Vilken humor är godkänd? Ny totalbisarr twitterdiskussion!

Återigen är det twitter som levererar. Det är pålitligt minst sagt! Den här gången är det twittraren @ladyDaHipster som uppmärksammade en diskussion och tog den här dumpen och bifogade till den här tweeten

humor1 humor

Jösses, det gick fort! Från ett harmlöst men lite småfräckt skämt till att skämt orsakar mord och förtryck på TVÅ tweetar! WTF?

@Javamorsans drar alltså iväg ett roligt skämt och genast så dyker det upp folk som vill bestämma vad som är godkänd humor och inte. Och att personen som drog skämtet med det har utsatt någon för förtryck…

Jag är ledsen men det finns 7 miljarder människor på jorden och det kommer ALLTID att finnas några som blir kränkta vad någon än säger. Jag gissar att det finns ett antal som blir det bara för jag andas. Ska alla hålla käft och sluta andas? Och varför i helvete ska man kalla sig för ”penisbärare”? Har ni hört något så korkat?

Nåja, det kunde tagit slut där. Men det är ju twitter så detta utvecklade sig till en mastodonttråd med hundratals tweetar! Ni kan se hela tråden här. Jag tar bara med några stycken

humor2

humor3

Jamen eller hur, om några fåntrattar säger till resten av världen att skita så ska alla sätta sig på huk och fråga vilken färg fåntrattarna vill ha eftersom de blir kränkta annars?

humor4

Jag håller med…

humor5

humor6

humor7

Tweeten ovan är ett resultat av en nu borttagen tweet som tog rätt bra.

humor9

Det gäller att snappa upp de rätta uttrycken  😉

humor10

humor11

Tror ni att @attitydisk kommer att säga något mer?

humor12

humor13

humor14

humor15

humor16

Har för mig att det också är ett resultat av den borttagna tweeten. @lavigneamanda och @attitydisk kan ni se mer av i inläggen om drevet mot Annelie. Båda två var VÄLDIGT aktiva då. @attitydisk finns inte med i inläggen direkt utan bara länkat men tro mig, hon var MYCKET aktiv på twitter!

humor17

humor18

Älskar när någon ska klaga på andras mognad och använder ”asså lol”  😀

humor19

Man exkluderar alltså om man inte i varje mening där man nämner kvinna/man också lägger in en disclaimer ”Men glöm inte att alla män inte har penis och att alla kvinnor inte har vagina”? Varje jävla gång vill de alltså att man ska säga det? Låter sunt…

humor20

humor21

Ja det är ju verkligen logiskt…

humor22

humor23

Haha, kan inte hålla med mer!

humor24

Nu är man en funkofob om man inte vill ha med galningar att göra…

humor25

humor26

”grunkofix”  😀

humor27

humor28

Där kom det igen, ”men asså lol”. Med tillägget GOOGLA.

humor29

Ja undra hur många frågor hon får per dag? I verkligheten alltså och inte i fantasin?

humor30

Oooopppppssssss…

humor31

Inga svar på hur många frågor hon får per dag kom det utan hon vill inte vara med längre. Man kanske ska GOOGLA hur många frågor hon får per dag också?

humoravslut

Den sista fanns egentligen med tidigare än den näst sista men jag tycker den är värd att avsluta inlägget med. För vilken ledsam värld det skulle vara om inte humor fanns. Den världen kan de som vill ha det så skapa på en lite ö någonstans. Jag lovar, vi kommer definitivt att låta er ha er ledsamma och torra värld ifred!

Allt har alltså sin grund i ett vanligt skämt…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

64 kommentarer

 1. Björn

   /  07/30/2014

  ”Du är en grunkofix!”
  Ge den mannen en medalj!

  Jag funderar på om de som reagerar här umgås fysiskt. Det måste vara äckligt jobbigt att leva upp till deras etikettregler… Om man använder uttrycket ”galen” i vardaglig form (det är för övrigt inte en medicinsk term längre) så är man funkofob!?

  Jag har bara en vuxen, mogen och genomtänkt kommentar om det hela:
  Asså lol!

  Svara
 2. notsure

   /  07/30/2014

  Tänkte du på de björnar som inte skiter i skogen när du skrev artikeln? Men asså lol,väx upp och skaffa dig en analys!

  Svara
 3. Pelle2

   /  07/30/2014

  Det konstiga är att vi som tillhör majoriteten aldrig får bli kränkta för någonting medan vi skall tassa på tå i alla sammanhang för minoriteten för de både får bli och blir kränkta för allting i stort sätt. Hur tusan skall man kunna leva och agera i ett samhälle om man hela tiden måste tänka på att en minoritet kan bli kränkt oavsett om de är omnämnda eller ej ? Om man inte pratar om dom så är de osynliggjorda och om man pratar om dom så blir dom kränkta..

  Svara
  • daft

    /  07/30/2014

   Kränkt känns ju inte längre som att det har något värde. Det tycks man bli så fort man i det offentliga rummet får höra en åsikt man själv inte instämmer i. Vilket iofs förtar hela ”vita kränkta män” tillmälet. Att se fobier och förtryck under varje gatsten känns mest som ett desperat försök att få en världsbild man innerst inne vet är verklighetsfrånvänd validerad. Till varje pris. En besatthet som tar sig uttryck i fanatism. Var man genuint intresserad av att upplysa och informera skulle ”debatten” inte se ut som den gör.

   Svara
 4. MJ

   /  07/30/2014

  Blir de lika indignerade när feminister pratar om män och/eller kvinnor utan att lägga in långa brasklappar vid varje omnämnande?
  T.ex. om man pratar om kvinnlig omskärelse så borde väl det även omfatta omskärelse av kvinnors penisar? Det de avser måste ju då egentligen avse vaginal omskärelse, och att kalla det kvinnlig omskärelse/könsstympning är ju transfobiskt.

  Svara
 5. lilycrowart

   /  07/30/2014

  Herregud, vad är detta? Muppetshow korsat med Gökboet? Monty Python borde göra en special om svensk twitterextremism… 🙂

  Svara
  • MiT

    /  07/30/2014

   Tänk om Monty Python hade funnits idag? Hade de gråtit av lycka eller av sorg? Allt som de gjorde då, extremt skruvat, upprepas idag, som fullt normalt, av de som inte ens var födda då… 😦

   Svara
  • ”Allt har alltså sin grund i ett vanligt skämt…”
   Hahaha!
   Eftr att ha sett klippet, verkar det som om detta stämmer på dagens feminism som helehet! 😀

   Svara
 6. michael

   /  07/30/2014

  Ja enligt en av postmodernismens profeter Derrida som står högt i kurs inom feminismen så är alla som inte omnämns i en bok dom som egentligen är förtryckta,detta har sedan överförts att gälla i alla sammanhang.
  Dessa är alltså inte inkluderade utan exkluderade dvs osynliggjorda.
  Om man drar ut det så betyder att om man skriver en bok så måste hen ha med alla etniciteter kön sexuella läggningar och handikapp men även alla djurarter insekter och växter,annars kan hen anklagas för osynliggörande och att inte vara inkluderande dvs ägna sig åt förtryck och lida av en fobi.
  Alla med sunt förnuft förstår att detta blir absurt,men för anhängarna av dessa teorier så öppnas fältet fritt att anklaga vilken meningsmotståndare som helst för att ägna sig åt förtryck och lida av fobi genom osynliggörande,och därför komma undan med och dölja sitt eget snömos.
  Att föra en debatt med sådana leder aldrig framåt eftersom dom endast söker efter att kunna anklaga en för härskarteknik och lida av en fobi,men det är väldigt bra att du visar upp denna absurditet i sin ynkedom att inte kunna föra en debatt som civiliserade människor.

  Svara
 7. MiT

   /  07/30/2014

  Svara
 8. http://www.reddit.com/r/TumblrInAction
  Det finns till och med något som slår vår inhemska twitterextremism. Social Justice Warriors på Tumblr.

  Svara
 9. morpheus

   /  07/30/2014

  Men om en transperson känner sig kränkt, och en annan inte gör det, vilken transperson har då tolkningsföreträde…?

  Svara
  • Då får man mäta hudfärg, vikt osv. Till slut kan man se vilken som är mest offer.

   Svara
 10. morpheus

   /  07/30/2014

  Påminner mig lite om när en student stormade ut från ett seminarium på University of Chicago efter att ha blivit kränkt av ordet ”t-slur” (som hänvisar till den nedsättande termen ”tranny” (som dock inte alla transpersoner finner nedsättande)) när detta användes i en diskussion om transfobi.

  Det komiska är också att transpersonen ifråga vill bli kallad för ”it” istället för han/hon/hen, vilket för de flesta transpersoner är det mest nedsättande man kan bli kallad för.

  När Dan Savage sedan hänvisar till personen som ”it”, dvs det pronomen som personen själv föredrar, hör andra transpersoner detta och blir kränkta samt kallar Dan Savage för transfob.

  Full story:

  http://slog.thestranger.com/slog/archives/2014/06/07/about-that-hate-crime-i-committed-at-university-of-chicago

  Svara
 11. Jonte

   /  07/30/2014

  Svara
  • Förminskar inte Emanuel feministerna nu genom att exkludera dem från gruppen som håller på med den sexistiska skiten?

   Svara
 12. Patrik

   /  07/30/2014

  Alice Teodorescu drar paralleller mellan SD och F! i svenskan. Mycket träffsäkert. http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/jimmie-akesson-och-gudrun-schyman_3784716.svd

  Svara
  • Jonte

    /  07/30/2014

   Svenskans ledarsida fortsätter som alltid att vara ett ljus i mörkret

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  07/30/2014

    Om man betalar för en prenumeration. 🙂

    Svara
    • QED

      /  07/30/2014

     Prefixar man med unvis.it så slipper man göda mediahusen …

     unvis.it/www.svd.se/opinion/ledarsidan/jimmie-akesson-och-gudrun-schyman_3784716.svd

     Svara
     • Blåval Rödval

       /  07/30/2014

      Sweet 🙂 Tackar

 13. Twitter är ett getingbo:

  Svara
 14. MiT

   /  07/30/2014

  De kan ju BÖRJA med att se till att även biologiska pappor FÅR vara det utan krångel innan de börjar tramsa med skit.

  Svara
 15. MiT

   /  07/30/2014

  Så här kan det funka i Sverige när t ex Roks (och liknande) är med och ”utbildar”. Det här är feminism i arbete. Läs hela den horribla historien!
  ”11-åriga Melinda låstes in bland missbrukare”
  http://www.nwt.se/filipstad/article1608344.ece?service=refresh

  Svara
  • notsure

    /  07/30/2014

   Helvete vad förbannad man blir! Man kan rösta bort idioter i riksdagen men hur fan är det med de ideologiskt indoktrinerade dårfinkarna på socialen? Inte en spänn av mina surt förvärvade pengar vill jag lägga på dessa jävla avskum.

   Svara
 16. MiT

   /  07/30/2014

  Inlägget har visst postats på reddit också, en av de roligaste kommentarerna är den här 😀
  http://www.reddit.com/r/sweden/comments/2c4qnt/vilken_humor_%C3%A4r_godk%C3%A4nd_ny_totalbisarr/cjc07ya

  Svara
  • Liten

    /  07/30/2014

   Själv tyckte jag inlägget om folk som identifierar sig som galaxer var kul (det kan bara inte vara sant). Jag tänker inte vara så pretentiös så att jag identifierar mig som en galaxe (dom e ju asstora) men nu framöver kommer jag att identifiera mig som UY Scuti, den hittils största stjärna man observerat. I framtiden kan jag dock bli mer galaxmedveten, vi får se vad som händer.

   Svara
   • MiT

     /  07/30/2014

    Jaha, så du förtrycker mindre stjärnor. Och planeter! 😉

    Svara
    • Liten

      /  07/30/2014

     Dom små jäkla blåa och gröna cis-planeterna, om jag inte kan utrota dem ska jag skicka dem på omskolningsläger så de blir som mig. Vad andra småputte stjärnor beträffar så känner jag mig kränkt av deras litenhet.

     Svara
 17. ciskrig har tydligen arbetat på rädda barnens ungdomsförbund tidigare. Någon mer än jag som inte är förvånad?

  Svara
 18. Blåval Rödval

   /  07/30/2014

  Jag kan tala om vilken typ av humor som är tillåten enligt dessa människor. Den sortens humor som inte är rolig.

  Game, Set AND Match 😀

  Svara
 19. Alex Nyström

   /  07/30/2014

  Det är uppfriskande att fler och fler börjar säga ifrån mot detta ständiga jävla etikettstämplande till höger och vänster. Att dessutom göra det med humor innebär att fler kommer att ta till sig det, då det blir mer avspänt. Extremister av vänsterkaliber, radikalfeminister m.fl.: Se ert ”välde” börja smulas sönder.

  Svara
  • Känns det inte lite sugigt att bara vara en tölp när transpersoner sitter och skriver att det man säger är kränkande? Borde inte de själva veta vad som är kränkande för dem? Varför försvara sin rätt att kränka andra, är ni så äckliga?

   Och jag tror nog att vår rörelse har en större genomslagskraft än du fått för dig. ^^

   Svara
   • notsure

     /  07/30/2014

    Jag tror du missuppfattat. Jag (och jag tror de flesta) har inga problem med transor. Ett betydligt större problem är däremot humorlösa människor som är kränkta hela tiden.
    Jag lever gärna i ett samhälle där transor finns, däremot tänker jag inte finna mig i att alla möjliga människor blir kränkta till höger och vänster utan jag tänker ignorera det.

    Att bli kallad äcklig av en feminist är för mig lika allvarligt och förvånande som att solen går upp på morgonen.
    Ni är numera mest en källa till humor, vilket förmodligen är kränkande för er…

    Svara
   • morpheus

     /  07/31/2014

    Grejen är att det inte tjänar någonting till att bli ”kränkt”.

    Det är för övrigt en subjektiv upplevelse. Som jag skrev ovan, två personer kan reagera helt olika på en företeelse, då är det ju inte företeelsen i sig som är (eller inte är) ”kränkande” utan tolkningen av denna.

    Skit i vad andra tycker och tänker om dig så blir du lyckligast.

    Svara
    • morpheus

      /  07/31/2014

     Dessutom stoooor skillnad på att någon säger något som är uttryckligen nedsättande, t.ex. ”jag hatar transor”, och att någon säger något som råkar exkludera en rättså liten grupp, t.ex. som skämtet ifråga. Reagerar man på det senare så går man runt och letar efter saker att bli kränkt av, och man kanske ska fokusera på sitt eget välmående istället för vad andra säger.

     Dessutom rättså orealistiskt att tro att det går att ha en värld där ingen blir ”kränkt” – och detta är inte detsamma som att förtryck existerar. Läs länken med Dan Savage ovan, vissa vill bli kallade för ett särskilt pronomen som andra finner nedsättande, och andra tycker att vissa ord är helt ok att använda, som ytterligare andra finner kränkande. Det GÅR liksom inte att låta bli att kränka någon hur man än vänder och vrider på det.

     Det innebär att problemet ligger på ett annat plan än gällande vilka ord vi använder.

     Svara
   • Du kränkte mig genom det du sa. Jag vet bäst vad som kränker mig, så sluta upp med det nu.

    Svara
 20. MiT

   /  07/30/2014

  Svara
 21. Suck… Det är inte det att jag inte anser att man får vara vem man vill, vad man vill och hur man vill osv. Men killar föds med snopp och kvinnor med fitta. Det är ett könsorgan, fortplantningsredskap you name it. Skapad med kroppen och du väljer själv om du vill ha den kvar eller inte (oj, nej… kanske inte så lätt men det är inte alla människors fel för att man ”föds i fel kropp”).
  All denna hysteri om alternativa neutrala namn för att vissa ska känna sig välkomna är helt galen för det finns inte en enda chans att hela världens befolkning ska acceptera samma ord.
  Får mig att tänka på den galna drogade hippietiden när kvinnor kastade och brände sin bh för att hävda sin rätt… tills de kom på att bh-brösthållare faktiskt uppfunnits av en anledning.

  Män (majoriteten av män har snopp med tillhörande pung!!!!!!!!!!!!!) har pungsvett och kvinnor har läppglans!!!! 🙂

  Svara
 22. MiT

   /  07/30/2014

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/30/2014

   I see that, do arithmetic, you can. Yes, hmm.

   Patriarkatet är STOOOOOOOOORT 🙂

   Svara
  • Liten

    /  07/30/2014

   Siffran är högre än antal personer som nånsin levt på jorden, man kan väl lägga ner lite mer tid på källforskning, kan inte ta många minuter.

   Svara
  • notsure

    /  07/30/2014

   Tror hon läst matte på Umeå universitet,

   Svara
  • Det är feministisk kunskap det!

   Svara
 23. Min favorit är hur en transperson blir till ”flera” ett fenomen som verkar vara rätt vanligt bland feminister.

  Kommer ihåg att jag läste nån…tror det var noboytoy som skrev att hon ”ofta” får frågor kring hurdan kvinnosyn som vänsterextremistiska grupper som t.ex. AFA har och hur kvinnor behandlas där trots att hon inte har någon som helst anknytning till dem.

  Det kändes också sådär att, mmm visst det är säkert jätteofta du får en sådan specifik fråga. 10 ggr om dagen minst, misstänker jag.

  Sen så kan jag inte låta bli att undra…det här borde väl betyda att män har tolkningsföreträde också eller? Dvs, så fort något av de här spånen säger något av det vanliga om män så kan vi kontra med att de är vidriga människor som uttalar sig ”mansfobiskt” eller?

  Jag menar argument som:

  ”OJ, URSÄKTA ATT JAG FÖRSVARAR MIG FRÅN ATT UTSTÅ PATRISEXISM SOM MAN OJ FÖRLÅT DU HELIGA KVINNA”

  borde ju tas på precis lika stort allvar och visas lika mycket respekt…eller? Nån som har lust att testa?

  Svara
 24. Vickan Eremita

   /  07/31/2014

  Har man pungsvett tycker jag att man kan duscha bort det. Kvinnor ska inte ha läppglans, det är fult, och ser fuktigt ut.

  Svara
 25. När Fi, V och Mp tar över makten i höst så kommer det bli lag på att alla som vill skämta först måste skicka in en ansökan till ett statligt verk för genuscertifiering. Skämt som kan tänkas kränka en radikalfeminist avslås självfallet alltid. Då slipper vi sådana här tragiska händelser…

  Svara
 26. Stefan

   /  08/01/2014

  Jag anser att alla ska fållens som de vill, med vem de vill. Vill man byta kön är det helt ok med mig. Med det sagt undrar jag hur många transsexuella finns det i Sverige? Hur många queer finns det, alltså folk som inte anser sig ha ett kön (?)? Varenda offentlig utredning i Sverige idag, varenda beslut ska ha ett hbtqperspektiv. Detta förlamar hela demokratin, kostar extremt mycket. Är det någon som har en uppskattning, hur många är t och q? Och ska alla utredningar, oavsett ämne, ha hbtqperspektiv bör de väl rimligen ha glesbygdsperspektiv, vänsterhäntjetsperspeltiv etc etc?

  Svara
 27. Kristian

   /  08/07/2014

  Grunkofix!
  (Samtliga g..gl. träffar på det ordet går till hit till toklandet!)

  Nu blev jag glad igen. Tack skall ni ha allihop!
  Dags att sluta läsa på internet idag, följdaktligen.

  Svara
 28. Reblogga detta på Varg i Veum och kommenterade:
  Snillen spekulerar. Måste bara reblobba denna twitterkonversation när kränkta kroppar berättar varför de är kränkta, antingen själva eller å andra kränkta kroppars vägnar.

  Svara
 1. Chilla för helvete
 2. Varför jag tycker det är viktigt att visa upp galenskap | WTF?
 3. Vanliga speglar förbjuds i Sverige från år 2015 – ska ersättas med genusspeglar | Hänt i Sverige
 4. Pride | Susanna's Crowbar
 5. Annorlunda Emil i Lönneberga | WTF?
 6. Shitstorm mot komiker | WTF?
 7. ”Grunkofix” | Häxanmexan
 8. Tweetar från 2014 del 4 | WTF?
 9. Lite gammalt som ligger och skräpar del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: