Athena Farrokhzad: Poet eller Poe?

Poes Lag

Som vanligt när extremism är inblandad så är det svårt att veta vad som är verkligt eller parodi. Nu är det en ”intervju” med Farrokhzad hos Rummet, en samlingsplats för kränkta extremister som anser att Sverige är världens sämsta land att bo i för här är det bara rasism och patriarkat överallt. Men konstigt nog så gör ingen av dem slag i saken och helt enkelt flyttar till något bra land? Det är inte förbjudet att flytta. Det är många som faktiskt flyttat från Sverige genom tiderna för att de inte gillar landet något vidare. Kan inte vara roligt att bo i mardrömslandet Sverige med den fruktansvärda mängden rasism och det enorma förtrycket som finns här…

Athena_Farrokhzad_at_Göteborg_Book_Fair_2013_02

”Athena Farrokhzad at Göteborg Book Fair 2013 02” av Mattias Blomgren

Nåja, ”intervjun” har rubriken ””Ja jag, jag hatar Peter Wolodarski” Intervju med Athena Farrokhzad om Sommar i P1”. Jag drar några lösryckta citat

”Jag tänkte: De måste vara sjuka i huvudet som ger en kommunist, extremtfeminist och antirasist en miljon lyssnare två månader innan valet. Jag tänkte: Okej, då kör vi. Jag tänkte: Jag kommer bara få göra det här en gång, så let’s tell it like it is.”

”Och även: No need to tell hur begåvad jag var redan som barn, det kan väl till och med en moderat riksdagsledamot räkna ut med röven.”

Men jag försöker använda härskarens verktyg för att riva härskarens hus, om jag ändå står i det. Det jag hatar borgerligheten mest för, förutom att deras makt förgör oss – är att de tror att de har så jävla god smak, när de i själva verket bara har stulit sig till möjligheten att konsumera flådiga grejer. Det är faktiskt pinsamt. Jag ger ju ut böcker på Bonniers, skriver för Aftonbladet, och verkar på massa sätt i maktens hjärta, så det är livsviktigt för mig att använda utrymmet för att föra fram berättelser om vår kamp för att krossa maktens hjärta.”

”Vi ville inte sjunga Zarah Leader, eftersom vi inte vill basha operasångerskor utan reell politisk makt, oavsett om hon sjöng för Hitler eller inte. Vårt modesta ändringsförslag till Sveriges radios jurister var ”Ja jag, jag hatar Peter Wolodarski, ja jag, jag hatar Johan Hakelius”. Mest för att det gick få fint in i rytmen, men det var tyvärr inte en förhandlingsfråga.”

”Ja jag, jag hatar Peter Wolodarski, ja jag, jag hatar Johan Hakelius. Det är nog framförallt det jag vill säga.”

”Att vi lever i patriarkatet och att de jävla nollorna till vita heterogubbar som sitter vid makten har fått oss att tro att torrhet är lika med sanning.”

Det är ju klart att hela ”intervjun” ska vara en parodi, kanske för att försöka ta bort lite effekt av kritiken som kommit mot programmet.

Problemet är ju att varje citat som finns här ovan är vad vilken dussinfeminist, som också är en självutnämnd rasbiolog med osunt hudfärgsintresse, kläcker på facebook och på twitter varje dag. Man kan se samma saker 24/7 året runt om man vill.

Rummet missar att det som de förmodligen menar ska vara en parodi inte skiljer sig från vad man kan förvänta sig från dem i vanliga fall. Extremister KAN INTE göra parodi på sig själva, det går inte.

Det hon ”säger” är inte skruvat för den gruppen alls utan helt normalt. Det är en helt ”normal” extremisttext som Rummet har publicerat. Gissar att det kryllar av till exempel feminister som tycker att det är en jättebra ”intervju” med rimliga och vettiga svar…

”Man ska låta barn få vara barn”, glöm inte bort det. 100 möjligheter istället för hen!

********************

Susannas Crowbar: ”Dra dit pepparn växer

Barometern: ”Drömmar om revolt

Norran: ”Tack SR, för Farrokhzads sommarprat

Borås Tidning: ”Några tips till SR

MVH

MiT

Lämna en kommentar

14 kommentarer

 1. Satir? Med kvinnan som menade att SCUM inte ska läsas som satir, utan på fullt allvar?

  Svara
  • MiT

    /  07/24/2014

   Hon är uppenbart en tokig extremist, det tvivlar jag inte på. Men just den här ”intervjun” är nog tänkt att vara satir men de fattar inte att man inte kan göra parodi på extremism eller extremister.

   Svara
 2. Kalle

   /  07/24/2014

  Hon är en äcklig liten rasist.

  Svara
 3. Mallemattias

   /  07/24/2014

  Läste visserligen bara delar av intervjun men tyckte det var extremt svårt att avgöra om det var allvar eller inte. Andelen människor som tar den på allvar kommer ju vara enorm. Om bara den inre kretsen fattar så motverkar det ju hela syftet.

  Svara
 4. MiT

   /  07/24/2014

  ”Gender Quotas and the Crisis of the Mediocre Man: Theory and Evidence from Sweden”

  Klicka för att komma åt Paper_121126.pdf

  Svara
  • lavazza1891

    /  07/24/2014

   Att medelmåttiga män inte ersätts av mer kompetenta män eller kvinnor är inget problem.

   Svara
   • lavazza1891

     /  07/25/2014

    Jag tryckte tydligen på send för tidigt. Det är min sammanfattning av studien.Kvinnor ska ha företräde vid lika kompetens och män ska bara släppas fram om de är tydligt mer kompetenta än konkurrerande kvinnor.

    Svara
 5. Hon har alltså skrivit en bok vid namn ”vitsvit”… Inte svårt att lista ut vad det handlar om.

  Svara
 6. MiT

   /  07/24/2014

  ”Skratta inte åt Farrokhzads”
  http://www.vt.se/opinion/ledare/?articleid=7743497

  Svara
 7. Jonte

   /  07/24/2014

  Skrämmande om Sveriges Radio

  Svara
 8. wigwag

   /  07/24/2014

  Går alldeles utmärkt prata om träd i det här landet tycker jag. Vi gör inget annat. Om odlingar, mördarsniglar, kaffepris och VÄDER. Fattar inte vad hon menar faktiskt. Det enda som inte går att tala om är feminism i feministiska kretsar om du är en man. Eller om rasism utifrån ett rasistiskt perspektiv. Har vi ännu fått höra nåt sommarprat om det. Tex från nån ”vitmaktare” som lägger ut texten hur hen vill ha det till vitmakt musik. Men jag ska lyssna på programmet i sin helhet eftersom jag blivit nyfiken på vad hon vill säga och förmedla. Är det så illa som det låter på många tycker jag programmet ska fällas. Bla för uppmaning till brottslig handling

  Svara
 9. QED

   /  07/25/2014

  Det gick ju inte så bra när hon drog sitt dravel i Oslo för några år sedan

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article13952706.ab

  Svara
 10. QED

   /  07/25/2014

  Upsala Nya Tidning var inte begeistrad över Athena Farrakhans sommarprogram och följande intervju

  ”Fast det är när Farrokhzad ­– självutnämnd kommunist – ger uttryck för sina politiska visioner som det blir riktigt intressant. I hennes strävan mot ett samhälle där alla har det exakt lika (dåligt) ingår ett övertagande av fri och oberoende media, får vi veta.”

  ”Vad som händer med oliktänkande i ett sådant samhälle vet vi redan. Det är trots allt ingen nyhet att de totalitära, utopiska visionerna kräver fullständig underkastelse och fullkomlig tankemässig likriktning av ”massan”.

  Visserligen kan den liberala marknadsekonomin sägas ha producerat finansiella eliter. Men verklig elitism – den finner man långt ut på vänsterkanten.”

  http://www.unt.se/blogg/ledarloggen/var-finns-eliten/?blog=773&entry=3272410

  Svara
 11. michael

   /  07/28/2014

  eller po.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: