Ivar Arpi attackeras

Ivar Arpi har varit lite under attack det senaste. Först skrev han i SvD:s ledarblogg ett inlägg, ”Syrien är vår tids spanska inbördeskrig”, som han blev både JK-anmäld och polisanmäld för av Sveriges Unga Muslimer. Det var SUM:s ordförande Rashid Musa som anmälde honom.

arpi

Om namnet Rashid Musa låter bekant så stämmer det säkert, det var Rashid Musa som utan att ens höja på ögonbrynen ljög näsan av sig, när media hetsade om Forserum utan att veta någonting om någonting om samhället, när han påstod i tv att folk hade tvingat somaliska flickor att hälla mjölk över sig för att bli vita. Den personen är det alltså som polisanmält Arpi…

Nästa sak Arpi tar upp är extremistvänsterns våld och journalistkårens (stor del av den) gullande med extremistvänstern i en artikel i Neo under rubriken ”Vänsterns goda, fina hat”. Då blev han attackerad av dem som uppenbart gillar just den delen av vänstern för de dök upp omedelbart och skulle försöka göra ner det han skrivit.

arpi8

Fler tweetar

arpi1

Fler tweetar

Om man läst texten så får man nog anstränga sig väldigt mycket för att inte förstå vilka han menar eftersom han skriver det flera gånger. Men vill man inte förstå utan försvara så kanske det blir så? Jag gillar Arpis svar till Inti Chavez Perez ganska mycket måste jag säga…

arpi3

Här tar Arpi upp problemen med extremistvåld från vänsterkanten och de STORA problemen med att de i princip ursäktas av journalister, att det utövas påtryckningar, att det hotas mm mm mm. Alltså ett gigantiskt demokratiproblem! Då dyker det upp en som tydligen gillar den delen av vänstern och frågar om liberalt våld sen 200 år? Really?

arpi2

Fler tweetar

Här är länken till DN-artikeln som finns i tweeten. Det var den artikeln som UG tog upp också och intervjuade den där ”forskaren”, som också är en av artikelförfattarna, från Södertörn som tyckte att det bara var retorik.

arpi4

arpi5

Man häpnar… Och om ni läser alla tweetar om detta så ser ni att Wiklander ivrigt nästan slår knut på sig själv i sina försök att förminska vad RF/AFA/whatever gör.

arpi6

arpi7

Fler tweetar

Irving från Seglora, ni vet de som hatar Marcus Birro, dök också upp med underlig kritik. Lite fler tweetar från Irivng.

arpi9

Fler tweetar

Det finns säkert väldigt mycket mer, jag har bara tagit lite av det jag sett. Det är så man häpnar. Det är så bisarrt att man bara skruvar på sig. Folk klarade inte av att läsa i artikeln vilka han menade så han verkade vara tvungen att skriva den här tweeten

arpi10

Så det står i artikeln flera gånger vad han menar och han har skrivit det på twitter och ändå så låtsas folk inte förstå? Nu är det inte alla ovan som dök på honom efter den tweeten men många gjorde det och det står ju som sagt i artikeln vilka han menar.

Ivar Arpi framstår som en mycket rakryggad journalist, en sådan som det finns alltför få av i Sverige. Sverige skulle må bra av några Arpi på varje redaktion men det är nog att önska för mycket.

Det finns så få rakryggade journalister att OM det skulle vara så att till exempel jag hade känslig het information om något så skulle jag inte våga ta kontakt med en tidning  trots att de utlovar källskydd. Expressens intima samarbete med Researchgruppen visar att tidningar är helt enkelt inte pålitliga. Tänk om jag hade högintressant information om någon av extremistgrupperna på vänstersidan, kan man verkligen lita på att tidningen inte ”råkar läcka” information om vem jag är till dem då? De är ju väldigt intima med varandra…  Nä, jag skulle ALDRIG våga göra en sådan sak i dagens Sverige!

Men några journalister skulle jag ändå våga kontakta oavsett och Arpi tillhör dem som verkar vara ärliga och pålitliga. Någon på Expressen eller Aftonbladet? Haha, nej tack…

Journalisterna ska granska makten, inte vara maktens ögon, öron och händer för att styra folket. Numera så anser ju tidningar att fostra folket är det viktigaste uppdraget. Till vilket pris som helst!

arpi11

Visst är det härligt i Sverige!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

7 kommentarer

 1. Blåval Rödval

   /  07/13/2014

  Många människor på vänsterkanten har gjort det till en konstform att vara dum i huvudet med flit och missuppfatta allt. Det lindrar väl den känslomässiga dissonansen.

  Jag kanske inte delar alla åsikter Ivar Arpi uttrycker, men har är intellektuellt hederlig och det räcker långt. En intellektuellt hederlig journalist är en enögd man i ett kungarike av blinda.

  Svara
 2. anonym

   /  07/13/2014

  Eric Rosén hatar våld som politisk arbetsmetod? Då kanske han ska kolla vad medarbetarna på politism.se har för sig, speciellt My Vingren.

  Svara
 3. Trisse Bult

   /  07/14/2014

  Landet upochned…

  Svara
 4. OT
  Dagens humor hittar vi i expressen idag, på debattsidan:

  ”Demokrati innebär inte att en högljudd minoritet, för det är faktiskt detta det är frågan om, har rätt att leda det parlamentariska arbetet och driva igenom sin vilja mot majoritetens.”

  Underskrivet av soraya Post, Fi Fredrick Federley, C och Cecilia Wikström, FP…..

  Ja, Fi är ju själva absolut ingen högljudd minoritet……. Liksom C och FP….

  http://www.expressen.se/debatt/nej-det-var-inte-alls-nagon-kupp/

  Svara
  • anonym

    /  07/14/2014

   Federley pratar om att stå upp för saker? Det enda den mannen har stått upp för är väl sig själv och sitt arvode.

   Svara
 5. MJ

   /  07/14/2014

  Åsiktskorridoren går igen på många fronter.
  Varför inte jämföra med svenska frivilliga i amerikanska krigsmakten? De är troligen fler än de syrienfrivilliga.
  Vad Arpi menar är att det är fult att ställa upp i krig på fel sida, men oklanderligt att ställa upp på rätt sida.

  Vad gäller Finlandsfrivilliga så är det märkligt att en journalist ens skulle behöva kolla upp saken. Ett av Sveriges allra mest kända terrordåd utfördes av Finlandsfrivilliga (finansierades av en högt uppsatt folkpartist) mot Norrskensflamman

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 7 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: