeln där de bland annat drar upp Gnesta och deras ”genusarbete”. Men de talar inte så gärna om det som framgår av Bittergubbens granskning av just Gnesta…

För i Arnholms värld verkar det handla om detta och inte om någon verklighet

10426850_454966567983469_7780931417176529281_n

**********

Sen har ju feminister en märkbar tendens att dra sig till det rasbiologiska hållet, hela tiden tjatar de om hudfärg. Konstant tjatar de om hudfärg som om det är argument av stål. 2014 tjatar det om sånt alltså. De verkar leva kvar i 1934 års tankar helt enkelt. Detta är ett sätt att bemöta det

Så här ser en modern feminist ut när hon ”arbetar”

BfQycTBCQAA0BzM

**********

Jämställdhetsfeministern: ”Därför hyllar Feministiskt initiativ kriminella våldsmän

fi-stolta-c3b6ver-afa

Och glöm inte Genusdebattens senaste ”Nöjesguiden.se ”besvarar jämställdister” utan att fråga jämställdister”!

**********

Och mina senaste inlägg får ju inte falla i glömska, glöm inte kommentarerna under dem, ganska intressanta grejer där. Inläggen hänger på ett litet sätt faktiskt ihop med varandra.

Visst bryr sig feminister om män också!

Oärligheten på nyheter24

Vad är vitsen?

Det är fel att ha med ett tweet från en vuxen utan att maskera

Härlig representant för Umeå universitet!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

73 kommentarer

 1. Jonte

   /  06/09/2014

  Imponerande! Hoppas hon blir politiker i framtiden. Frågan är hur feminister ska hantera detta? En 15-årig invandrartjej lär ju befinna sig för långt ner på intersektionalitetsstegen för att bara avfärdas med diverse invektiv.

  Svara
  • MiT

    /  06/09/2014

   De hittar nog på något undantag från sina fina regler för att kunna attackera henne…

   Svara
  • Pelle2

    /  06/09/2014

   Som vanligt är Lady D oskyldig till den skit hon drar på sig och de som hatar henne är naturligtvis representanter för alla män… Att hon själv är en hatare av rang och dessutom uttryckligen skriver att hon hatar män och pojkar är ju inget att bry sig om.. Det skall vi som män bara svälja.

   Svara
   • Gud vad ni anti-feminister gnäller. ”Åh jag får inte hata kvinnor ifred längre buhuhu!” Ska du inte gå och gråtrunka också? Det enda du ska svälja är min fittsaft.

    Svara
    • Pelle2

      /  06/11/2014

     Vilken tur att det finns feminister som du som kan argumentera för er sak på ett vuxet och moget sätt. Det visar vilken begåvning ni alla besitter.

     Svara
  • Pelle2

    /  06/10/2014

   Jag har gett mig in i debatten med hej Sonja som skrev bloggen om hoten mot Lady D. Redan vid hennes första svar tyckte hon att jag var jobbig när jag inte accepterade hennes påstående att hat och våld var en del av mansrollen och att jag som man skall ta ansvar för det 😉 Kika in så kan ni hur debatten utvecklar sig. se

   Svara
   • Men lilla gubben, vill du ha beröm från de stora grabbarna? ”Titta jag kan också vara dum mot feminister! Visst är jag duktig?” Det här reder du inte ut, överlämna diskussionen till de vuxna så ska du se att det går bättre.

    Svara
    • Pelle2

      /  06/11/2014

     Japp,naturligtvis är jag ute efter beröm och naturligtvis är jag dum när jag försöker argumentera mot en feminist.Det är självklart rent kvinnohat att inte rakt av köpa vad en feminist säger utan protest.
     Om du skall föreställa en vuxen representant för feministerna så börjar jag bli orolig för hur gamla de övriga feministerna är. Fem år kanske ?

     Svara
   • halvgrek

     /  06/11/2014

    Gillar att hon inte kan svara på något av dina inlägg

    Svara
    • Pelle2

      /  06/11/2014

     Vad jag har sett när hon har gjort sina kloka, inspirerande och feministiska inlägg
     så har hon aldrig besvarat någons kommentarer på hennes inlägg. Fast vem vet, hon kanske överraskar oss och gör ännu ett fint feministiskt inlägg med könsord och feministiska härskartekniker ;-).
     Om hon jobbar på lite till så kanske hon erbjuds en lärar- eller forskartjänst på genusinstitutionen på Södertörn. Dom brukar ju vara bra på att söka upp landets genusbegåvningar;-). Fast hon kanske redan är anställd där ?

     Svara
 2. MiT

   /  06/09/2014

  Jo jättemånga arga och hotfulla… Fast om man ser till kommentarsfältet hos mig så är det renare än hennes eget. Och hennes egna inlägg för visst kommer man i ihåg ”Till xxx framtida arbetsgivare…” där de gick loss i kommentarsfältet?

  Svara
  • notsure

    /  06/09/2014

   Jag blir inte arg, utan trött. Jättetrött.
   Inlägget igår med pajasen från Umeå fick mig dock att skratta en del… och sedan blev jag trött

   Svara
  • Ninni

    /  06/09/2014

   ”det packet” antar att det är vi det?
   Tja, när det kommer från visst håll är det en komplimang att kallas ”det packet”

   Svara
  • robjoh

    /  06/10/2014

   Arg? Nej det kräver för mycket tid och ork, jag är besviken på ett samhälle som producerar människor som inte förstår naturvetenskap. Som inte förstår att det är teknik som gjort att vi ens kan diskutera frågorna, Jag är besviken på folk som utnyttjar att vi lever som kungar att hata en grupp människor pga deras kön.

   Svara
 3. MiT

   /  06/09/2014

  Och i ärlighetens namn så måste ju dessa också med. Och hon har helt rätt, jag kanske är en fjant men kvinnohatare är jag inte… Jag och många andra har helt enkelt tröttnat.

  Svara
  • Lady Dahmer:
   ”Att vara jämställdist är ej per automatik = elak/kvinnohatare”

   Å fan………
   Har Lady Dahmer skådat ljuset eller blivit religiös?
   Första gången jag ser att hon skriver något som är sant
   och som till och med låter vettigt.

   Svara
   • David

     /  06/09/2014

    Kan vi nu bara få henne att inse att ”den stora massan av arga och hotfulla män” inte existerar som en entitet annat än i hennes fantasi, så börjar vi faktiskt att komma något vart.

    Svara
    • Ninni

      /  06/09/2014

     Ännu mer om vi kan få henne att fatta att hennes beteende skapar män som blir arga och som hatar kvinnor … och att vi faktiskt gör detta för att vi är på allvar oroliga för konsekvenserna av misandrin.

     Svara
     • robjoh

       /  06/10/2014

      Nej hennes beteende skapar män som hatar Lady Dahmner, inte kvinnor som grupp. Män har oftast en förmåga att hata individer…

     • Ninni

       /  06/10/2014

      Män är individualister, och det medför att de också ser till individer. Så, ja. OM det bara hade varit LD, eller en liten grupp LD’ar, så är det rätt som du säger.

      Men detta är vår allmänna samhällston mot män, där hon och hennes likar bara är den extrema spetsen av misandrin. En samhällston som den nya generationen män växer upp med, även på lektionstid, och andra kvinnor tiger i allt för stor utsträckning och låter så dessa vidriga patetiska gaphalsar föra vår talan.

      – Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad. –

      Ja hoppas du har rätt … men jag tror det inte.

     • robjoh

       /  06/10/2014

      Jag tror faktiskt jag har rätt, för om jag hade fel så hade vi haft det könskrig som feministerna skriker om. Ett könskrig om det existerade jag är övertygad om kvinnor hade förlorat. Historien har visat att män alltid har lyssnat på kvinnor och varit beredda att kompromissa om det mesta.

      Män kommer ta feministiska gaphalsar som idioter, ungefär som vi behandlat idiotiska män i tusentals år. Det jag kan tänka mig hända är det som redan sker, folk börjar vända sig bort från feminism och genusvetenskap. Folk brukar alltid vakna upp till slut, kanske tar några förlorade år men det kommer nog ske.

     • Ninni

       /  06/10/2014

      Jag tror faktiskt jag har rätt, för om jag hade fel så hade vi haft det könskrig som feministerna skriker om.

      Men ja! Vi pratar förbi varandra. Och det är mitt fel, jag var slarvig.

      Män som grupp är individualister och ser individer. Men bland män kommer en viss andel män bli kvinnofientliga (och samhällsfientliga) endast till följd av en misandrisk samhällsanda. Och det var vad jag menade i första kommentaren.

      Denna andel män behöver inte vara stor för att kunna skapa mycket elände. 1 % av befolkningen står för ca 2/3 av alla grova våldsbrott. Tänk om dessa grova brottslingar bara ökar till 1,2 % …

      Jag är helt seriöst bekymrad av detta som sker i vårt samhälle. För om man ser till teoretiska förklaringsmodeller för avvikelse, så som brottslighet, så är detta rätta vägen om man vill öka andelen brottslingar. Gissa en gång om jag tycker synd om henne när hon drar fram både offerkofta och snuttefilt och spelar ut kvinnokortet på en och samma gång.

  • Lady Dahmer:

   ”Att vara jämställdist är ej per automatik = elak/kvinnohatare.”

   Helt rätt. Vidare…att vara kvinnohatare (enligt den formella definitionen av könshat) är per automatik att inte vara jämställdist. Precis som att vara manshatare per automatik är att ej vara jämställdist. Jämställdister anser inte att jämställdhet är en tävling om att vara rätt kön och den som hatar endera kön kan sålunda inte vara jämställdist.

   Svara
 4. MiT

   /  06/09/2014

  Jupp, allt handlar om kvinnors utsatthet när de är igång…

  Svara
  • notsure

    /  06/09/2014

   Den stora massan människor förtjänar att bli behandlade med respekt.
   Jag funderar på att starta en egen institution på Södertörn. Jag skall kalla den imbecillvetenskap och vi skall studera idioter kontra tänkande människor ur ett intersektionellt perspektiv. Det behövs en kamp med ledning från min nya institution för att ändra de strukturer som gör att idioter konsekvent förtrycker tänkande människor och har gjort så i miljoner år. Minst.

   Svara
  • Larsson

    /  06/09/2014

   Hela tweetet med svar blir ju fullkomligt sanslöst roligt. De har verkligen INGEN aning vad skämtet handlar om 🙂

   Svara
   • MiT

     /  06/09/2014

    Inte den minsta aning… 😀

    Svara
   • Ninni

     /  06/09/2014

    HAHAHA! Nä, men de tror sig ha koll på männens sida av genussystemet. 😛

    Svara
  • Jonte

    /  06/09/2014

   😀

   Svara
   • notsure

     /  06/10/2014

    Jag känner både ”alfa” och ”beta”-män (gillar inte definitionen då jag tycker den är alltför simplistisk) inom feministrörelsen. De behandlas på samma sätt inom rörelsen som de skulle blivit i det vanliga samhället. Alfas knullar tills kuken trillar av och betas blir smutskastade och inte sedda överhuvudtaget. Det Gülsen twittrar om är just detta.

    Svara
 5. Soundtrack

   /  06/09/2014

  Nu kan man ju inte veta vilka som läser här eller på GD, men av kommentarsfältet att döma tycker jag mig nästan aldrig se folk som beter sig otrevligt mot folk, Idioter kommer det ju alltid att finnas som skriver skit till folk oavsett om de läser här eller på GD skulle jag tro.

  Svara
 6. MiT

   /  06/09/2014

  Fyllt 20 år men är inte redo för vuxenlivet. Vilket man har märkt väldigt många gånger… Att vara vuxen är inget för The Typical Feminist helt enkelt.

  Svara
  • notsure

    /  06/09/2014

   Vuxenlivet är inte redo för henne heller. Stanna i sandlådan hos Lady D.

   Svara
 7. Larsson

   /  06/09/2014

  Citerar Palme när han fick frågan av en ung man i radio om varför han ville avskaffa alla betyg (det var på 70-talet): ”Så ung och redan så förstörd”. Eller kanske ska man tänka det i termer av Kejsarens nya kläder: ”De har ju ingenting på sig”.

  Bra skrivet 🙂

  Svara
 8. Lövet

   /  06/09/2014

  Debattartiklar som Björklund och Arnholms gör mig uppgiven. Det är kört för en generation unga män och pojkar!

  Svara
 9. På torsdag till söndag, 12 – 15 juni, är det #dagsförklippakuken
  http://nf2014.org/

  Svara
 10. Björn

   /  06/09/2014

  På tal om bt.se
  http://www.bt.se/kulturnoje/vedranasivac/
  ”Åtta av tio akter på Kentfest består av kvinnor. Ett föredöme ur genussynpunkt i festivalsverige.”

  Svara
  • Patrik

    /  06/09/2014

   Bara 20 procentenheter kvar till jämställt. Spännande att se hur länge det bär sig ekonomiskt.

   Svara
  • TrolletPlit

    /  06/09/2014

   Läste hennes artikel om Kent fest.

   Bara det är fler kvinnor på scen så blir det bättre är hennes överraskande tanke:

   Vi feminister bryr oss inte om kön så länge det är en man… eller jo, det gör vi visst förresten. Vi bryr oss bara om män. Vi är inte alls fixerade vid män. Bara vid kvinnor….och män. Tydligen är det en man som ställt bajaMajorna på plats och det är så hemskt att det heter bajaMAJA, som om män inte bajsar liksom och det är så typiskt att snacka skit om kvinnor, för hade det hetat BajKAJ så hade det varit mycket bättre. Nej förresten då hade jag blivit arg att det bara handlar om män hela tiden. Alla dessa män gör mig galen. Galen. Män överallt. Män män mänmän aaaaaaaaa.

   Svara
  • En annan Fredrik

    /  06/10/2014

   ”I början av dagen känns festivalområdet något för stort, men glädjande nog slipper man trängas som på festivaljättarna.”

   Verkar som att det är svårt att sälja biljetter när största bedriften för akterna är deras kön?

   Svara
  • Fugen

    /  06/10/2014

   Kulturskribenterna i BT uppfyller nästan alltid förhoppningarna om ett totalt enögd feministiskt synsätt. Har helt slutat läsa Musikdelen, orkar inte med de tre som skriver. Sivac är klart värst.

   Svara
 11. MiT

   /  06/09/2014

  Svara
 12. Soundtrack

   /  06/10/2014

  Den skribent på GD som jag ser som vassast är Ninni, som kanske också är den som går hårdast mot radikalfeminismen. Men givetvis så bemöts hon inte alls av LD och hennes kompisar sakligt, det om något är väl att förminska människor. I lady Dahmers värld så är ju Ninni hjärntvättad av de onda männen. Till dig Ninni vill jag bara säga att du är grymt bra.

  Svara
  • Pelle2

    /  06/10/2014

   Och naturligtvis skyllde den kvinnan de intervjuade på den manliga kulturen när hon hoppade av.Jobbar själv i it-världen och kan säga att kvinnorna möts med respekt där.I alla fall på de ställen jag har jobbat.Med andra ord tror jag att det är de själva som av någon anledning väljer bort it-jobben fast det är ju alltid bekvämt att skylla på männen..

   Svara
   • notsure

     /  06/10/2014

    Jobbar också i it-branchen och vill förtydliga: Människor som kan IT får respekt inom IT-branchen. Alldeles oavsett kön.

    Svara
  • Frogfish

    /  06/10/2014

   Undrar lite varför det är så att jobb hela tiden ska anpassas till kvinnor (hur man nu gör det) för att kvinnor ska jobba där. Ska inte jobbet anpasssa efter den uppgift som ska utföras?

   Svara
 13. Björn

   /  06/10/2014

  Hå-hå-jaja…

  Hurra! Kvinnorna tar över. Har inte kvinnor alltid regerat i modevärlden? Antingen som konsumenter eller producenter? Sofia skriver om att lyfta size 8 kvinnor och modeller äldre än 25, som om det vore något modigt, mot patriarkatet. Men alltså… vilka män bryr sig? Sitter det någon grupp herrar och försöker motarbeta dessa vågor i modevärlden?

  ”…Exempelvis anordnade Hermès nyligen ett event vid namn ”All about Women” på Wall Street och i samband med att Pradas vårkollektion visades sa Miuccia Prada att hon inspirerats av kvinnlig styrka.”
  Är inte 99% av allt mode kvinnoorienterat redan?

  http://www.svd.se/kultur/ombytta-konsroller-i-feminismens-tecken_3636684.svd

  Notera även den onyanserade kommentaren om löner i Sverige 🙂

  Svara
 14. MiT

   /  06/10/2014

  Totte Löfström har svarat mig utan att svara mig i kommentarerna
  http://nyheter24.se/tar-stallning/770459-mannen-visar-varfor-vi-behover-en-samtyckeslag

  Svara
 15. MiT

   /  06/10/2014

  Ohhh, han rebloggar en text från feministkommissarien, twitters värsta trollkonto. Fattas bara att han börjar tagga med #mansmedia #polisen #åklagare osv 😀

  https://twitter.com/strawmanberry/status/476291815579328512

  Svara
  • Jonte

    /  06/10/2014

   Tycker mig notera ett visst samband mellan radikalfeminism och mental omognad

   Svara
 16. Jonte

   /  06/10/2014

  Läs även kommentarerna under, han beter sig som en trotsig femåring. Helt sanslöst.

  Svara
 17. Jonte

   /  06/10/2014

  Rapporteringen om Boko Haram är helt vansinnigt, har flickors och kvinnors högre skyddsvärde någonsin varit tydligare? Boko Haram har nu slaktat 400 pojkar och män i en räd alldeles nyligen. Yes, män och pojkar valdes ut, kvinnorna sparades. Var är alla hashtags och all upprördhet?

  I rubriken och brödtexten beskrivs offren som ”people”, men sen när man läser intervjuer med vittnen så ser man att det var män och pojkar.

  http://edition.cnn.com/2014/06/05/world/africa/boko-haram-village-raids/index.html

  ”The attackers, who posed as soldiers, told residents they had come to protect them from Boko Haram and asked them to assemble. They singled out men and boys and opened fire on them, Biye said.

  A local leader in Attagara village, who fled to nearby Madagali town in neighboring Adamawa state, said the death toll was staggering.

  ”The death is unimaginable. We have lost between 400 and 500 people in the attacks in which men and male children were not spared,” said the local leader, who asked not to be named for security reasons.

  ”The gunmen pursued on motorcycle people who fled into the bush in a bid to escape and shot them dead.

  ”Even nursing mothers had their male infants snatched from their backs and shot dead before their eyes,” the local leader said.”

  Jag mår fysiskt illa, främst pga Boko Harams vidrigheter men västmedias hyckleri gör inte saken bättre. Narrativet att kvinnor alltid är de främsta offren får inte rubbas. Det här är vansinne.

  Svara
 18. Alex Nyström

   /  06/10/2014

  Lady Dahmer börjar bli smått paranoid.

  http://ladydahmer.nu/jag-far-aldrig-kanna-mig-trygg/

  ”Men en ganska jobbig sak kände jag under debatten; det var massa unga män i publiken. Och det skrämde mig ganska mycket. Fatta att det ska vara så?! Hot om våld är ständigt närvarande för kvinnor och vi får aldrig känna oss trygga, men för mig har det blivit en realitet på ett annat sätt än förr nu när jag vet att det finns en stor grupp arga män därute som inget hellre vill än att se mig skadas.”

  Från en debatt på Kulturhuset. Det räcker nu alltså med att män sitter i publiken för att det ska vara jobbigt för henne. Och på Twitter är det nu pojkar i så låga åldrar som 12 som hotar och hatar.

  Jag skulle vilja citera vår älskade statsminister: ”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

  Känns det bekant? Jag är ganska säker på att LD skrev under helhjärtat på det uttalandet, men nu, när det börjar slå tillbaka på en själv, är det inte lika roligt va?

  Svara
  • David8

    /  06/10/2014

   Hur hanteras en vuxen kvinna med en mental ålder kring 6-7 år som anmäler en tolvåring? Kvartsamtal i sandlådan? En vuxen som griper in berättar för Fru Dahmer att pojkar faktiskt också är människor? Får hoppas att Soc har rutin. Tyvärr lite sparsmakat med vuxna journalister och politiker som tog kursen om pojkars människovärde.

   Svara
 19. Patrik

   /  06/10/2014

  Kan inte alla manliga feminister sluta våldta någon gång?

  Svara
 20. johan

   /  06/11/2014

  Jag börjar få en allt mer pessimistisk inställning till samhällsklimatet. Jämställdism kämpar i uppförsbacke av främst tre skäl:

  1) Women are wonderful-syndromet. Rent vetenskapligt är både män och kvinnor genetiskt predestinerade att behandla kvinnor bättre. Hanteringen av Boko Haram är ett klockrent exempel på ett mycket brett beteendemönster. Syndromet kan givetvis förnekas av feminister, men det spelar ingen roll om de inte visar på felaktigheter i experimentet eller gör om det med motsatt resultat.

  2) Kvinnors homosocialitet. Arbetare i en fackförening vinner över svartfötter. En arme vinner över oorganiserad milis. Män känner inget samförstånd med varandra baserat på att de är män.

  3) Alpha-dog syndromet. Riktiga alfamän kommer alltid att klara sig, och i vissa avseenden till och med få det bättre eftersom allt fler kvinnor kommer att konkurrera om dem. Tyvärr är det dessa alfamän som är naturliga ledare för en mansrörelse och de har ingen anledning att riskera något genom att beblanda sig med den.

  Vårt enda hopp är att fler kvinnor i stil med Ninni går med vår sida, men just nu känns det hopplöst. Förvisso kommer jag att klara mig eftersom mitt arbete är extremt välbetalt, men inte statusfyllt nog att behöva kvoteras, men samhället förlorar på att allt fler män ställs utanför.

  Svara
  • bench

    /  06/16/2014

   Mycket bra skrivet. Ser det på exakt samma sätt angående behovet, men den låga sannolikheten, av högre kvinnlig uppslutning. Håller med på varje punkt! Förutom att jag inte har ett välbetalt arbete… 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: