MP, partiet med den smutsiga politiken

I alla fall min miljö. Min personliga miljö. När Åsa Romsås sprider sitt populistiska manshat så undrar man verkligen hur det står till i huvudet på henne. Och på alla de som faktiskt lyssnade på henne och INTE tycker att hon är helt knäpp. Hon förpestar miljön runtomkring sig helt enkelt. Cornucopia tycker att Romsås ska anmälas för hets mot folkgrupp, så sjukt var hennes Almedalstal! Här kan man läsa hennes tal om man vill.

Syftet med Romsås tal var alltså att gnälla på vita män! Inte en enda positiv sak ser hon med just vita män. Ändå väljer hon att bo kvar i det här hemska landet på gränsen till Nordpolen? Det är väl bara att dra härifrån då för fan! Dra till ett land där det finns färre vita män! Eller bara dra åt helvete? Men det är klart, lönen som hon får från riksdagen och som består av skattepengar som betalats in av mestadels vita män (och kvinnor) är ju bra. Pengar har ingen färg och luktar inte verkar det som. Vilket annat land hade släppt in ett sådant stolpskott i sin riksdag? Och gett det betalt till råga på allt?

MP

Själv bor Romsås en stor del av tiden på en båt som värms upp av olja… Hon är tillsammans med ett av sina absoluta hatobjekt, en vit man. Men jag gissar att det går bra då hatobjektet har en fet båt som man kan glassa runt med. Då är en vit man ganska bra verkar det som. Så bra att hon till och med har barn med honom. Man kan ju undra varför hon inte skaffade barn med någon från till exempel Kongo? Eller med en från Tanzania? Eller Kenya? Det kanske är så att de inte har några feta oljeuppvärmda båtar att bättra på miljön med?

Här kan man hitta info om den feta oljeuppvärmda båten. Och även titta på ännu fler vita män. Ja bara vita män faktiskt. Det är väldigt vitt i besättningen, man behöver nästan solglasögon för att inte bländas. Undrar om alla de vita på båten vet om att Romsås hatar dem? Att de inte är värda någonting alls? Att de enligt Romsås är roten till alla problem i om inte världen så åtminstone Sverige? Vet hennes sambo om det? För i hennes värld är ni inte ens människor, det sa hon själv i alla fall i sitt Almedalstal

”För de allra flesta av oss är faktiskt inte just vita, heterosexuella, medelålders män utan människor, ni vet sådana som har lika värde men som är olika på alla möjliga sätt.”

Svart på vitt, vita heterosexuella medelålders män är inte människor tycker Romsås… Då blir det mer begripligt med hennes hat mot dem. Det är lättare att hata sådana som är avhumaniserade. Romsås är en finfin representant för feminismen.

”Vad är det som säger att mannen som sitter ensam i sin stadsjeep ska prioriteras högre än kvinnan som tar tunnelbanan in till jobben varje dag?”

Här antar jag att hon menar Peter Eriksson som med ena handen ville förbjuda sådana fordon samtidigt som han rattade en själv med den andra. Samtidigt som munnen skyllde på frun… Ungefär som att vara emot oljeuppvärmning samtidigt som man värmer upp sin feta båt med olja. Det är roligt att ha råd, eller hur Romsås?

”Vad är det som säger att mannen som flyger på affärsresa måste få en egen flygplats mitt inne i centrala Stockholm medan den kvinnliga studenten inte har nånstans att bo?”

Och här tror jag att hon sa fel, hon måste mena Maria Wetterstrand som pendlade från Finland! med flyg. Hon måste ju mena Wetterstrand va?

”Klimatförändringarna visar att världen är i akut behov av en feministisk politik.”

Just det, politik som innebär att bara vissa utvalda ska få möjlighet att köra vilka fordon de vill, att bara vissa utvalda ska kunna pendla från Finland med flyg, att bara vissa utvalda ska kunna värma upp sina feta båtar. Allt ska bara gälla vissa utvalda, som ett frälse ungefär.

”Och vad är det som säger att den svenske mannens rätt att äta kött varje dag går före den sudanesiske kvinnans rätt att slippa klimatkatastrofer som förstör hennes skörd?”

Nä, det vet ju alla att kvinnor inte äter kött alls. Och de värmer absolut inte upp feta båtar med olja heller. Och inte kör de bilar heller. Och de köper absolut inga skor och proppar in i garderober. Och inga väskor heller. Framför allt så köper kvinnor generellt inte ca 3000% fler klädesplagg än vad de använder. Det är bara vita heterosexuella medelålders män som gör sånt, det vet ju alla!

Sen är ju också miljöpartister väldigt förtjusta i att åka taxi några hundra meter. Säkert mer miljövänligt än att promenera… Men det kanske bara är vita medelålders heterosexuella manliga miljöpartister som gör sånt?

********************

Genusdebatten: ”F! – Det kvinnofientliga alternativet.

Genusdebatten: ”Verden på vrangen

AVfM Sverige: ”Om mansrättsrörelsens roll

Juggen: ”Jag har tröttnat på svenskväldet

Aktivarum: ”Djurrättsaktivister näthatade fel personer timme ut och timme in

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

28 kommentarer

 1. robjoh

   /  07/04/2014

  Mer än jag som börjar bli trött på mps hyckleri ser jag…

  Svara
 2. Möjligen var det rabiata manshatet bara en kuliss för att distrahera folk från att faktakolla hennes påståenden om klimatet och oppositionen?

  Jag tog mig för att kolla upp i vilket sammanhang Bildt skulle ha sagt ”om 50 år är vi ändå alla döda”. Säga vad man vill om Bildt, men korkad är han inte, och att han skulle ha avvisat åtgärder för att förbättra klimatet med ett sådant uttalande kändes mer än orimligt. Kollar man upp det visar det sig också att det var tvärtom.

  Bildt sade mycket riktigt orden. Hela sammanhanget finns här (Jag har fetstilsmarkerat några passager):

  Låt mig ändå göra en kommentar. I Tyskland håller man för närvarande på att ersätta kärnkraft med kolkraft. Det är vad som inträffar i realiteten. De har försökt bygga vindkraft så att det står härliga till, men finner nu att det är enormt dyrt. För närvarande, i inledningsskedet till den tyska valrörelsen, har energipriserna blivit en jättefråga. De ökar mycket snabbt på grund av att vindkraften är dyr i underhåll. Som bekant får man dessutom dubblera det hela av försörjningsskäl. På grund av att kolpriserna har gått ned och på grund av skifferrevolutionen importeras kol. Det byggs också nya kolkraftverk i Tyskland.

  Detta är ingenting för utrikesministrar; jag kommer inte att säga ett ljud om detta. Men när vi nu ändå sitter i nämnden och diskuterar detta kan jag säga att i detta läge är det viktigt att göra vad som göras kan för att stoppa denna utveckling, som innebär att vi äventyrar Europas möjlighet att uppnå klimatmålen. Den utveckling som vi nu har i ett antal europeiska länder oroar mig högst väsentligt. Det finns en sådan tendens också i Storbritannien, där detta kan börja inträffa.

  Jag är tacksam för varje steg som innebär att vi minskar, eller skapar bättre förutsättningar för att minska, utsläppen av klimatpåverkande gaser. Det är den omedelbara prioriteten. Det kan ske med förnybara energikällor. Om man ersätter kol med gas halverar vi utsläppen. Då kan Bodil Ceballos säga att det inte är hållbart eftersom det kommer att bli annorlunda om 50 år. Ja, om 50 år är vi alla döda. Då kommer man säkert att hitta på någonting nytt. Jag håller med om att ingenting är hållbart i det långa perspektivet, men vi har en akut situation under de kommande decennierna som vi måste kunna hantera.

  Bildts poäng var just att det är bättre att göra saker som har god effekt på utsläppen nu än att göra saker som möjligen senare kommer att förbättra klimatet – det vill säga precis motsatsen till vad Romson anklagade honom för. Rent konkret talade han om hur Tyskland i sin iver att ställa om till sol- och vindkraft varit tvungna att öka sin användning av kolkraft och sprängt alla klimatmål ‘för tillfället’. Samtidigt är USA en av de få signifikanta spelare som nått Kyoto-målen – som de inte ens undertecknade. Varför? Dels på grund av recessionen, men också för att de satsat stort på skiffergas – något som tyskarna nu tycks ha bestämt sig för att ta efter.

  Man kan diskutera för- och nackdelar med olika energislag, men en god början är att ledande politiker försöker hålla sig till sanningen – eller åtminstone inte vända helt upp och ned på den.

  Att jag sedan tycker att Romson har fel i det mesta hon säger om klimathotet är en annan sak. Det är en komplex fråga, och det finns utrymme för olika tolkningar. Men lögnaktiga påhopp är något helt annat. Slutsatsen blir att andra (t.ex. Bildt) är beredda att diskutera problematiken, medan Romson bara vill sprida hat och lögner och hoppas att alla köper att hon ändå är den som har svaren.

  Svara
 3. The Perfect Man

   /  07/04/2014

  Det förklarar ett och annat….
  unvis.it/http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19159365.ab
  Dom är helt enkelt påtända hela bunten.

  Svara
 4. QED

   /  07/04/2014

  Reklamfilm i repris

  Svara
 5. Det värsta av allt i denna misandriska soppa som dagligen kokas av representanter från i första hand MP, V och Fi är tystnaden från de etablerade medierna. När de kommenterar t.o.m. sådana här absurditeter som Åsa Romson för fram, är det oftast i positiva ordalag och att det är ett tecken på ”kampen för jämställdhet”. Detta om något visar att vi knappast har några granskande journalister kvar i det här landet. I stället fraterniserar de med makthavarna och ser som sin primära uppgift att fostra de dumma medborgarna i den rätta ideologiska läran. Almedalsveckan är ett utmärkt exempel på detta.

  Svara
  • robjoh

    /  07/04/2014

   Det värsta jag ser är att jag har kompisar på min facebook sida som inte tyckte det var något konstigt…

   Svara
 6. Dreadlock

   /  07/04/2014

  Favorit i repris

  Svara
  • morpheus

    /  07/04/2014

   Haha jag sitter och asgarvar…!

   Det mest fascinerande är att hon erkänner ju att det mesta är en massa spekulationer, och att ”det vet jag inte varför de skulle göra”, osv. Så hon har avsaknad av motiv, avsaknad av bevis för att det sker, och ändå tror hon benhårt på det och vill vidta åtgärder…

   Planet X skulle iofs, kanske, kunna vara en katt som cirkulerar i rymden?

   Svara
   • Dreadlock

     /  07/04/2014

    Miljöpartisten :

    ” och …..sedan så finns det teorier om den här planet X – som vi inte vet om den finns och existerar, som jag har sett många bilder på nu ” […] ” Och sedan så sprejas det väldigt mycket vid soluppgång , i vissa länder, så att man inte skall kunna se det här … (Planeten X)

    Obetalbart 🙂

    Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/04/2014

   Inte konstigare än nått annat av den klipp-och-klistra-åskådning som MP representerar.

   Svara
 7. Liten

   /  07/05/2014

  Jag tycker det är bra att de kommer ut som de rasister och manshatare som de är. Då behöver folk inte undra längre. Jag undrar bara varför de finns dom som köper all denna bullshit. Kan de inte tänka för sig själva?

  Svara
 8. QED

   /  07/05/2014

  MARIA LUDVIGSSON i SvD

  http://unvis.it/blog.svd.se/ledarbloggen/2014/07/04/gor-kott-rodvin-och-malmo-aviation-mig-till-man/

  ”Det är något skruvat med skuldfeminismen. Utgångspunkten är totalitär eftersom den som inte accepterar en på förhand given premiss, per automatik diskvalificeras. Utesluts ur fortsatt diskussion. Det vill säga, om du inte accepterar premissen att världen vore en bättre plats om alla var som kvinnor är, är du förlorad till strukturer du varken begriper eller ser att du är en del av. Om du däremot håller med om antagandet att du som man per definition bär skuld och som kvinna per definition är moraliskt suverän, behåller du axess.

  När Åsa Romsson i sitt tal i Almedalen i onsdags radade upp motsatspar, mellan det goda och det onda, det föredömliga och det förkastliga, var det en ständig motsättning mellan det kvinnliga och det manliga. Mellan den föredömliga ljusgestalten och den förtappade. Kvinnan – mannen, två kollektiv.”

  Svara
 9. Soundtrack

   /  07/05/2014

  Hade inte direkt höga tankar MP innan det här. Men Åsa Romsons tal tog ta mig fan priset. Problemet är ju att hon kommer undan med det. Helt övertygad om att MP kommer gå bra i valet eftersom att tal som dessa ses som bra av media och folk överlag inte bryr sig om att kolla upp vad partierna egentligen står för. Tom radikalfeminsten Mona Sahlin tyckte detta var feministisk populism. Och att anklaga vita män för allt ont anses vara feministisk populism är ju intressant.

  Svara
 10. mats

   /  07/05/2014

  Om man anser att mannen är ett problem så har man som politiker att ansvar att komma med förslag hur dessa löses. Var så säker på att miljöpartiet har ett batteri med antimanslagar på gång.

  Köttransonering för män max 1 kilo kött per månad
  Män kommer bara få köra bil mellan vissa klockslag
  Vill du som man flyga glöm det om du inte vill ha stålsäte utan ryggstöd då mansklass kommer införas på flyget
  Lönestopp för alla män tills lika lön har införts
  Införande av Shymans mansskatt

  Lägg dessutom till omvänd bevisbörda i sexualmål
  Då män är djuriska typer så lär det väl bli utegångsförbud för män inom vissa områden nattetid.
  Utöver detta så kommer ett miljardregn av satsningar av typen ”endast för kvinnor” och kvoteringar till allt som miljöpartister anser viktigt

  Allvarligt sagt så är det skrämmande att våra journalister inte granskar detta extremistparti. Man älskar ju att insuniera att SD har en hemlig agenda.
  Här är ett parti som har en tydlig agenda som inte är i närheten av att kunna kallas jämställd.
  Man kan inte ta upp och peka på ett problem och den skyldige utan att ha en ide hur detta skall åtgärdas om man är seriös i sin politikerroll.

  Hur åsiktssnaran har satt sig så hårt är för mig en gåta. I normala länder hade ett tal liknande detta varit totalt omöjligt utan att begå politiskt självmord.

  Svara
 11. QED

   /  07/05/2014

  http://unvis.it/www.svd.se/opinion/ledarsidan/hela-vanstern-har-forvandlats-till-en-politisk-freak-show_3720618.svd

  ”… i år har det inte hållits någon alternativ politikvecka. Flera har frågat vart den tog vägen. Svaret är dock uppenbart.

  Frågeställningar som förr endast återfanns hos haschtomtarna i alternativrörelsen dominerar nu debatten i Almedalen. ”

  Svara
 12. Petter

   /  07/06/2014

  Jag brukar vara mer sofistikerad än så här i mina kommentarer, men just nu mäktar jag inte med annat: vilket jävla svin Romson är. Helt otroligt vilka sjuka åsikter som är opportuna i dagsläget. Ut med de här manshatande asen ur landet. Helt perversa, ju.

  Svara
  • Det finns nog ändå skäl att begrunda just det märkliga att Romson säkert inte alls är ett svin, utan bara en helt vanlig person som har funnit ett framgångsspår i en rådande hatretorik – dvs en tidsanda som normaliserar åsikter som sannolikt senare kommer att framstå som obegripliga. Om vi tillskriver vansinnet några ondskefulla individer, missar vi helheten, och de – säkert också helt vanliga och normalt vettiga – personer som stod i publiken och applåderade dyngan, och de journalister som rapporterade händelsen utan att tydligt ta ställning till vad som varje rimlig människa egentligen borde känna igen som ett hatbudskap.

   Det är detta som Alison Tieman tar upp i videon: What site of history are you on?

   .If we went back in time – because right now, we see the threat narrative for what it is – we do see black vulnerability, […] So we no longer look at the history through that lens that’s distorting everything, so when we look at it, it seems inconceivable to us how that made sense to our ancestors, but it did. It made perfect sense. And if you went back there and argued the point with them, they would think that you were doing something immoral … and they would do so with complete moral authority, and everybody would be backing them up.

   Svara
 1. Janne Josefsson får en örfil | WTF?
 2. Varför jag tycker det är viktigt att visa upp galenskap | WTF?
 3. Vad som snurrar i en Grön Ungdoms huvud | WTF?
 4. Att rösta eller inte? | Maniac Media
 5. Dags för lite härlig twitterfeminism igen! | WTF?
 6. Om/när ryssen kommer | WTF?
 7. Dags för genusbudgetering | WTF?
 8. Att skylla på andra | WTF?
 9. Tweetar från 2014 del 4 | WTF?
 10. Vem äger svensk politik? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: