Mer tweets från de balanserade juristerna vid Umeå universitet

Det blev ju lite livat för ett par dagar sedan när jag tweetade till en Andreas ”GodTon” Pettersson, univeritetsadjunkt placerad vid Juridiskt forum på Umeå universitet, om att ett inlägg med namn och bilder på folk som han spred med orden ”våldsbenägna hatfyllda kriminella karlar” innehöll en som bara var 14 år. Det visade sig sen att han faktiskt bara var 13 år när detta skedde. Han reagerar omedelbart med att kalla mig dum i huvudet konstant. Han tycker alltså att jag är dum i huvudet som frågar om han kände till att en av de i inlägget som han spred med stämpeln ”våldsbenägna hatfyllda kriminella karlar”. Så Andreas Pettersson verkar tycka att det är helt ok att hänga ut barn på internet på det viset. Jag tycker inte det och därför frågade jag honom…

Sen kom Andreas kollega från Juridiskt forum vid Umeå universitet, Susanna Eriksson, in och skulle försvara honom, det gick väl sådär om jag uttrycker mig snällt. Hon hade ingen koll alls på vad det handlade om och hade förmodligen inte ens läst tweetarna. Hon verkar som jurist tro att guilt by association och halmgubbar är argument och bevis av stål. Det är det inte. Och hittills så har jag inte sett någon annan än de båda som verkar tycka att det var bra. Just det, jag har givetvis inte fått ett enda svar på mina mycket berättigade frågor till Susanna Eriksson som jag ställde. Men vad kan man vänta sig av en som tror att till exempel guilt by association är argument av stål?

Men det är ju så att de tweetar som är med i inläggen inte är alla som handlar om detta. Det finns ju en hel del andra också och jag tänkte att jag tar med dem bara rätt upp och ner utan att tänka på tidsordning, vad de var svar på och sånt. Bara tweetar rätt upp och ner. Jag kommenterar under några av dem.

welfarestatelaw17

welfarestatelaw30

Kanske deras föräldrar undervisas av ”juristerna” på Juridiskt forum om hur man argumenterar med guilt by association? Eller de kanske går en kurs i ”genusrättsvetenskap” Eller en kurs i ”feministisk kriminologi”? Eller varför inte en kurs i ”genusrätt”?  Vet inte om tweetarna ovan har specifikt med detta att göra men jag tror att deras diskussion i alla fall mer än tangerar det.

welfarestatelaw31

Det är tydligen hets och hat när man inte accepterar vilken skit som helst hela tiden bara för det kommer från feministiskt håll…

welfarestatelaw32

Oj vilket otroligt brott att driva en blogg som inte är feministisk! Man måste nog vara expert på ”feministisk kriminologi” för att tycka det. Och så jäkla stor är den inte heller. Och eftersom hon inte ens kunde hålla koll på vad det handlade om från början utan chansade vilt så tror jag inte att hon har en susning om vad som skrivs på min blogg heller, hennes punkt 2 visar det. Jag försöker alltid kolla om det finns risk att en person kan vara under 18 år innan jag tar med dem i bloggen. Till skillnad från ”den kända feministiska bloggaren” som har med en 14-åring på sin blogg, med namn och bild under flera timmar innan hon tog bort bilden. Förmodligen efter att hon märkte att det var uppmärksammat. Men namnet står kvar och finns bara ca 15 st på facebook med det namnet så lätt att hitta om man vill. Andreas och nu också indirekt Susanna försvarar uthängningar av 14-åringar och tycker att det är bra men säger att jag ”hänger ut” unga feminister. Som är myndiga och som skriver på offentliga twitter. Det är alltså att ”hänga ut” det myndiga personer skriver rakt ut i offentligheten… Jag har bara reagerat på just en specifik, han som bevisligen bara är 14 år. De andra i inlägget har jag inte nämnt med ett enda ord om att det ska vara fel, de är myndiga. De enda gånger som det KAN ha kommit med någon som är under 18 år hos mig är om det är från twitter och jag inte har något namn att gå på för att kolla utan bara ett twitteralias. Eller ett namn men jag kan inte förutsätta att det är det riktiga namnet. Men jag har ändå valt att sålla bort mycket just därför att jag kanske tror att personen är under 18 år. Jag har sållat hårt. Men visst, lite hånar vi nog. Men vi hatar inte utan det överlåter vi till er feminister att göra för vi kan aldrig slå experterna på det området… Så hatar gör vi inte!

Och den där skiten benämnd som ”hen” är nog jag det… 😉

welfarestatelaw33

Andreas slänger fram de TUNGA argumenten nu…

welfarestatelaw34

Han verkar ro att folk inte vet vad det handlar om? Tror han inte att de som frågar om hans konto är kapat inte har läst? De frågar ju honom vad han håller på med FÖR ATT DE LÄST!

welfarestatelaw35

Se där ja, nu är det en ”hatblogg” också… Vore trevligt om han kunde visa var det finns hat någonstans. Eller det kanske är sånt man studerar i kursen ”genusrätt”? Att allt som drabbar feminister på något sätt är hat?

”Har du brutit nageln? Japp, vi på vår eminenta genusrättsvetenskapliga institution kan omedelbart konstatera att du drabbats av kvinnohat. Vi känner att det är orsaken”

welfarestatelaw36

Nog är ”genusrättsvetenskap” inblandad för allt är feminist- och kvinnohat. För vad kan annars få en vuxen att tycka att det är ok att hänga ut barn på den största feministiska bloggen i Sverige? Borde inte en som Andreas veta att om något är adresserat till en person så är det till just den personen och inte generellt? Lite orwellskt sådär…

welfarestatelaw38

welfarestatelaw39

welfarestatelaw40

welfarestatelaw41

Jag har absolut inte försökt att tysta någon, vill Andreas uppfattas som en byfåne så får han gärna göra det. Och det vill han uppenbarligen. Men det är hans problem, inte mitt.

welfarestatelaw42

welfarestatelaw43

På tweeten ovan så svarar jag med bilden på er meningsfrände nedan

lindberg11

Det är ingen hemlis att mannen på bilden är en hängiven feminist och genusförespråkare. Kanske ni kan ge honom ett jobb på Juridiskt forum? Han behöver nog ett nytt jobb och han delar feminismens värdegrund till 100%! Han är som klippt och skuren för er, kanske han kan undervisa i ”genusrättsvetenskap”? Eller kanske i ”feministisk kriminologi”? Där är han ju klockren med all sin feministiska genuserfarenhet i kombination med sin erfarenhet som polischef?

Om ni har lust så kan ni räkna hur många gånger Andreas och Susanna försöker klumpa ihop jämställdism med rasism, det är många gånger och fullt medvetet från dem. Jag hade stor lust att skriva ”Välkommen till oss på Juridiskt forum på Umeå universitet, här är du bland feministiska vänner” på bilden ovan men jag avstod…

Märkligt att så fort feminism är inblandad så försvinner precis all intellektuell hederlighet ut genom öronen. Och fort går det. Man kan inte lita på något som har tagits fram av en feminist verkar det som eftersom de är beredda att gå över barnlik för kampens och sakens skull, för att vara inne i värmen, för att inte vara den som det kletas ”rasist” på. Man verkar vara beredd på att göra precis allt. Man är beredd att ljuga och hitta på. Lite sorgligt.

Trollan har skrivit lite om detta också ”Debattekniken på twitter upphör aldrig att fascinera

Bp1GeZuCMAEBLzC

Nog hade twitterkontot ovan passat Andreas mycket bättre?

Västerbottens Kuriren har tagit in Anders Hesselboms text om ”Universitet utan policy?

Jämställdhetsfeministern har som motvikt en hyllning till LD

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

30 kommentarer

 1. Pelle2

   /  06/13/2014

  Ja, de är experter på guilt by association och de älskar att påstå att antifeminister är hatare bara för att vi inte köper deras ideologi rakt av.
  Skulle tro att dom skulle trivas bra i Kina och Nordkorea under förutsättning att dom delar ledarens ideologi. Då skulle dom aldrig riskera att få höra några andra åsikter än den rätta.

  Det är ju också kul att han påstår att det var vi som började med hatet mot Lady D. Är det någon som har uttalat sig hatiskt länge så är det ju hon.

  Ser också att han försöker ursäkta sig med att han var på dåligt humör. Har man så dålig impulskontroll så borde man ju inte använda sig av ett twitterkonto med uppgifter om arbetsgivaren.

  Skall bli kul att se om du får något svar angående Göran Lindberg.

  Svara
 2. michael

   /  06/13/2014

  Jag gissar att Andreas och Susanna känt efter att jämställdister är rasister och då är det så,och om man inte tror på deras känslor(utan någon fakta)så är man ju helt uppenbart dum i huvudet.
  Undrar hur elever som är kritiska mot feminismen bemöts på Umeå universitet,som mindre vetande dvs dumma i huvudet.

  Svara
 3. lavazza1891

   /  06/13/2014

  Ja, om en student har sagt att han inte är feminist, så kan ju läraren underkänna tentan utan att läsa den. Studenten är ju bevisligen dum i huvudet.

  Svara
  • Jonte

    /  06/13/2014

   Och rasist uppenbarligen

   Svara
   • lavazza1891

     /  06/13/2014

    vilket strider mot skolans värdegrund, så egentligen borde studenter relegeras, om de säger att de inte är feminister.

    Svara
 4. QED

   /  06/13/2014

  Lästips:

  http://unvis.it/www.svd.se/kultur/kulturdebatt/reaktionar-politik-i-radikal-forpackning_3653258.svd

  ”Progressiv politik brukande handla om att människan ska utvecklas. Bli vad du inte är – en friare och mognare människa! Identitetspolitik är motsatsen. Underklassen ska stanna i sitt getto, konserveras i sin roll – och vara stolt över det. Hade vänstern varit identitetspolitisk vid förra sekelskiftet skulle den ha sagt åt arbetarna att strunta i folkbildning och istället fortsätta supa: ”Alkoholismen är er kultur, den ska ingen få ta ifrån er!” Den som vill befria någon är i viss mån tvungen att säga ”Du duger inte som du är”. Detta har blivit omöjligt att säga, och därför är befrielsen i motsvarande mån lika omöjlig.”

  Svara
  • Jonte

    /  06/13/2014

   Efterlängtad internkritik från vänstern! Lär tyvärr falla för döva öron.

   Svara
 5. Jag är så trött på denna debatt om femenism. Visst finns det sådana som F! och dess naiva anhängare, men DE är inte förespråkare för ALL femenism! Jag vägrade kalla mig femenist förut pga dessa verklighetsbefriade människor, men ju fler kvinnohatare som kommit till vårat land, ju mer kallar jag mig femenist. Faktiskt så tycker jag att ni som inte gillar femenism och drar alla över en kam är lika illa som som Fi!

  Svara
  • Pelle2

    /  06/13/2014

   Hur skall man kunna debattera med feminister om det finns lika många varianter som det finns troende ? De måste komma överens om vad som är feminism för den stora majoriteten av dess anhängare så att vi andra har något att förhålla oss till.
   Just nu är det ju radikalfeminismen som är den tongivande i debatten så det är den som vi debatterar emot. Om Anita Månsson vill få upp en mera moderat feminism på agendan så måste hon och de som tycker som henne se till att de hörs minst lika mycket eller mera än radikalfeministerna gör. Annars får hon finna sig i att vi inte debatterar mot henne och hennes
   åsiktskamrater eftersom de inte påverkar samhället lika mycket.

   Svara
  • Sten Sture

    /  06/13/2014

   Feminism är vad feminism gör. Gillar du inte vad feminism gör ta avstånd från det då.
   Men det kanske är viktigare med systerskapet?

   Svara
  • Liten

    /  06/13/2014

   Problemet med dina femenistiska kompanjoner är att de verkar ha väldigt svårt att debattera med en god ton. Med det jag har läst av deras kommentarer så är de emot jämställhet och lika rättigheter för alla människor. Det är den enda förklaringen jag kan komma fram till när man klumpar ihop jämställhet och rasism.

   Tyvärr har ordet ”feminism” kidnappats av Fi anhängare och meningen av ordet har ändrats under tiden. Feminism just nu är bara vad vi skriver här: radikalfemenisim. Du har ett digert arbete framöver om du vill ändra på den meningen av ordet.

   Den här meningen du skrev: ”Jag vägrade kalla mig femenist förut pga dessa verklighetsbefriade människor, men ju fler kvinnohatare som kommit till vårat land, ju mer kallar jag mig femenist.”. Hade jag varit en radikalfeminist (eller någon annan extremist på vänsterkanten) hade jag fått dig till att vara både rasist och islamofob, för du menar väl inte att alla invandrare är kvinnohatare eller? Så enkelt är det att ”missförstå” vilket är populärt bland feminister idag.

   Offtopic: Jag såg en artikel i Metro (tidning i tbannan i Stockholm) att fru Schyman hade helst varit barnmorska om hon inte varit politiker, jag är i alla fall jävligt glad att hon är politiker.

   Svara
   • michael

     /  06/13/2014

    Om Gudrun varit barnmorska och du frågat om det blev en pojke eller flicka så hade hon vägrat att svara på frågan,och endast hänvisat till att alla är hen.Enligt GUDruns lag.

    Svara
  • anonym

    /  06/13/2014

   Vad bra för dig då, men om du tror att sådana här uttalanden kommer att göra dig mer sexuellt attraktiv så kan jag spara dig en massa lidande redan nu. Till och med de mest radikala feminister som finns blir sjöblöta i trosorna av riktigt sexistiska alfamän.

   Svara
  • notsure

    /  06/13/2014

   Begreppet feminism är idag besudlat av extremvänstern.
   Efter 1945 har man inte kunnat kalla sig nazist utan att bli bemött som om man vore idiot. Samma gäller kommunist (åtminstone) efter murens fall.
   Jag vågar hävda att detsamma gäller idag feminism. Om inte ännu, så är vi snart där.

   Svara
  • Dreadlock

    /  06/13/2014

   ” men ju fler kvinnohatare som kommit till vårat land, ju mer kallar jag mig femenist. Faktiskt så tycker jag att ni som inte gillar femenism och drar alla över en kam är lika illa som som Fi!”

   Det är inte VI som lagt locket på diskussionen om invandrade patriarkala strukturer (Som onekligen finns i samband med gamla religiösa föreställningar) utan det är F!,med anhang som tycker den diskussionen är förenat med rasism och vägrar ta debatten. Därför är det lättare att ordna ett generalangrepp på den vite mannen och pojken i det här landet.

   I den bemärkelsen törs jag påstå att vi är lika mycket ”feminister” som du. Dessutom beklagar jag faktum att många Radfems har tagit över tolkningsföreträdandet i pågående diskussion om jämlikhet,vilket gör att din röst kvävs i mängden av idiotin som översvämmar våra medier.

   Bli inte trött. Bli upplyst och säg vad du vill ha sagt !

   Svara
 6. Jonte

   /  06/13/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  06/13/2014

   Sa den stora profeten och uttolkaren av feminismen.

   Svara
  • Anders/AV

    /  06/13/2014

   Du kan inte kalla dig kristen om du är för påven och avlat (köpa förlåtelse för pengar).
   Du kan inte kalla dig muslim om du är för valda kalifer och förtär fläsk och/eller alkohol.
   Du kan inte kalla dig kommunist om du är för privat ägande och fria val.
   Du kan inte kalla dig svensk om du föredrar falafel och firar ramadan.
   Du kan inte kalla dig …

   Visst är det härligt med folk som har den rätta definitionen på ett begrepp och oförbehållsamt tar på sig tolkningsföreträdet för vad som är den riktiga vägen? De som vet vem som är rätt och vilka som är kättare. I sin svartvita tillvaro går de rättfärdighetens stig mot det sanna ljuset. Och historien visar inga som helst risker med så absoluta och snäva definitioner på rätt och fel. Ingen som tagit på sig sanningssägandet har ju någonsin utsatt ”de andra” för några repressalier för att de tyckt annorlunda. Typ.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/14/2014

   Precis. Fråga Göran Vänster om det.
   Jag vill minnas att en stor del av kontexten dessutom var att porrskådisar är offer och att det är synd om dem.

   Svara
 7. Patrik S

   /  06/13/2014

  Korrekt. För feminister vill begränsa kvinnors yrkesval.

  Svara
  • Patrik S

    /  06/13/2014

   Var avsedd som svar till ovanstående kommentar.

   Svara
 8. lilycrowart

   /  06/13/2014

  Verkar vara en riktig stjärna den där Pettersson.

  Svara
 1. Gör som jag säger, inte som jag gör | WTF?
 2. Är det något med luften i Umeå? | WTF?
 3. Genuspoliser, snart på en station nära dig! | WTF?
 4. Feministisk juridik | WTF?
 5. Tweetar från 2014 del 3 | WTF?
 6. Inbördeskrig i Feministiskt initiativ | WTF?
 7. Vad hade hänt utan Hanif Balis ton? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: