Fi:s fejkade opinion

Det kom ju fram häromdagen att Fi (eventuellt) har köpt ca 10 000 likes från Turkiet, det var Cornucopia som var först med nyheten vad jag förstår och länkar till de inläggen på hans blogg finns i mitt inlägg ”Gudrun är poppis i Turkiet” från igår.

Nu är det ju så att Fi givetvis förnekar det hela och säger att de inte hade en aaaaannnninnngggg om det här.

fiköperröster

fiköperröster1

fiköperröster2

Så ser det ut när Fi försvarar sig. Och något annat är ju inte att vänta givetvis! Och det finns tydligen exempel på tidigare ”affärer” där det var gjort för att ställa till bekymmer

fiköperröster4

Det har säkert hänt att det har använts för att trycka till någon, det tvivlar jag inte på.

En i toppskiktet av Fi säger att det är en ”absurd idé” att de skulle köpa likes när de har en nästan nollbudget

fiköperröster5

Men har de en nästan nollbudget? För ett par år sedan hade ju Fi så mycket pengar att Gudrun kunde ha 100 000 som tändvätska när hon skulle grilla korv. Och Nujen har ju skänkt 100 000, för att inte tala om Benny Andersson som skänkte en miljon. Det blir många likes för en miljon…

Det är MYCKET som är konstigt med Fi, inte bara likes på Facebook utan deras medlemsantal som ökade med groteska 1100%-1200% på bara en till två månader i våras. Från ca 1000 medlemmar (strax under 1000 har jag för mig att det var då) till över 11 000 på MYCKET kort tid. Är det ärliga medlemmar eller är det också köpta turkar?

fiköperröster6

Fast det förutsätter ju att de 80 000 är rätt från början, vad säger att de flesta av dem inte är köpta också? Har man köpt, säg 70 000 innan, så är ju 10 000 till ingen big deal?

fiköperröster7fiköperröster8

Jaha, de ringde. De kanske undrar över de andra 80 000 när de ändå hade dem på tråden?

2r76nw4

Sanningshalten i ovanstående kan ju givetvis diskuteras, ingen vet ju vem det är antar jag, kan ju vara vem som helst. Men intressant är det i alla fall…

Men är det så absurt egentligen? Vad kostar 10 000 likes? 100$? 200$? 300$? Ingen jättesumma när man fått en miljon i gåva från bara en person. Och det finns mycket att vinna på sånt här, inte minst i form av medial uppmärksamhet vilket vi också märkt TYDLIGT under våren! Så länge ingen kommer på det är det ju utmärkt investerade pengar, säg att de köpt 60 000-70 000 innan så kanske det handlade om 1000$ för att komma in i Europaparlamentet som Fi lyckades med. Det är billigt om man frågar mig…

Men är det inte bättre att de ringer Gudrun och frågar hur det ligger till? Hon har ju öppet sagt att de ska köra med fejkad opinion?

fejkadopinion

Bilden ovan kommer från Fi:s egna websida. Bara att gå in och läsa själva. De är ÖPPNA med att de vill fejka opinionen och vad är uppblåsta siffror om inte just fejkad opinion? Köpa likes ligger ju helt klart inom Fi:s sätt att driva bedriva opinion, i alla fall om de bedriver den som de själva sagt att de ska göra. De har till och med gjort ett upprop om att göra det. Låtsastidningen Feministiskt Pärspektiv tog in en ”artikel” från Gudrun själv om just detta… Och DN har ju nämnt det också

Det är ju inte alls absurt att de skulle köpa likes utan till och med MYCKET TROLIGT att de faktiskt gjort det! Vanlig media har ju verkligen slickat Fi rena under våren så visst har det funkat att fejka opinionen…

Jag tar med den allra första tweeten från Fi igen för den är intressant

fiköperröster

Så ser den ut. Förtroende står det, hur går det ihop med fejkad opinion? Och det är ju så att orsaken till att de eventuellt köpt likes tweetade de själva drömsk om bara en timma innan

fiköperröster3

Där är skälet för de som undrar… Länken går till den här artikeln i DN. De lyckades mygla? sig in i Europaparlamentet och siktar nu på riksdagen också.

Så med bakgrunden att de aktivt ska fejka opinionen, vad är då troligast, att de köpt likes eller att de inte köpt likes?

Och hur är det med medlemssiffrorna?

Det var tur att bashflak nämnde detta i kommentarsfältet för jag hade helt glömt bort det!

OBSOBS LÄS FÖLJANDE:

Feminister näthatade transexuell man till döds

Om detta är sant är det fruktansvärt!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

22 kommentarer

 1. Fred

   /  06/30/2014

  F! Brände väl knappast sina egna pengar. Ganska säker på att det var reklambyrån Studio Totals pengar som gick upp i rök.

  Svara
  • MiT

    /  06/30/2014

   Vad är det som säger att det inte är någon annan ”studios” pengar som de köpt likes för?

   Svara
  • MJ

    /  06/30/2014

   De hade fått pengarna i gåva och Gudrun sa ju att alternativet var att köpa en annons, men att hon trodde att det skulle ge mer uppmärksamhet om hon eldade upp pengarna.

   Så det var deras pengar och en del av deras reklambudget, då ska man tänka på att det var det budgetutrymme som de hade INNAN de fick partistöd.

   Svara
   • Marta

     /  06/30/2014

    Källa på det! jag har ett bestämt minne av att reklambyråns krav var att Gudrun skulle elda upp pengarna. Annars fick de inte pengarna. Har du trovärdiga uppgifter på annat så vill jag gärna se det.

    Svara
    • MJ

      /  06/30/2014

     Källan är Gudrun Skyman:
     ”De här pengarna har vi fått som en gåva för att uppmärksamma den frågan som står högst på vår dagordning. Nämligen lönediskrimineringen. Det är det vi ska använda de här pengarna till. Och hur kan vi bäst använda de pengarna för att få upp den politiska skandalösa frågan om att kvinnor inte får lön utifrån det arbete vi gör. Ska vi använda dem till att sätta in en annons? Eller ska vi använda dem så här? Vi använder dem så här för vi tror, och är nog övertygade om, att vi får betydligt mer publicitet genom att göra så här”

     Vilket var vad hon sa medan hon eldade upp pengarna.

     (Senare påstår hon att hon själv inte haft mycket pengar, vilket är intressant om man vill veta vilken verklighetsuppfattning högt uppsatta politiker har.)

     Svara
   • Marta

     /  06/30/2014

    Okay, jag har googlat och tar tillbaka. Enligt flera uppgifter har du helt rätt. Det gör saken värre i mina ögon än det verkade när uppgiften om bränningskravet cirkulerade.

    Svara
    • MJ

      /  06/30/2014

     Tja, jag är inte så upprörd över brännandet. Det är ju nästan inga monetära värden som går förlorade när man förstör kontanter utan effekten är precis som om man hade skänkt pengarna till staten.
     Att pengarna kunde ha använts bättre är inget som skiljer det från annat slöseri, t.ex. ministrarnas löner som är ca 1,5 miljoner för höga varje månad (jag anser att politiker ska tjäna lika mycket som medellönen hos dem de representerar), eller alla miljarder som kastas bort på ”kriminalvård” osv.

     Det som upprör mig är att man påstår sig ha ”nollbudget” (eller framhåller bristande tillgångar på andra sätt) när man i verkligheten är en mycket rik organisation. Att de påstår det är nog dessutom inte lögner, utan feminister är så vana vid att deras organisationer får enorma mängder pengar så de tycker att hundra gånger så mycket som andra organisationer får är lite pengar.

     Svara
 2. anonym

   /  06/30/2014

  Så Maria Starck är igång igen. Ännu en som inte har några problem att predika jämställdhet men som gärna lever på sin man när hon skänker ett års arbetstid till F!.

  Svara
 3. Lite memematrial:

  Let’s set sail för F!al

  Ma’am, your shipment of F!al has arrived

  F!al – when winning is not an option

  Svara
 4. MJ

   /  06/30/2014

  Nyss när jag skrev kommentaren ovan med Schyman-citatet så kom jag till en varningssida på turkiska ! Det var en vanlig wordpress-varning, fast på turkiska, första gången en engelsk text om att bloggen var osäker att skriva på, och sedan vid andra försöket en turkisk text om att kommentaren var en dubblett.
  När jag laddade om toklandet så stod en del saker på turkiska, t.ex. stod ordet kommentarer efter siffran på turkiska och ”dela det här” stod på turkiska. Jag försökte flera gånger att ladda om sidan, öppna i nytt fönster och annan webbläsare, samma sak.

  Har du fått någon ovän i turkiet?

  Svara
  • Marta

    /  06/30/2014

   Detsamma hände mig och det var samma sak på flera andra bloggar jag testade på, bl.a Varg i Veum och Camilla Rågfors blogg. Alla är wordpressbloggar så det har väl med det att göra. Det stod något om ”domain mapping not available” eller något sånt och det gick inte att komma in på inläggen med kommentarer. Mysko!

   Svara
   • MJ

     /  06/30/2014

    Japp, om man klickade på ”8 Yorumlar” så kom man inte in på dem.
    Jag testade dock inga andra bloggar.

    Svara
 5. Bosse

   /  06/30/2014

  Gudrun visade en sida av sig själv för ett antal år sedan när hon började som kolumnist i en mellansvensk tidning. Efter en kolumn med hennes signatur var det en läsare som hörde av sig och påpekade att samma text fanns i en annan tidning som getts ut tidigare, enda som skilde var namnen i texten, de hade Gudrun ändrat. Det kom några kryptiska undanflykter från Gudrun vartefter det hela glömdes bort.
  Att en människa med så låg rättskänsla skulle ha någon form av maktposition är en oerhört skrämmande tanke!

  Svara
 6. Kollen

   /  06/30/2014

  Ifrån den länkade sidan hos FI:
  ”(…) mäns våld mot kvinnor (i nära relationer, i samkönade relationer, i namn av heder) minskar inte, och så vidare.”
  Jag kände mig bara tvungen att göra mig lustig över hur dom skriver att mäns våld mot kvinnor förekommer i samkönade relationer… Det är väl förmodligen någon form av felskrivning, men ändå. xD

  Svara
  • Jonte

    /  07/01/2014

   Det är ju alltid nån som är ”mannen” respektive ”kvinnan” i samkönande förhållanden vet du väl… 😉 Är det vanligare Butchflatan spöar Femmeflatan än tvärtom? Det är kanske det F! menar.

   Svara
   • Kollen

     /  07/01/2014

    Så kanske det är, men i så fall är det ju ännu knepigare, eftersom alla andra blir metaforiskt slagna i huvudet med SCUM-manifestet om man skulle påstå att den ena parten i ett homosexuellt förhållande tar på sig andra könets identitet.

    Svara
 7. Anonymouse

   /  06/30/2014

  Först 10000 från Turkiet och sedan 35000 från annat håll. Nu är det bara ta reda på vart resterande kommer ifrån. Kanske får vi se Fi fira baklänges snart? -Hurra vi har denna vecka nått 90k, nästa vecka satsar vi på 60k! Det går bra nu!

  Allt ska firas! 😉

  http://www.metro.se/nyheter/har-fi-kopt-10-000-turkiska-fans-pa-facebook/EVHnfD!03dCITxqhuatA/

  Svara
 8. Kartago

   /  06/30/2014

  Vi köpte oss likes från Turkiet,
  för oss var ej andra att få,
  sjung vackert om rosa partiet
  på Facebook och Twitter ändå.

  Fritt från Frödig, knyckt från Avpixlat.

  Svara
 1. ”Jag är feminist” | WTF?
 2. Jag är inte feminist | Kollen Om Genus
 3. Gäller lex Gudrun fortfarande? | WTF?
 4. Tweetar från 2014 del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: