Sprejfärg är viktigt. Näthata någon till döds är inte viktigt

Man blir ganska beklämd när man ser medias prioriteringar om vad som är nyheter värda att nämna. I går så ska tydligen en Sverigedemokrat ha sprejat färg på en som ska ha tagit utdelningsmaterial från honom. Eller något sådant. Vad som verkligen har hänt lär väl visa sig till slut, det brukar ju göra det.

Detta har alltså tagits upp ordentligt i stort sett överallt och här kommer länkar till några artiklar om detta som jag har hittat

Sverigedemokrat sprejattackerade förbipasserande

SD:s pressekretare efter sprejattacken: ”Vi blir ofta attackerade”

SD-valarbetare ska ha jagat man med spray

SD-valarbetare i sprejattack

Sverigedemokrat attackerade man med sprejflaska

SD attackerade man med spray

Sverigedemokrat sprejade man med färg

SD sprejade meningsmotståndare

Åtta stycken artiklar om den här saken alltså. Och då har jag bara tagit med från de största, det finns säkert ännu mer om man skulle ta med alla mindre tidningar.

För ett tag sedan så tog en ung man sitt liv, enligt vad han själv sa på twitter innan så orkade han inte med hatet från Feministiskt Initiativs ungdomsförbund, Unga Feminister men även hatet från andra tongivande feminister fanns med som orsak. Detta enligt honom själv alltså

Hertzman2

Jag har kollat samtliga som tyckte att sprejfärg var en viktig sak att rapportera om för att se om de hade någonting om detta med Unga Feminister

GP (som hade två artiklar om sprejfärgen) hade 0 st om den tragiska händelsen

Expressen 0 st

Aftonbladet 0 st

DN 0 st

Skånska Dagbladet 0 st

SvD 0 st

SVT 0 st

Totalt 0 st tyckte att det var en viktig nyhet. De anser alltså att det är oviktigt och inte värt att rapportera om ett politiskt ungdomsförbund som påstås ha näthatat och mobbat en annan människa till döds. Sprejfärg är en viktigare nyhet för dem…

Ok, det är stor skillnad på SD och Unga Feminister, SD är ett riksdagsparti. Men allvarligt, när blev sprejfärg viktigare än att ett politiskt ungdomsförbund påstås ha mobbat och näthatat en människa till döds? Jag hittar alltså inget alls om detta någonstans. Kan någon berätta om den logiken för mig? För visst måste de anse att sprejfärg är otroligt mycket viktigare? Annars hade de ju skrivit om det andra också.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

15 kommentarer

 1. Patrik

   /  07/09/2014

  Inte ens HBT-tidningen QX har skrivit om det. Det måste koka i Lucas’ vänner när bara hans meningsmotståndare skriver om fallet medan hens meningsfränder tystar ner det.

  Svara
 2. Pinjata

   /  07/09/2014

  Ska vi spekulera i hur riksmedia hade reagerat om det var SD:s ungdomsförbund som näthatat en queerperson till döds?

  Svara
 3. Jan

   /  07/09/2014

  En annan sak det inte skrivs om i ”gammelmedia” är kvinnan som jobbade som volontär åt Röda Korset i Falun och drevs till (förmodat) självmord av Röda Korset (och delvis av Aftonbladet och lokaltidningen som tog parti mot kvinnan). Medierna har helt enkelt valt sida. Och det är knappast på folkets sida de står. Vilket rosévinsminglandet i Almedalen så tydligt visade. De bevakar folket för makthavarnas räkning. Bokstavligen.

  Svara
  • Var står det att kvinnan begått självmord? Vad jag läst är att hon avlidit men det står inget om självmord.

   Svara
   • Jan

     /  07/09/2014

    Sådant nämner man aldrig. Emellertid var kvinnan frisk och i 70-årsåldern. I dödsannonsen står ”hastigt avlidit”. Hon avled ganska kort efter ”rasist”-incidenten. Väldigt mycket talar för det jag påstår. Jag kan dock inte verifiera det helt och hållet.

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  07/09/2014

     Vi kan väl leka med tanken. Finns andra som har gjort det.

     Jag är nog böjd att hålla med dig. Man går inte från aktiv 70-åring till död 70-åring på så kort tid utan att det finns onaturliga orsaker bakom.

     Svara
    • tror dock inte man ska spekulera om sådant. Tycker det räcker med det faktum att Röda korset i sin iver att vara PK lämnade ut henne helt på egen hand och inte vågade stå upp för en äldre kvinna som faktiskt var volontär. Speciellt när den som nu ”avslöjade” henne själv var ngn som hotat och trakasserat samt var klart på gränsen för legalt agerande.

     Ngt som är anmärkningsvärt är dock medias agerande. Den totala tystnaden är öronbedövande. Inte ljud om den stackars killen som mobbades över tröskeln. Inte ett pip om kvinnan som gått bort.
     Det är ngt som borde tas upp av UG. Det som saknas är en rannsakan av media. De borde nagelfaras mycket mer av exempelvis UG. Tror det behövs nämnas namn. Individer som får klä skott för det bedrövliga klimatet. Som det är nu gömmer sig alla bakom ”tjänstemanna” skyddet där ingen individ är ansvarig utan det är en ”styrelse” eller annan grupp som bär ansvaret.
     Kejsaren eller elefanten i rummet måste påskinas.
     Shit, nu gafflar man på alltför mycket och avsevärt mer än tänkt. Blir så när man har som regel att inte kommentera saker på nätet då det är som att spela schack med en duva.

     Svara
  • Ivar Kreuger

    /  07/10/2014

   Det är lätt att tro att mediernas fabless för dåraktiga idéer och att driva sin egen agenda är något relativt nytt men det här har pågått väldigt länge. För att få lite bakgrund till vilka det är som kontrollerar detta alienerade land bör alla människor stifta bekantskap med Nikola Majstrovic och vad han grävt fram angående Ivar Kreugers påstådda självmord. Oavsett om han har rätt eller inte är det väldigt många intressanta pusselbitar han lägger. Vår regering må kallas röd eller blå. Bonnier, Wallenberg och Aschberg bestå.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/09/2014

   Det tycker hon säger hon. Så intressant. ”Tycker” var ordet…

   Svara
   • anonym

     /  07/09/2014

    Sinoes är ju verkligen rätt människa att berätta för andra om att skylla ifrån sig.

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  07/09/2014

     ”Jag tycker att glass är gott” (Jaså det tycker du?)
     ”Jag vet att glass är gott” (vart är dina bevis?)

     Folk är blinda för ordet ”tycker” och det får allvarliga konsekvenser.

     Vill man avväpna en åsiktare ”ninja style” så fyrar man av ”Tycker du det?”

     Svara
     • Liten

       /  07/10/2014

      Jaha, tycker du det?

     • Blåval Rödval

       /  07/10/2014

      Glass är i särklass det godaste som finns. Fråga vilken åtta-åring som inte är drabbad laktosmaktsordningen.

 4. Det ironiska är att feministblaskan Metro skrev en helsida om Lucas i det som blev startskottet för allt feministhat: http://www.metro.se/nyheter/feministisk-protestrorelse-inte-for-alla/EVHmlr!iBmOQUBe3dxI/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: