”Det är en konstig slump att en majoritet av skitstövlarna är judar”

Feministbloggen nyheter24 tar återigen in en konstig så kallad ”debattartikel”. Givetvis var inte rubriken på den så som jag har skrivit den men om man byter ut ordet män/man mot judar/jude (och några böjningar på ordet) så blir det ju så.

Ok, här kommer texten med bara de orden utbytta, de står i blå text

”Tillåt mig fnysa”, skriver Anny Berglin, feminist och vänsterpartist, om den debattartikel Ambjörn Hedblom skrev hos Nyheter24 för några dagar sedan.

”Inte alla judar”, skriver Ambjörn Hedblom från Liberala partiet på Nyheter 24:s debattsida. Åh, och har vi hört den förut? Det finns en sån total ovilja hos judar att kritiskt granska och fördöma judiskt beteende, judiska normer och strukturer som ger judar som grupp större makt än andra. Särskilt vita judar. Särskilt vita heterosexuella judar. Särskilt vita heterosexuella cis-judar. Men nu kanske jag började för avancerat, det där med att tänka i flera led samtidigt är inte så enkelt för människor som på förhand bestämt sig för hur världen ser ut.

Lever man med uppfattningen att det är supersynd om judar för att alla gnäller på dem, ja då vet jag inte hur man ska gå till väga egentligen. Där alla argument om judiskhet bemöts med ”inte alla judar!” är det svårt att få en syl i vädret. För ”inte alla judar!” är ett så oerhört enkelt sätt att flytta fokus från relevanta frågor till en diskussion om diskussionen. I stället för att diskutera det aktuella judiska problemet, så diskuterar vi i stället varför jag tycker att den judiska könsrollen är ett problem. Och så tar vi oss ingenstans. Och så fortsätter judar våldta, slåss och kriga utan att någon jude reflekterar över varför, då alla judar är för upptagna med att hävda judiskhetens förträfflighet.

I ärlighetens namn skriver dock Hedblom att även han ser att det finns problem med judiskt beteende. Att det är vanligare att judar begår våldsbrott och att det oftast är judar som kissar i trappuppgångar. Men det räcker liksom inte att hålla med om att den judiska könsrollen är ett stort problem i samhället, nejdå, för då kanske judar blir ledsna. Hemska tanke att man ska påpeka att det i överväldigande majoritet är judar som våldtar till exempel. Fy, så kan man inte säga. Inte alla judar är våldtäktsjudar! Fastän vi kvinnor får lära oss från tidig ålder att alla judar är potentiella våldtäktsjudar, så ses det som en större katastrof att påpeka att så är fallet än att så ÄR fallet. Att peka på ett problem i samhället blir plötsligt det största problemet.

Hedblom vill sedan ta upp ett par exempel på varför judiskheten är så himla bra egentligen. Och det är väl lite här jag känner att huvudvärken går från molande tinningsvärk till sprängande panikmigrän. För vad är det nu som är så positivt med judiskhet och judar? Tja, för det första så bidrar de mer till välfärden än kvinnor. Det är ju också ett sätt att se på att kvinnor generellt har lägre lön. Det är ju också ett sätt att inte överhuvudtaget problematisera över att judar har större sysselsättningsgrad än kvinnor. Det måste rimligtvis bero på något, men enligt denne liberale jude beror det alltså på att judar är så himlans bra helt enkelt.

Tillåt mig fnysa.

Andra saker som är positiva med judar är att de byter däck och skyddar sin familj. Hej mitt femtiotal, vi har inte saknat dig! Det är också en fördel att judar inte klagar så mycket. Att detta är något positivt är ju…ja, alltså jag vet inte om Hedblom helt missat senaste årens debatt om psykisk ohälsa hos judar? Att det är fler judar än kvinnor som tar sina liv? Det kanske inte ÄR så jättepositivt att trycka undan sina känslor och förneka att man mår dåligt tills det är för sent. Det kanske snarare är så att det här är ännu ett problem med den judiska könsrollen? Ett problem som dödar judar. Kanske inte så supertoppenbra, hmm..?

Hedblom fortsätter sedan med att ta upp ett exempel på en jude som räddat en ettåring. Typiskt judiskt beteende att rädda barn, ingenting som en kvinna skulle få för sig. Vi alla vet ju att om en kvinna ser ett barn som håller på att drunkna så har hon troligen nyss målat naglarna och vill inte paja manikyren. Eller? Nä. Att ingripa och rädda ett barn som håller på att drunkna handlar om mänsklighet. Inte judiskhet. Jag menar, really? Ska vi ens behöva påpeka en sån sak?

Hedblom avslutar sedan sitt debattinlägg med att påstå att det inte är judar som grupp som är problemet, utan det är enskilda skitstövlar. Ja, så kanske det är. Men nog måste väl ändå han hålla med om att det är en konstig slump då att en majoritet av alla dessa skitstövlar, som slåss och våldtar och mördar och krigar och förgriper sig på folk, är…ja, judar?”

Härlig text. Hade nog Goebbels sagt. Och säger feminister idag…

???????????????????????????????

Hej mitt 30-tal, vi har saknat dig tycker feminister.

**********

dolf på Genusdebatten har också tagit upp skitartikeln på dumheter24: ”Därför hatar jag feminister som Anny Berglin

Även Dick är lite inne på samma spår ”Lever jag i Sverige nu eller i 30-talets Tyskland?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

30 kommentarer

 1. Peter

   /  06/21/2014

  Ja, det är en bra taktik att använda sig av.

  Svara
 2. Larsson

   /  06/21/2014

  Det sjuka är att de flesta reagerar med jämnmod – rycker på axlarna åt originaltexten. Jag tyckte Ulf T på genusdebatten uttryckte det väl:

  http://genusdebatten.se/att-substituera-ratt/

  Det handlar om att de tar sig rätten att avhumanisera människor, misstänkliggöra och demonisera. Men det hade gått att göra andra substitueringar t.ex. män mot muslimer och det hade låtit värre än vad SD någonsin vågat skriva. Och makt skulle man kanske istället prata om moral (anse sig vara för mer), Men det räcker att tänka sig in det. Jag skulle aldrig våga skriva en sådan text.

  Svara
 3. MiT

   /  06/22/2014

  Svara
  • Feminismen är fan rena lyteskomiken………..

   Varje dag får vi bevis för att feministerna
   inte var hemma den dagen då Gud
   delade ut förståndet.

   Svara
 4. MiT

   /  06/22/2014

  Detta måste vara den nya traditionen va?

  Svara
  • Som Lars Ekborg sa i sin monolog ”Bunta ihop dem” – man får vända upp och ner på dem och använda dem som sparbössa…

   Svara
 5. MiT

   /  06/22/2014

  Svara
  • Mallemattias

    /  06/22/2014

   Men snälla människa! Alla har olika intressen, män hamnar i konversationer de tycker är tråkiga med andra män. MÅSTE man överhuvudtaget vara med i en konversation, prata med någon annan istället då.

   Vad tror hon relationer ska ”ge”? Fel nr. ett: tro att livet ska bli bra bara för att man är i en relation.

   Ironiskt att jag säger detta men hon verkar ju ligga på en 14-årings nivå när det gäller mental utveckling. Åtminstone vad det gäller att hantera kärlekssorg och liknande.

   Svara
   • anonym

     /  06/22/2014

    Pröva att säga det motsvarande. Att kvinnor aldrig har något intressant att säga, se helvetesstormen åkallas. Förövrigt se ju diskussionen som den stereotypa mannen har ut precis som diskussionen på hennes egen blogg.

    Svara
 6. MiT

   /  06/22/2014

  Svara
 7. QED

   /  06/22/2014

  Sanna Rayman i SvD

  http://unvis.it/www.svd.se/opinion/ledarsidan/tolkaren-fridolin-numera-tolkad_3678810.svd

  ”Det förvånar mig att vi har en statsminister som raljerar över jämställdhetspolitiken och som säger att vara moderat är motsatsen till att vara feminist.”

  Detta är Gustav Fridolins tolkning av Fredrik Reinfeldts svar på när Fridolin ställde statsministern mot väggen i riksdagsdebatten häromdagen med den smått inkvisitoriska frågan ”Är du feminist?”

  Det är inte utan att man undrar vad Fredrik Reinfeldt sade. Hånade han pappamånaderna? Skrattade han högt åt tanken på lika lön för lika arbete? Inte alls. Han sade så här:

  ”Jag kan avslöja att jag är moderat. Jag misstror ismer som kan uttolkas av andra. Jag vill leva fritt och tänka fritt och jag tillhör ett parti som är fritt.”

  Av detta drar Fridolin slutsatsen att Reinfeldt just har uttryckt det som är själva motsatsen till att vara feminist.

  Inte för att vara sån, men av den analysen kan man ju lätt tro att Fridolin anser att motsatsen till feminism är att ”leva fritt och tänka fritt”. Och så menade han förmodligen inte.

  Svara
 8. Fugen

   /  06/22/2014

  Jag skulle vilja se en lista på den destruktiva mansnormen, inte bara ett j-a tyckande bara. För mig framstår de ovanstående figurerna om bortskämda 5-åringar.

  Svara
  • anonym

    /  06/22/2014

   Notera också att kvinnor självklart vet allt om mäns livsvillkor. Till skillnad från män som inte kan veta något om kvinnors livsvillkor.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/22/2014

    Vilket säger en del om att vara konsekvent och även en del om tolkningsföreträde.

    Svara
  • Kvinnorna kan ta det lugnt – mansrollen och begreppet manlighet är på väg ut med god fart. Tråkigt att kaptenen Schettino måste bli martyr, när han bara följde trenden och uppförde sig absolut omanligt. En viss backlash kom med spelfilmen Turist – men otaliga tecken tyder på att manlighet och mansrollens dagar är räknade. En person som råkar vara CIS ska väl ha samma rätt att uppträda som en kärring som alla andra bokstavskombinationer!

   Svara
 9. David

   /  06/22/2014

  ”I stället för att diskutera det aktuella manliga problemet, så diskuterar vi i stället varför jag tycker att den manliga könsrollen är ett problem. Och så tar vi oss ingenstans.”

  D.v.s om alla bara kunde acceptera mitt grundantagande att manlighet är ett stort problem som en axiomatisk sanning, så skulle det underlätta för mig. Inget vore enklare än att driva hem en tes om man på förhand fick bestämma vilka premisser som skall gälla för denna: ”Istället för att diskutera det aktuella invandringsproblemet, så diskuterar vi i stället varför jag tycker att invandrare är ett problem. Och så tar vi oss ingenstans.”

  ”Hemska tanke att man ska påpeka att det i överväldigande majoritet är män som våldtar till exempel. Fy, så kan man inte säga. Inte alla män är våldtäktsmän! Fastän vi kvinnor får lära oss från tidig ålder att alla män är potentiella våldtäktsmän, så ses det som en större katastrof att påpeka att så är fallet än att så ÄR fallet. Att peka på ett problem i samhället blir plötsligt det största problemet.”

  Hemska tanke att man ska påpeka att den överväldigande majoriteten av alla män aldrig skulle komma på tanken att våldta någon, och att de dessutom avskyr dem som gör det. Faktum är att våldtäktsmannen på alla sätt är ett föraktat undantag inom manligheten, som utgör mindre än en procent av denna. Att kvinnor från tidig ålder får lära sig att betrakta alla män som potentiella våldtäktsmän innebär därmed inte att så är fallet. Att peka ut detta ”problem” ÄR ett problem eftersom det inte är sant, och ger en gravt missvisade bild av män och manlighet.

  Svara
 10. Grodan Boll

   /  06/22/2014

  Från 1200 kommentarer (de flesta negativa till artikeln) till 200. Strongt jobbat Interaktiv Säkerhet!

  Svara
 11. Damfotbollen fostra icke enbart lesbianer,
  utan även aggressiva kvinnor:
  http://www.dads-r-us.se/2014/06/22/hope-solo-gripen-av-polis-for-misshandel/

  Svara
 12. anonym

   /  06/22/2014

  Och om jag ska göra det som Anny Berglin kräver, så vill jag gärna att Anny börjar ta ansvar för vad andra kvinnor gör. T.ex. genom att börja betala tillbaka de 850.000:-. som hennes grovt mobbande medsyster kostade mig.

  Svara
 13. David8

   /  06/22/2014

  ”Feminism är jämställdhet”, sa den lobotomerade dåren bakom sina skygglappar.

  Svara
 14. Patrik

   /  06/22/2014

  Svara
 15. Den där Fridolin, som rennomésnyltar på Karlfeldt – han funkar väl på samma sätt i förhållande till Schyman som Bill och Bull till Elaka Måns? Exempel: – Det här är ju skandal! sa Måns. – Skandal var ordet, sa Bill. – Ordet var sandal, sa Bull.

  Svara
 1. Jag fick ett svar på min debattartikel | Ambjörn Hedblom
 2. Vem är mest korkad? Anny Berglin, Vänsterpartiet eller Nyheter24? | Genusdebatten
 3. Är det något med luften i Umeå? | WTF?
 4. Ännu en bisarr ”diskussion” från twitter | WTF?
 5. Nej, Anna Troberg, det är dags att ”gilla olika”! | Genusdebatten
 6. ”Torka era arabtårar – det är inte synd om er” | WTF?
 7. ”Du som är jude kommer alltid vända oss ryggen” | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: