Gör som jag säger, inte som jag gör

Så kan man sammanfatta feminismen, de säger hur folk ska leva men lever inte själva på det viset. Genesis låt ”Jesus He Knows Me” från 1991 kunde lika gärna handla om feminismen de sista 20 åren

********************

Svenska gymnasieelever kan inte klockan. Kan en skolas förfall bli tydligare än så? Kan det bli tydligare att kunskap inte anses viktigt?

208711_169458829875621_198478995_n

Under tiden så anses genusvetenskapen stå stark enligt dem själva! Samma fält som började tränga sig in i skolvärlden för ca 20-25 år sedan. Och nu kan inte gymnasieelever klockan. Det måste inte ha ett samband rakt av men en del i det hela är det alldeles säkert för fakta och kunskap är inte så viktigt enligt dem utan kampen och saken är viktigast. Då slänger man sånt som inte passar i papperskorgen.

********************

Miljöpartiet är igång igen, ”Miljöpartiet: ”Manlighet hotar planeten””. De är bland annat provrören Tovatt och Rasmusson tillsammans med den vuxna Svensson-Smith som har fått för mycket av det gröna miljögiftet MP vilket har anrikats i deras hjärnor och nu påverkar deras omdöme grovt.

mpbild

Så det gröna miljögiftet MP ska man akta sig för. För annars kanske man börjar pladdra om gatumaktsordningar och sånt och jag gissar att de tre ovan som nämns redan fått sig en duktig släng av det… Och om man får för mycket MP i sig så kan man också börja vilja förbjuda saker, som till exempel Peter Eriksson som väl ville förbjuda vissa typer av bilar. Bara det att han själv hade just en sådan bil men fiffiga Peter sa att det hade han inte alls utan att det var hans frus bil. Och dessutom så behövde de minsann just en sådan som de inte ville att andra skulle ha. Så konstigt det kan bli när man fått i sig för mycket MP.

********************

V kräver feministiskt finansdepartement”. Det är tydligen helt sant att de kräver det. Det kanske är till för att bryta arbetsmaktsordningen? Nån jäkla maktordning ska de säkert ge sig på i alla fall. En av de som tycker att det är för jävligt att man ska behöva jobba ihop till sin ersättning är för övrigt samma människa som vill ha det feministiska departementet

1932701_10152334703418899_364872234_o

Ulla Andersson berättar också vilka hon vill ska ingå och vad de ska kunna

”Agneta Stark blev uppringd av Vänsterpartiet härom dagen.
– Om en regering bildar ett råd som handlar om jämställdhet har jag inget emot att vara med i det. Det vore både roligt och viktigt, säger hon.

Även Katrine Kielos, författare och ledarskribent på Aftonbladet, finns med på listan över ledamöter i rådet.
Vänsterpartiet vill också att tjänstemän på finansdepartementet ska vara utbildade i genusteori och att en utredning går till botten med kostnaderna för ojämställdheten.
– Kvinnor har rätt att få veta vad det här kostar. Vi betalar varje dag av vårt liv och ser det i lönekuvertet, i våra pensioner och i vår stress. Nu vill vi synliggöra vad det här kostar samhällsekonomin.”

Och hon fortsätter med att berätta att hon gärna vill bli finansminister…

” – det riskerar att bli trångt på finansdepartementet om de rödgröna vinner valet. Från Miljöpartiet har det kommit signaler om man vill få in en minister där och nu kräver alltså även Vänsterpartiet rejält inflytande över budgetprocessen.
– Jag vill gärna ha den feministiska ekonomiska ministerposten. Eller posten som finansminister, säger Ulla Andersson.”

Så de som fått giftet MP på hjärnan slåss om finansministerposten (eller rejält med inflytande) med de som tycker att det är för jävligt att man ska behöva jobba ihop ersättning och inte få den bara.

Yayyyy, vi kan se fram emot en ljus framtid för Sverige…

********************

”Medicinen har mycket att lära av oss genusforskare””, där kan ni läsa om en som tycker så. Där kan man också läsa om hur de gör för att få anslag eftersom om ordet genus finns med så blir det svårigheter. Då ”småluras” man och ser i efterhand, när pengarna trillat in, till att genus genomsyrar allt ändå

”– Egentligen är det för jäkligt. Men jag har blivit ganska luttrad med åren, säger Anne Hammarström, som har utvecklat andra strategier när hon exempelvis söker pengar till olika forskningsprojekt.
Hon har en unik databas som grund i sina ansökningar. I många av projekten är det ingen idé att skriva in genus i ansökan eftersom den inte kommer att bedömas av någon forskare med genuskompetens. Men om hon skickar in samma ansökan utan att genus skrivs in så är chansen betydligt större att pengarna kommer. När väl pengarna är på plats väver hon in genusperspektivet i efterhand.”

Rent lurendrejeri alltså och inget annat.

Och som av en tillfällighet så sker detta på Umeå universitet av alla ställen…

**********

Aktivarum: ”Håkan Lindgren om identitet – Den nya vänstern är den gamla högern

Jämställdhetsfeministern: ”Lady Dahmer – min förebild och idol

MVH

MiT

Lämna en kommentar

45 kommentarer

 1. Rickard

   /  06/14/2014

  Ibland undrar jag om inte MP är en sönderfallsprodukt av DDT
  /R

  Svara
 2. MiT

   /  06/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  06/14/2014

   Att peka ut muslimer,judar,svarta och homosexuella är inte att vara rasist och homofob.
   Är det någon som tror att Jackson Katz skulle hålla med om det ? Nej,den ende som man kan säga vad som helst om är den vite mannen..

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/15/2014

    Eller åtminstone utpekning av feminism, ziganism och islam, då dessa inte är individer.

    Svara
 3. MiT

   /  06/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  06/14/2014

   Susanna visar vilken dåre hon är som tycker att When darkness falls svammel är bra och läsvärt.

   Svara
 4. MiT

   /  06/14/2014

  Umeå universitet och Juridiskt forum, där folk som gillar att sprida näthat mot 14-åringar undervisar i barnrätt

  Svara
  • Pelle2

    /  06/14/2014

   Umeå universitet där jurister inte lär sig att argumentera på en nivå högre än en femårings och där eleverna med den ”kunskapen” blir lärare..

   Svara
   • Patrik

     /  06/14/2014

    Var det inte någon schism där Juridiska institutionen sysslar med juridik och Juristiskt forum sysslar med genusjuridik? Nu ska vi inte dra alla umejurister över samma kam…

    Svara
    • Pelle2

      /  06/15/2014

     Får verkligen hoppas att alla jurister inte är genusdårar på Umeå universitet. Detta både för deras egen och för deras framtida klienters skull.

     Svara
  • notsure

    /  06/15/2014

   Umeå universitet – dit vetenskaplig integritet går för att dö.

   Svara
 5. MiT

   /  06/14/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  06/14/2014

   Så när when darkness falls skriver könsord och ägnar sig åt feministiska härskartekniker så går hon i klinch med sina åsiktsmotståndare ? Wow, vad modig hon är och vilken hjältinna för feminismen….
   Jag noterar också att hon i sann feministisk anda påstår att de som ogillar feminism och debatterar emot den hatar kvinnor. Jag hatar inte kvinnor och jag tror inte att majoriteten
   av vi som debatterar här gör det heller.

   Svara
   • Liten

     /  06/14/2014

    Jag tycker det är kul att påpeka att personen med nicket ”When Darkness Falls” inte inser ironinen med sitt eget nick. Eller så är det så att WDF är en ny (gammal) Jämställdhetsfeministern som vi bara inte har förstått än? Eller är det bara jag som ser ironin?

    Sen är det fortfarande tråkigt att se att FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och FN:s konvention om barnets rättigheter inte står högt i kurs hos svenska feminister idag.

    Knappast värdigt ett demokratiskt samhälle.

    Svara
    • Patrik

      /  06/14/2014

     Hon bloggade tidigare under eget, taget, namn, och det var inte mindre humor med det namnet.

     Svara
   • Tomas

     /  06/15/2014

    Är WDF ens en kvinna? Har sett bilder på henne och hen ser inte speciellt kvinnlig ut. Ser mer ut som Jabba the Hut.

    Svara
 6. MiT

   /  06/14/2014

  Svara
  • ”Attacks on Nazism is attacks against democracy”

   Svara
  • Pelle2

    /  06/14/2014

   Vem är den där dåren Jackson Katz egentligen ?

   Svara
  • michael

    /  06/14/2014

   Ja att granska och kritisera en ideologi är självklart odemokratiskt och så kan vi ju inte ha det.Då vet man ju inte vart det kan sluta,säkert i diktatur där medborgarna springer omkring och granskar och kritiserar till höger å vänster och tror att det är någon slags rättighet,nej usch och fy.

   Svara
 7. QED

   /  06/14/2014

  Svara
 8. MiT

   /  06/15/2014

  Svara
  • Så han vill jämföra Prometheus med ‘Övermålningen’? Det är föga troligt att Ivar Johnssons huvudsyfte var att få skulptera en snopp i det offentliga rummet.

   Svara
 9. MiT

   /  06/15/2014

  ”Raewyn Connell: Mer stöd måste ges till män som utmanar normen”
  http://www.mfj.se/raewyn-connell-mer-stod-maste-ges-till-man-som-utmanar-normen/

  Svara
  • Pelle2

    /  06/15/2014

   Ja, en man måste naturligtvis förändra sig. Det är ju helt sjukt att det ens finns män år 2014.
   Alla skall naturligtvis vara kvinnor för de är ju så mycket bättre på alla sätt än män.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/15/2014

   Från damen som villigt bytte ”ner” sig till kvinna.

   Svara
 10. MiT

   /  06/15/2014

  Hehe, de tar verkligen upp de viktiga sakerna 😀

  Svara
  • Patrik

    /  06/15/2014

   Hur skulle det se ut om folk hade sex som de ville? Feministinternationalen borde fatta ett snabbt och entydigt beslut i denna fråga. Sex med patriarkala avvikelser måste därefter straffas resolut och vasst.

   Svara
  • Pelle2

    /  06/15/2014

   Med tanke på Tiinas läggning finns det väl bara ett svar på den frågan. Var det inte hon som sa att kvinnor som hade sex med män var förrädare ?

   Svara
 11. MiT

   /  06/15/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  06/15/2014

   Klart att du var en förtryckare när du inte var feminist. Nu kan du ju hata män istället i Lady D,s anda.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/15/2014

   Att säga att man läst 33 anledningar och blivit feminist, är som att säga att man läst bibeln och blivit kristen.
   Något måste gått kopiöst fel.

   Svara
 12. MiT

   /  06/15/2014

  Svara
 13. MiT

   /  06/15/2014

  Svara
  • Patrik

    /  06/15/2014

   Guuuud, vad modigt skrivet! Det där kallar jag att gå i clinch. Pepp, pepp!

   Svara
  • Steffen

    /  06/15/2014

   Haha.. Låter som en torsk, med avsikt att köpa! WDF är nog patriakatet själv, när allt kommer till kritan!

   Svara
  • Pelle2

    /  06/15/2014

   Tourettesfeministen When darkness fall visar sin knivskarpa argumentation igen.

   Svara
  • David

    /  06/15/2014

   Här någonstans går gränsen för det enbart tragiska. Vad som gör saken om möjligt ännu sorgligare är att WDF faktiskt tror att hon härmed har utfört en storartad och hjältemodig handling, trots att vilken femåring som helst kan gapa könsord.

   Svara
  • Liten

    /  06/16/2014

   Här hade jag massor av bra svar att skriva till WDF men förmodligen hade jag bilvit uppsökt av polis för försäljninging av sexuella tjänster och stoppad i fängelse, så jag för väl nöja mig med denna kommentar.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/16/2014

    Försäljning är lagligt.
    Att be om kostnadsförslag för speccade tjänster känns däremot lite gråzon…

    Svara
 1. Toklandet, kvällens roligaste | Häxanmexan
 2. Public Service: Dom jävlarna ska skjutas | Genusdebatten
 3. Påminnelse inför valet: Del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: