Några intressanta reaktioner

på inlägget från igår, ”Proffsoffer ”kritiserar” Molly Sandén”.

intressantareaktioner

Jag har inte en aning vem Dödscoachen är men det är intressant det som sägs. På vilket sätt skulle det varit bättre om det kom från en annan blogg? Skulle exakt samma innehåll då automagiskt bli bättre? Sämre? Skulle exakt samma innehåll bli annorlunda alls? Varför i så fall? Nu får man tycka som Dödscoachen och jag bryr mig inte så mycket men fenomenet är intressant, vem som säger en sak är viktigare än vad som sägs. Och är jag antifeminist? Och varför skulle det i så fall vara något dåligt?

intressantareaktioner1

Jaha, det är alltså oacceptabelt att länka till mig? Det är lite märkligt för jag har inte tidigare sett att @kimthecynic vill vara twitterpolis men nu helt plötsligt? Är det bättre att INGEN visar upp idiotin än att jag gör det? Men äh, jag följer honom på twitter och han är rätt reko! Han brukar kunna snacka med de som har totalt motsatta åsikter än vad han själv har utan att gorma och gå loss med blockknappen. Vad jag har sett i alla fall. Och hur många kan man säga det om?

intressantareaktioner2

Ungefär så tycker jag också! Varken mer eller mindre!

intressantareaktioner4

Nåja, nu förkastar jag inte helt existensen av strukturella skillnader utan bara påhittade sådana. Och feminister får gärna varva hat mot män med kritik mot feminism…

intressantareaktioner6

Precis! Om man accepterar tanken att sexism kan gå åt båda hållen. Kan man inte det så är det säkert omöjligt att ens märka det.

intressantareaktioner3

intressantareaktioner5

Ja det här var lite intressant i alla fall. Har inte letat efter något alls utan detta är bara sånt som jag råkat se. Hela twitterdiskussionen finns här och jag har en pågående med @kimthecynic där jag frågat honom om vad han menar och lite sånt. Men det är inget som kommer upp här utan är en med vanliga frågor och svar bara, inget anmärkningsvärt alltså.

Men en sak som jag undrar är HUR ska man kunna visa upp galenskaper från feminismen utan att få stämpeln ”antifeminist”? Går det ens? Hur ska man kunna visa upp hatet som florerar inom feminismen utan att, ja visa upp det? Eller ska man inte få visa upp det? Är det något dåligt att visa upp det?

Jag undrar också vem som ska visa upp sånt här om inte jag gör det? Jag har då INTE sett någon annan som verkligen visar upp hur galna en del är med sina maktteorier. Har någon annan sett det på någon annan blogg? I några tidningar? När Aftonbladet skrev om detta med Molly Sandén så blev Lady Dahmer ”vissa” i texten. Samma Lady Dahmer som till och med skrivit debattartiklar i Aftonbladet.

Eller ska man låta Sara ensam ta hela smällen? Hon som redan blivit huggen i ryggen flera gånger av dem när hon kommit med MYCKET MILD kritik mot de värsta avarterna? För Sara är den ENDA feministen som jag sett som faktiskt kommit med kritik överhuvudtaget!

När Kvinnolobbyn går ut med en kampanj för deras nf2014 med en bild där en kvinna ger långfingret åt läsaren samtidigt som texten säger ”dags att klippa kuken” så tipsar Mattsson, chefredaktör på Expressen, och tycker att man ska läsa om en som urinerat på frukt i en hemköpsaffär. Inte ett enda ord någonstans om Kvinnolobbyns kampanj, de som fått 10 miljoner skattekronor för nf2014. De visar upp långfingret och säger ”dags att klippa kuken” riktat RAKT till de som de fått en stor del av de 10 miljonerna från. Så här ser det alltså ut. Konstant…

Men ändå är det JAG som ska misskrediteras? Det är MIN blogg som är fel? Really?

Jag har faktiskt ett inlägg från ganska nyligen, ”Varför jag tycker det är viktigt att visa upp galenskap”, där jag förklarar varför jag visar upp det.

Andra som jag sett som skrivit om det här med Molly Sandén och reaktionerna efter

Sara: ”Spelar det verkligen någon roll om Molly Sandén ÄR tjock eller inte?

Flavums Kabinett: ”Vem lajvar vem?

********************

Löjesguiden: ”Mediekritik

Susannas Crowbar: ”En snudd på jämställdistisk artikel i SvD

MVH

MiT

Lämna en kommentar

15 kommentarer

 1. Nytt prank från youtube, golddiggers. Det första handlade om hur en kvinna inte ville följa med en man på date, men ändrade sig när han hoppade in i en fin bil. Det andra är ett nytt jag såg precis där det börjar med att han ses med en snygg bil, som visar sig inte vara hans, varpå kvinnan inte följer med trots att hon sagt ok. En bonus är ett klipp där han raggar upp tjejer i en snygg bil utan att säga ett ord.

  Meeeen, det är män som är ytliga? 🙂

  Svara
  • Liten

    /  08/10/2014

   Sista klippet e så kul. Hade en snygg brud med en dyr bil gjort samma sak mot mig hade jag också hoppat in.

   Svara
 2. Fast det är inte yta. Det är en sammanfattning av info. Bil+jobb+pengar+studier osv. Kvinnor behöver den sortens info, män tar annan info.
  Kort kjol, hår, sättet hon rör sig, pratar.

  Feminister tror ju inte på biologi och förstår därför inte sånt här.

  Svara
 3. Jan

   /  08/10/2014

  Någon borde berätta för Molly hur hennes bransch fungerar. Popindustrin är fixerad vid yta. Om du åker till Los Angeles för att göra karriär måste du förbereda dig på att du kommer att bli bedömd inte enbart på rösten. Ännu mer så i LA än i Sverige. Tycker du att det är fel så får du väl söka dig till ett annat fack. Har du verklig talang kan du nog klara dig ändå. Det är nog där Molly brister. Hon är en högst medelmåttig sångerska. Och talang går inte att banta sig till.

  Svara
 4. MiT

   /  08/10/2014

  Svara
 5. Antifeminist = person som har fungerande hjärna, grundläggande empati, en grutta go och fungerande ryggrad. Knappat något dåligt.

  Svara
 6. MiT

   /  08/10/2014

  Svara
 7. MiT

   /  08/10/2014

  Mummelförlagets författare: ”Svenska politiker! Sluta tjata om SD. Ni skapade alla problem som SD fiskar röster med!”
  http://mummelforlaget.wordpress.com/2014/08/10/mummelforlagets-forfattare-svenska-politiker-sluta-tjata-om-sd-ni-skapade-alla-problem-som-sd-fiskar-roster-med/

  Svara
 8. MJ

   /  08/10/2014

  LD har gått bananer totalt på det där med Molly. Jag tror att nyckeln ligger i det här som var hennes första kritik mot Molly, att Molly GJORDE ANSPRÅK PÅ FÖRTRYCK. Den sortens förtryck som feminister pratar om är nämligen en styrka, det ger rättigheter av olika slag.
  LD höll på med kvinnokortet men det hade ju alla omkring henne också. Hon försökte sig på rasifieringskortet men det funkade inte så bra eftersom hon förlorade mot alla som verkligen inte var vita och som kunde lägga beslag på mer förtryck. Så hon kör hårt på tjockiskortet sedan en tid tillbaka. Nu är hon livrädd att bli omkörd där också. Hennes enda chans då är ju att skilja sig och köra fattigkortet och det är ju inte alls lika roligt.

  Man stöter ofta på den här rädslan att förlora en offerställning. Samma sak med Kawa när någon frågade hur han var rasifierad som såg helt vit ut. Han blev helt tokig i sitt försvar av sin ställning som rasifierad och skrev att det var kränkande mot honom att inte uppfatta honom som det.

  Svara
  • anonym

    /  08/11/2014

   Har du en länk till Kawas utläggning om det här?

   Svara
   • MJ

     /  08/11/2014

    Det var på genusfolket, jag kan inte hitta det nu för det som skrevs innan politism verkar inta vara kvar.
    Det var i kommentarerna som en person påpekade att lite svart hår inte gjorde någon till POC (person of color). Då svarade Kawa att hans namn avslöjade hans bakgrund. Någon annan svarade då att han ju då kunde välja bort sin offerroll genom att byta namn eller bara presentera sig annorlunda. Då rantade han på om att det var förtryck även att hävda att han inte var rasifierade (men det var nog innan även det uttrycket fanns.

    Svara
  • morpheus

    /  08/11/2014

   Jag tror också att det handlar mycket om att Molly menar att det är endast upp till henne själv att kasta av sig offerkoftan, och när hon väl har gjort det så har ”förtryckarna” inte längre någon makt över henne. Det är ett oerhört provocerande synsätt för LD & Co, för det innebär att de skulle kunna göra samma sak, att allt är en fråga om hur man VÄLJER att se sin situation. Deras invändning blir då att Molly inte är förtryckt på riktigt (ej tillräckligt tjock), för om hon hade varit det så hade det inte varit så enkelt för henne att att lägga ifrån sig koftan.

   Svara
  • MJ

    /  08/11/2014

   Tjockiskortet är så effektivt att LD helt plötsligt slutade vara rasifierad. I ett inlägg idag skriver hon att hon inte skriver om transpersoner eller rasifierade eftersom hon inte tillhör de grupperna, istället lyfter hon transpersoner och rasifierade som skriver om sina egna problem.
   Det var fan inte länge sedan hon ansåg sig rasifierad, bara en vecka sedan.

   Det kommer också med en guide om tillåtet beteende för de som inte kvalar in som tjocka nog (det går visst en gräns exakt vid den övervikt som LD har, under den så ska man hålla käft, men uppnår man den så får man tala för alla även ovanför). Det är ungefär samma rantande som angående män och att prata om kön, men med lite vänare ord. Ska bli kul att se hur det tas emot av smalare feminister.

   Svara
   • anonym

     /  08/11/2014

    Ska vi gissa att LD själv äcklas av överviktiga män?

    Svara
 9. NDRS

   /  08/11/2014

  Inställ dig till ”intervju” (jag skulle nog kalla det förhör..) omedelbums! ;-p

  http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/pewdiepies-sommarprogram-sjalvforharligande/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: