Sittmaktsordningen är viktig för en del

Det tycker i alla fall Lina Thomsgård och ett ganska stort antal andra. De verkar se det som BEVIS AV STÅL på könsmaktsordningen och patriarkatet

sittmaktsordningen

352 ha retweetat och 272 har favoritmärkt den här från henne. Nu är det säkert några av dem som tycker att hon är outsägligt fjantig men det är många ändå! De nedan är bara ett urval av alla tweetar som finns som svar på bilden, här finns alla tweetar som hör till bilden. Eftersom alla inte har twitter och man bara ser ett begränsat antal om man inte har ett registrerat twitterkonto så finns de i den här pdf-filen också.

sittmaktsordningen8

Uppenbarligen så gör det inte ont för då hade han inte suttit så där antar jag. Jag hade inte gjort det i alla fall om det gjorde ont. Eller så står han ut med smärtan bara för att få utnyttja sittmaktsordningen lite…

sittmaktsordningen9

sittmaktsordningen10

Nej? Varför skulle det det göra ont? Hade han suttit så om det gjorde ont?

sittmaktsordningen11

sittmaktsordningen12

sittmaktsordningen13

sittmaktsordningen14

sittmaktsordningen15

Jaha, så storleken på pungen är det som avgör hur man ska få sitta? Finns det något mer kroppsligt som ska få vara ett legalt skäl att få sitta på ett visst sätt? Vad ska straffet vara om man mäter pungen och det konstaterats att man suttit lite för mycket isär med benen i förhållande till pungstorlek? Kanske KlippaKuken som Kvinnolobbyn tycker? Kan inte folk få sitta som de vill?

sittmaktsordningen16

Hoppas att Börje alltid sitter enligt Fi:s direktiv, det vill säga exakt som Frändén sitter på bilden så han inte hamnar under Fisarnas granskande öga och bestraffas hårt.

Folk får alltså inte sitta som de vill. Jag antar att de vill ha en sorts SIPO som ska övervaka samhället så alla sitter enligt direktiven. Eller nåt sånt.

Men det fanns ju en del som tyckte att det var väldigt löjligt också

sittmaktsordningen17 sittmaktsordningen18

Ja varför gör hon det? Vad hindrar henne att sitta på precis samma sätt?

sittmaktsordningen19

sittmaktsordningen20

Jaha, hon vill inte sitta så men han vill och det är ett stort maktproblem?

sittmaktsordningen21

sittmaktsordningen22

Och här ser man att Lina T faktiskt tycker att hur folk sitter är ett stort samhällsproblem. Att det är något som är tvingande på något sätt. Men jag vet, vi tvingar folk att inte sitta som de tycker är bekvämt fast det finns gott om plats så blir alla glada och nöjda? Vi tvingar alla kvinnor ett skreva med benen så mycket det bara går och vi tvingar alla män att sitta med benen i kors och total samhällelig lycka uppstår?

sittmaktsordningen24

sittmaktsordningen23

sittmaktsordningen25

sittmaktsordningen26

Ja vem hindrar henne? Det allsmäktiga Patriarkatet? Hur skulle Patriarkatet straffa henne om hon satt och skrevade i tv? Skulle blixten slå ner i henne? Eller är det så att det mest skulle vara kvinnor som som hade åsikter på hur hon satt om hon satt så…

sittmaktsordningen27

Åh, härligt! ”Skaffa dig en tvärvetenskaplig analys av samhället”…

sittmaktsordningen28

sittmaktsordningen29

Ja men eller hur, man har UPPFOSTRAT Nannskog att sitta bredbent i soffor! Nu vet vi det! Det beror på strukturer minsann…

sittmaktsordningen30

sittmaktsordningen31

sittmaktsordningen32

Ja vad ska man säga egentligen? Sittmaktsordningen är ett stort samhällsproblem, nästan i klass med gatumaktsordningen

Märkligt hur knasiga en del blir när de börjar snurra i deras huvuden om maktordningar, det är precis som om det bara finns en begränsad plats och om maktordningar ska in så måste förnuft ut…

**********

En annan sak som jag kom på precis nu är att det idag är två år sedan jag startade den här bloggen!

********************

Genusdebatten: ”Den nya Sexismen – Mansplaining

Genusdebatten: ”Strukturer i Aktuellt

Genusdebatten: ”Könet brinner!

AVfM Sverige: ”Angående Lucas Hertzman

AVfM Sverige: ”Ready to rumble

Genusvetenskap: ”Vinnova…

Maniac Media: ”Mäns säkra perioder- en manshatares relationsanalys

MVH

MiT

Lämna en kommentar

45 kommentarer

 1. The Perfect Man

   /  07/10/2014

  Hade han suttit så som Lina T velat så hade han definitivt suttit obekvämt. Soffan är för låg för en lång kille. Han är kanske helt enkelt ett offer för lågasoffmaktsordningen, om man skall använda sig av dom feministiska analysverktygen?

  Svara
  • MiT

    /  07/10/2014

   Hahaha, så måste det vara!

   Svara
  • Kvinnan är normen för soffkonstruktörerna

   Svara
  • Kalle

    /  07/10/2014

   Det kan ju ha någonting att göra med att han har långa ben och det är lågt soffbord mitt framför honom. Skulle han försöka sticka in benen under borde så skulle hans knän krocka med bordskanten.
   Så lösningen på problemet blir att sitta bredbent, alltså helt ärligt hur jävla svårt är det att förstå? Är den där Thomsgård efterbliven?

   Svara
  • anonym

    /  07/10/2014

   Jag är också sur på det här. Jag är inte speciellt lång (197 cm) men kan inte sitta bekvämt på kollektivtrafiken. Jag kräver ett stopp för kroppslängsmaktsordningen.

   Svara
 2. Bruna män behöver visst sitta mer bredbent än vita män

  Svara
 3. michael

   /  07/10/2014

  Självklart har mamma feministerna rätt att uppfostra män hur dom sitter pratar kissar klär sig osv vilket dom lärt sig redan på dagis och uppmuntras genom livet att ta sig den rätten att tillrättavisa män.
  Vilket självklart är något kvinnor aldrig sysslat med förut utan är något nytt och inte könsstereotypt utan som är uppfunnit av feminismen genusglasögon du vet.
  Och lika självklart får inte män kritisera kvinnor för hur dom sitter pratar klär sig osv för då är det ett bevis på patriarkala strukturer.

  Svara
 4. Melmac

   /  07/10/2014

  Klagar de Nannskog? Han är väl ”rasifierad” enligt nyrassarna och diktaturfeministerna?

  Svara
 5. MiT

   /  07/10/2014

  Svara
  • lavazza1891

    /  07/10/2014

   Jonna Sima är väl född in i yrket?

   Svara
  • Larsson

    /  07/10/2014

   Ibland är den där revisionistiska historiesynen mindre smickrande.

   Svara
 6. lavazza1891

   /  07/10/2014

  En lång artikel i frågan:

  http://westsidetoastmasters.com/resources/book_of_body_language/chap10.html

  Summary

  Our feet tell others where we want to go and who we do or don’t like. If you are a woman, avoid crossing your legs when you’re sitting with businessmen unless you are wearing a dress that is below the knee-line. The sight of a woman’s thighs is distracting to almost all men and detracts from her message. They’ll remember who she was but won’t remember much of what she had to say. Many women wear shorter dresses in business because this appearance is continually thrust at them by the media; over 90% of all female television hosts are presented with short dresses and exposed legs. This is because studies prove that male viewers will watch the program for longer, but the same studies also show that the more leg a woman shows, the less men can remember the content of what she said. The rule here is simple — for social contexts, exposed crossed legs are fine but don’t do it in business. If you’re a man dealing with women in business the same rule applies – keep your knees together.

  Svara
 7. notsure

   /  07/10/2014

  Man ligger i soffor. Om paketet ligger fel så rättar man till det. Fuck feminism!

  Svara
 8. notsure

   /  07/10/2014

  Bra att någon äntligen tar tag i detta! Jag vet att det har varit mycket i kön som har varit av större vikt, tänker då främst på nogger och Alfons Åberg. Gäller nu att plocka hem genusvetarna från McDonalds så vi kan fixa detta.

  Svara
 9. Till tvärvetenskapsmuppen ovan: Tvärvetenskap är att man kombinerar riktiga resultat från riktiga vetenskapliga studier från olika discipliner. Tvärvetenskap är INTE att hitta på saker ad hoc.

  När det gäller kroppspråk bland män så skulle man kunna tänka sig att män lär sig sitta bredbent eller på annat sätt ”ta plats” på dagis och i skolan. Eftersom homosexuella män går på samma skola och oftare har ett mer kvinnligt kroppspråk så faller teorin om att detta samband skulle finnas. Med detta som grund kan man konstatera att lärare inte har någon som helst verkan på folks kroppspråk, oavsett genusvetenskaplig grund på denna.

  Svara
 10. MiT

   /  07/10/2014

  Hmmm, det känns inte riktigt pålitligt med just Mona Sahlin på en sådan post tycker jag

  Svara
  • Jag fick googla och ser att Jonna arbetar på dagens arena och är därmed ”journalist”.
   Gräver gör hon hursomhelst inte då detta tillhör arbetarslusket och därmed inte dagens arena.

   Svara
 11. Här ser det ju nästan jämställt ut:

  Svara
  • POA

    /  07/10/2014

   Knappast, det är bara de vita männen som har benen i brädd meden den rasifierade och kvinnorna sitter förtryckta med benen i kors.

   Svara
 12. Anders

   /  07/10/2014

  Ja, denna sittmaktsordning som får kvinnor att breda ut sig med sina väskor och kassar i offentliga miljöer.

  Svara
 13. MiT

   /  07/10/2014

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/10/2014

   ”Idag kommer vår nya VD, hon heter Ninja”

   Not likely.

   Svara
   • Gösta

     /  07/11/2014

    ”Idag kommer vår nya seniorpraktikant Ninja. Hon är 37 och har tidigare varit praktikant på Sandvik, Söderhamns kommun, Myrorna, Strängjö IF, pingstkyrkan, Njurundbommens bollklubb, Gävle kommun, Röda Korset Skutskär, närradion och Idrottslotteriet. Hon har varit praktikant sedan 2024 och har lång erfarenhet”.

    Likely.

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  07/11/2014

     *garv*

     Men allvarligt talat. Vilken sadist ger sitt barn ett sånt namn?

     Det är i mitt tycke snudd på barnmisshandel.

     Svara
 14. MiT

   /  07/10/2014

  Svara
 15. MiT

   /  07/10/2014

  Svara
  • michael

    /  07/10/2014

   Ja en extremfeminist som utser en annan extremfeminist att utreda extremism det kan bara bli extremt bra.

   Svara
  • När ”liberaler” pratar postmodernism med ”socialdemokrater” kan det aldrig sluta bra för någon.
   När vi hade Liberaler som pratade om verkligheten med Socialdemokrater så fick vi frihet och mat på bordet. Må de vila i frid.

   Svara
  • Liten

    /  07/10/2014

   Fan, jag som hade trott jag skulle slippa höra mer om Mona Sahlin sen hon avgick som partiledare. Den som är lite konspirationsaktig lagt kan ju här kan ju börja undra. Mona har väl för fan aldrig lyckats med nåt (förutom att borsta tänderna och andas och sånt)? Dom kanske vill att Mona ska misslyckas?

   Svara
  • WTF???

   Kliar Mona Sahlin sig på muffen på bilden?

   Svara
 16. Såg sändningen där screenshottet är taget ifrån, och tänkte direkt att vissa twitterfeminister skulle reagera på det där. Hade dom lyssnat på vad som sades, istället för att lägga all uppmärksamhet på tomma symbolfrågor, hade de märkt att Johanna Frändén är där för att hon är väldigt kompetent, bra på att uttrycka sig och kan alla dessa fotbollsspråk (hon översätter till exempel intervjuer live och intervjuar diverse spansktalande fotbollskändisar). Fördelningen av tid mellan henne och Nannskog verkar vara i det närmaste 50:50, och hon behandlas över huvud taget inte som något annat än den expert hon är.

  VM-studion framstår som _verkligt_ könsneutral — vilket jag personligen tycker är fantastiskt befriande, eftersom övrig Public Service-TV oftast är feministisk i sin bristande könsneutralitet. Kanske tycker twitterfeministerna att det är provocerande att hon inte särbehandlas, utan är där på samma villkor som övriga i studion?

  Svara
 17. Liten

   /  07/10/2014

  I en del hörn av världen (för er feminister som läser så finns det andra länder utanför Sveriges gränser *gasp*) där kvinnor inte för köra bil, inte gå utomhus utan manligt tillstånd och sällskap, riskerar att bli mördade om de behöver gå på muggen etc.

  Jag undrar hur en konversation mellan en svensk feminist och en saudi arabisk feminist skulle se ut.

  Saudi arabisk feminist: Idag har vi lyckats rädda en kvinna ifrån att bli stenad eftersom hon talade med en man som hon inte kände! Vad har ni gjort i Sverige idag?

  Svensk feminist: Idag har vi twittrat som fan om sittmaktsordningen!

  Saudi arabisk feminist:Twittrat? Sittmaktsordning?

  Svensk feminist: Jajamensan! Twitter är typ nånstans på internet där vi skriver om hemska saker som män gör i Sverige och då får man många ”likes”. Sittmaktsordning är män som sitter bredbent, i en skitstor soffa, på TV!

  Saudi arabisk feminist: Ooooookeeej. Vill du byta liv med mig?

  Svensk feminist: Va? Nä, då kan jag ju bli stenad!! Vill du ta livet av mig eller? Bitch, nu ska jag mobba dig på twitter!

  Saudi arabisk feminist: …

  Jag upptäckte att jag kan göra konversationen jävligt mycket längre men jag måste ju hejda mig nånstans.

  Svara
 18. solstakatta

   /  07/10/2014

  Svara
 1. Det enda namnet som saknas är Mållgan | WTF?
 2. En SCUM onsdag | WTF?
 3. Varför jag tycker det är viktigt att visa upp galenskap | WTF?
 4. Tweetar från 2014 del 4 | WTF?
 5. Klassisk dumfeministkommentar | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: