Midsommar

Idag är det midsommarafton och jag hoppas att ni alla får en mycket bra sådan med god mat, trevligt sällskap och så bra väder det kan bli i Sverige på midsommar.

Dock ska ni akta er för blomsterkransar vilket är äckligt nationalistiskt som Kakan Hermansson tyckte. För som Jämställdhetsfeministern så klokt uttryckte det

feministern29

Och det vill man ju inte, eller hur? Så hur ska man göra med de till exempel de här nationalisterna, har de ballat ur och börjat med tyngre grejer än? De har ju haft ett helt år på sig sen förra sommar i radio att utveckla sin kransnationalism?

nujen

591px-Peter_Wolodarski_2013

Ser ni? De har de där hemska grejerna på huvudet som skapar dödsrasistnazister! Hur har det gått för dem? Hela Sverige undrar!

Äh, sånt vågar jag inte ha på mig i alla fall eftersom kransen enligt Kakan till och med har så stora krafter att jag gissar att den slår foliehatten! Och bara den är ju farlig nog! En del vill inte ens ha en midsommarstång utan tycker det är bättre med en midsommarfitta för

”- Fallossymboler befäster en patriarkal mansnorm i stadsbilden. Många menar dock att midsommarstången inte är enbart en fallossymbol, utan att det ska symbolisera det manliga som penetrerar jorden – det kvinnliga.”

Nu är artikeln 2 år gammal så jag vet inte hur vanligt det är med midsommarfittor idag, jag har i alla fall inte sett någon sådan. Bara att ens komma på en sån tramsig sak med den vanliga slängen av tourettes kräver nog att man är en ganska insnöad feminist. Kanske det till och med krävs några poäng genus?

Jag håller mig nog till den gamla vanliga midsommarstången istället för en midsommarfitta. Jag har ju varken touretts, genuspoäng eller är feminist.

576px-Midsommarstång

Så ät gott och drick med måtta, ännu mer med måtta om det är barn med på festen. Ska ni köra bil så sätt er inte vid ratten för tidigt imorgon för det är många nog som drabbas av olyckor utan att man behöver spä på den statistiken.

Och om ni verkligen vill vara en stämningshöjare på midsommaraftonen så kan ni göra som uppmaningen förra året, diskutera genus! Det är säkert en garanterad succé för visst verkar feminister och genusfolk ha det jätteroligt…

Ha en riktigt bra midsommar!

MiT

Lämna en kommentar

14 kommentarer

 1. Pelle2

   /  06/20/2014

  Normkritisk som jag är så tänker jag inte ha på mig någon midsommarkrans eller resa någon stång/sätta upp en midsommarfitta.Däremot skall jag ha lite tveksamma,unkna,ej normkritiska och traditionella saker för mig som att äta sill.Det måste ju vara lite Breivik/nazistvarning på att syssla med något sådant ;-).

  Jag är ju också ett svin som inte tänker prata om feminism.Åtminstone inte i någon positiv mening,
  Glad midsommar Toklandet !

  Svara
  • Ja det är gubbslem som du som äter upp kvinnornas sill och nypotatis i syfte att förtrycka! Skäms!

   Svara
 2. Fugen

   /  06/20/2014

  Det närmsta fitta jag lär komma idag är sillen, dessutom skall jag nog penetrera strupen med en snaps. Normkritiken skiter jag och lagar nog mat år min fru som jobbar istället.
  En trevlig midsommar önskar jag alla.

  Svara
 3. Jodå, det tycks som att sedvänjan med midsommarfitta lever kvar, allt för att vi ska bli medvetna om könsmaktsordningen och inse att kvinnor har rätt till sin egen kropp. http://nyheter24.se/debatt/771269-midsommarfittan-ar-en-del-i-en-feministisk-vag

  Sedan undrar jag om dessa flickor är inbjudna? http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/allt-fler-konsstympade-flickor-upptacks-9908656.aspx

  Svara
 4. CarlK

   /  06/20/2014

  Detsamma MiT. Bra att du påpekar att man ska supa med måtta när barn är närvarande. De ser o fattar mer än vad man tror. En o annan Läckö slottsakvavit blir det för vår del till ett bord helt i fisk och skaldjurstema. Igår gjorde jag en löjromscheesecake som ska garnera med räkor och gräslök idag. Jämna plågor som ni ser… 🙂

  Svara
 5. michael

   /  06/20/2014

  Eftersom jag inte kommer ha några barn runtomkring mig så ska jag inte spotta i glasen idag,och imorgon kommer betongkepsen klä mig extra fint när man hasar runt och hest mumlar aldrig mer.
  Glad midsommar Toklandet och övriga.

  Svara
 6. Trevlig Midsommar till MiT och till alla trevliga kommentatorer

  från

  Uffe/PappaRättsGruppen

  Svara
 7. notsure

   /  06/20/2014

  Glad midsommar!

  Svara
 8. MiT

   /  06/20/2014

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/20/2014

   … Känt sedan länge. Senast någon tog upp detta ( som t.ex. Sarah Mohammad 2007)
   Så blev hon :

   ” Sara Mohammad utsågs av tidningen Aftonbladet till Svensk hjälte 2007 ” (Wikipedia)

   Sedan föll visst könsstympningen i total glömska.

   Sedan kom ganska mycket postmodern smörja angående könsstympningars relation till den egna kroppen. Av vilket den här artikeln,får sägs vara höjdpunkten av totalförnekelse för övergreppet i sig :

   ” En utgångspunkt för projektet är att det finns en stark diskrepans mellan det svenska samhällets offentliga framställning av omskurna kvinnors möjligheter till en positiv sexualitet och den bild som kommer fram i den internationella forskningen på området: den svenska diskursen fastslår att kvinnlig omskärelse leder till berövade möjligheter till sexuell njutning och klimax, medan ett växande forskningsfält visar att detta är en förhastad slutsats. ”

   ( http://mah.se/fakulteter-och-omraden/Halsa-och-samhalle-startsida/HS_Forskning/Forskares-enskilda-sidor/HS_Sara_Johnsdotter/Transnationalism-och-integration-Svensksomaliers-globala-klanstruktur/)

   Ur F! :s partiprogram : ” Möjligheten att förlänga preskriptionstiden för könsstympningsbrott bör dessutom ses över, så att man också i vuxen ålder ges möjlighet att anmäla brott man utsatts för som barn. Eftersom det i dag inte görs några kartläggningar om förekomsten av könsstympning i Sverige bör man också genomföra en större kartläggning liksom en riskbedömning utifrån evidensbaserad forskning på området. Samtidigt är det viktigt att arbetet mot könsstympning utgår från ett antirasistiskt perspektiv och inte inskränker flickors och kvinnors kroppsliga integritet som omotiverade tvångsundersökningar.”

   Fast … ” Feministiskt initiativ anser inte att omskärelse av pojkar är könsstympning, men motsätter sig omskärelse av icke medicinska skäl av pojkar under 18 år.”

   Man kan ,med lätthet påstå, att detta är långt ifrån en het politisk fråga-längre. Hur snabbt går det att bli avpolletterat från aftonbladets ”svenske hjälte 2007” till att bli paria bland våra ytterlighets proffstyckare ? En cirka 4.5 år.

   Lycka till Sverige.

   Svara
 9. Jan

   /  06/21/2014

  Svårt att tänka sig något mera äktsvenskt än Özz Nujen och Peter Wolodarski med midsommarkrans i håret! Sinnebilden av svensk sommar.

  Svara
 10. Är inte sillätning egentligen som att göra en ofrivillig ”Suarez” rakt in i den heliga midsommarfittan?

  Svara
 1. Midsommarfitta | Susanna's Crowbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: