Vita Virtanen kommer ut ur garderoben som SD-röstare!

Så var det dags för Fredrik ”Vita” Virtanen igen. I en krönika som heter ”Enbart rasister bör rösta på Sverigedemokraterna” visar han smärtsamt tydligt att han inte har en aning om varför ca 10% i dagsläget skulle rösta på SD. Men det finns annat i krönikan som är intressant.

Eller vad sägs som detta?

Först: Är inte vi vita européer alla rasister? Det vore helt ­naturligt. Vi bär på ett arv, en norm, en blick. Vi ingick i kolonialväldet, generationer av svenskar växte upp med bilden av att vi stod över andra. Det är ­inte enkelt att skaka av sig det oket. Det krävs att vi erkänner för oss själva att vi kanske är ­rasister, trots vår fina självbild.”

Nej, vi vita européer är inte rasister, det är inte alls naturligt. VI bär inte på något sådant arv alls. Hur i helvete kan man ens komma på en sådan korkad sak? Jo det kan man om man anser att vi har en arvsynd, en kollektiv skuld och en rasistisk ”norm”. Vad han menar med ”blick” vet han nog bara själv.

Vad alla människor mer eller mindre bär på är en försiktighet mot främlingar men det är inte rasism. Vita Virtanen litar inte på totala främlingar han möter utan jag lovar att han är lika försiktig som vilken SD:are som helst. Eller som vilken sosse som helst. Det finns så mycket dumt i hans krönikor att jag på allvar undrar om han tappat greppet fullständigt.

fredrik-virtanen

Förra gången han förekom på bloggen var när han listade upp alla sina fantastiska privilegier som han har som vit man, eller vad sägs om

Vi kan inte längre sitta med en polare, kolla sport, knäcka några bärs och skoja om blattarna på planen medan hustrun stryker skjortor. Och särskilt inte skoja högt, inte utan en massa tjafs från humorlösa pk-kärringar av bägge könen.

Men samma dynga som finns med i dagens krönika rapade han då också, ”Rasismen finns ju i oss alla. Vi bär på ett kolonialt arv, nationalismen härskar inom oss, liksom manschauvinismen.”.

Han snöar in så mycket i maktanalyser i sina krönikor att han inte ser skogen för att träden är i vägen. Han är också enormt ivrig på att smeta ut sina egna dåliga egenskaper på alla andra och skylla på ”strukturer” och ”normer”, ungefär som en del kända manliga feminister gör för att slippa erkänna för sig själva att de är svin helt enkelt…

Men det där med att han kommer ut som SD:are då? Ja han skriver ju själv att han har rasismen i blodet och han avslutar sin krönika med vilka som borde rösta på SD enligt honom

Rasism finns i alla samhällsgrupper. Krögare som diskriminerar, hyresvärdar som stoppar, arbetsgivare som filtrerar ­ansökningar, brutala vålds­verkare. Detta är personer som bör rösta på SD.”

Han bara glömde skriva dit ”vita krönikörer som har rasismen i blodet, genom arv, genom normer och genom blickar”. Enligt sin egen beskrivning så är han ju klockren! Vi andra som inte tror på sånt bullshit kan välja fritt vad vi vill rösta på och då är alla partier möjliga, inte bara ett.

**********

Vad ska vi göra med de destruktiva femininitetsnormerna? Det bara matas ut dagligen vad orsakar, till exempel Leila K som knivhotar. Eller att de dras till grovt kriminella? Koka sin man verkar också vara en hobby som de utövar då och då. Hur uppfostrar man kvinnor egentligen? När ska de FATTA att man måste sluta att uppfostra kvinnor att koka och ev äta sina män?

********************

Genusdebatten: ”Tvåan var värst, det tyckte hon också! – Texten som fick twitter i uppror

AVfM Sverige: ”Nu är det min tur att vara orsak och rot till allt ont

Snurrigt: ”När åsikter blev fakta – Postmodernism for dummies #5.

Tenebrism: ”Ett additament om Twitterfeministklubben

Inte bara Tenebrism blev inblandad utan även jag åkte med på ett hörn

Cissi Wallin under attack igen

MVH

MiT

Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. The Perfect Man

   /  06/21/2014

  Virtanens tankar om rasism påminner om den amerikanska tankevurpan -Not all muslims are terrorists, but all terrorists are muslims.

  Svara
 2. oerdoeg

   /  06/21/2014

  Jag kallar honom Fredrik Virtsanen och tycker det skulle vara skitroligt om den benämningen fick spridning också i Sverige. Namnet Virtanen är en avledning av det finska ordet ”virta” som betyder ”ström”. Men innehållet i Fredriks texter har ju mer gemensamt med en annan vätska … den som benämns ”virtsa”. På svenska säjer vi ”urin”.

  Svara
 3. Allt han säger och gör nollas ut av det skägget och dom glasögonen. Det är ren och skär humor att en hipster som mest troligt hör hemma i ett surdegsreservat på söders höjder talar om att vi är rasister.

  Sitter där själv helt segregerad i sitt boende där det mest exotiska inslaget är en granne som är iransk tandläkare.

  Jag antar att han gillar lukten av sina egna fisar bäst. Dom flesta gör det.

  Svara
 4. Larsson

   /  06/21/2014

  Tar mig för pannan.

  Och då vet jag inte ens om Virtanens navelskådande är den mest korkade idag… Aftonbladet överträffar sig själv. När till och med Lisa Magnusson reagerar:

  Jag väger mellan vilken artikel som är mest korkad. Men jag fastnar nog ändå till slut på Virtanen. Det arroganta tilltalet, motiverat med uppblåst nonsens är svårslaget. Jag tycker Jimmie borde välkomna Fredrik till laget, och bjuda på lite champagne. Det är väl det minsta han begära.

  Svara
 5. MiT

   /  06/21/2014

  Handlar om den här, bedöm själva hennes alster…
  http://nyheter24.se/debatt/771365-det-ar-en-konstig-slump-att-en-majoritet-av-skitstovlar-ar-man

  Svara
 6. MiT

   /  06/21/2014

  Svara
 7. MiT

   /  06/21/2014

  Läs alla tweetar, jätteintressant
  https://twitter.com/kebban/status/480319613281255424

  Svara
 8. Pelle

   /  06/23/2014

  Själv visar Virtanen prov på sitt intresse för andra kulturer genom att arbeta på Sveriges mest (?) etniskt homogena redaktion och bo mitt i det multikulturella södermalm.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: