”Jag är feminist”

Äh, det är ingen som tror på det när jag skriver det, framför allt inte om jag skriver inom citationstecken. ”Jag är feminist” är rubriken på ett inlägg på Fi Kronobergs ganska nystartade blogg. Det står så mycket dumt där men jag tar fasta på en sak, eller egentligen är det första stycket som ni kan se i bilden nedan.

fikronoberg2

Blir det inte lite ”Finn Fem Fel” över det stycket?

Det är så konstigt i hennes värld för som man kan läsa längre ned i bloggtexten så gillar hon inte att feminister representerar feminismen. Eller nåt sånt. Vad menar hon?

fikronoberg1

Ok… Det är dumt att feminister representerar feminismen tydligen. Men vilka ska annars göra det? Kommunister representerar kommunism, nazister representerar nazism och feminister representerar feminism. Det är inte rocket-science direkt! Det är väl så det funkar liksom? De feminister som tycker att det är skitfeminister som representerar feminismen har ju ansvaret för att se till att skitfeministerna försvinner för feminism ÄR vad representanter säger att feminismen är, genom ord och handling. Det är precis så enkelt. Socialdemokratin ÄR vad Stefan Löfven och andra ledande socialdemokrater säger att den är, både genom ord och handling. Så funkar det. Fi leds av manshatare som visar att de är manshatare både i ord och handling. Alltså är Fi ett manshatarparti. Plus mycket annat obskyrt…

Men vad fan, om det är ett stort problem så kan jag representera feminismen! Nemas problemas! Jag tror också att det blir en ärligare representation då… För nästan allt som den här bloggen tar upp är ju just vad feminismen EGENTLIGEN handlar om.

**********

Mer om Fi

De har ju varit i ett litet blåsväder de senaste dagarna när det gäller det där med köpta likes på Facebook. Jag har tagit upp det i två inlägg varav det senaste faktiskt gör det ganska klart att de troligtvis faktiskt köpt dem eftersom Fi officiellt sagt att de ska fejka opinionen.

fejkadopinion

För vad är mer fejkad opinion än att lura i folk att de är populärare än vad de är? A Voice for Men Sverige har också en artikel om detta ”F! skapar rosa magi

100000

Även Metro har nämnt det genom Jack Werner. Dock alldeles för mesigt enligt mig, han kunde ha varit mycket tuffare. Men nu är det Jack Werner, har är ju en feminist och tar gärna tillfällena som dyker upp att försvara feminismen. Nu var han ju tvungen att förhålla sig till fakta vilket kanske ställde till det lite, för som sagt, han var väldigt mesig här. Eller halvmesig i alla fall. Men jag gillar Jack Werner ändå för han har en hel del andra grejer som är både kul och bra, både i Metro och på twitter! Så om ni inte följer honom på twitter så gör gärna det!

Det KAN vara så att det är något skumt med hela storyn men bara det faktum att Fi själva sagt att de ska fejka opinionen säger ju ganska mycket. Och om ni läser kommentarerna under Metros artikel så dyker Robert Price själv upp och svarar en tydligt bitter och stukad Johan Nilsson som alltför tydligt är en Fisare som fått Fi-bilden lite knäckt men inte kan acceptera det.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

11 kommentarer

  • Patrik

    /  07/01/2014

   Varför kommer inte Patriarkatet, om det nu existerar, till mannens undsättning i vårdnadsärenden? Om Patriarkatet fanns så skulle mannen ha enskild vårdnad om både barn och hustru.

   Svara
 1. Anders

   /  07/01/2014

  Alltså alla dessa antikristna som bedömmer kristendom efter vad kristna gör och säger (korståg, inkvisitation, häxbränning, homofobi, helveteshot till barn, tankepolisgud, arvsynd …). De borde läsa på mer om Jesus kärleksbudskap. Då borde kristendom vara obligatoriskt i förskolan.

  Hon kanske skulle ta diskussionen i en interndebatt och försvara begreppet feminism mot de som gör och säger så mycket dumt i dess namn. Ansvaret för hur feminism framställs ligger på de som kallar sig feminister. De får själva sanera under fanorna. Andra hoppade av tåget och nöjer sig med humanist.

  Hon påminner om när Ohly framhärdade i att vara någon sorts

  Svara
  • Anders

    /  07/01/2014

   … ursprunglig kommunist utan att vilja beblandas med Stalins, Maos och Pol Pots illdåd. Jomensåatteee.

   Svara
 2. genusfoljaren

   /  07/01/2014

  ”If you can’t make it, then fake it”

  MVH

  Svara
 3. Patrik

   /  07/01/2014

  Om vi ska vara konsekventa borde alla ideologier vara obligatoriska redan i förskolan. Konservatism, liberalism, socialism, kommunism, feminism och nazism. Och förskolebarnen bör lära sig att inte döma feminismen och nazismen efter vad feministerna och nazisterna har sagt och gjort.

  Svara
 4. Jan

   /  07/01/2014

  Feminister tolkar feminismen som en frihetsrörelse för båda könen. Vilket den inte är. Den handlar enbart om kvinnors villkor. Männen ska på olika sätt stå tillbaka för att kvinnor ska gynnas där kvinnor finner det förmånligt att gynnas. Den första och andra vågens feminism innehöll drag som även många män kunde ställa upp på (och som gynnade samhället i stort). Den tredje vågens feminism (dagens) är mer tveksam ur den synvinkeln. Den har klart könschauvinistiska och t o m mansföraktande drag.

  Svara
  • Jag håller med Karen Straughan aka GWW i det att feminismen aldrig varit bra för samhället, inte någon våg. Hon pratar lite om det här

   Svara
 5. Jag är nazist och hatar att människor uttalar sig högljutt och stoltserar med att vara antinazister utan att veta vad nazismen står för… duh!

  Svara
 6. ”feminister representerar feminismen ”
  Ja, nu tycks det vara lika problematiskt som när jag som man representerar manlighet eller redogör för mina manliga värderingar…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: