Den feministiska analysen

Den består av påståenden och påhittade förväntningar, nu senast väl beskrivet av lady Dahmer som ger sig på Joakim Lamotte i sitt inlägg ”LATHUND: Feminism för män, hur gör man?

Det konstiga är väl att han inte varit det innan men han har, som många män inte tidigare brytt sig om kvinnokampen trots att förtrycket mot kvinnor har blivit ett stort samhällsproblem med många offer på sitt samvete.

Vad var nu förtryck mot kvinnor?

ld50_45

Jo allt. Precis allt. Om någon säger att HON inte är förtryckt så förklarar Lady Dahmer att hon minsann inte vet vad hon talar om. Så ALLT, precis allt i ett samhälle är kvinnoförtryck.

”Män behöver ofta en anledning för att bry sig om människor rättigheter och en dotter är ofta avgörande.”

Läs meningen ovan några gånger…

”Joakim kommer ut som feminist och blir genast förvånad över att den röda mattan inte rullas ut och skriver en krönika om hur hemska de dumma polariserande feministerna är som inte blir glada av att se honom och hur de hellre bör lägga sin energi på annat än kritisera honom, han som vill så väl.”

Inget mellanting mellan röda mattan och attacker finns alltså. Svart eller vitt. Som sig bör i en sekt.

Hon har med det här klippet från Aftonbladet

dahmerlamotte

Och Lady Dahmer skriver så här under klippet

”Joakim behöver jobba lite med sin feministiska analys om man säger så.”

Hon fortsätter med fetstil och lite versaler

Men det är en klassiker, den nyfrälste mannen som går ut med sitt vittnesmål HALLELUJA och helt plötsligt sjunger små änglakörer och alla hyllar. Att mannen säger precis samma sak som kvinnliga feminister sagt om och om och om igen i över hundra år är skitsamma. För nu kliver en man in i diskussionen så då vaknar folk till. Oj, vad SMART sagt, oj vad klok han är, oj LYSSNA EN MAN TALAR. Inte medvetet men likväl är det så det funkar. Män får cred för sånt vi kvinnor snackat och lyft i årtionden och jag är ganska trött på det.

Sen fortsätter det i samma stil, de får kritik för, av Dahmer (och andra?), påhittade förväntningar och påhittade handlingar mm

”Så Joakim och flera feministiska män med honom får såklart kritik för detta. De får kritik för att de förväntas mottas med öppna armar av en feministisk rörelse de tidigare skitit i och de får kritik för att de tror att det räcker med att de sjunger feminismens lovtal men feminism är inte läpparnas bekännelse, feminism är kamp, frigörelse och mest av allt självrannsakan. Och kan man inte förstår detta så kommer man bara fortsätta göra skada, fortsätta förtrycka.”

Återigen påhittat om vad män tydligen ”förväntar” sig och vad de tidigare gjort. Hon vet ju ingenting alls om det! Men nu vet ju alla vad man verkligen SKA förvänta sig, nämligen fula påhopp och misstänkliggöranden mm mm mm. I massor…

Lady Dahmer skriver några tweetar till ABDebatt

dahmerlamotte1

Nä, manshatare blir anklagade för att vara manshatare, inga andra… Vill man inte bli sedd som en manshatare så är det bara att sluta vara en manshatare. Enkelt!

Sen kommer det fem lektioner som Lady Dahmer ger er alldeles gratis

 1. Sitt ner och håll käften.
 2. Förstå att DU som MAN är en del av det vi feminister motarbetar.
 3. Rannsaka dig själv.
 4. Lyft fram kvinnor istället för att själv ta ton.
 5. Prata!

Det finns ju givetvis lite text också som ska förklara lektionerna och den kan sammanfattas i den här konstiga meningen från mig

”BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA””

Ganska kortfattad beskrivning av hennes lektioner där det viktigaste kom med tror jag.

Så Lady Dahmers inlägg handlar om att män, men mest Jokaim Lamotte, som är feminister blir hyllade och förväntar sig att bli hyllade. Hur väl stämmer det med verkligheten då? Om personen som hela inlägget handlar om? Det avslöjas ganska brutalt tidigt i hennes eget kommentarsfält av en kommentar som bara består av 8 ord skriven av en ”undefined”

dahmerlamotte2

Jobbigt när verkligheten knackar på. Då helt plötsligt gäller det  inte den som hela inlägget baseras på. Det blev inte så mycket kvar av den ”feministiska analysen” efter en enda mening bestående av 8 ord…

För inlägget handlar om påhittade förväntningar som Lamotte (och andra män) sägs ha och sen attackerar man honom baserat på de påhittade förväntningarna. De attackerar alltså först FÖR ATT han ger sig in på deras sida. Sen ger de sig på honom för att han berättar att de gett sig på honom. Han har väl brutit mot några regler för regler, regler och åter regler är ett av kännetecknen för en sekt.

För en sak ska man nog veta, de enda män som blir hyllade för att de ställer sig på feminismens sida är de män som varit? riktiga svin tidigare och som nu ”ångrar” sig. De vill inte ta ansvar för sitt ärkesviniga beteende själva utan tycker att det är bekvämt och bra att slippa ta ansvar för det. De vill kunna skylla på alla andra, på ”strukturer” och ”normer”. Det vill säga, de vill kunna kleta ut sin skit på alla för att det då fastnar mindre på dem själva. De blir hyllade av feminismen, inga andra.

Så för att Lamotte ska bli väl mottagen av feminismen så måste han FÖRST komma ut som ett riktigt ärkesvin, är han inte det eller har varit det så får han helt enkelt ljuga om det. För att ljuga belönas också väldigt mycket inom feminismen. Han måste ångra sitt beteende som han måste skylla på ”strukturer” och ”normer”. Det är bekvämt för då slipper man ju ta något ansvar. Här är en kort guide som Lamotte  kan använda, uppfyller han inte det första kriteriet så är det kört från början…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

21 kommentarer

 1. David8

   /  07/20/2014

  Lösningar och pragmatism är ett hot mot feministers licens att få gnälla & klaga, gnälla & klaga, gnälla & klaga. Även den trögtänkta publik som lyssnar på exempelvis lady Dahmer kommer förr eller senare underfund med att det enda hon vill göra är att gnälla och klaga inför en publik. Då sviker de också och det är tantens skräck.

  Svara
 2. Jag väntar bara på att Seriemördardamen ska börja attackera Kawa Zolfagary, Özz Nûjen, Totte Löfström och övriga manshatande manshatare… Men det aktar hon sig säkert noga för, det är viktigt för henne att de står på hennes sida!

  Svara
 3. wigwag

   /  07/20/2014

  Nej Lady Dahmer. Manliga feminister blir inte generellt hyllade för att dom säger det kvinnliga feminister sagt i 1000 år och förväntar sig inte det heller. De manliga feminister som blir hyllade blir det för att det är svårare för en man att ta till sig det kvinnliga perspektivet på strukturnivå än det är för kvinnor. Men bara för att det är svårare så är det inte speciellt svårt och inget att bli hyllad för heller. Vilket dom alltså inte heller blir eftersom de flesta feminister inte tycker som du att det är något särskilt speciellt med att vara man och feminist. Den som behöver bildas och utbildas i feministisk analys och teori är du.

  Svara
 4. ”Lyft fram kvinnor istället för att själv ta ton.”

  Hur kan man lyfta fram kvinnor om man håller käft? Att lyfta fram någon är ju en aktiv handling.

  För övrigt har jag två döttrar och inte fan har jag blivit feminist för det. De klarar sig utmärkt utan feminism, åtminstone de varianter som vuxit fram sedan liberalfeminismen gick i mål 1983.

  Svara
  • Eller ännu knäppare:
   ”1. Sitt ner och håll käften.
   5. Prata!”
   Ska man hålla käften eller ska man prata? Det går inte att göra båda delarna.

   Svara
 5. Jan

   /  07/20/2014

  Jag har sagt det tidigare men säger det igen: Fokuseringen på galningen Lady Dahmer är kontraproduktiv och ser mest ut som en osund fixering. Välj motståndare i rätt storlek! Skilj agnarna från vetet. Det gagnar saken bättre.

  Svara
  • MiT

    /  07/20/2014

   Du är välkommen att skriva några inlägg, bara att maila mig så publicerar jag!

   Svara
   • Jan

     /  07/20/2014

    Det är ingen kritik mot din blogg, MiT. Den fungerar utmärkt. Det är bara det att jag tycker att bifiguren Lady Dahmer får mer uppmärksamhet än hon förtjänar. Jag tycker att det blir lite tjatigt. Sen må andra tycka annorlunda…

    Svara
    • MiT

      /  07/20/2014

     Jo lite kritik var det allt 😉 Men det är inte förbjudet att kritisera utan det är helt i sin ordning!

     Och mitt erbjudande står fast, vem som helst som skriver något som man tror att andra kan ha glädje (eller sorg) över får gärna skicka ett mail. Jag blir bara tacksam och glad! Och jag blir ännu gladare om det är saker som jag normalt INTE tar upp, eller andra vinklingar på saker och ting.

     Det finns många kloka som kommenterar här som faktiskt skulle kunna skriva ihop något. det kan vara kort, långt eller däremellan.

     Svara
 6. anonymous

   /  07/20/2014

  Vad oväntat. LD har förvandlats till en karbonkopia av Fanny Åström.

  Svara
 7. Blåval Rödval

   /  07/20/2014

  Att man får en dotter är den primära orsaken till att INTE bli feminist. Ens åsikter tenderar att gnugga av sig på dom små och man vill ju inte behöva förklara för sin dotter i vuxen ålder varför hon är en dårmagnet med en förklaringsmodell som en fyraåring.

  Däremot är en väl tilltagen dos av humaniora och naturvetenskap för de små det bästa motmedlet mot de feministiska irrlärorna.

  Svara
  • Larsson

    /  07/20/2014

   Håller med dig. Jag tror inte det är orsaken heller, utan något som låter bra. Och motsatsen blir ju också intressant. Vad ska han säga till de föräldrar som bara har söner? Att de just därför gör rätt i att inte vara feminister eftersom det inte gynnar just deras barn? Ett sådant motiv framstår ju bara som barnsligt.

   Självklart handlar det om han vill göra det som är moraliskt riktigt, och då är frågan vad som händer när han ser förbi fluffiga idealen och istället jämför huvudlösa politiken med mer realistiska alternativ. Han gjorde det ju delvis i vintras, men kanske fick han för mycket kritik (och för få accepterade projekt) att han känt sig tvungen att ”pudla”.

   Svara
   • CarlK

     /  07/20/2014

    Håller med Jan. Skit i dåren. Men samtidigt ska MiT ha en eloge för hur han sköter bloggen!

    Svara
 8. michael

   /  07/20/2014

  Ja det är intressant med dessa pappor(det är ju några stycken nu)som kommer ut som feminister efter att dom fått döttrar,och att dom inte ser att det bara är gammalt könsstereotypt tänkande där pappa ska skydda sina döttrar mot dom onda männen,här i förklädd form av feministisk retorik om patriarkatet.
  Om man kokar ner det så blir det endast en hederskultur light kvar som ska styra tjejers vardag.Det kanske inte är så konstigt att feminism och islam går hand i hand ibland.Eftersom båda vill styra tjejer med hjälp av skrämsel för att uppföra sig enligt dessas uppsatta regler,självklart för tjejernas bästa.

  Svara
 9. Så en man ska bli feminist så där bara utan orsak, bara för att det är politiskt korrekt? Och sedan kämpa för de feministiska sakfrågorna så det blir jämställt? Visst gärna, ställ några mansfrågor på agendan som främjar jämställdheten så hoppar jag gärna på den bandvagnen….

  Svara
 10. Alex Nyström

   /  07/20/2014

  Vad fan gör Dahmer då, förutom läpparnas (eller fingrarnas) bekännelse? Fanny Åström har ju åtminstone (enligt egen utsago) jobbat på ett jourhem för kvinnor. Det LD gör är att skriva floskler, rasistisk och sexistisk skit, samt veva metadebatter in absurdum. Det är mycket ”jag har din rygg”, ”vara systerlig” och dylikt, men var är själva verkstaden?

  Svara
 11. anonymous

   /  07/21/2014

  Den här kommentaren från LDs blogg tyckte jag var obetalbar.
  http://ladydahmer.nu/det-pagar-ett-krig-mot-kvinnor-men-ok-vi-ska-tydligen-alta-manshat-i-all-evinnerhet/#comment-156455

  Någon sa något som arg ung kvinna inte gillade -> fysiskt våld är helt ok.

  Svara
 12. Tycker Lady Dahmer är bra att ha, hon visar med all önskvärd tydlighet att det finns delar av feministrörelsen som har helt sjuka åsikter och har nog fått fler personer att börja fundera på om de verkligen vill ha något med extremfeminismen att göra än vad hon har rekryterat till densamma.

  Trots att hon är rätt irriterande och verkar vara en av de otrevligare människorna som försöker ta plats i det offentliga rummet får man ändå glädja sig över hur mycket gott hon gör när det kommer till att avslöja manshat och galenskap inom vissa delar av feministrörelsen.

  Bättre rekryterar för mansrörelsen finns nog inte.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: