Janne Josefsson får en örfil

Nu var det ett tag sedan men det är ganska intressant ändå. Det handlade om ett tv-program och vem som skulle röstas bort

örfil

Anne Lundberg jobbar kvar på SVT, att klappa till sina medarbetare ses tydligen inte som något besvärande alls. Undrar vad som skulle hända om Janne Josefsson skulle klappa till någon kvinnlig kollega? En redigt fet örfil när de inte är överens? Skulle han få jobba kvar? Krissamtal med ledningen? Hudflängd i media? Skulle Gudrun vilja deportera honom till Talibanland? Hade han blivit polisanmäld?

”Anne Lundberg bara skrattar när hon blir påmind om bråket:

– Janne och jag är goda vänner, men ibland blir man osams. Och jag är rätt fysisk av mig.”

Hmmm, när man blir osams med sina vänner så ger man dem en rejäl örfil!

Och sist men inte minst, vad skulle Åsa Romsås säga om det? Hur skulle hennes talibantal låta om Janne hade gett en kvinnlig kollega en örfil? Om han skulle vara ”rätt så fysisk” av sig?

**********

Porrtivoli tyckte en konstnär att en karusell i Kiruna var, den skulle visst vara målad med motiv från tv-serien Baywatch.

”Varje år arrangeras Kirunafestivalen med konserter, tivoli och massor av mat och dryck. Men för vissa har festivalen fått en bitter bismak genom en av tivolits karuseller. Den ska vara målad med motiv från tv-serien Baywatch, men det är yppiga kvinnor med plutande läppar, minimala badkläder och framskjutna bröst som dominerar.”

Ok… Den ska ha motiv från Baywatch och sen är de förvånade över att det är plutande munnar och framskjutna bröst. Några har missat att googla Baywatch märker jag…

bröstbråk

Nu låter det ju märkligt om man ska ha en typ av Baywatch-tema  på en karusell eftersom karuseller är för barn så jag är med så här långt. Men det kanske på sin höjd är onödigt med ett sådant motiv men inte mer. Men vadå, nu finns ju chansen att släppa fram en proffskränkt!

Och den proffskränkta är alltså den här konstnären som inte skrädde orden minsann

– Där går unga tjejer, som är allt för lättklädda, och har jobbigt med sig själva. Det är jättehemskt att de ska behöva se det här, säger Liselotte Wajstedt.

Hon reagerade så fort hon såg den, och tycker det är konstigt att inte fler sa ifrån.

– Vi lever i en tid där feminismen är stark. Trots det kan en karusell för barn se ut så här. Det säger något om hur blinda vi är, säger hon.”

Feminismen är märklig, några kämpar för att få gå barbröstade på badhusen, andra kämpar för att det inte ens ska få visas bilder på kvinnor i bikini. Och några ska leva skyddade hela livet så de inte behöver se saker som andra tycker är hemska. För att de är alltför lättklädda…

”Karusellen har tidigare använts i Norge, men där har ingen sagt något om det ekivoka väggmotivet.

Liselotte Wajstedt kräver att festivalen tar ner karusellen med en gång.”

Ekivoka tror jag inte är rätt ord att använda om motiven utan det tror jag är artikelförfattarens sätt att försöka briljera med ordkunskap. Men konstnären KRÄVER att man tar ner karusellen omedelbart minsann! Härligt liv att vara proffskränkt, bara gå runt och KRÄVA grejer hela tiden…

********************

Cornucopia har ytterligare ett inlägg om Åsa Romsås och hennes manshatartal, den här gången med lite statistik, ”Fakta om vita medelålders heterosexuella män”. Mycket intressant!

Den sjätte mannen har också skrivit om Romsås och hennes hatiska tal, ”PARTIET MED FRIKORT

Liksom Motpol har gjort, ”Åsa Romsons talibantal”.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

57 kommentarer

 1. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 2. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 3. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 4. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 5. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 6. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
  • Mallemattias

    /  07/05/2014

   Hjälper vad?

   Svara
   • MiT

     /  07/05/2014

    Och vilken forskning då? Menar de den ”nya skarpa forskningen” som kommit fram till att kvinnor är mindre än män för att männen genom patriarkatet stulit kvinnornas mat? 😀

    Svara
   • ”Glasklar koppling mellan kvotering och representation på högre nivå”

    Om man kvoterar in kvinnor på högre nivå så får man fler kvinnor. Det är ju faktiskt glasklart om än rätt korkat, ungefär som 1 = 1.

    Svara
 7. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 8. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 9. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 10. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 11. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 12. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 13. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 14. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
  • anonym

    /  07/05/2014

   Ja, snälla ge oss fler råd från den patologiska narcissisten Tanja Suhinina. Vet ni förresten varför Tanja är kbt-fanatiker? Det är för att om man ska syssla med psykodynamisk terapi då måste man först ha kontroll över sin egen mentala hälsa, och det är en dörr som Tanja inte vågar öppna.

   Svara
 15. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
  • AVfMwilliam

    /  07/05/2014

   Han glömde fitta

   Svara
  • johan

    /  07/05/2014

   Bara jag som tycker hon var väldigt vacker? Eller är det mansgrisigt sagt? Kanske borde check mina privilegier istället för att recensera kvinnors utseenden på internet

   Svara
 16. Kartago

   /  07/05/2014

  Mja, den här gången håller jag faktiskt med feministen fast inte riktigt av samma skäl som hon anger, och visst uttrycker hon sig märkligt. Men jag tycker faktiskt att besökande föräldrar borde ha protesterat rejält. Det är inte acceptabelt att barn ska mötas av stora pinuppor när de vill åka karusell, och jag tänker också på tjejerna som är i den känsliga ålder när de börjar få bröst men ändå är barn, d.v.s i ca elvaårsåldern idag. De är ofta djupt generade över allt som har med bröst och nakna kroppar att göra och att då mötas av jättemålningar av storbystade brudar är inte bra för självkänslan.
  Jäkligt onödigt att det förekommer. Jag fattar faktiskt inte hur tivoliägaren tänkt från början.

  Svara
  • MiT

    /  07/05/2014

   Håller med om att det är dumt och onödigt men inte värre än så. Om man kollar de tidningar som den åldersgruppen slukar så är de mycket värre. Enligt konstnären så kan man tro att de handlade giftgasutsläpp eller nåt.

   Svara
  • anonym

    /  07/05/2014

   Så? Varför är det utmejslade magrutor och pectoralis på superhjältedräkter för små barn?

   Svara
 17. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
  • Patrik

    /  07/05/2014

   Hur kan de tillåta två män på scen, till synes vita män dessutom? Skärpning och bättring.

   Svara
 18. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 19. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 20. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
  • Anders

    /  07/05/2014

   Enligt Åsa är det den radikala tanken att vita medelålders heterosexuella män INTE är människor.

   Svara
  • lavazza1891

    /  07/05/2014

   Nä, den radikala tanken är helt tydligt att ENDAST kvinnor är människor, se bara Romsås talibantal:

   ”Och här misstänker man ju att när det framför allt är vita, heterosexuella, medelålders män som sitter på makten, ja då är risken att samhället byggs utifrån normen om vita, heterosexuella, medelålders män, och det blir fel. För de allra flesta av oss är faktiskt inte just vita, heterosexuella, medelålders män utan människor, ni vet sådana som har lika värde men som är olika på alla möjliga sätt.”

   Nä, det var visst fel av mig. Alla är människor utom vita, heterosexuella, medelålders män,

   Fast varför är medlålders med?

   För icke-vita, icke-män eller icke-heterosexuella minskar inte människovärdet av att vara medelålders.

   För icke-vita, eller icke-heterosexuella minskar inte människovärdet av att vara man. Att vara icke-medelålders räcker inte för att befria en från människovärdeshandikappet att vara man, om man inte är icke-vit eller icke-heterosexuell.

   För icke-män eller icke-heterosexuella minskar inte människovärdet av att vara vit. Att vara icke-medelålders räcker inte för att befria en från människovärdeshandikappet att vara vit, om man inte är icke-man eller icke-heterosexuell.

   För icke-vita eller icke-män minskar inte människovärdet av att vara heterosexuell. Att vara icke-medelålders räcker inte för att befria en från människovärdeshandikappet att vara heterosexuell, om man inte är icke-man.

   Alla kvinnor får vara medelålders, vita och heterosexuella om de vill.

   Alla icke-vita får vara män, medelålders och heterosexuella om de vill.

   Alla icke-heterosexuella får vara män, medelålders och vita om de vill.

   De enda som inte får ha egenskaper de inte kan påverka som ett visst kön, en viss hudfärg, en viss ålder eller en viss heterosexuell läggning är vita, heterosexuella, medelålders män, Inte ens att bli så gamla att vi inte längre är medelålders ger oss det människovärde som icke-vita, ickeheterosexuella och icke-män har livet igenom,

   Svara
 21. Kartago

   /  07/05/2014

  Vad ska ni bli när ni blir stora barn?
  Pojke 1: fotbollsproffs
  Pojke 2: polis
  Flicka 1: doktor
  Flicka 2: feminist
  Flicka 3: jag ska också bli feminist.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/05/2014

   *garv* säg att det inte är sant.

   Svara
 22. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
  • Patrik

    /  07/05/2014

   Det är i princip bara Flashback, AVFM och invandringskritiska nätsidor som har skrivit om detta. Tänk om SDU hade nätmobbat en transperson till döds. Det skulle bli spaltmil i alla tidningar, en ny statlig TV-kanal om SD:s hemskhet och 100 extra skattemiljoner till HBT-arbete.

   Svara
   • Larsson

     /  07/05/2014

    Såg en F!-snubbe diskutera det också, Grundström eller något liknande, väldigt ytligt på twitter. Och några ursäktande förklaringar, i stil med att han var inte psykiskt stabil. Och nej, det var han förmodligen inte för han tog ju sitt liv.

    Men jag har läst tweeten, både hans och hans plågoandars, och det är inte mycket tvekan om att det gått till som AVfMse beskriver. Transfobin inom radfem är tydligen ett rejält problem (som i andra delar av samhället). Lägg sedan till deras antihumanistiska omvärldssyn, och det behövs inte mycket för att det ska gå illa.

    Svara
 23. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
  • Anders

    /  07/05/2014

   Ja då behövs inte feminism eftersom herr Hidalgo har betydligt större risk att råka illa ut. Att han är okunnig om sina risker är ingen ursäkt.

   Svara
   • Jo, men han kommer ju att råka illa ut på grund av en MAN så då är det ju patriarkatets fel

    Svara
  • anonym

    /  07/05/2014

   Bra, då kan feminismen avvecklad. Det är betydligt farliga för dig som ung man att vistas utomhus än det är för unga män.

   Svara
 24. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 25. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
  • Det är ju bara feminister som pratar om ”patriarkatet” så lösningen är väl rätt enkel.

   Svara
 26. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
 27. MiT

   /  07/05/2014

  Hahaha, jamen dåså! Den radikalfeministiska manshatarpanelen är överens 😀

  Svara
 28. MiT

   /  07/05/2014

  Svara
  • MJ

    /  07/07/2014

   Kan tänka mig att det var väldigt många män som intresserade sig för kändisarnas klädsel.

   Svara
 29. Skrämmande och illavarslande att feminismen verkar ha fått en sådan skjuts i Almedalen. Politikerna går inte i takt med befolkningen i denna fråga. Det lär gynna icke-feministiska SD och KD.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/05/2014

   Dessa galningar kommer aldrig att få igenom nått som fundamentalt ändrar tingens ordning. Så med mindre än att man avskaffar demokratin och inför riktigt hårdför diktatur så kommer de aldrig att få något inflytande.

   Det är av samma anledning (v) knappast kommer att få någon ministerpost. (s) har en lång tradition att hålla kommunisterna på armlängds avstånd av både historiska och ideologiska skäl.

   Svara
 30. Blåval Rödval

   /  07/05/2014

  Lite OT men likafullt intressant i ljuset av de senaste dagarnas ”sympatiköpande” på Facebook av F!sarna.

  http://imgur.com/Bu1yp9f

  Svara
 31. MiT

   /  07/05/2014

  Från låtsasjournalisten
  ”Vit glädje på andra kroppars bekostnad”
  http://www.svd.se/kultur/understrecket/vit-gladje-pa-andra-kroppars-bekostnad_3719846.svd

  Svara
 32. MiT

   /  07/05/2014

  En gammal men ändå…
  ”Schyman ”omyndigförklarad””
  http://www.expressen.se/nyheter/schyman-omyndigforklarad/

  Svara
 33. halvgrek

   /  07/05/2014

  Men det går jättebra att måla en slida på en skolvägg

  Svara
 34. ProudMisogynist

   /  02/05/2015

  jag är ny här så jag vet inte om de är en person eller flera som ligger bakom denna sajten och som visar världen hur dagens feminister egentligen är.. men jag uppskattar de verkligen och jag älskar att de finns människor som tar upp dom här sakerna om hur efterblivna feminister verkligen är!! jag önksar att sidor som den här kunde få lika mycket plats i median som alla mans-hatande-feminist-fittor får.. när ska misogynist bli nått som är bra o possitivt som vi män kan vara lika stolta över, så som feminsm är för feminister i dagsläget? FORTSÄTT JOBBA PÅ SOM NI GÖR HÄR! MYCKET UPPSKATTAT!! BLESS YA!! FUCK FEMENISTER! PS: är de nån som vet vad man kan göra för nytta angående sånt här? jag vill ”kriga” mot feminster! 😛 hehe..

  Svara
  • MiT

    /  02/05/2015

   Sorry, språket avslöjar alltid troll. Om nu inte nicket gör det förstås…

   Svara
 35. ProudMisogynist

   /  02/05/2015

  haha.. fy faan.. man ger dig cred o de är din respons..? tack för den… ska inte störa dig mer efter detta, men hade fotfarande uppskattat om nån hade kunnat tipsa om nån sorts bra svensk ”mens right activst” organisation eller nått här i sverige man kan stötta?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: